Bästa åkgräsklippare 2022! (Bäst i test)

Bästa åkgräsklippare 2021! (Bäst i test)

Om man behöver en åkgräsklippare finns det flera modeller som passar bra för olika behov. Det kan vara svårt att hitta den bästa åkgräsklipparen och vi har jämfört åkgräsklippare i olika kategorier och prisklasser för att hitta den som är bäst i test. Det finns flera modeller av trädgårdstraktorer med tillbehör för olika trädgårdsarbeten. Fördelarna med en åkgräsklippare är att man kan klippa gräset enklare och snabbare. Det sparar tid och kan vara bra om man har en större gräsmatta.

Olika typer av åkgräsklippare

Det kan vara bra med en elektrisk eller batteridriven åkgräsklippare om man vill ha en tyst modell. En eldriven åkgräsklippare är lätt att använda och man behöver inte tanka. Om man vill ha en åkgräsklippare av bra kvalitet kan det vara bra att köpa ett känt märke såsom Husqvarna, Stiga eller MTD. En bra åkgräsklippare med många tillbehör kan ersätta många olika maskiner. Det sparar plats och blir billigare att använda samma maskin för flera saker. En bensindriven åkgräsklippare är bra om man vill ha en kraftigare maskin.

Åkgräsklippare Husqvarna Rider

En åkgräsklippare med motor har olika effekter beroende på vad man vill ha. Om man vill hitta den åkgräsklippare som är bäst i test är det viktigt att tänka på vilka funktioner som behövs. Det finns åkgräsklippare med frontaggregat om man behöver det. Vissa åkgräsklippare ser mer ut som en traktor vilket är bra för att utföra olika typer av trädgårdsarbeten (se bästa trädgårdstraktorn). Åkgräsklippare med hytt är ett bra alternativ när man vill använda den oavsett väder och vind.

Vilken åkgräsklippare ska man köpa?

När man ska köpa en åkgräsklippare kan det vara bra att passa på när det är rea. Många leverantörer har kampanjer just nu om man vill passa på för att få ett bättre pris. När man vet vilken funktion och storlek man är ute efter är det lättare att välja en åkgräsklippare som passar bäst för sitt behov.

Bästa åkgräsklippare 2022 är:

1. Husqvarna P 525D (Bästa åkgräsklipparen 2022 “Bäst i test”)
2. Husqvarna Rider (Populär åkgräsklippare och testvinnare)
3. Traktorn Stiga E-Ride C500 (Batteridriven åkgräsklippare med uppsamlare)
4. Husqvarna R 318X (Bensin åkgräsklippare)
5. Stiga åkgräsklippare (Bra och billig åkgräsklippare)
6. Traktor MTD 92 (Billig åkgräsklippare med uppsamlare)


Husqvarna P 525D (Åkgräsklippare med hytt “Bäst i test”)

Husqvarna P 525D (Åkgräsklippare med hytt Bäst i test)

Husqvarna P 525D är en frontrotorklipppare med hög kapacitet, bra manövrerbarhet och produktivitet. Den går på diesel och har en transmission som ger bra dragkraft och sluttningsstabilitet. Maskinens storlek och höga transport hastighet gör att den är lämplig för stationär och mobil användning. Man kan också köpa tillbehör såsom slaghack, sopvals, snöslunga och vikbart snöblad som gör att den kan användas året runt. Den kan kompletteras med ett 132 och 155 cm combiaggregat som har manuell eller hydralisk höjdjustering. Förarhytten är avvibrerad från chassit som gör att oljud och vibrationer minskar. Hytten kan också monteras bort om man vill det. Vikten är 677 kg och cylindervolymen 1123 cm3 med en effekt på 18,7 kW. Den har ett mulching/bakutkast klippsystem och hydrostatisk AWD växellåda.

Husqvarna P 525D passar bra om man vill ha en avancerad åkgräsklippare med hytt som kan användas till mycket i trädgården.

Mer info…

Köp Husqvarna P 525D från Söderströms


Åkgräsklippare Husqvarna Rider R214TC (Inklusive klippaggregat)

Åkgräsklippare Husqvarna Rider R312C (Inklusive klippaggregat)

Husqvarna Rider är en kraftig åkgräsklippare med 94 cm combiaggregat med första klassens BioClip- och bakutlastklippning. Den passar för villa- och markägare som vill ha hög effektivitet, enkel användning, god manövreringsförmåga och bra körning. Bakvagnsstyrning och frontmonterat klippaggregat ger enkel användning, perfekt klippåtkomst och god översikt. En pedalstyrd hydrostatisk transmission, lättåtkomliga reglage och automatisk knivaktivering gör gräsklippningen enkel. Klippaggregatet kan fällas upp i serviceläge för enkel rengöring och tillbehör som sopvals, snöblad, släp, mossrivare och spridare gör att den kan användas året runt. Motorn har en effekt på 9,9 kW och cylindervolym på 656 cm3. Klippbredden är 94 cm och klipphöjden har 10 steg . Vikten är 244 kg och däckdimensionerna är 170/60-8.

Husqvarna Rider passar bra om man vill ha en mångsidig åkgräsklippare med många tillbehör. Det är en bästsäljare och testvinnare.

Mer info…

Köp Husqvarna Rider från Gardenstore


Traktor Stiga E-Ride C500 (Batteridriven åkgräsklippare med uppsamlare)

Traktor Stiga E-Ride C500 (Batteridriven åkgräsklippare med uppsamlare)

Traktorn Stiga E-Ride C500 är en batteridriven traktor med kraften från en bensintraktor. Med ett 40 Ah litium-jonbatteri kan man klippa 3000 kvm på en timme på en laddning. Det har ett eco mode läge, farthållare och LED-strålkastare. Den har en 240-liters gräsuppsamlare och mulchingkit om man vill sprida ut gräset som gödning. Med en kraftig 1,2 kW transaxelmotor och två knivmotorer på 3 kW har den en klippbredd på 84 cm. Ett 48V/40Ah batteri och laddare ingår. Det går också att ansluta till en bluetooth funktion som ger information om klippningen.  Den har justerbar höjd i 7 steg på 25-80 mm och klippningen går snabbt och enkelt. Klingan har vingar och den elektriska klippmetoden har bakutkast och mulching.

Storleken är 2340x902x1098 mm med en vikt 245 kg. Den har en ljudeffektnivå på 100 LwA för en tyst klippning och en stötfångare gör klippningen bekväm. Med en bekväm sits och skön ratt sitter man bra och kan enkelt styra dit man vill.

Om man behöver en kraftfull trädgårdstraktor med uppsamlare är Traktorn Stiga E-Ride C500 ett bra alternativ.

Mer info…

Köp Traktorn E-Ride C500 från Gardenstore


Husqvarna R 318X Åkgräsklippare (Bensin åkgräsklippare)

Husqvarna R 318X Åkgräsklippare (Bensin åkgräsklippare)

Husqvarna R 318X är en mångsidig åkgräsklippare som är lättanvänd med prestanda som ger resultat. Den är följsam och intuitiv med många avancerade funktioner och en display. Åkgräsklipparen har två LED-strålkastare, nyckelstart och Bluetooth-anslutning så man kan övervaka den med en app. En chokefri start gör att den startar i alla väder och LED-belysningen underlättar manövreringen. En unik bakvagnsstyrning gör att bakhjulen kan svänga in under maskinen som ger perfekt manövrerbarhet med liten svängradie. Vikten är 226 kg och effekten är 2 kW. Storleken är 202x89x115 cm med hjulstorlek på 170/60-8. Den drivs av bensin och har en hydrostatisk växellåda. Åkgräsklipparen passar dig som vill ha en modern kraftfull åkgräsklippare.

Mer info…

Köp Husqvarna R 318X från Söderströms


Stiga åkgräsklippare Villa 12  (Bra och billig åkgräsklippare)

Stiga åkgräsklippare Villa 12  (Bra och billig åkgräsklippare)

Stiga åkgräsklippare Villa 12 är det perfekta valet för husägare med behov av en mindre modell med bra klipprestanda och smidighet. En kompakt design gör att den är enkel att köra och förvara. Trots storleken klarar den av sluttningar och blöta underlag. Den är smidig att manövrera och stenar och buskar är enkla att passera. Ett tåligt chassi gör att den klarar av många timmars arbete i olika miljöer och väderlekar. Den har en Stigamotor med växellåda och manövreras med växelspak. Åkgräsklipparen går på bensin och har en cylinder med en tankvolym på 3,8 l. Den är luftkyld och har en ljudnivå på 100 dB. Åkgräsklipparen är ett bra val om man vill ha en smidig modell som klarar av det mesta trots den kompakta storleken.

Mer info…

Köp Stiga åkgräsklippare från Gardenstore


Traktor MTD 92 (Billig åkgräsklippare med uppsamlare)

Traktor MTD 92 (Billig åkgräsklippare med uppsamlare)

Traktor MTD 92 är en smidig åkgräsklippare med integrerad uppsamlare och 92 cm klippbredd, svängradie på 46 cm. Om man vill hitta en åkgräsklippare eller trädgårdstraktor med uppsamlare är den ett bra alternativ. Den har en justerbar sits och lågbyggt chassi utan reglage. Klipphöjden är justerbar i 5 positioner mellan 30-95 cm. En stor uppsamlare på 240 l kan tömmas från förarsätet. Motorn ha en max kapacitet på 12,5 hk och drivsystemet transmatic är steglöst. Det gör att man kan reglera farten från stillastående till full fart, vilket är enkelt och smidigt. Om traktorn kombineras med en draganordning kan man också utrusta den med olika tillbehör.

Man får en smidig klippning och håller lätt rent från gräs och löv i trädgården.  Storleken är 225x103x99 cm med en vikt på 237 kg. Uppsamlarvolymen är 240 l och effekten 7100 W. Den drivs av bensin och är ett bra val om man vill ha en mindre åkgräsklippare med flera tillbehör.

Mer info…

Köp Traktor MTD 92 från Gardenstore


Se alla åkgräsklippare..

 

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *