Ekolod (Bäst i Test) – Bästa Ekolodet på Marknaden 2023!

Ekolod (Bäst i Test) - Bästa Ekolodet på Marknaden 2022!

Vilket ekolod är bäst i test? Att köpa ett nytt ekolod kan vara en skrämmande uppgift för nybörjare, även erfarna båtägare och sportfiskare kan bli överväldigade av de tillgängliga alternativen. Det finns egentligen inget ”bästa ekolod”, och det kommer det aldrig att finnas. Det tillverkas dussintals modeller varje år, och varje märke och modell har sina egna styrkor och plats för bästa användning. Syftet med den här guiden är att hjälpa dig att reda ut förvirringen för att hjälpa dig att välja det bästa ekolodet på marknaden för pengarna som passar din fiskestil.

Vi går igenom de olika typerna av ekolod och funktioner som finns på dagens bästa fiskeelektronik, och de kan användas för att hjälpa dig njuta av din tid på vattnet och fånga mer fisk.

Om du har problem med att få fisken att bita kan du ha nytta av att använda ett ekolod. Även om tanken på att använda teknik för att hjälpa till att fånga en fisk kanske inte är lika romantisk som den traditionella bilden av en ensam sportfiskare som testar sitt tålamod, ger den verkligen resultat. Med en dedikerad ekolod installerad ombord kan du leta efter bästa fiskeplatser, utforska nya områden och spendera mer tid på att fånga fisk och mindre tid på att undra om det är något som händer i djupet nedan.

Tack vare framstegen inom ekolodsteknik kan även de minsta fartygen nu använda ekolod för att kartlägga vad som händer under vattnet, med enastående noggrannhet.

Vilket ekolod ska man köpa?

För att vara säker på att du köper rätt ekolod för dina behov har vi sammanställt en lista över bästa ekolodet på marknaden, med en kort köpguide som förklarar vilka funktioner som erbjuds och vilka funktioner du bör leta efter. Det finns fantastiska ekolod-enheter att välja mellan oavsett budget och vilken kompetensnivå som helst. Den här listan är en snabb sammanfattning av våra bästa rekommendationer. Fortsätt läsa för mer information om varje typ av ekolod.

Bästa ekolodet på marknaden 2023 (Bäst i test)

 1. Humminbird Helix 7 Chirp SI GPS G4 (Bästa ekolodet 2023 ”Bäst i test”)
 2. Humminbird Helix 15,4 MSI+ GPS G4N (Bra påkostat ekolod)
 3. Humminbird Helix 10,1 G4N Chirp GPS, Inklusive Givare (Mest prisvärda ekolodet)
 4. Deeper Smart Sonar Pro+ 2 (Bästa billiga ekolodet)

Humminbird Helix 7 Chirp SI GPS G4 (Bästa ekolodet 2023 ”Bäst i test”)

Humminbird Helix 7 Chirp SI GPS G4 (Bästa ekolodet 2022 - Bäst i test)

Ekolod kan vara bra hjälpmedel för olika syften, till exempel för att skapa egna sjökort och ha koll på omgivningen under båten. Med hjälp av denna modell från Humminbird kan du få klara bilder från ett djup ner till 38 meter och med en räckvidd på 76 meter, på varje sida.

Det är även möjligt med större räckvidder, med hjälp av 455 kHz bandet. Då får du en räckvidd på 244 meter, på varje sida, och ner till 122 meters djup. På skärmen kommer du att få bilder med tydliga detaljer, tack vare förbättrad teknik.

Med funktionen AutoChart Live kan du på ett smidigt sätt skapa dina egna sjökort och enheten ger dig även möjligheten till inspelning under 8 timmar. Har du behov till att kunna spara längre inspelningstider är det möjligt att uppgradera sin enhet med kortet AutoChart ZeroLine.

 • En räckvidd på antingen 76 meter, på varje sida, och 38 meters djup eller 244 meter på varje sida och ner till 122 meters djup
 • Snabbt och smidigt att skapa egna sjökort med AutoChart Live
 • Enheten kan lagra upp till 8 timmars inspelningstid
 • Utöka inspelningstiden med AutoChart ZeroLine kortet, så får du tillgång till att kartlägga över 2000 timmar
 • För de som önskar fler tillbaka är det möjligt att använda sjökorten Navionics Small, Navionics+, Platinum+ och Navionics Update
 • Medföljer aktergivare, gps, bygel, bygelrattar, manual och strömkabel
Köp Humminbird Helix 7 Chirp SI GPS G4 från pnjakt.se

Humminbird Helix 15,4 MSI+ GPS G4N (Bra påkostat ekolod)

Humminbird Helix 15,4 MSI+ GPS G4N (Bra påkostat ekolod)

Är du intresserad av ett ekolod med stor bildskärm och flera funktioner, kan denna modell vara ett bra alternativ för dig. Det finns inte mycket du kommer sakna med denna modell. Skärmen på 15.4 tum kommer ge dig tydliga bilder med 1280×800 HD-kvalité och 1500 nits.

Med bluetooth eller wi-fi kan du kontrollera ditt ekolod med en fjärrkontroll och styra olika funktioner via appen på din smartphone. Ekolodet ger dig väldigt detaljerade bilder från en räckvidd på 120 meter, på varje sida, och ner till ett djup på 60 meter. Möjligt att välja större räckvidder med 455 kHz bandet, 244 meter på varje sida och ner till ett djup på 122 meter.

Som standard är det möjligt med inspelningstid upp till 8 timmar, men är möjligt att uppgradera med kort för längre inspelningar. Och om du har flera enheter du enkelt ansluta till dessa med denna modell från Humminbird.

 • En bildskärm på 15,4 tum och 1280×800 HD
 • AutoChart Live hjälper dig att skapa sjökort snabbt och smidigt live
 • Möjligt att använda sjökorten Navionics Small, Navionics+, Platinum+ och Navionics Update
 • Dubbla SD-kort, som ger flera valmöjligheter med sjökorten
 • Dual Spectrum CHIRP är en mer avancerad teknik som garanterar bättre kvalité på bilderna
 • Intern 10 Hz GPS
 • Sex knappar som kan programmeras efter eget behov
Köp Humminbird Helix 15,4 MSI+ GPS G4N från astrosweden.se

Humminbird Helix 10,1 G4N Chirp GPS, Inklusive Givare (Mest prisvärda ekolodet)

Humminbird Helix 10,1 G4N Chirp GPS, Inklusive Givare (Mest prisvärda ekolodet)

Humminbird Helix 10 är ett ekolod som ger dig kvalitativa bilder med den nya tekniken Dual Dual Spectrum Chirp, som du kan återse tydligt på en större skärm på 10.1 tum. Med AutoChart Live kan du skapa dina egna sjökort och som standard finns möjlighet till att spela in upp till 8 timmar.

Med hjälp av bluetooth blir det smidigare med att styra ditt ekolod med en fjärrkontroll och att koppla upp dig via en app på din smartphone. På så vis blir det enklare att uppdatera programvara och på skärmen får du direkt upp olika meddelanden.

Är du intresserad av att komplettera med sjökort är det möjligt att använda Navionics Small, Navionics+, Platinum+ och Navionics Update. Separat eller samtidigt som med AutoChart Live eller ZeroLine, som ger längre inspelningstid.

 • Möjligt att utöka inspelningstiden med AutoChart ZeroLine kortet, vilket kan ge inspelning på 2000 timmar
 • Även möjligt att ansluta denna modell till andra Helix enheter, för att exempelvis dela med sig av ekolodsdata.
 • Tre knappar som du programmerar efter dina egna behov
 • Intern 10 Hz GPS
 • Dubbla SD-kort som ger dig möjligheten att exempelvis använda olika sjökort och att använda dig av AutoChart ZeroLine samtidigt som du använder Navionics Kartografi
 • I standardpaketet medföljer aktergivare, skärmskydd, strömkabel, bygel, bygelrattar, snabbkoppling och en manual
Köp Humminbird Helix 10,1 G4N Chirp GPS från astrosweden.se

Deeper Smart Sonar Pro+ 2 (Billigt och bra ekolod)

Deeper Smart Sonar Pro+ 2 (Billigt och bra ekolod)

Söker du efter ett ekolod som på ett smidigt sätt kan avslöja vilka fiskarter som finns i just det vatten du befinner dig? Som fungerar väl i både saltvatten och färskvatten. I så fall kan Deeper Smart Sonar Pro+ 2 vara det du söker efter.

Det är en trådlös enhet, med en inbyggd gps, och du kan välja mellan att kasta ut enheten med ditt fiskespö eller att fästa det i din båt. Med uppkoppling till wi-fi eller bluetooth styr du sedan ditt ekolod via din smartphone. Och det fungerar lika väl med iOS som med android.

Enheten är en mindre modell med en diameter på 6.5 cm och dess arbete fungerar på en räckvidd av 100 meter och ner till ett djup på 80 meter. I en app på din telefon får du snabb tillgång till informationen. Till exempel vilka arter och vilken temperatur som råder i vattnet.

 • Enhetens diameter är på 6.5 cm och vikten på 100 g
 • Den fungerar ner till ett djup på ca 80 meter och dess räckvidd med wi-fi är 100 meter
 • Medföljer ett uppladdningsbart batteri, 3.7 V
 • Ekolodet kan användas ca 5.5 timmar
 • Medföljer manual, väska och en USB-kabel för laddning
 • Fäste till båten ingår inte
 • Fungerar både för iOS och android
Köp Deeper Smart Sonar Pro+ 2 från pnjakt.se

Se alla ekolod..

 

Hur väljer vi vilken produkt som är bästa köpet?

Våra rekommendationer baseras på flera oberoende recensioner och betyg från användare. Vi tar även hänsyn till olika faktorer så som produktspecifikationer, popularitet och pris. Istället för att testa produkterna själva samlar vi in feedback från flera oberoende användare som har använt och testat produkterna under en längre tid. Vi tror att denna metod ger en mer heltäckande bild av produktens prestanda och kvalitet, jämfört med att endast basera produktbetyg på ett enstaka test.

Vi vill erbjuda en omfattande och trovärdig källa till information om produkter och tjänster på marknaden och hjälpa våra besökare att göra ett välgrundat köpbeslut.

Dela