Bästa jaktbyxan 2021 – Vilka jaktbyxor är bäst i test?

Bästa jaktbyxorna 2020
Share Button

Varje år kommer det nya och innovativa jaktbyxor på marknaden och vid sidan av dessa finner vi de klassiska jaktbyxorna som fortfarande håller måttet generation efter generation. För jägare som vill uppgradera sin utrustning kan de rätta jaktbyxorna både  öka effektiviteten och upplevelsen under jakten.

Det är inte särskilt svårt att hitta de bästa jaktbyxorna men det kräver att man har klart för sig vilka behov man har och vad man ska använda byxorna till.  Vill man jaga året runt så behöver man ett par jaktbyxor som klarar av alla sorters väder och temperaturer.  Men om man bara ska jaga tidigt på säsongen kanske man ska köpa ett par lätta jaktbyxor som är lätt att röra sig i.

Att utnämna de bästa jaktbyxorna är inte så lätt med tanke på att det inte finns ett bar byxor som är bäst i alla lägen och därför har vi delat upp byxorna i olika kategorier.

Bästa jaktbyxan 2021 är:

1. Härkila Moose Hunter – 4.045 kr
2. Härkila Pro Hunter X – 3.195 kr
3. Pinewood Wolf – 1.395 kr
4. Pinewood Wild Boar Extreme – 3.495 kr
5. Härkila Stealth – 3.495 kr

 

Bästa jaktbyxan 2021 – Härkila Moose Hunter (bäst i test)

Härkila Moose Hunter

Härkila Moose Hunter

Dessa byxor går att köpa tillsammans med tillhörande jacka och blev också utnämnd till bästa jaktställ 2021 och 2020. Härkila Moose Hunter är en lätt byxa som är lätt att röra sig i och man rör sig väldigt tyst vilket är bra när man ska smyga. Materialet är slitstarkt och skyddar mycket bra mot både vind och vatten. Perfekt för dig som rör dig mycket under jakten och vill hålla dig varm och torr trots regn och vattendrag.

Bästa pris:
pnjakt.se
Pris: 4.045 kr – Gå till butik
outnorth.se
Pris: 4.495 kr (20% rabatt vid första köpet) – Gå till butik
Outdoorexperten.se
Pris: 4.495 kr – Gå till butik

 

 

Härkila Pro Hunter X – Bäst alternativ till Härkila Moose Hunter

Härkila Pro Hunter X

Härkila Pro Hunter X

Om man inte gillar designen på Härkila Moose Hunter är Härkila Pro Hunter X  ett bra val. Dessa byxor är mycket slitstarka och har fem års garanti. De är något billigare än Härkila Moose Hunter. Härkila Pro Hunter X är vatten och vindtäta. Designen är något enklare och stilrenare utan orangefärgade inslag eller kamouflage.

Bästa pris:
pnjakt.se
Pris: 3.195 kr – Gå till butik
Outdoorexperten.se
Pris: 3.595 kr – Gå till butik

 

Pinewood Wolf – Bästa billiga jaktbyxorna

Billig Jaktbyxa - Pinewood Wolf

Pinewood Wolf

Är man ute efter ett par budget byxor så är Pinewood Wolf ett utmärkt val. Dessa jaktbyxor är verkligen prisvärda och håller hög kvalitet trots det låga priset. De är vind och vattentäta och anpassade för aktiva jägare och hundförare. Pinewood Wolf är slitstark med extra förstärkning fram på byxan för extra hållbarhet.

Bästa pris:
pnjakt.se
Pris: 1.395 kr – Gå till butik

 

Pinewood Wild Boar Extreme – Bästa bästa vildsvinsbyxan

Bästa bästa vildsvinsbyxan - Pinewood Wild Boar Extreme

Pinewood Wild Boar Extreme

Man ska inte snåla med pengarna när man köper vildsvinsbyxor eftersom en vildsvins attack kan sluta mycket illa. Det gäller att ha byxor som skyddar vid ett eventuellt angrepp från ett vildsvin. Pinewood Wild Boar Extreme är tillverkade för att skydda mot just det och har skyddande kevlar runt benen och i grenen.

Hela utsidan av benen är täckta av kevlar. Insidan av vaderna och upp till grenen är extra skyddade med ett lager av stickskyddande material som kompletterar kevlaren. Detta för att skydda den mest känsliga delen av benet där man har de stora blodkärlen. Ett måste om man ska jaga vildsvin!

Bästa pris:
outnorth.se
Pris: 4.495 kr (20% rabatt vid första köpet) – Gå till butik
pnjakt.se
Pris: 3.495 kr – Gå till butik

 

Härkila Stealth – Bästa kamouflage byxan

Härkila Stealth Jaktbyxor

Härkila Stealth

Den perfekta jaktbyxan för smygjägare som inte vill synas. Riktigt snygg jaktbyxa med häftig design. Bra för aktiva jägare som vill smyga och ha full rörlighet.

Bästa pris:
pnjakt.se
Pris: 3.495 kr – Gå till butik
outnorth.se
Pris: 4.495 kr (20% rabatt vid första köpet) – Gå till butik

Se alla jaktbyxor

 

Topp 3 bästa butikerna att köpa jaktbyxor:

  1. Pnjakt.se
  2. outnorth.se
  3. outdoorexperten.se

 

Att tänka på när man väljer jaktbyxor

Jaktbyxorna bör vara tåliga. Under jakt är det vanligt att man krälar på marken och byxorna repas av buskar och trädgrenar, det kräver slitstarka byxor! Byxorna bör ha knäskydd eftersom man ofta står på knäna. De ska vara vattentäta samtidigt som de ska ha bra andning. Självklar vill man ha jaktbyxor med samma kamouflage som jackan.

När det kommer till tjocklek så kan en jaktbyxa vara medium, tunga eller lätta. Ju tyngre de är desto mer skydd och värme tillför de. Nu för tiden med den nya teknologin så är det möjligt att skapa tyger som erbjuder både skydd och värme utan att bli allt för tunga.

Ett tyg med bättre prestanda innebär bättre skydd och värme och det är det som avgör kvaliteten och priset på jaktbyxorna.

Om det är kallt ute så bör man ha långkalsonger i merinoull under.

Det är viktigt att man kan röra sig tyst och därför bör man köpa jaktbyxor i tåligt syntetmaterial som inte ger ifrån sig så mycket ljud. En bra jaktbyxa ska vara så smidig och tyst som möjlig att röra sig i när man är ute på jakt. Jaktbyxan bör även kontrollera att man inte ger i från sig så mycket lukt.

Se även

Bästa jaktstället 2021

Bästa jaktjackan 2019

Bästa jaktjackan 2021

Bästa jaktkängorna 2019

Bästa Jaktkängorna 2021

Kängor Crispi Titan GTX Test

Kängor Crispi Titan GTX – Test & Recension

Har du testat Någon av dessa jaktbyxor? Lämna en kommentar och berätta vad du tycker!

Share Button
Profilbild

Om Leif Åman

Är en författare och livslång jägare från Härnösand som älskat naturen och outdooraktiviteter sedan barnsben. Favoritvapnet är älgstudsaren som han alltid har med sig på jaktrundan.

Visa alla poster av Leif Åman →

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *