Bästa Domkraft 2023! (Bäst i Test) – Garagedomkraft

Här listar vi bästa domkraften 2023! Vi har jämfört garagedomkrafter i olika kategorier och prisklasser för att se vilken som är bäst i test. Om du vill få något arbete gjort på ditt fordon är en golvdomkraft ett måste. Dessa kommer att påskynda processen under underhåll som att byta däck, bromsbelägg och rotorer, olja och är avgörande för större jobb som fjädringsarbete. Det är mycket involverat i att välja den bästa domkraften, till exempel hur mycket den behöver lyfta, vilket material den är gjord av, hur sadeln är formad och hur hög eller tung domkraften är. Garagedomkrafter är utformade för att hjälpa dig lyfta din bil snabbt, men var noga med att följa en säker driftprocedur.

Du ska inte bara lyfta ditt fordon på plan mark, utan en stor del av säkra lyft är att även använda domkrafter för att stabilisera fordonet. Skjut och gunga alltid runt din bil för hand för att se till att den inte faller innan du någonsin går under den. Dessutom har dessa domkrafter olika viktklasser, både aluminium- och stålkonstruktioner och varierar i storlek, så de kan användas under en mängd olika bilar, lastbilar och stadsjeepar. Vissa av dem kommer till och med att fungera med ATV eller UTV, eller trailers.

Vilken domkraft är bäst?

Att välja den bästa domkraften för ditt garage låter enkelt – det vill säga tills du börjar söka och snabbt blir överväldigad av alla val. Det finns mindre domkrafter för bilar, domkrafter för budgetgolv, domkrafter med låg profil, domkrafter för höglyft, aluminium domkrafter, 2-tons, 3-tons och kraftiga golvdomkrafter för att bara nämna några. Så vi bestämde oss för att göra det enklare för dig genom att begränsa alla dessa val när vi granskar de fyra bästa domkrafterna baserat på dina behov. Domkrafterna som vi har listat är rullande hydrauliska golvdomkrafter avsedda för bilar, lastbilar och stadsjeepar. Även kända som vagndomkrafter för den rullande ramen de är fästa på, dessa typer av domkrafter är lätta att flytta runt ditt garage, din uppfart eller verkstad och är kända för att vara mycket mångsidiga och stabila.

Bästa domkraft 2023 (Bäst i test)

 1. Lufthydraulisk domkraft 60/40/20 ton (Bästa  garagedomkraft 2023 – Bäst i test)
 2. YAK 330 Cattini Domkraft (Kraftfull hydraulisk domkraft, 80 ton)
 3. BH11500 Bahco Domkraft (Prisvärd domkraft, 1,5 ton)
 4. BH13000 Bahco Domkraft (Bra och billig domkraft, 3 ton)

Lufthydraulisk domkraft 60/40/20 ton (Bästa  garagedomkraft 2023 – Bäst i test)

Lufthydraulisk domkraft 60,40,20 ton (Bästa  garagedomkraft 2022 - Bäst i test)

När det gäller användning av en domkraft i ett garage eller en verkstad eftersöks det ofta efter en lufthydraulisk domkraft. De är tyngre, men de klarar också att hantera tyngre belastning. Dessutom är de många gånger mer smidiga att använda sig av, då man inte behöver pumpa upp maskinen manuellt.

Denna modell klarar att lyfta upp till 60 ton och rekommenderas bland annat till lantbruks- och entreprenadmaskiner.

Hur mycket belastning som kan lyftas upp beror även på hur högt upp maskinen ska lyftas, men det är även möjligt att lägga till en förlängningssats för att kunna öka på höjden. Max belastning och maxhöjd delas in i tre steg.

 • Max belastning 60 ton med en maxhöjd på 207 mm
 • Max belastning 40 ton med en maxhöjd på 256 mm
 • Max belastning 20 ton med en maxhöjd på 312 mm

Ovanstående gäller utan förlängningssats. Denna ingår i paketet och med användning av den kan domkraften höjs upp 60 ton till 327 mm. Jämfört med 207 mm, utan förlängningssatsen.

 • Arbetstrycket är mellan 6 och 10 bar
 • Kan hantera en belastning upp till 20, 40 eller 60 ton, beroende på vilken höjd man vill uppnå
 • Ingår en förlängningssats, som gör att 60 ton kan lyftas upp till 327 mm
 • Domkraftens längd är på 905 mm och vikten på 64 kg
Köp Lufthydraulisk domkraft 60/40/20 ton från p-lindberg.se

YAK 330 Cattini Domkraft (Kraftfull hydraulisk domkraft, 80 ton)

 

YAK 330 Cattini Domkraft (Kraftfull hydraulisk domkraft, 80 ton)

Det finns olika typer av domkrafter att välja mellan, beroende på vilka behov som finns vid användandet. En hydraulisk domkraft kommer väl till pass då den ska användas för tyngre fordon eller när man inte är i behov av att ta den med sig.

Cattini domkraft är lufthydraulisk och fungerar utmärkt till att lyfta tyngre fordon som till exempel lastbilar, flygplan och bandvagnar. Domkraften når upp till en höjd av 825 mm och klarar en vikt upp till 80 ton.

Denna domkraft har fått en unik design för att det ska vara lättare att komma även där det är ont om utrymme, så det är möjligt att lyfta upp sitt fordon på ett säkert sätt. Domkraften har även försetts med material som ger den bättre kvalité och gör den mer motståndskraftig mot slitage. Vilket gör den mer användbar i olika miljöer.

 • Arbetshöjd mellan 300 och 825 mm
 • Arbetar med ett lufttryck mellan 8 och 12 bar
 • Längre handtag, 1320 mm
 • Speciellt framtagen för att fungera på tyngre fordon med luftfjädring och att lyfta från chassit på fordonet
 • Extra säkerhet med inbyggda ventiler som gör att fordonet inte sjunker
 • De valda materialen är för att förse domkraften med bättre funktion och att kunna fungera mer motståndskraftigt mot slitage av olika slag
 • Domkraftens vikt är på 103 kg
Köp YAK 330 Cattini Domkraft från proffsmagasinet.se

BH11500 Bahco Domkraft (Prisvärd domkraft, 1,5 ton)

 

BH11500 Bahco Domkraft (Prisvärd domkraft, 1,5 ton)

En bra domkraft utgör en bra grund i garaget för dig som gillar att själv mecka med bilen. Vilken typ av domkraft är det bästa valet för dig beror bland annat på hur du tänker använda dig av din domkraft.

Bahco domkraft är extra lång och passar väl för de bilar där man behöver komma längre in för att lyfta. Ingångshöjden är på 70 mm och den kan lyfta upp till en höjd på 610 mm, och med den maximala belastningen på 1.5 ton. Dessutom är domkraftens fotpedal extra stor för att det ska bli lättare för dig att lyfta upp från olika lägen.

Andra praktiska egenskaper är handtaget som har gjorts mer bekvämt med den rundade formen och att det finns en bricka på domkraften, där man till exempel kan förvara muttrar under tiden du meckar med bilen.

 • Kan lyfta upp till 610 mm och med maximal belastning på 1.5 ton
 • Extra lång domkraft så den kan komma längre in under en bil
 • Ett rundat handtag som ger mer bekväm användning
 • Domkraftens stålhjul har fått en PU-överdragning och dess lyftsadel är i gummi, vilket gör lättare att arbeta mer tyst och bekvämt
 • Finns en liten bricka där man kan lägga skruvar, muttrar eller annat under tiden det meckas med bilen
 • Domkraftens vikt är på 51 kg
Köp BH11500 Bahco Domkraft från proffsmagasinet.se

BH13000 Bahco Domkraft (Bra och billig domkraft, 3 ton)

 

BH13000 Bahco Domkraft (Bra och billig domkraft, 3 ton)

En domkraft i bilen eller i garaget kan komma väl till pass i flera lägen och vilken typ av modell man ska välja beror bland annat på hur mycket belastning den ska kunna hantera och hur högt du behöver lyfta upp ditt fordon eller maskin.

Denna domkraft kan lyfta upp till 3 ton och den sköts manuellt. Dess låga ingångshöjd på 90 mm gör att den kommer under många olika typer av fordon och maskiner, och kan sedan lyftas upp till 552 mm.

Med PU-överdragna stålhjul och med gummi på lyftsadeln kan man sköta arbetet på lägre ljudnivå. Handtaget har fått en rundad design för att det ska vara mer bekvämt under användningen och fotpedalen är extra stor för att det ska underlätta arbetet i olika lägen.

 • Kan hantera en belastning på upp till 3 ton
 • Domkraftens höjd ligger mellan 90 mm och 552 mm
 • Tystare arbete med PU-överdragna stålhjul och med gummi på lyftsadeln
 • Med en större fotpedal underlättas arbetet från olika vinklar och under förhållanden då det finns ont om plats
 • Finns en liten bricka nära fotpedalen där man kan placera skruvar eller annat som behövs under arbetets gång
 • Utrustad med säkerhetsventiler vid eventuell överbelastning
 • Domkraften väger 50.5 kg
Köp BH13000 Bahco Domkraft från proffsmagasinet.se

Se alla domkrafter..

 

Hur väljer vi vilken produkt som är bästa köpet?

Våra rekommendationer baseras på flera oberoende recensioner och betyg från användare. Vi tar även hänsyn till olika faktorer så som produktspecifikationer, popularitet och pris. Istället för att testa produkterna själva samlar vi in feedback från flera oberoende användare som har använt och testat produkterna under en längre tid. Vi tror att denna metod ger en mer heltäckande bild av produktens prestanda och kvalitet, jämfört med att endast basera produktbetyg på ett enstaka test.

Vi vill erbjuda en omfattande och trovärdig källa till information om produkter och tjänster på marknaden och hjälpa våra besökare att göra ett välgrundat köpbeslut.

Dela