Bästa åtelkameran 2022 (Bäst i test) – Viltkamera för jakt

Bästa åtelkameran - Bäst i test

Det finns många olika åtelkameror på marknaden just nu och det är inte lätt att veta vilken man ska köpa. Jag läst en hel del om olika åtelkameror och samlat information från olika tester och användarrecensioner för att komma fram till vilket åtelkamera som är bäst. Men det är svårt att utnämna en åtelkamera som är bäst för alla i alla situationer eftersom behovet och budgeten variera från person till person. Därför har jag listat flera olika åtelkameror i olika kategorier och prisklasser så att alla kan hitta bästa åtelkameran för just sina behov.

En åtelkamera eller viltkamera som de även kallas fungerar som en övervakningskamera som man sätter upp i skogen så att man kan se vilka djur som vistas där. Kameran triggas igång av en rörelsedetektorn som är inbyggd i viltkameran. Så fort ett djur går framför åtelkameran sätts kameran igång och tar bilder.

En bra åtelkamera ska klara det hårda nordiska klimatet med starka vindar, kalla vintrar och regniga dagar på hösten . Viltkameran måste vara robust och tålig, en allt för billig åtelkamera med låg kvalitet och håller inte lika länge.

Man bör fundera på om man ska använda sin åtelkamera både på natten och dagen?

Vissa viltkameror har blixt så att man kan ta bilder i mörkret. Det finns moderna åtelkameror som kan filma i mörkret med infrarött ljus vilket ger möjligheten att se djuren på natten.  Det är en mycket användbar funktion eftersom många djur är mest aktiva på natten.

Andra egenskaper som en bra åtelkamera ska ha är lång batteritid, bra rörelsedetektor, schysst kamera lins och mycket plats på internminnet för lagring av bilder och film.

Det finns många kriterier att ta hänsyn till när man ska bedömma vilken åtelkamera som är bäst. Vissa åtelkameror har avancerade funktioner som kan vara väldigt praktiska men dessa viltkameror är oftast dyra och passar inte de med låg budget. Därför har jag även tagit fram prisvärda och billiga åtelkameror som kanske inte är lika bra som många av de dyrare varianterna men som passar dig som inte vill tömma hela sparbössan.

Bästa åtelkameran 2022 är:

1. Bolyguard MG984G Åtelkamera (Bäst i test!) Pris: Pris: 3.495 kr (REA)
2. Boly Guard 584 MP (Prisvärd åtelkamera) Pris: 1.995 kr (REA)
3. Scout Guard 520 (Billig åtelkamera) Pris: 895 kr (REA)


Bolyguard MG984G Åtelkamera (Bäst i test!)

Bolyguard MG984G Åtelkamera - Bäst i test

Här har vi en riktigt lyxig åtelkamera med många avancerade funktioner. Denna trådlösa viltkamera är en av de mest avancerade på marknaden just nu och är en relativt ny åtelkamera med den senaste tekniken. Bolyguard MG984G har väldigt lång räckvidd på rörelsedetektorn vilket gör att man kan upptäcka bytesdjur på långt avstånd från åtelkameran. En lång räckvidd på rörelsedetektorn innebär att den också är mycket känslig för andra objekt som rör sig i vinden framför kameran. Därför kanske det är smartast att inte ha allt för hög sensorinställning när man har åtelkameran i skogen.

Åtelkamera med SMS och MMS

Bolyguard MG984G är en åtelkamera med MMS och SMS funktion. Kameran kan via MMS skicka till flera olika mobiler och e-post adresser. Du kan se alla foton och videofilmer som tagits med kameran direkt på din dator eller mobiltelefon tack vare Molnus cloud service. Du kan skicka videos och bilder direkt till mobilen.

Det går att skicka kommandon till viltkameran. Man kan till exempel säga åt åtelkameran att ta en bild och skicka denna till mobilen. Man kan även ställa in kameran så att den tar bilder med ett visst tidsintervall utan att rörelsedetektor registrerat någon rörelse.

Viltkameran kan spela upp lockläten och man kan lägga in egna ljud själv.

Klarar snö och regn

Bolyguard MG984G håller mycket hög kvalitet och klarar det nordiska klimatet utan problem. Åtelkameran fungerar normal även när det regnar mycket på hösten och och när det snöar och är kyligt på vintern.

Bolyguard MG984G en rörelsedetektor med infrarött ljus

Denna åtelkamera kan användas både på dagen och natten och har en rörelsedetektor med infrarött ljus så att du kan upptäcka nattaktiva bytesdjur. Kamerans infraröda ljus upptäcks inte av bytesdjuren och åtelkameran tar bilder och filmar utan att störa djuren.

Läs mer om Bolyguard MG984G..

Specifikationer:

– Bildsensor 14 / 25 / 36MP
– Lins F/NO = 2.2mm FOV (bildbredd) 60 grader
– Räckvidd rörelsesensor 30Meter
– LCD Display 2,3″ Display
– Minneskort SDHC upp till 32GB (min hastighet 10)
– Bildkvalitet: Upp till 36 Megapixel
– Videoupplösning 1080HD Video
– PIR-sensor : Multi Zone
– PIR-känslighet: Låg, Normal, Hög
– Trigger time: 1sec
– Vikt: 0.3kg
– Arbetstemperatur: -20 + 60grader
– PIR-intervall : 0sec- 60min
– Photo Burst: 1- 5 bilder
– Video längd: 10s – 180s
– Antal batterier: 8st AA
– Strömförbrukning: 0.25mA 6mAh dag
– Strömförbrukning: ca 500MMS 8AA
– Ljudinspelning: JA
– Mobilband: 850MHz, 900MHz,1800MHz,1900MHz
– Mounting: Band/ Belt/ PyhtonLock
– 147 x 96 x 79mm

Pris: 3.495 kr (REA) – Köp på pnjakt.se

Åtelkamera Boly Guard 584 MP (Prisvärd åtelkamera)

Boly Guard 584 MP Åtelkamera

Detta är den populäraste åtelkameran på listan. Boly Guard 584 MP är mycket prisvärd och har de funktioner man behöver och lite till utan att vara jättedyr. Den kan även användas till andra aktiviteter förutom jakt så som övervakning och fågelskådning. Boly Guard 584 MP är en snygg åtelkamera med camouflage mönster som klarar det nordiska klimatet bra (vädertålig enligt IP54 klassificering). Åtelkameran har 30 st effektiva svarta IR-LED.

Boly Guard 584 MP är en viltkamera med MMS och GPRS funktion

Åtelkameran har GPRS/MMS funktion och en effektiv antenn som ger bra täckning även om området har dålig mottagning. Boly Guard 584 MP skickar bilder i realtid direkt till mobilen via MMS eller som datafil via GPRS. Antalet bilder som skickas under ett dygn kan begränsas efter behov.

Effektiv rörelsedetektor

Boly Guard 584 MP har en ny och mycket effektiv rörelsedetektor (PIR). Den fungerar på upp till 20 meters avstånd. Detektorn reagerar på både rörelse och värme. Man kan ställa in rörelsedetektorn på vad den ska reagera på. Detta är en mycket användbar funktioner eftersom man kan förhindra att den känsliga sensorn reagerar på annat än bytesdjur. Man kan även ställa in rörelsedetektor på att reagera på ett visst bytesdjur. Till exempel kan man få sensorn att vara känslig för något stort och varmt som till exempel en älg samtidigt som den är okänslig för något litet som har lägre temperatur som en fågel.

Du kan även ställa in åtelkameran så att den tar bilder med jämn intervall utan att ta hänsyn till rörelsedetektorn.

Tål vatten och vind

Åtelkameran är gjord för att kunna användas utomhus och klarar regn och snö.

Bra bilder både på dagen och natten

Bilderna är på 24 megapixels och är mycket tydliga även när de tas på natten. Viltkameran har

Du kan spela in videoklipp och ta bilder i bildserie. Bilderna och videoklippen sparas på ett SD-kort (16 MB). Du kan koppla ett USB minne till åtelkameran så att du kan föra över bilder och videoklipp till datorn.

Läs mer om Boly Guard 584 MP..

Specifikationer:

-Reaktionstid 1.2s
-PIR sensor, Multizone, räckvidd ca 20meter
-Sändningsfunktion till mobilen eller e-posten via *GPRS eller MMS
-En ny och effektiv extern antenn
-30 st effektiva IR-LED
-Åtelkameran är helt ljudlös
-En LCD-färgdisplay för att titta på bilder
-Fjärrkontroll
-Vid rörelsedetektion i sidriktning
-Timer
-Time lapse/Fördröjningsfunktion
-Justerbar bildkänslighet
-Videoinspelning
-Anslutning för extern strömkälla
– Garanti: 12mån

Pris: 1.995 kr (REA) – Köp på pnjakt.se

Scout Guard 520 (Billig åtelkamera)

Scout Guard 520 Viltkamera

Här har vi en mycket billig och prisvärd viltkamera för dig med låg budget. Liksom Boly Guard 584 MP är detta en ny åtelkamera med den senaste tekniken. Scout Guard 520 är en mycket liten åtelkamera, faktiskt en av de minsta på marknaden. Den kan användas som en vanlig övervakningskamera eller till jakt och fågelskådning. Fördelen med en så pass liten åtelkamera är att den inte syns lika mycket och är enkel att placera på olika ställen.

Infraröd rörelsedetektor

Scout Guard 520 har en mycket känslig infraröd rörelsedetektor (PIR) som reagerar på när bytesdjuren går förbi. Åtelkameran tar sedan automatiskt högkvalitativa bilder i upplösningar 5MP, 10MP och 16MP.  Kameran kan även filma i 720p HD-kvalitet med ljud.

Tål väder och vind

Scout Guard 520 är gjord för att kunna användas utomhus och klarar alla väderlekar.

Liten och billig åtelkamera

Detta är en åtelkamera för dig som vill ha en liten och enkel viltkamera till ett billigt pris. Kameran tar helt ok bilder och man kan spela in videoklipp. Det ingår inte något SD-kort men kameran stöder upp till 32 GB SD / SDHC-kort.

Läs mer om Scout Guard 520..

Specifikationer:

– Flash (940nm IR LED) driftsavstånd 21 m
– Slutartid 1.2s
– Max. 32G SD-kort (medföljer inte)
– Stänksäker
– 12MP kamera
– Fotograferingsalternativ: Single, Serie eller Time-Lapse
– Videoupplösning 1280×720 eller 640×480
– Videoinställningar: 10, 30 eller 60 sekunder
– Bild- och videoinspelning tidsstämpel
– Justerbar rörelsesensor
– Mått: 107 x 76 x 40 mm
– Vikt: 180g

Pris: 895 kr (REA) – Köp på pnjakt.se

 

 

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *