Bästa Fatscooter 2023! Bäst i Test! (Elscooter Fatbike)

Bästa Fatscooter 2022! Bäst i Test! (Elscooter Fatbike)

När man vill hitta den bästa fatscootern finns det många modeller att välja på och det kan vara svårt att veta vilken man ska köpa. En fatscooter liknar en chopper har väldigt låg framgaffel som gör att man kan sitta upprätt när man kör. Det ger en ergonomisk sittställning och det är bra att den går på el så man slipper avgaser. Tjocka däck gör att den ser snygg ut, men det ger också en bra balans och bekväm kör känsla. Den låter väldigt lite då motorerna och batteriet är av hög kvalitet. Den här guiden hjälper dig att hitta rätt modell för ditt behov.

Fatscootern kostar mer än elscootrar utan sadel, men man får hög kvalitet och mycket körglädje för pengarna. Om man ska åka korta sträckor, pendla till jobbet eller skolan är en elcooter fatbike ett bra val. En elektrisk scooter i fatbike modell har snygg design då den ser ut som en klassisk motorcykel. Det finns många olika varianter beroende på vad man vill ha. Om man vill ha ett fordon som är bra för ryggen är en fatscooter ett bra val. Det är också billigt att köra en fatscooter än en motorcykel och moped och ett bra miljöval för att minska utsläppen.

Regler och hjälmkrav för Fatscooter?

En elektrisk fatscooter är stabil med bromsar och lampor, vilket gör den säker och det är färre olyckor än för elscooter utan sadel. Det är motoreffekten och farten som bestämmer hjälmkravet och det är viktigt att följa reglerna för en fatscooter. Om fatbiken går mindre än 25 km/h bedöms den som en elcykel och cykelregler gäller. Om fatbiken kan gå mer än 25 km/h och har en motoreffekt på max 1000 W krävs hjälm och förarbevis då den är en fatscooter klass 2. Om den har högre fart än så krävs körkort och den måste ha registreras. När man vill köpa en elscooter fatbike billigt finns några modeller nedan som kan passa bra. Det finns också dyrare modeller och det underlättar att köpa på nätet till ett bra pris och med hemleverans.

Bästa Fatscooter 2023! (Bäst i test)

1. Fatscooter Båge – Röd 2000 W (Fatscooter bäst i test)
2. Fatboy Chopper X-Pro (Bra Fatscooter Chopper)
3. X-Pro Fatboy 1500W (Fatscooter 1500 W)
4. Elscooter Fatbike (Prisvärd Fatscooter 1000W)
5. Elscooter 800W (Billig och bra retro Fatbike)


Fatscooter Båge – Röd 2000W (Bästa Fatscooter 2023 ”Bäst i test”)

Fatscooter Båge - Röd 2000W (Bästa Fatscooter 2022 - Bäst i test)

Fatscooter Båge Röd 2000W är en bekväm modell som påminner om en motorcykel som är miljövänlig. Den har en snabb ökning på 18 grader och kan komma upp till 45 km/h. Färgerna svart och rött gör elscootern speciell och en skumgummisits gör den bekväm vid körning. Handtagen är ergonomiska i svart anti-halkfritt läder och anti-halk fotstöd och stödben är smidigt. Belysning finns fram och bak som underlättar vid körning i mörker. Den har skivbromsar som ger en kort bromssträcka och däcken har fint mönster som ger mindre rullmotstånd och låg bränsleförbrukning. Litiumbatteriet ger en max fart på 45 km/h och laddningen är på 220 V som håller 6 timmar och räcker 30-40 hm beroende på kör förhållanden. Den passar bra om man vill ha en fatscooter som är bäst i test.

Teknisk specifikation

Motor: Elektrisk 2000W Batteri: 60V 20 Ah Lithium-batteri Max fart: 45km/h Laddare: CE-certifierad Däck: Front 205/40-12 Bak 235/35-12 Bromsar: Skivbromsar Storlek (monterad): 200x90x125cm Färg: svart, röd och silver Avtagbart och låsbart batteri för inomhus laddning Utrustning: Blinkers, backspeglar, signalhorn, reglage för belysning Stötdämpning fram och bak Fart reglage på styret: nivå 1, 2 och 3 Stor LCD-skärm: Visar fart, trippmätare och batteri status

Köp Fatscooter Båge Röd 2000W från Hemfint

Fatboy Chopper X-Pro (Bra Fatscooter Chopper 2000 W)

 

Fatboy Chopper X-Pro (Bra Fatscooter Chopper 2000 W)

Fatboy X-Pro Chopper har ett bärbart litiumbatteri som kan laddas utan oro för stöld eller att man inte ska ha tillräcklig laddning för åkturen. Räckvidden är 40 km och det är en säker och driftsäker elscooter med lite underhåll. Dubbla skivbromsar fram och bak gör att den är väldigt påkostad. Den har en elektrisk borstlös motor som är driftsäker och inte kräver så mycket underhåll. En bakhjulsplacerad motor på 2000 Watt gör den stark och uthållig. Batteriet har 800 laddcykler för lång räckvidd och hög fart under lång tid. Den har en hög lastkapacitet på 150 kg och extra förvaringsutrymme med mycket plats. Man sitter skönt med dämpning fram och bak och har en display som visar fart, batteri status och distans. Den passar bra om man vill ha en fatscooter chopper med stark motor.

Teknisk specifikation

Stark LED-lampa: Fram och bak Motor: 2000 W elmotor i bakhjulet Max topphastighet: 45km/h Maxfart: 150kg Inbyggt uppladdningsbart Litium batteri Laddningstid: 8 timmar Räckvidd: max 40 km 2 h fartlägen kan väljas från displayen Skivbroms och Stänkskärm: Fram och bak Totalvikt: 77kg Däck: 12 tum fram och bak Stötdämpare: Fram och i sitsen

Köp Fatboy X-Pro Chopper från Motorsweden

X-Pro Fatboy (Fatscooter 1500 W)

 

X-Pro Fatboy (Fatscooter 1500 W)

X-Pro Fatboy 1500W är en fatscooter som passar för korta och långa sträckor. Det är en ganska stark fatscooter med bra kraft i svåra förhållanden, backar och med last. Motorn är stark på 60 V och 1500 W för att klara av backar och motvind. Motorkraften ger jämn fart också på tuffa vägar med en bortslös motor som ger lite ljud och värme. Litiumbatteriet är på 12 Ah 720 Wh som ger en körsträcka på max 40 km per laddning. Laddningen är på 6 timmar och laddaren kan anslutas till ett jordat vägguttag. Den har hög komfort, belysning, store däck, led belysta instrument och bra bromsar fram och bak. Den passar bra om man vill ha en prisvärd och kvalitativs fatscooter.

Teknisk specifikation

Yttre mått (längd, bredd, höjd): 1800*1200*1410 mm, Fordonsvikt:60 kg, Lastkapacitet: 120 kg, Högsta hastighet: 40 km/h, Effekt: 1,5 kW, Batterikapacitet: 12Ah, Körsträcka: 4 mil per laddning

Köp X-Pro Fatboy 1500W från Motorsweden

Elscooter Fatbike (Prisvärd Fatscooter 1000W)

Elscooter Fatbike (Prisvärd Fatscooter 1000W)

Elscooter Fatbike är en populär och kraftfull modell på 1000W. Den väger 61 kg och maxlasten är 180 kg. Den har en bekvämt fjädrad flexibel skumgummisits med anti-halkfritt läder och ergonomiskt designade handtag. Den har också handbroms, växelknapp och tuta. El-scootern har eflexer fram och bak och en bortslös navmotor. Det gör att den väger mindre, har bättre drivmoment, hög effektivitet och pålitlighet och är väldigt tyst. Batteriet är ett 60 V 12 Ah batteri som ger en maxfart på 30-35 km per timme och en automatisk laddare som tar 1-2 h. Den räcker 25-30 km beroende på förhållanden och skivbromsarna fram och bak ger en trygg körning. Maxvikten är 61 kg och maxlasten är 180 kg och den får inte köras på allmän väg. Den har också handbroms, växelknapp, tuta och reflexer bak och fram.

Teknisk specifikation

Storlek: 1756x750x700mm Motor: 1000W borstlös navmotor Batteri: Lithium 60V 12Ah Max vikt: 180 kg Laddningstid: 1-2 timmar Maxfart: 30-35 km/h Räckvidd låg växel: 25-30 km Räckvidd hög växel: 15-20 km Bromsar: Skivbromsar fram och bak Däckstorlek: 18*9.50-8 slanglöst Hjulbas: 1256 mm Säteshöjd: 700 m Klättringskapacitet: 18 grader Vikt: 61 kg

Köp Elscooter Fatbike från Hemfint

Elscooter 800W (Billig och bra retro Fatbike)

Elscooter 800W (Billig och bra retro fatbike)

Elscooter 800W har en retroinspirerad design och en maxfart på 32 km/h. Det är stabil även i högre farten och har en bekväm fjädrad flexibel skumgummi sits med anti-halkfritt läder och ergonomiska handtag. Den har också handbroms och en stor framlykta. Ett extrasäte gör att man kan skjutsa någon eller ha bagage på max 105 kg. Lithiumbatteriet är på 48 V och 10 Ah som är avtagbart och håller i 4-6 h. De breda däcken är samma som för ATV ger en kort bromssträcka och har skrivbromsar. Ett fint däckmönster ger en bra körning, lite rullmotstånd, mindre slitage och låg bränsleförbrukning. Motorn ger lätt vikt, bra driv, hög effektivitet och pålitlighet och tyst gång.

Teknisk specifikation

Motor: 800W borstlös navmotor Batteri: 48V,10AH Litium batteri Maxfart: 32km/h Laddtid: 4h-6h Räckvidd: 30 km Broms: Oljebroms + skivbroms Däck: 10 x 6.0/5.5 tum Netto vikt: 28 kg Maxvikt: 105 kg Sitthöjd: 55 cm Hjulbas: 165 cm

Köp Elscooter 800W från Hemfint

Se alla Fatscooters

 

Hur väljer vi vilken produkt som är bästa köpet?

Våra rekommendationer baseras på flera oberoende recensioner och betyg från användare. Vi tar även hänsyn till olika faktorer så som produktspecifikationer, popularitet och pris. Istället för att testa produkterna själva samlar vi in feedback från flera oberoende användare som har använt och testat produkterna under en längre tid. Vi tror att denna metod ger en mer heltäckande bild av produktens prestanda och kvalitet, jämfört med att endast basera produktbetyg på ett enstaka test.

Vi vill erbjuda en omfattande och trovärdig källa till information om produkter och tjänster på marknaden och hjälpa våra besökare att göra ett välgrundat köpbeslut.

Dela