Bästa Flismaskin/Flishugg 2022! (Bäst i Test)

Bästa Flismaskin - Flishugg 2022! (Bäst i Test)

Om man letar efter en flismaskin som är bäst i test finns det många modeller att välja på. Den här guiden hjälper dig att hitta den bästa flishuggen då vi har läst igenom recensioner och gått igenom tester för att underlätta vid köpet. En fliskmaskin är bra om man vill omvandla avfallet i trädgården till näringsrik jord. Med en fliskmaskin blir löv, grenar och andra växter flis som kan tömmas i rabatterna, ge skydd under vintern eller näring till växterna. Om man har kvistar och grenar i trädgården kan de användas istället för att brännas som avfall.

Vilken flismaskin ska man köpa?

Den finns många modeller av flismaskiner som kan passa olika bra beroende på ändamål och behov. Priset på flishuggar ökar med skärkapaciteten så det är viktigt att tänka på hur tjocka grenar som ska skäras. Det är också bra att veta om man vill ha en bensin- eller eldriven fliskmaskin då en bensindriven fliskmaskin är starkare och passar för större grenar. Om man bara har lite mindre kvistar i trädgården passar en elektrisk flismaskin bättre då den är lättare att flytta och också billigare. Man måste ta hänsyn till skärkapaciteten då dyra modeller klarar 2 dm grenar och billigare bara 2 cm. Om man ska använda den med en traktor eller bil behövs en dragstång. Materialflödet är viktigt om man flisa mycket på kort tid och proffsmaskiner kan ta 100 kg grenar i timmen.

Det är också viktigt att tänka på garantin om den skulle gå sönder och att de har en uppsamlingslåda för att underlätta arbetet. Storleken är viktig för att kunna förvara den på ett bra sätt och priset kan också styra vilken modell man vill ha. Ett högt vridmoment anges i Nm och anger hur mycket kraft och strimlings hastighet flismaskinen har. Flismaskiner klarar större grenar då de är bensindrivna än en kompostkvarn som är mindre och eldriven. En kompostkvarn eller mindre flistugg kan passa bra i en trädgård och en kraftigare flishugg passar för större ytor. Nedan finns några modeller som kan passa bra och om man köper en flismaskin på nätet kan man också få ett bra pris och hemkörning.

Bästa flishuggen 2022! (Bäst i test)

1. Flismaskin med dragstång & elstart – 15hk (Bästa flismaskin 2022 – Bäst i test)
2. Kompostkvarn 4-takt (Bra och kraftfull flismaskin)
3. Flismaskin med dragstång – 13hk (Prisvärd flismaskin)
4. Flismaskin – 196cc (Flismaskin till trädgården)
5. Bensindriven kompostkvarn – 173cc (Billig flismaskin med uppsamlingsbox)


Flismaskin med dragstång och elstart – 15hk (Bästa flismaskin 2022 – Bäst i test)

Flismaskin med dragstång och elstart - 15hk (Bästa flismaskin 2022 - Bäst i test)

Flismaskin med dragstång och elstart har en kraftig 4-taktsmotor med en effekt på 11 kW och starka knivar som klarar av 100 mm tjocka grenar. Den passar bra om man vill ha en flismaskin av hög kvalitet med dragstång för större områden som har blivit utsedd till bäst i test.

Teknisk specifikation

Kaptjocklek: 100 mm Bladhastighet: 2530 rpm Motor: Ducar OHV 4-takt Volym: 420 cc Start: drag- och elstart Effekt: 15 HP / 3600 rpm Bränsletank: 6,5 l Oljekapacitet: 1,1 l Bränsle: blyfri bensin Vikt: 173 kg Färg: Röd

Köp Flismaskin med dragstång och elstart från Hemfint

Kompostkvarn 4-takt (Bra och Kraftfull flismaskin)

Kompostkvarn 4-takt (Bra och kraftfull flismaskin)

Kompostkvarn 4-takt är en kraftig kompostkvarn med Locinmotor. Den har el- och rekylstart, vridbart utkast och dragstång. En knivtrumma med två knivar och ett motskär gör att den klarar 10 cm tjocka grenar. Maskinen ger en jämn och fin flisning av kvistarna och ett vridbart utkast gör att man kan styra var fliset ska hamna. Den är lätt att flytta med dragstången som passar till en ATV eller trädgårdstraktor. Vid ett stopp kan trumman rensas från inmatningstratten. Den passar bra om man vill ha en kraftfull och flexibel flismaskin för olika användningsområden.

Tekniska specifikationer

Motor: 4-takt, 420cc Loncin Varvtal motor: 3 600 varv/minut Varvtal knivtrumma: 2 400 varv/minut Effekt: 9 kW Startmetod: Rekyl- och elstart Bränsle: Bensin Maxdiameter trä: 10 cm Antal. knivar: 2 vändbara och 1 motskär. Kilrem: 2 st, 17x1041LI Hjul: 16/8.0–7 Dragstång längd: 1,100 mm Storlek med dragstång: L2630 x B870 x H1566 mm Vikt: 185 kg

Köp Kompostkvarn 4-takt från P Lindberg Kompostkvarn 4-takt

Flismaskin med dragstång – 13hk (Prisvärd flismaskin)

Flismaskin med dragstång - 13hk (Prisvärd flismaskin)

Flismaskinen med dragstång är en effektiv prisvärd flismaskin som gör trädgårdsarbetet lätt och smidigt och omvandlar trädgårdsavfallet till näringsrik jord i komposten. Den har knivar som kan kapa färska eller torra grenar på max 89 mm. En Ducar 4-taktsmotor OHV på 9,7 kW med dragstång och hjul gör den lätt att flytta. Den väger 95 kg och har tjocka hjul och dragstång som kan kopplas till trädgårdstraktor eller ATV. Bränsletanken rymmer 6,5 l blyfri bensin som gör att man kan använda den länge. Grenar och löv förs in i en bred tratt och knivarna hugger sönder materialet med en hög fart på 2400 rpm till mindre bitar till komposten där de förmultnar. Detta gör att man inte behöver åka och slänga mycket avfall utan får ett mer lätthanterat avfall som kan återanvändas. Den passar bra om du vill ha en prisvärd flismaskin till trädgården.

Teknisk specifikation

Kaptjocklek: 89 mm Bladhastighet: 2400 rpm Motor: Ducar OHV 4-takt Volym: 389 cc Start: dragstart Effekt: 13 HP / 3600 rpm Bränsletank: 6,5 l Oljekapacitet: 1,1 l Bränsle: blyfri bensin Vikt: 95 kg

Köp Flismaskin med dragstång 13 hk från Hemfint

Flismaskin – 196cc (Flismaskin till trädgården)

Flismaskin - 196cc (Flismaskin till trädgården)

Flismaskin 196cc är en stabil flismaskin med 4-takts motor som är prisvärd och förenklar arbetet. Den har handtag och däck som gör att den är portabel och enkel att flytta. Flismaskinen klarar av grenar på max 7 cm och passar bra om man vill ha en enklare flismaskin till trädgården. Om man vill kunna flytta den lätt och inte har så mycket plats för förvaring är den ett bra alternativ.

Teknisk specifikation

Kapacitet: 70mm Knivhastighet: 2600rpm Knivstorlek: Två 110x42x9mm Inmatningsöppning: 530x350mm Motor: OHV 4-takt Startsystem: Startlina Motor Volym: 196cc Max. utmatning 6.5hp Bränsle: Blyfri bensin

Köp Flismaskin 196cc från Hemfint

Bensindriven kompostkvarn – 173cc (Billig flismaskin med uppsamlingsbox)

Bensindriven kompostkvarn (kniv) med låda - 173cc (Billig flismaskin med uppsamlingsbox)

Bensindriven kompostkvarn (kniv) med låda – 173cc är en billig trädgårdskvarn med 30 liter uppsamlingsbox. Den drivs av en 4-taksmotor 6 hk som är en billig flismaskin med uppsamlingsbox. I När man inte har så mycket plats för avfall i trädgården är det bra med en uppsamlingsbox som samlar allt direkt. Den passar bra om man vill ha en enklare modell som kan användas på tomten för enklare röjning. Om man redan har en kompost är den ett bra komplement och tar inte mycket plats vis förvaring. Den räcker för enklare röjningsarbete, men har ändå bra kvalitet.

Teknisk specifikation

Motorstorlek: 173 cm3 Drivmedel: Bensinmotor Motor: 4-takt Uteffekt: 6 HP. Kvarnmetod: Kniv Max. diameter på grenar: 36 mm Storlek paket: 790 x 420 x 790 mm Storlek på behållare: ca 30 l Vikt: 45 kg

Köp Bensindriven kompostkvarn med låda – 173cc från Hemfint

Se alla flismaskiner

 

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *