Bästa Backkameran! (Bäst i Test) – Trådlös Backkamera

Bästa Backkameran! (Bäst i Test) - Trådlös Backkamera

Letar du efter den bästa backkameran för din bil eller husvagn? Vår guide hjälper dig att välja rätt för din budget och vart du kan hitta den till bästa pris. Att köpa en backkamera till bilen eller husbilen är en mycket bra ide och underlättar väldigt mycket när du kör. Backkameror är vanligtvis fästa på toppen av registreringsskylten, med en kabeldragning till en monitor som du monterar på instrumentbrädan och en kortare till backljuset för att tala om för kameran att den behövs. Det finns även trådlösa backkameror som är väldigt populära. En trådlös backkamera är att föredra eftersom man slipper jobbiga kablar.

De flesta nyare bilar har inbyggd backkamera men för oss som inte har den senaste modellen är det en smart ide att köpa till en backkamera till bilen eller husvagnen. Många av oss kör fortfarande fordon tillverkade före 2018, men oroa dig inte om du känner dig utanför. Det finns massor av backkameror designade för dessa äldre fordon som du kan installera själv. Allt du behöver göra är att fästa backupkameran på baksidan av din bil (helst så nära bilens mitt som möjligt) och skicka bilderna till en bildskärm som är ansluten till en konsolskärm, din instrumentbräda eller en infälld skärm på din backspegel, vilket ger dig bättre sikt utan att anstränga dig för att se dina döda vinklar när du backar.

Vilken backkamera ska man köpa?

Vissa backkameror ger dig en enkel vy bakifrån, medan andra använder en vidvinkel eller till och med en serie kameror för att simulera ett fågelperspektiv av din bil och dess omgivning (särskilt användbart för ett stort fordon). Några av de bästa backkamerorna har en sensor som avger ett pipande ljud när din bil kommer nära ett annat föremål. De flesta kommer åtminstone att ha ett rutnät av linjer som visas på skärmen för att ge sammanhang för hur nära du är objekt som visas.

För dem som tycker att det är svårt att parkera bakåt, rekommenderas det starkt att investera i någon av dessa backkameror. De hjälper till att ta dig in i trånga utrymmen med lätthet och ger ett extra synfält.  Alla rekommendationer för backkamera passar alla budgetar och inkluderar varje typ för att bäst passa dina krav. När det gäller installationen kommer de flesta som ett gör-det-själv-kit och är relativt enkla att installera. Här är våra val för de bästa backupkamerorna i en mängd olika kategorier, baserat på expertutlåtanden och konsumentbetyg.

Bästa backkamera 2022 – Bäst i test

 1. Luda MachineCam HD (Bästa backkamera 2022 – Bäst i test)
 2. Digitalt backkamerasystem med 4st trådlösa backkameror (Bra backkamera för husbil)
 3. Trådlös backkamera för bil, lastbil & släp (Prisvärd backkamera för husvagn och bil)
 4. Trådlös backkamera, 7″ display, Auto IR-mörkerseende (Bra och billig backkamera)

Luda MachineCam HD (Bästa backkamera 2022 – Bäst i test

Luda MachineCam HD (Bästa backkamera 2022 - Bäst i test

En trådlös maskin kamera som ger dig väldigt god hjälp under tiden du för fram din maskin. Kameran har formatet 16:9 och en LCD-skärm i storleken 7 tum, för att du ska få en mer verklig bild av det som visas på skärmen. Bilder som visas upp i god kvalité och på ett verklighetstroget sätt.

En annan stor fördel med denna trådlösa kamera är att räckvidden är större jämfört med många andra, upp till 300 meter. Tillsammans med en powerbank till kameran kan den användas upp till 24 timmar. Både kamera och powerbank kan enkelt flyttas och fästas på olika platser, då de båda är utrustade med en kraftig magnet.

 • Möjligt att ansluta upp till 4 kameror och skärmbilden kan delas upp för två olika kameror samtidig
 • Kamerans räckvidd når upp till 300 meter
 • Fungerar med god kvalité även under mörker, upp till 15 meter
 • Kamerans format 16:9 ger mer verklighetstrogna bilder
 • God kvalité på bilderna med formatet och en pixelstorlek på 1.280 x 720
 • Möjligt för användning 24 timmar i sträck, kombinerat med Luda Powerbank
 • Både kamera och powerbank kan fästas enkelt med magnet och sugkopp
 • Användbar i temperaturer mellan -20 till +70 grader
 • Ingår antenn, kablar, 12V adapter, solskyddskräm och sugkopp
 • Registrera kameran online och du får en garanti på 5 år
Köp Luda MachineCam HD från p-lindberg.se

Digitalt backkamerasystem med 4st trådlösa backkameror (Bra backkamera för husbil)

Digitalt backkamerasystem med 4st trådlösa backkameror (Bra backkamera för husbil)

Ett kamerapaket med 4 kameror som styrs med ett trådlöst system och som kommer med flera funktioner för chaufförer som söker ett mer professionellt backsystem.

Sju tums bildskärmen är utrustad med bland annat solskydd, två antenner och en digital räckvidd på 100 meter. Backkameran utgör även ett bra stöd under dygnets mörkare timmar, med hjälp av de 18 IR-lamporna som aktiveras automatiskt. Med denna funktion sänds tydliga bilder från en räckvidd på 10 meter.

Med fyra högkvalitativa backkameror får du goda möjligheter till att få en god syn över alla vinklar, endast med hjälp av kamerorna. De kan placeras på olika platser på ditt fordon och med IP-klassningen IP68 kan du känna dig extra trygg med att den inte försämras på grund av fukt och vatten.

 • Ett kamerapaket med 4 kameror
 • Bildsensorn Sonix 9337 PRO sänder tydliga bilder digitalt inom en räckvidd på 100 meter
 • Under mörkare tider på dygnet aktiveras automatiskt IR-lampor och IR-filter, så det sänds tydliga bilder inom 10 meters räckvidd
 • Bildupplösning 1280x720p på 7 tums bildskärmen
 • Finns inställningar för att kunna se parkeringslinjer och parkeringsregler
 • IP-68 ger bättre skydd mot fukt och vatten
 • Alla kameror är enkla att installera
 • Minneskort på 128GB och inspelning påbörjas när kameran aktiveras
Köp Digitalt backkamerasystem med 4st trådlösa backkameror från prylstaden.se

Trådlös backkamera för bil, lastbil & släp (Prisvärd backkamera för husvagn och bil)

Trådlös backkamera för bil, lastbil & släp (Prisvärd backkamera för husvagn och bil)

En tillförlitlig backkamera med extra lång räckvidd är en trygghet i många olika lägen. Med en räckvidd på upp till 100 meter som fungerar för din bil, lastbil eller ditt släp. Det finns även inställningar för att kunna se parkeringslinjer och parkeringsregler, för de situationer det känns som välbehövligt.

Denna backkamera kommer med en IP-klassning på IP-68, vilket innebär att den tål fukt och vatten extra bra. Däremot rekommenderas det att den placeras på en plats där det inte finns stor risk för stötar och mycket regn samt att man inte riktar högtryckstvätt direkt mot backkameran.

Bildsensorn SONIX 937 PRO och en skärmupplösning på 720p återger väldigt tydliga bilder på 7 tums skärmen. Det finns även 18 st inbyggda IR-lampor som ger tydliga verklighetstrogna bilder upp till 10 meter, när du kör under mörkare perioder på dygnet.

 • 7 tums bildskärm med upplösning på 720p
 • Backkamerans räckvidd är upp till 100 meter
 • 18 IR-lampor som ger bra hjälp under mörkare dygnstider, upp till 10 meter
 • Tydliga bilder med sensorn SONIX 937 PRO
 • Extra tålig för fukt och vatten tack vare IP-68
 • Automatisk inspelning när backkameran aktiveras
 • Möjligt att aktivera inställningar för parkeringslinjer och parkeringsregler
 • Medföljer 2 antenner, solskärm, fäste, skruvar och manual
Köp Trådlös backkamera för bil, lastbil & släp från prylstaden.se

Trådlös backkamera, 7″ display, Auto IR-mörkerseende (Bra och billig backkamera)

Trådlös backkamera, 7 display, Auto IR-mörkerseende (Bra och billig backkamera)

En backkamera med räckvidd på 100 meter och en vidvinkel på 120˚, som även tål så låga temperaturer som ner till -20˚. Den är enkel att montera med antingen skruvar eller dubbelhäftande tejp och du kan vinkla kameran på ett smidigt sätt tack vare en böjbar led.

Denna backkamera är extra tålig då den har ett chassi i metall och dess IP-klassning på IP-67 gör att den även är vattentät. Därmed kan man var trygg med att fästa den exempelvis ovanför registreringsskylten. Väl monterad kan du sedan justera kamerans vinkel för att passa ditt behov som bäst.

När du kör under mörkare tider på dygnet kommer kamerasystemet automatiskt aktivera IR-lampor för att kunna återge tydliga bilder även under mörkerkörning. Och du behöver inte oroa dig över att dessa lampor kommer att störa andra i trafiken.

 • Räckvidd på 100 meter och en vidvinkel på 120˚
 • Extra tålig med ett chassi i metall och IP-67
 • Ingår en böjbar led som gör att kameran kan vinklas när den är monterad
 • Tål temperaturer mellan -20˚ och +70˚ C
 • Både dubbelhäftande tejp och skruvar för valfri montering medföljer
 • Skärmupplösning på 800×480
 • Kabelfri anslutning mellan kamera och display, och det är möjligt med upp till 20 meters räckvidd
Köp Trådlös backkamera, 7″ display, Auto IR-mörkerseende från prylstaden.se

Se alla backkameror..

 

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *