Altantak i anslutning mot vägg (Terrasstak mot husvägg)

Här hittar du tips och inspiration om du vill ha ett terrasstak mot en husvägg. Med ett altantak kan man njuta av att sitta ute även när det regnar. Men det är inte bara när det är dåligt väder som man har nytta av ett skyddande tak. Vissa dagar är det väldigt soligt och varmt och då kan det vara skönt att sitta under ett altantak som ger skugga. Taket skyddar även alla prylar som man har på altanen så som utemöbler grillar och annat som man kanske vill ha ståendes på terrassen.

Ett altantak i anslutning mot vägg är perfekt att ha på terrassen och man behöver bara ha stöttande pelare under framsidan av taket.

Vilket altantak ska man köpa?

Ett bra altantak ska vara robust och klara hårda vindar, regn och snö. De bör slutta en aning så att snö och regn åker ner och inte samlas på taket. Snö kan bli ganska tungt om det samlas på taket i stora mängder så det gäller att altantaket klarar tyngden. Taket bör även skydda mot UV-strålning och värme.

Man bör fundera på vilken storlek man behöver. Stora altantak är dyrare men det är skönt att ha en ordentlig yta att vistas under. Ett lättmonterat terrasstak underlättar så att det går snabbt och smidigt att montera upp taket.

Det finns många olika varianter på altantak i anslutning mot väggen och det är inte lätt att välja vilket terrasstak man ska köpa. Här är exempel på riktigt bra och snygga altantak i olika storlekar och modeller.

Altantak Feria – 4×6.06 m (Stort altantak mot vägg)

Altantak Feria - 4x6.06 m (Stort altantak mot vägg)

Med ett skyddande tak över altanen får man mycket mer nytta av altanen och man får chansen av att njuta av att vistas utomhus många fler timmar om året. Däremot kan ett altantak även vara passande för att skydda bil, cyklar eller annat. Beroende på vilka behov man har och var man kan montera upp taket.

Altantaket Feria är utrustat med systemet Clock N Lock, som innebär att det är enklare att montera. Det krävs ett jämnt fast underlag för att stolparna ska kunna stå stabilt och en fri vägg på husfasaden. Taket har en höjd på 210 cm ute vid stolparna och mot husfasaden kan höjden justeras mellan 260 och 305 cm.

En del nöjer sig med enbart ett skyddande tak, men om du även önskar väggar kan det köpas separat.

 • Taket täcker ett område med måtten 4 x 6.06 meter
 • Det valda materialet pulverlackerad aluminium är motståndskraftigt, bland annat mot rost
 • Behandlad takpanel i polykarbonat som ger skydd mot UV-strålning
 • Tål vindstyrkor på upp till 33.3 m/s och tyngden från snö kan uppgå till 150 kg/m²
 • Inbyggda takrännor som föser undan vatten
 • Click N Lock system som underlättar monteringen
 • Medföljer skruvar och pluggar

Köp Altantak Feria – 4×6.06 m från hemfint.se


Altantak Feria – 3×4.25 m (Stabilt och hållbart terrasstak mot vägg

Altantak Feria - 3x4.25 m (Stabilt och hållbart terrasstak mot vägg

Många kan säkerligen hålla med om att det känns som att sommaren flyger alldeles för snabbt varje år. Och detta är en av anledningarna till att flera söker olika sätt för att kunna njuta mer utomhus, trots att sommaren har nått sitt slut.

Altantaket Feria förser dig med skydd mot stark sol, regn och vindar över en yta på 3 x 4.25 meter. På denna yta får du gott om plats och det kommer att ge dig mer bekvämlighet om det är möjligt med att montera upp altantaket på så vis att man får direkt tillgång från huset till det utrymme som har ett skyddande tak. Till exempel över en altandörr.

Med hjälp av Click N Lock systemet är denna altan väldigt enkel att montera, mot en fri vägg och med stolpar på ett jämnt fast underlag. Takets höjd ute vid stolparna är på 210 cm, men höjden in mot väggen kan justeras i höjd, mellan 260-305 cm.

 • Skyddar mot regn, hög värme och blåst över en yta på 3 x 4.25 meter
 • Motståndskraftigt tak av materialet pulverlackerad aluminium
 • Behandlad takpanel, så den inte missfärgas eller förstörs av UV-strålning
 • Tål vindstyrka på upp till 33.3 m/s och snötyngd på upp till 150 kg/m²
 • Finns i färgerna vitt och grått

Köp Altantak Feria – 3×4.25 m från hemfint.se


Altantak Jim – Vit – 300 x 495 cm (Prisvärt altantak mot husvägg)

Altantak Jim - Vit - 300 x 495 cm (Prisvärt altantak mot husvägg)

En altan vid huset kan ge många trevliga stunder och med ett hållbart tak får man ännu mer nytta av sin altan. Detta vita altantak täcker en stor yta på 300 x 495 cm, så man får plats med att skydda flera möbler, grill eller annat. Taket släpper igenom solljus, men det skyddar UV-strålar och het värme.

Detta altantak behöver en fri vägg och ett jämnt underlag för att stå stadigt. Taket hålls upp av flera takbjälkar. En god idé är om det är möjligt med att taket kan placeras på ett sådant sätt att taket når över en dörr eller fönster, för att få enkel tillgång till utrymmet under tak. Höjden på taket är justerbar mellan 250 och 258 cm in mot väggen, och 192 och 195 cm ute vid stolparna.

 • Enkel montering mot en vägg och tre stolpar mot ett jämnt underlag
 • Täcker en yta på 300 x 495 cm
 • Höjden kan justeras mellan 250-258 cm respektive 192-195 cm
 • Takets material består av 1.5 mm pulverlackerad aluminium
 • Klarar belastning från snö på 70 kg/m² och en vindstyrka på upp till 34 m/s
 • Medföljer fästanordning
 • Kan fås i antingen vitt eller grått

Köp Altantak Jim 300 x 495 cm från hemfint.se


Altantak Jim – Vit – 300 x 310 cm (Litet och billigt altantak mot vägg)

Altantak Jim - Vit - 300 x 310 cm (Litet och billigt altantak mot vägg)

Ett stilrent altantak som passar till flera olika fasader och som förser dig och dina saker med skydd över ett område på 300 x 310 cm. Det är ett transparent tak som släpper igenom sol, men dämpar värmen och ger skydd från UV-strålar, vind och regn. Ett altantak kommer ge dig många fler tillfällen till att njuta utomhus på altanen, vare sig du önskar väggar eller inte.

Taket står starkt och stadigt mot en fri jämn vägg och med stolpar på ett underlag som har gjorts fast och jämnt. Takets höjd kan du välja mellan 250 och 258 cm, mot husfasaden, och 192 och 195 cm ute vid stolparna.

Vid val av plats för taket kan det ge bättre funktionalitet om taket även kommer att nå över en altandörr, fönster eller liknande på huset. Då blir det mer bekvämt med att ta sig ut på altanen då det regnar eller blåser.

 • Tillverkat i ett starkt material av 1.5 mm pulverlackerad aluminium
 • Släpper igenom sol, men inte UV-strålarna
 • Enkel montering mot fri vägg och på ett jämnt underlag, för stolparna
 • Utrustat med takrännor för att undanröja regn
 • Tål vindar med en styrka på upp till 34 m/s och tyngd från snö upp till 70 kg/m²
 • Finns i både vitt och grått

Köp Altantak Jim – Vit – 300 x 310 cm från hemfint.se


Se alla altantak..

 

Dela