Bästa 3D skrivaren 2022! (Bäst i test) – 3D skrivare/printer

Bästa 3D skrivaren 2021! (Bäst i test) - 3D skrivare/printer

Här hittar du information om bästa 3d skrivaren i olika kategorier och prisklasser. Vi har jämför olika 3D-skrivare för att göra det lättare för dig att hitta den bästa 3D printern.  En 3D-skrivare av hög kvalitet passar bra för både nybörjare och experter för privat bruk eller företag.  Priset har sjunkit och 3D-skrivarna är billigare och tekniken har blivit bättre.

Innan man köper en 3D-skrivare finns det några saker man bör tänka på. Tidigare har det varit för dyrt för privatpersoner att köpa en 3D-skrivare. Nu kan man få billiga 3D-skrivare för 3000 kr som kan levereras i form av byggsatser och monteras hemma. Det kan vara svårt att sätta ihop skrivaren själv och man behöver en del datorvana. Vi har jämfört olika 3d printers för att det ska bli lättare för dig att hitta rätt bland alla modeller som finns på marknaden.

Bästa 3D-skrivaren 2022 är:

1. 3D skrivare MakerBot Replicator+ (3D-skrivare bäst i test)
2. Demel Idea Builder 3D40 (Premium 3D-skrivare)
3. Creality CR-6 SE 3D skrivare (Stor 3D skrivare)
4. Creality Ender-3 Pro 3D-skrivare (Bra billig 3D-skrivare)


3D skrivare MakerBot Replicator (Bästa 3D-skrivaren “Bäst i test”)

3D skrivare MakerBot Replicator (Bästa 3D-skrivaren - Bäst i test)

MakerBot Replicator+ är tyst och snabb som gör att den är effektiv för kontoret eller klassrummet. En inbyggd LCD-panel och ett multifunktionellt vred som 3D skrivare har gör det möjligt att justera inställningarna och förhandsvisa utskrifter. Skrivaren har också Smart Extruder+ som övervakar materialet och kommunicerar med MakerBotPrint eller MakerBot Mobile app. En inbyggd kamera gör att man kan hålla koll på sin utskrift via MakerBot Print eller MakerBot Mobile app. MakerBot Print funkar med Windows och Mac och MakerBot Connect funkar med iOs och Android. Thingiverse är ett forum som också har en app där man kan hitta 3D ritningar och ladda upp egna ritningar. Det går att få bättre vidhäftning och lättare borttagning med “Flex Build Plate” och “Grip Surface”. Utskrifterna håller sig bättre med nya greppytor som ger minskad vridning och curling. Den är också kompatibel med Tough PLA Filament Bundle.

Skrivaren är gjord av ingenjörer och designers och kan skriva ut hållbara prototyper och fixturer med hög hållbarhet. Den är fabrikskalibrerad och kan användas direkt. Anslutningen görs via wifi, USB-sticka eller nätverkskabel. Utbytbara Makerbot Smart Extruder+ är designad och testad för att ge bättre prestanda under lång tid. En fullfärgs LCD-skärm ger enkel interaktion och konfiguration av skrivaren. Om man behöver konfigurera skrivplattan kan man använda de lätta instruktionerna. 3D skrivaren passar bra om man vill ha en avancerad bäst i test printer.

Mer info…

Teknisk specifikation

Byggutrymmet på 3D-skrivaren: 295x195x165 mm Kamera för fjärrövervakning: Upplösning 640×480 8 språk: engelska, spanska, italienska, franska, tyska, japanska, koreanska och kinesiska Anslutning:  MakerBot Replicator+ med Wifi, USB-sticka, USB-kabel eller Ethernet

Köp 3D skivaren MakerBot Replicator+ från Staples


3D skrivare DREMEL 3D40 (Prisvärd 3D-skrivare)

3D skrivare DREMEL 3D40 (Prisvärd 3D-skrivare)

Dremel Idea Builder 3D40 är en säker och tålig 3D printer. Den är täckt med kåpa och har ett inbyggt fläktsystem som skyddar utskriften från små partiklar och minskar ångor och gaser. 3D printern kan göra avancerade saker, men är enkel att använda med smarta funktioner som startar 3D utskrifter via USB, Wifi eller Ethernet. Den har en 4,5 tums pekskärm, enkel trådinställning och snabb och korrekt kalibrering. Skrivaren kan bygga 3D modeller i max storleken 254x152x171 mm. Med en 3D printer får man många kreativa möjligheter och personliga uttryck av 3D utskrifter. Installationen är snabb och enkel direkt ur lådan. Man kan ladda ner gratis tryckfärdiga modeller från webben eller dremel3d.com. Det går också att använda ett kostnadsfritt 3D design-program för att kunna göra egna skapelser. Den passar bra om man vill ha en riktigt bra och avancerad 3d printer.

Mer info…

Teknisk specifikation

Byggstorlek platta: 254x152x171 mm 3D printer yttre dimension: 407x515x398 mm Munstyckestemperatur: Max 230 grader Celsius Driftspänning: 100-240 V 50/60 Hz Vikt utan spole: 15,88 kg

Köp 3D skrivare DREMEL 3D40 från Staples


Creality CD-6 SE 3D-skrivare med automatisk justering (Stor 3D skrivare)

Creality CD-6 SE 3D-skrivare med automatisk justering (Stor 3D skrivare)

Creality CR-6 SE 3D skrivare med automatisk justering, uppvärmd utskriftsyta, filament larm för utskrifter max 235x235x250 mm. Det är en funktionsrik 3D-skrivare som passar perfekt för nybörjare och professionella. En stor fördel med CR-6 är att den har en självjusterad platta för perfekta utskrifter utan en massa finjustering. Skrivaren har en pålitlig extruder som lätt kan rengöras eller underhållas och en uppvärmd jämn glasskiva av kiselkarbid. Den kan sättas ihop på 5 min och kan styras från en touchskärm.  En självjusterande utskriftsyta (ABL) gör att man slipper finjustera för att få en lyckad utskrift. Utskriftsytan av kiselkarbidglas ger värme på max 110 grader. Printern är lättanvänd och allt kan styras via 4,3 tums touchskärm på enheten eller via USB-kabel från datorn.

Den är lättmonterad, kompakt och portabel med bärhandtag för att kunna flytta när det behövs. Skrivaren har smarta funktioner med sensor som varnar när filamentet tar slut, återupptar utskrifter efter strömavbrott, inbyggd verktygslåda och hopvikbar filamenthållare.

Creality CR-6 SE har en funktion som automatiskt justerar utskriftsplattan med en sensor på utskrifthuvudet som sparar tid. Den har också en sensor som stoppar och varnar om filamentet tar slut. Skrivaren har också en driftsäker extruder med modulär design för enkelt underhåll. Utskrifterna är tysta och nätaggregatet från Meanwell på 350 W ger stabil strömförsörjning och snabb uppvärmning från kallstart. Konstruktionen är stadig och ger tillgång till alla delar samtidigt utan att öka storleken. Den kommer i få delar som enkelt kan skruvas ihop snabbt. Z-axeln har dubbla motorer som gör munstycket mer exakt. Skrivaren levereras nästan färdigbyggd och bara ramen behöver sättas ihop. Ett inbyggt kontrollerkort med SD-kortläsare och display som gör att skrivaren kan användas fristående. Det går också att ansluta skrivaren till en dator via USB-port (Micro USB) utan lödning med verktyg som ingår.

Denna 3d skrivare passar dig  som vill ha en stor och bra 3D-skrivare med smarta funktioner.

Mer info…

Teknisk specifikation

Utskriftsyta: 235x235x250 mm Yttermått: 442x462x540 mm Filament 1,75 mm: PLA, TPU, PETG, ABS och trä för hög precision och fina utskrifter Vikt: 9,2 kg

Köp Creality CR-6 SE 3D från Kjell & Company


Creality Ender-3 Pro 3D-skrivare (Bra och billig 3D skrivare)

Creality Ender-3 Pro 3D-skrivare (Bra och billig 3D skrivare)

Creality Ender-3 Pro 3D-skrivare är en 3D printer med stor utskriftsyta.  Den skapar utskrifter på max 22x25x22 cm och utskriftytan är uppvärmd. Skrivaren kan användas fristående med Micro SD kort. Det är en kompakt 3D-skrivare i enkel byggsats som använder 1,75 mm-filament för hög precision och fina utskrifter. En magnetisk platta värms upp till 110 grader som gör att filamentet fäster bättre och kan tas av lättare.  Skrivaren använder ett nätaggregat från Meanwell som fortsätter med utskrifrer även efter strömavbrott. Den kan skriva ut 3D-objekt i storlekar på max 220x250x220 mm. Skrivaren har ett inbyggt kontrollerkort med Micro-SD-kortläsare och display som gör att den kan användas fristående. Printern kan sättas ihop på en timme eftersom de är förmonterade för fabrik. Den kan anslutas via en USB-port (Mini-USB) till en dator. Skrivaren är delvis monterad med ihopsatta komplicerade delar och ingen lödning behövs. Verktyg och Micro-SD-kortläsare följer med.

Mer info…

Teknisk specifikation

Storlek: 440x440x465 mm Utskrift storlek: 220x250x220 mm USB: Mini-USB

Köp Creality Ender-3 Pro 3D-skrivare från Kjell & Company


Vad är en 3D-skrivare?

En 3D-skrivare skapar ett objekt genom att lägga tunna lager av ett material på varandra och bygger upp en tredimensionell form. Utskriften är baserad på en digital ritning eller form som sätter måtten i alla riktningar och skapas i ett CAD program. Ritningen förvandlas till STL (ett filformat för tredimensionella modeller) som efter instruktion skickas till 3D-skrivaren. Man kan ofta se hur föremålet byggs upp medan det skrivs ut och materialen skiftar beroende på skrivare. Vissa 3D-skrivare kan hantera plast, metall och glas och andra skrivare kan använda choklad eller kex. Vissa avancerade 3D-skrivare kan blanda material i samma föremål. Plattformen med föremålet sänks hela tiden för att ge plats åt nya lager. Beroende på storleken som ska skrivas ut kan utskriften ta någon timme eller flera dagar.

Hur fungerar en 3D-skrivare?

Materialen kallas för filament och beskriver en mycket fin fiberstruktur som fogas samman till ett tredimensionellt objekt. Billiga filament i 3D-skrivaren kan köpas i butiker där skrivaren köps. Olika märken använder sig av olika typer av teknologi för 3D-utskrifter. Skillnaderna ligger i hur de olika lagren fogas samman för att skapa ett föremål. FDM (Fused deposition modeling) är en vanlig teknik för privatpersoner som bygger på att en smält plastmassa sprutas ut genom munstycken och läggs på lager.  Plasten stelnar nästan direkt när den har kommit ut ur munstycket och lagren fästs i varandra genom materialets filament. ABS är ett vanligt material som används inom FDM tekniken.

Vad kostar en 3D-skrivare?

Färdiga 3D-skrivare kostar ungefär 4000-20 000 kr, men det finns också dyrare modeller för 30 000 kr för professionellt bruk. De större modellerna passar bättre inom industrin eller områden där exakta mått krävs. Dessa kan kosta från flera hundra tusen kronor till flera miljoner. Prisskillnaderna beror på maximal utskriftsvolym, filament och instrument för utskrift. Priset beror också på skrivarhastighet, ytjämnhet och precision kan även avgöra hur bra den fungerar.

Köpa 3D printer

Om man vill hitta den bästa 3D skrivaren är det viktigt att se över vilka behov man har. Det kan vara svårt att veta vilken tre d skrivare man ska köpa. När man inte vill lägga så mycket pengar på en 3D-skrivare kan en modell runt 5000 kr passa bra. Om man köper en 3D-printer som byggsats blir det billigare och installera eventuella programvaror. Det kan behövas en del datorvana och tekniska förkunskaper, men kvaliteten är samma även om man köper en byggsats. Fördelarna med 3D-skrivare i byggsats är att den kan anpassas efter användaren och uppdateras med ny programvara och modifikationer.

Bästa 3D printer 2022 (Bäst i test)

Modellerna skiljer sig beroende på material och filament, men också detaljer på slutproduktens yta i kombination med storlek, material, precision och färgsättning. Det finns antingen enkla 3D-skrivare för personligt bruk som är billigare eller professionella 3D maskiner som är dyrare. Innan köp är det viktigt att tänka på att det skiljer sig på volymen och kravet på material. Man kan välja material såsom metall, trä eller glas beroende på slutprodukten. CAD-program fungerar med 3D-skrivaren och man kan också välja dubbla skrivhuvuden. En uppvärmd byggplattform ger ökad precision och smidigare utskrifter som också påverkar pris och prestanda.

Den bästa 3d skrivaren 2021 är: 3D skrivare MakerBot Replicator+

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *