Köpa Bästa Hagelgeväret 2020 (Bäst I Test)

Bästa hagelgeväret 2020
Share Button

Det finns olika typer av hagelgevär. Den vanligaste hagelgeväret just nu är hagelbocken. Det är de italienska hagelbockarna som är populärast på marknaden men turkiska hagelbockar blir allt mer populärt.

Pumphagelgeväret är också ett populärt hagelgevär. Med pumphagelgevär spänner man hanen genom att dra framstocken bakåt.

Slutligen har vi halvautomatiska hagelgevär som man kan skjuta snabbt med och som ger mindre rekyl.

Det finns många olika typer och modeller av hagelgevär, det är inte lätt att veta vilket gevär man ska köpa. Att utnämna ett hagelgevär som är bäst bland alla gevär på marknaden är svårt eftersom det beror lite på vad man är ute efter.

Det finns nog inte ett hagelgevär som är bäst i alla lägen men vi har tagit bästa hagelgeväret för olika kategorier baserat på olika tester som har gjorts med gevären och ett flertal olika recensioner.

Bästa hagelgeväret 2020 är:

Beretta Ultralight Gold – (bäst i test 2020)
Beretta 686 Silver Pigeon I (mest prisvärda hagelbocken)
Beretta A300 Outlander (bästa halvautomatiska hagelgeväret)
Winchester SX4 Composite (bästa budget hagelgeväret)

Beretta Ultralight Gold – Bästa hagelgeväret 2019

Beretta Ultralight Gold

Blev utnämnd till bästa hagelbocken 2020 och 2019. Beretta Ultralight Gold har oljebehandlad valnöts stock med exklusiv skärning. Detta är lätt gevär som trots den låga vikten är väldigt tåligt och hållbart.

Beretta Ultralight Gold är lyxversionen av Beretta Ultralight. Om du är ute efter en hagelbock och har råd med det absolut bästa så är detta hagelgeväret för dig.

Pris: 32.799 krGår att köpa på pnjakt.se

 


Video recension av Beretta Ultralight Gold

 

Beretta 686 Silver Pigeon I Justerbar – Mest prisvärda hagelbocken

Beretta 686 Silver Pigeon I

Om du funderar på att köpa en riktigt bra hagelbock men inte har råd eller är beredd att lägga pengar på en Beretta Ultralight Gold så kan du ta dig en titt på Beretta 686 Silver Pigeon I.

Geväret är något billigare men anses ändå av många vara den bästa hagelbocken på marknaden just nu. För nybörjare passar detta hagelgevär utmärkt eftersom hagelbocka anses vara enklare att hantera än andra hagelgevär.

Beretta 686 Silver Pigeon I justerbar går att justera både i höjd och sidled så den passar de allra flesta oavsett längd och kroppsform. Att geväret passar just din kroppsform är viktigt för att kunna skjuta ultimat med vapnet och då är det en stor fördel om det går att justera vapnet.

Pris: 23.790 krGår att köpa på pnjakt.se

 


Beretta 686 Silver Pigeon video review

Beretta 686 Silver Pigeon I video recension

 

Beretta A300 Outlander – Bästa halvautomatiska hagelgeväret

Beretta A300 Outlander

Rankar som ett av de absolut bästa halvautomatiska hagelgevären och är dessutom relativt billigt vilket gör geväret väldigt prisvärd.

Beretta är kända för att leverera gevär av mycket hög kvalitet och Beretta A300 Outlander är inget undantag. Geväret består endast av fyra olika delar som enkelt kan tas isär ute på fältet eller på skjutbanan. Beretta A300 Outlander har en black och matt syntetsstock som är designad att motstå snö, regn och lera. Detta gevär finns även med träkolv.

Det perfekta köpet för dig som vill ha ett prisvärt och högkvalitativt halvautomatiskt hagelgevär som man kan skjuta riktigt snabbt med.

Pris: 13.999 krGår att köpa på pnjakt.se

 


Beretta A300 Outlander test


Beretta A300 Outlander review

 

Winchester SX4 Composite – Bästa hagelgeväret under 10.000 kr

Winchester SX4 Composite

Relativt ny halvautomatiskt gevär från amerikanska vapentillverkaren Winchester. Ett mycket välgjort hagelgevär med god balans. Passar utmärkt för att skjuta lerduvor.

Bra för nybörjaren eftersom den är relativt billig och mycket enkelt vapen att skjuta med.

Winchester SX4 Composite är nog det mest prisvärda vapnet på listan.

Pris: 9.995 krGår att köpa på pnjakt.se

 


Winchester SX4 test och video recension

Det finns fyra modeller av Winchester SX4. Alla dessa modeller är en uppgradering av den gamla modellen Winchester SX3 Black Shadow.

Standard modellen är Winchester SX4 Composite med svart Syntetstock, förbättrad ergonomik, ett mindre pistolgrepp samt uppgraderade greppsytor för bättre känsla. Förutom standard modellen finns följande modeller av Winchester SX4:

Winchester SX4 Camo Mobuc

Winchester SX4 Camo Mobuc

Har kamouflage mönster vilket förhindrar glans och bländning som kan skrämma viltet. Geväret har även en
bredare bakkappa jämfört med föregångaren SX3.

Läs mer om Winchester SX4 Camo Mobuc

 

Winchester SX4 Field

Winchester SX4 Field

Har satinoljad valnötskolv med matt svart låda. Winchester SX4 Field är ett 12 Magnums halvautomatisk vapen som ger väldigt hög skotthastighet. Back-Bored TM-pipa och Active Valve-systemet ger dig friheten att använda någon typ av patron från det lättaste till det tyngsta. Inklusive stålskott.

Läs mer om Winchester SX4 Field

 

Winchester SX4 Waterfowl

Winchester SX4 Waterfowl

Har likt Winchester SX4 Camo Mobuc ett kamouflage mönster vilket förhindrar glans och bländning. Denna modell inkluderar även den förkromade borrningen och kammaren som skyddar alla SX4-vapen mot pipslitage.

Läs mer om Winchester SX4 Waterfowl

Se alla hagelgevär

Populära tillverkare av hagelgevär

Browning
Winchester
Beretta
Benelli
Eos
Jaguar
Hatsan
Optima

 

Vilket hagelgevär ska man köpa?

Ett hagelgevär är ett gevär som avfyrar en svärm av flera underkalibriga metallhagel. Hela poängen med hagelgevär är att de skjuter med stor spridning vilket gör det lättare att träffa målet. Hagelgevär passar bra när man ska skjuta fågel, lerduvor och småvilt som annars kan vara svåra att träffa med kulgevär. Ett hagelgevär har inte lika lång räckvidd som andra gevär

Man kan minska spridningen på hagelgevär med en så kallad choketub som man förser pipan med. Med en choketub får man dessutom längre räckvidd. Moderna hagelgevär har ofta utbytbar choketub för att kunna anpassa geväret efter användningsområde.

Det finns många olika typer av hagelgevär. Här kommer en kort guide över de olika modellerna och vilka för och nackdelar de olika hagelgevären har.

Det vanligaste är att man har ett dubbelpipigt hagelgevär. De kallas även för hagelbössa, dubbelbössa eller släta. Ett dubbelpipigt hagelgevär kan ha piporna liggande sida vid sida (side-by-side) eller ovanför varandra (over-and-under, bockgevär).

Det vanligaste hagelgeväret idag är bockgeväret som har pipan ovanför varandra. Bockgevär är bra för nybörjare eftersom de är enkla att skjuta med.

Med halvautomatiska hagelgevär kan man skjuta snabbare med och de ger inte lika stor rekyl som hagelbocken och hagelgevär med sida/sida. De funkar så att gastrycket och rekylen får slutstycket att röra sig och automatiskt matas en ny patron fram till patronläget.

Se alla hagelgevär

Har du testat någon av dessa hagelgevär? Lämna en kommentar och berätta vad du tycker!

Se även:

Bästa hagelbocken 2019

Bästa hagelbocken för jakt 2020

Jaktutrustning

Outnorth.se har 20% rabatt på första köpet av jaktutrustning

Bästa jaktvapnet 2019

Bästa Jaktvapnet 2020

Share Button
Profilbild

Om Leif Åman

Är en författare och livslång jägare från Härnösand som älskat naturen och outdooraktiviteter sedan barnsben. Favoritvapnet är älgstudsaren som han alltid har med sig på jaktrundan.

Visa alla poster av Leif Åman →

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *