Bästa hörselskydd för jakt & skytte (Bäst i test)

Bästa hörselskydden för jakt

Hörselskydd är ett måste när man sysslar med jakt och skytte. Dessa aktiviteter innebär en risk för hörselskada om man inte har hörselskydd. Gränsen för ljudnivå som kan skada hörseln ligger på 135 dB. Ett skott har en ljudnivå på mellan 120 till 180 dB beroende på vilket vapen och vilken ammunition man använder.

Det är självklart att man har hörselskydd på skjutbanan. Men det är även viktigt att man använder hörselskydd när man är ute på jakt också trots att man kanske kan tycka att de är obekväma att ha på sig.

Hörselskydd Skytte

Idag finns det riktigt bra hörselskydd som ger dig möjlighet att ansluta till jaktradio och telefon. Jakt hörselskydd med medhörning  har avancerade funktioner som gör det lättare att höra låga ljud med hörselskydden på samtidigt som din hörsel är skyddad mot höga ljudnivåer. Vissa hörselskydd ger dig även möjlighet att lyssna på radio eller prata i mobilen via en mikrofon.

Det finns små diskreta öronproppar med smarta finesser som skyddar utmärkt från höga ljud samtidigt som de förstärker låga ljud så att du lättare kan kommunicera med dina jaktkamrater. Dessa öronskydd tar ingen plats fungerar utmärkt att ha på sig när man har keps och mössa.

En annan fördel med hörselskydd förutom att de skyddar hörseln från höga ljud är att de värmer öronen när det är kallt ute.  Tänk även på att elektroniska hörselskydd bör vara vattentäta eftersom det ofta är blött och regnigt när man är ute på jakt.

Dagens hörselskydd har många egenskaper som gör livet lättare när man är ute på jakt eller när man arbetar i högljudda miljöer. Man bör fundera på vilka egenskaper man är ute efter innan man bestämmer sig för vilka hörselskydd man ska köpa.

Bästa hörselskydden för jakt 2022 är:

Peltor WS Alert XPI – Hörselkåpor med radio (Bäst i test)
Peltor Level Earplug LEP-200EU (Bästa in-ear hörselskyddet)
Sordin PRO-X Led Blaze (Bra hörselkåpor för jakt)
Peltor Sporttac – (Billiga jakthörselskydd)


Peltor WS Alert XPI APP – Hörselkåpor med radio (Bäst i test)

Peltor WS Alert XPI APP Hjässbygel

Här har vi ett par riktigt lyxiga hörselskydd med den nyaste tekniken. Peltor WS Alert XPI är fullproppad med avancerade funktioner. Hörselskydden har headset med bullerdämpande mikrofon och modern Bluetooth® MultiPoint teknik. Detta gör det möjligt att ansluta mobilen så att du kan lyssna och prata i mobilen direkt med hörselkåpan samtidigt som ljudnivån är hög. Dessa hörselskydd har alltså en mikrofon som dämpar ljudet runt omkring samtidigt som ljudet från när du talar i mikrofonen förstärks. Tack vara den här avancerade funktionen kan du prata i mobilen under arbetet trots att du befinner dig i en miljö med hög ljudnivå. Det är enkelt att konfigurera och ställa in sitt headset via appen. Hörselskyddet ger dig även möjlighet att lyssna på radio.

Dessa hörselskydd finns i rosa och blått.

Mer info..

Köp Peltor WS Alert XPI  på pnjakt.se


Peltor Level Earplug LEP-200EU Öronproppar (Bästa hörselskydd in-ear)

 

Peltor Level Earplug LEP-200EU - Hörselskydd för jakt

Peltor Level Earplug LEP-200EU är ett par riktigt smidiga in-ear hörselskydd för jakt, skytte, industri och byggarbetsplatser. De är små och smidiga att ta med sig på jakt. De är heller inte bökiga att ha på sig när man har keps eller mössa vilket kan vara fallet när man använder vanliga hörselskydd.

Öronpropparna har en antenn som gör det möjligt att trådlöst ta emot ljudsignaler från en halsslinga. Med en medhörningsfunktion kan dessa hörselskydd förstärka svaga ljud och samtidigt dämpa höga. Denna funktion gör att hörselskyddet skyddar dina öron från det höga ljudet av ett avfyrat gevär samtidigt som det blir lättare att höra vad som händer i din omgivning. Du kan även höra på ljudet från en kommunkationsradio eller telefon direkt i öronpropparna. Hörselskyddet kan användas kontinuerlig  i 16 timmar innan de måste laddas upp igen.

Peltor Level Earplug LEP-200EU är ett lyxigt hörselskydd för dig som vill ha ett litet och smidigt hörselskydd med en massa olika funktioner.

Mer info..

Köp Peltor Level Earplug LEP-200EU på pnjakt.se


Sordin PRO-X Led Blaze – Hörselkåpor för jakt

 

Sordin PRO-X Led Blaze - Hörselkåpor för jakt

Snygga svensktillverkade hörselkåpor för jakt. Sordin PRO-X Led Blaze är gjord i högsta kvalitet och passar dig som vill ha riktigt bra hörselskydd. Det finns flera modeller av dessa hörselskydd i olika färger. De har två separata mikrofoner vilket ger bästa möjliga stereoefekt och riktningsverkan. Mikrofonerna är dessutom vattentäta så man behöver inte vara orolig om det börjar regna under jakten. Båda kåporna har fasad nederkant så de passar både högerskyttar och vänsterskyttar. Driftiden är hela 600 timmar så det finns ingen risk att batteriet ska ta slut under jakten. Sordin PRO-X Led Blaze har en AUX-ingång så att du kan koppla jaktradio, mobil och hundpejl. Hörselskydden har dessutom inbyggd LED-lampa.

Riktigt bra hörselkåpor för jakt som passar perfekt för dig som vill ha det bästa!

Mer info..

Köp Sordin PRO-X Led Blaze på pnjakt.se


Peltor Sporttac – Hörselskydd för jakt (Billiga jakthörselskydd)

Peltor Sporttac Hörselskydd för jakt

Peltor Sporttac är särskilt utformade för jakt och skytte! Peltor hörselkåpor har en smidig funktion för aktiv volymreglering, detta motverkar att volymen plötsligt stängs av. Drifttiden är hela 600 timmar så man behöver inte vara rädd för att batteriet ska ta slut. Hörselskydden har aktiv volymreglering som gör att du faktiskt kan höra bättre med hörselskydden på än vad du hade gjort utan. Det går också att ansluta en jaktradio till dessa hörselskydd.

Peltor jaktkåpor levereras med två skal i olika färger (Orange & Grön). Dessa  ytterskal är mycket lätta att byta ut. Möjligheten att byta färg på kåporna är en mycket trevlig bonusfunktion.

Detta jakthörselskydd är ett mycket populära och prisvärda. Ett perfekt val för dig som vill ha bra och relativt billiga hörselkåpor för jakt.

Mer info..

Köp Peltor Sporttac på pnjakt.se


Se alla hörselskydd..

 

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *