Bästa Jaktradion 2020 (Bäst I Test)

Bästa jaktradion 2020
Share Button

Ibland kan jakt vara en ensamaktivitet. Men att jaga med en partner eller ett jaktlag kan i många fall vara mycket trevligare.

När man jagar tillsammans med andra så är det inte alltid så att man håller sig nära varandra ute på fältet. Alla har ju en mobiltelefon, men en mobil fungerar dåligt för jägare. De kan ha dåligt täckning och batteritiden räcker inte länge.

Du behöver en riktigt bra jaktradio med lång räckvidd. En jaktradio kan man alltid lite på. Man behöver inte vara orolig för att man inte har täckning eller att batteriet är lågt.

Det är väldigt viktigt att man har en pålitlig jaktradio till hands när man är en eller flera som jagar. Man vet aldrig vad som kan hända och man vill kunna lita på att man har en fungerande radio i en nödsituation.

Nu är det så att det finns väldigt många olika jaktradios på marknaden. Att välja vilken man ska köpa i denna djungel av prylar är inte alltid så lätt.

Vi har kollat lite närmare på de olika modellerna och märkena och hittat några som verkar vara extra bra enligt olika tester och recensioner som gjorts. Vi har kommit fram till följande:

Bästa jaktradion 2020 är:

Lafayette DC155 Smart – (bäst i test) – Pris: 2.995 kr
ProHunt D52 – (bra alternativ) – Pris: 4.200 kr
Icom ProHunt D52 – (bästa budget jaktradion) – Pris: 1.995 kr

 

Lafayette DC155 Smart – Bästa jaktradion 2020 (bäst i test)

Lafayette DC155 Smart

Lafayette DC155 är den jaktradio som har fått högst betyg. Lafayette radio är den ledande leverantören av jaktradio i Skandinavien. De har funnits i över 50 år och tillverkar jaktradios av hög kvalitet.

Lafayette Smart är tillverkad efter jägarnas egna önskemål. Innan Lafayette skulle tillverka sin nya jaktradio Lafayette Smart, ville man utgå efter vad jägarna själv önskade sig och ansåg sig behöva.

Man kontaktade jaktledare, hundförare och passkyttar för att sammanställa en lista över alla önskemål som sedan användes som underlag till kravspecifikationen för den nya generationens jaktradio Lafayette Smart.

En ny jaktradio utvecklades som hade den senaste digitala tekniken vilket har tillfört intelligens, data-kommunikation och en digital manual i radion. En smartare jaktradio helt enkelt.

Med Lafayette DC155 Smart har du en tystare, smartare och säkrare kommunikation. Jaktradion har lång batteritid eftersom den är så strömsnål. Radio, batteri och jack är 100 % vattentäta.

Displayen är stor och tydlig så att man kan läsa och skriva bokstäver/siffror. Detta är en mycket liten och smidig jaktradio som storleksmässigt kan jämföras med ett kreditkort.

Lafayette DC155 Smart

Några nya funktioner som Lafayette Smart har

Räckviddstest
Du kan säkerställa att radion fungerar med ett automatiskt räckviddstest.

Namn
Namnge din radio så att namnet visas vid anrop, en mycket smart funktion dom gör att man uppfattar vem som anropar utan problem.

SMS
Gör att man kan kommunicera ljudlös med textmeddelanden. Man kan skicka till en eller flera personer samtidigt.

Alarm
Hela jaktlaget larmas vid en nödsituation. Man kan se vem som behöver hjälp och det går dessutom att söka efter den nödställdes radio.

Sök radio
Hitta en nödställd eller en borttappad radio med denna funktion.

INFO-knapp
Digital manual som visar dig radions knappfunktioner och beskriver varje funktion (på svenska).

Dessa är bara några av de många smarta funktioner som Lafayette DC155 Smart har.

Lafayette DC155 Smart är bäst i test på grund av bra ljud, lång batteritid och många smarta funktioner. Perfekt för dig som vill ha den bästa jaktradion helt enkelt.

Lafayette Smart

Bästa pris för Lafayette DC155 Smart

outnorth.se

Köp Lafayette DC155 Smart på outnorth.se – Pris 2.995 kr (20% rabatt på första köpet)

pnjakt.se

Köp Lafayette DC155 Smart på pnjakt.se – Pris: 2.995 kr

 

Se även:

Lafayette Smart Kombipaket Blåtand

DC-31 MHz Smart Hunting Set Bluetooth – Pris: 3.095 kr
DC-31 MHz Smart Super Set – Pris: 3.095 kr
DC-155 MHz Smart Super Set – Pris: 3.495 kr
DC-31/155 MHz Smart Combi Set Bluetooth– Pris: 5.495 kr


Recension av Lafayette Smart

 

Icom ProHunt D52  – Bra alternativ

Icom ProHunt D52 Jaktradio

En avancerad men användarvänlig liten jaktradio med många funktioner.

Icom ProHunt D52 är både en analog och en digital jaktradio klar IDAS-tekniken som finns för digital kommunikation. En digital jaktradio ger mycket längre räckvidd jämfört med analog radio. Digital radio ger dessutom möjlighet till kryptering vilket innebär säker kommunikation inom jaktlaget.

Digital radio är dessutom störningsfri så du behöver inte oroa dig för angränsande jaktlag och ex. Garmin hundpejl.

Perfekt för dig som är van med analog radio men som vill övergå till den bättre och mer avancerade digitala kommunikationstekniken. Du kan använda både analoga och digitala jaktkanaler samtidigt.

En bonus funktion är att Icom ProHunt D52 är programmerad med de norska jaktkanalerna vilket kan vara en fördel om man jagar nära gränsen med norska jaktvänner.

Denna jaktradio är mycket enkel att använda med smidiga menyer på svenska. Ofta så kan det kännas väldigt förvirrande med alla olika funktioner och menyer på en så pass avancerad jaktradio men det är inte fallet med Icom ProHunt D52. Den känns förvånansvärd enkel att hantera efter att ha kollat igen om manualen och testat jaktradion ett tag.

Man har helt klart omarbetat gränssnittet och menyer så att de ska bli enkla att hantera.

Icom ProHunt D52 är en liten och smidig jaktradio som endast väger 230 gram inklusive batteri och antenn.

Icom ProHunt D52 storlek

Radion har en smart inspelningsfunktion som låter dig spela in inkommande och utgående kommunikation i upp till åtta minuter. Du kan anpassa Ljud- och ljusinställningarna efter eget behov.

ProHunt D52 har inbyggd Bluetooth som enkelt går att para med de flesta headseten.

Perfekt för dig som vill ha en liten och användarvänlig jaktradio med den senaste digitala tekniken samtidigt som den fortfarande har stöd för analog radio.

Bästa pris för ProHunt D52

outnorth.se

Köp ProHunt D52 på outnorth.se – Pris: 4.395 kr (20% rabatt på första köpet)

pnjakt.se

Köp ProHunt D52 på pnjakt.se – Pris: 4.495 kr

 

 

Icom Prohunt Basic 2 – Bästa budget alternativet

Icom Prohunt Basic 2

Bra jaktradio utan några avancerade finesser. Den gör jobbet och även om ljudet och batteritiden kanske inte är riktigt lika bra som de bästa jaktradion på marknaden så är det ändå ett bra och prisvärt köp.

En liten och vattentät jaktradio med alla kanaler och funktioner man kan önska sig av en bra och modern jaktradio. Väger endast 240 g (inkl. batteri och antenn).

Icom Prohunt Basic 2 är mycket användarvänlig och enkel att hantera. Trots det låga priset har jaktradion fått utmärkta betyg när man testat fuktsäkerhet, batteritid och ljud. Enda anmärkningen är att ljudet kan vara lite ihåligt och skrapigt på långt håll. knapplåset låser inte heller kanalvredet vilket kan göra att man råkar byta kanal av misstag.

I det stora hela så är detta en väldigt bra och mycket prisvärd jaktradio. Perfekt för dig med låg budget som vill ha en jaktradio som fungerar bra utan onödiga finesser som drar upp priset.

Bästa pris för Icom Prohunt Basic 2

pnjakt.se

Köp Icom Prohunt Basic 2 på pnjakt.se – Pris: 1.795 kr

outnorth.se

Köp Icom Prohunt Basic 2 på outnorth.se – Pris: 2095 kr (20% rabatt på första köpet)

 

Finns även i grönt

Icom Prohunt Basic 2 grön

Eller som paket med Peltor Sporttac

Peltor Sporttac jaktradio


Video Recension av Icom Prohunt Basic 2

Se alla jaktradion

 

Top 3 bästa butikerna för att köpa jaktradio
  1. pnjakt.se
  2. outnorth.se (20% rabatt vid förta köpet)
  3. outdoorexperten.se (20% rabatt vid förta köpet)

 

Populära märken

Icom
Zodiac
V-com
Lafayette

Se alla

155 MHz
31 MHz

 

Se även

Bästa hundpejlen

Bästa hundpejlen 2020

Jaktutrustning

Outnorth.se har 20% rabatt på första köpet av jaktutrustning

 

Share Button
Profilbild

Om Leif Åman

Är en författare och livslång jägare från Härnösand som älskat naturen och outdooraktiviteter sedan barnsben. Favoritvapnet är älgstudsaren som han alltid har med sig på jaktrundan.

Visa alla poster av Leif Åman →

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *