Bästa Hagelbocken För Jakt 2020 (Bäst I Test)

Bästa hagelbocken 2020
Share Button

Nu är höstsäsongen snart här och om man har råd så är det rätt tidpunkt att uppgradera sitt gevär. En hagelbock är inte billig och det gäller att man köper rätt gevär så att man inte ångrar sig.

Helst skulle man vilja prova alla hagelbössor på marknaden för att se vilken som är bäst men det är ju inte möjligt i praktiken.

Vi har däremot läst en mängd olika tester och recensioner på olika hagelbockar och kommit fram till vilket hagelgevär som är bäst i olika kategorier beroende på vad man är ute efter.

Hagelgevär av bockmodell är den vanligaste typen av hagelbössa idag. Även om de italienska modellerna fortfarande är vanligast så har turkiska hagelbockar blivit allt mer populära på senaste tiden. Båda dessa modeller håller hög kvalitet.

När det kommet till hagelbockar så är pålitlighet prio nummer ett. Vissa hagelbockar fungerar utmärkt ute på fältet men presterar sämre på skjutbanan och tvärt om. Man vill ha ett gevär som funkar bra i alla lägen. Här är de bästa hagelbockarna på marknaden just nu.

Bästa hagelbocken 2020 är:
  1. Beretta Ultralight Gold – (Bäst i test)
  2. Beretta 686 Silver Pigeon I Justerbar (Mest prisvärd)
  3. Hatsan Optima B12 – (Bra hagelbock under 10.000)

 

Beretta Ultralight Gold – Bästa hagelbocken 2020 (bäst i test)

Beretta Ultralight Gold

Beretta är en mycket känd italiensk vapentillverkare som alltid levererar riktigt bra hagelgevär. Beretta Ultralight Gold är lyxversionen av Beretta Ultralight med oljebehandlad valnöts stock och exklusiv skärning.  Geväret är även utnämnd till bästa hagekgeväret 2020 och 2019.

Väldigt tåligt och hållbart gevär trots den lätta vikten.

Beretta Ultralight Gold är en riktigt snygg hagelbock med förgyllt fågelmotiv på lådan och blånerade, polerade pipor. Om du är ute efter ett lätt gevär av riktigt bra kvalitet med supersnygg design så är Beretta Ultralight Gold det självklara valet.

Pris: 32.799 krGår att köpa på pnjakt.se

 


Video recension av Beretta Ultralight

 

Beretta 686 Silver Pigeon I Justerbar – Mest prisvärda hagelbocken

Beretta 686 Silver Pigeon I

Enligt många den bästa hagelbocken på marknaden just nu. Beretta 686 Silver Pigeon I har fått mycket bra omdömen på alla tester som vi har sett.

Passar utmärkt för både nybörjaren och den vana jägaren. Denna hagelbössa är justerbar i både höjd och sidled vilket gör att den passar till de flesta skyttar oavsett storlek. Så bra som en hagelbock kan bli och dessutom riktigt snygg design.

Pris: 24.790 krGår att köpa på pnjakt.se

Finns även som vänster vapen: Beretta 686 Silver Pigeon I vänster

 


Video recension av Beretta 686 Silver Pigeon I

 

Hatsan Optima B12 – Bra hagelbock under 10.000

Hatsan Optima B12

Att hitta en hagelbock under 10.000 kr är inte lätt, de flesta hagelbockar kostar betydligt mer än så men Hatsan Optima B12 är en av de billigaste hagelbockarna på marknaden. Hatsan är en turkisk vapentillverkare som är mycket kända över hela världen för sina högkvalitativa prisvärda produkter. Hatsan Optima B12 är har en stock i turkisk valnöt med matt design och gummibakkappa monterad samt stållåda med tunn gravering.

Pris: 9.995 krGår att köpa på pnjakt.se

 


Test av Hatsan Optima B12

Se alla hagelgevär:
Browning
Winchester
Beretta
Benelli
Hatsan
Eos
Jaguar
Optima

 

Mer om hagelgevär

Ett hagelgevär avfyra en svärm av flera underkalibriga metallhagel. Det är ett gevär som används främst när man jagar småvilt och fågel som annars kan vara väldigt svåra att träffa med ett kulgevär. Hagelgevär används även vid jakt på rådjur där maximalt skjutavstånd är 25 meter.  Man kan före pipan med ett så kallat choketub som gör att spridningen på haglet minskar vilket ger bättre precision. Ett bra och modernt hagelgevär har utbytbar choketub för att kunna anpassa geväret efter användningsområde.

Vad utmärker en hagelbock jämfört med andra hagelgevär?

En hagelbock är perfekt för nybörjaren och passar utmärkt till att skjuta gås eller sjöfågel.  Hagelbocken är den vanligaste typen av hagelgevär. Andra modeller av hagelgevär är pumphagelgeväret.  Ett pumphagelgevär funkar som så att man spänner hanen genom att dra framstocken bakåt. Det finns också halvautomatiska hagelgevär.

För nybörjaren rekommenderas en hagelbock eller ett pumphagelgevär eftersom de är enklast att använda.  Det är mycket enklare att se ut över en enkel pipa och dessutom har bockgevär en enkel avtryckare. Pumphagelgevär och halvautomatiska hagelgevär är däremot något enklare att ladda om.

Vad ska man tänka på när man köper hagelgevär?

Först och främst är det viktigt att veta vilken budget man har och hur mycket man kan tänka sig att spendera på en hagelbock. Priserna kan skilja sig rejält och sträcker sig från 10.000 för de allra billigaste och ända upp till 40.000 eller mer.  Sen är de en stor fördel med justerbart gevär eftersom det är viktigt att geväret passar dig. Både din längd och kroppsform är avgörande för hur bra geväret passar just dig och om hagelbocken inte passar perfekt så kommer du inte kunna skjuta lika bra med den.

Är du högerhänt kan du välja och vraka bland alla hagelbockar på marknaden men om du är vänsterhänt så måste du köpa särskilda vänster hagelbockar och då minskar utbudet betydligt.  Vissa gevär passar både som vänster och högervapen.

Relaterat

Jaktutrustning

Outnorth.se har 20% rabatt på första köpet av jaktutrustning

Bästa jaktvapnet 2019

Bästa Jaktvapnet 2020

Bästa hagelgeväret 2019

Bästa hagelgeväret 2020

Bästa älgstudsaren

Bästa Älgstudsaren 2020

 

Har du testat någon av dessa hagelbockar? Lämna en kommentar och berätta vad du tycker!

Share Button
Profilbild

Om Leif Åman

Är en författare och livslång jägare från Härnösand som älskat naturen och outdooraktiviteter sedan barnsben. Favoritvapnet är älgstudsaren som han alltid har med sig på jaktrundan.

Visa alla poster av Leif Åman →

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *