Bästa Jaktryggsäcken 2020 (Bäst I Test)

Bästa jaktryggsäcken 2020
Share Button

Det är mycket att tänka på när man ska bege sig ut på jakt, framför allt bör man ha klart för sig vad man ska ta med sig på jakten.

Med tanke på hur mycket utrustnings som kan behövas för en lyckad jakt, så gäller det att ha en riktigt bra jaktryggsäck så att man får plats med alla grejer.

En stor och bekväm jaktryggsäck kommer att bli din bästa vän ute i vildmarken under jaktsäsongen, eller om man bara ska ut på vandring i naturen.

Hur ska en bra jaktryggsäck vara?

Vad utmärker egentligen en bra jaktryggsäck? Vad är det man ska titta efter?

Storlek

En bra jaktryggsäck ska vara stor så att man får plats med mycket utrustning och det ska finnas många olika fack så att man kan skilja mellan grejerna och så att man hittar dom lättare.

Kvalitet

Man vill även ha en jaktryggsäck av bra kvalitet så att den håller länge. Det brukar bli billigare att köpa en lite dyrare ryggsäck av bra kvalitet som håller länge än att köpa en billig ryggsäck som snabbt slits ut så att man måste köpa en ny.

Sen är i alla fall jag sån att jag brukar fästa mig vid saker som jag köper så det skulle ju kännas lite sorgligt att behöva slänga en sliten jaktryggsäck som man har varit ute och vandrat vått och torrt med. Då föredrar jag att köpa en slitstark och tålig jaktryggsäck som håller länge.

Komfort

Men det viktigaste är ju naturligtvis att jaktryggsäcken är bekväm att ha på sig. Att bära en tung och obekväm ryggsäck långa sträckor sliter på kroppen. Man kan få ont i axlar och rygg om jaktryggsäcken inte är bekväm och det måste man ta stor hänsyn till när man ska välja en bra jaktryggsäck.

Att köpa en ny jaktryggsäck är ingen enkel uppgift, man bör ta sig tid att läsa på lite om man ska bli nöjd med sitt köp.

Lyckligtvis har jag läst en massa recensioner och tester som gjort och valt ut några jaktryggsäckar som har fått mycket höga betyg och som verkar vara extra bra enligt recensioner, omdömen och olika tester som gjorts.

Bästa jaktryggsäcken 2020

Eberlestock H2 Gunrunner (bäst i test) – Pris: 2. 485 kr
Eberlestock X1 Europe/Scandinavia (bra hölsterryggsäck) – Pris: 2.395 kr
Fauna Björnen (bästa stolryggsäcken) – Pris: 2.295 kr
Fauna Älgen (prisvärd stolryggsäck) – Pris: 1.199 kr
Pinewood Hunting (billig och bra jaktryggsäck) – Pris: 999 kr

 

Eberlestock H2 Gunrunner – Bästa jaktryggsäcken 2020 (bäst i test)

Eberlestock H2 Gunrunner

Som jägare vill man ha en ryggsäck som får plats med både packning och gevär. Då behöver man en hölsterryggsäck som ju måste anses som den bästa typen av jaktryggsäck. Med en hölsterryggsäck har man händerna fria vilket kan vara skönt och praktiskt om man går långa sträckor.

Eberlestock H2 Gunrunner är en prisvärd och minimalistisk hölsterryggsäck designad för att låta jägaren ha händerna fria samtidigt som vapnet är nära till hands.

Man måste säga att Gunrunner H2 är lite av en favorit bland jägare och en av de mest populära hölsterryggsäckarna på marknaden just nu. Det går nog inte att hitta en bättre vapenryggsäck i den här prisklassen. Gunrunner H2 har fått väldigt bra recensioner.

Denna vapenryggsäck har låg vikt och är verkligen designad för jägarens alla behov med plats för både vapen och extra utrustning. Jaktryggsäcken har två mindre fack och ett stort huvudfack där du har plats för till exempel matsäck, extra kängor eller jaktkläder osv.

Ryggsäcken får plats med 30 liter och har ett integrerat hölster som ”sväljer” de flesta gevär.

Gunrunner H2 är väldigt bekväm och har ett midjebälte som hjälper till att stabilisera ryggsäcken när du rör dig snabbt och den är fullpackad och tung. Dessutom går det att justera hela axelremspaketet i höjdled vilket innebär att ryggsäcken passar till de allra flesta oberoende av längd på ryggen. Anpassningsbar axelremsa ger även bättre komfort vilket är mycket viktigt.

Finns i flera olika färger

Bästa pris för Eberlestock H2 Gunrunner
Outdoorexperten.se
Köp Eberlestock H2 Gunrunner på outdoorexperten.se – Pris: 2.485 kr
pnjakt.se
Köp Eberlestock H2 Gunrunner på pnjakt.se – Pris: 2.490 kr
outnorth.se
Köp Eberlestock H2 Gunrunner på outnorth.se – Pris: 2.995 kr

 

 


Eberlestock H2 Gunrunner video recension


Video review av Eberlestock H2 Gunrunner

 

Eberlestock X1 Europe/Scandinavia – Bra hölsterryggsäck

Eberlestock X1 Europe, Scandinavia - Hölsterryggsäck

Eberlestock har utvecklat en jaktryggsäck särskilt anpassad för Europa och Skandinavien. Det är en vidareutveckling av Eberlestock X1 som har varit väldigt populär och har fått mycket bra betyg och omdömen. Nu har man alltså gjort den ännu bättre och dessutom anpassat ryggsäcken för oss Skandinaver.

Ett mycket bra och prisvärt alternativ om man vill ha köpa en riktigt bra hölsterryggsäck med plats för jaktvapnet. Eberlestock X1 Skandinavien är designad för jägare med jaktgevär. Den har ett hölster med plats för även de längsta jaktgevären med kikarsikte.

Du har enkel och snabb tillgång till ditt vapen utan att behöva ta av dig ryggsäcken.

Axelremmen går att justera efter rygglängd och ryggsäcken är väldigt bekväm att ha på sig även med tyngre packning. Det finns även ett midjebälte som ger bättre stabilisering.

Vill du ha en slitstark vapenryggsäck med plats för gevär och mycket utrustning så är detta ett mycket bra köp. Du får plats med all utrustning du behöver i denna lätta hölsterryggsäck från Eberlestock som rymmer hela 40 liter.

 

Pris: 2.395 krEberlestock X1 Europe/Scandinavia är prissänkt på pnjakt.se

Se även X1 Euro II Pack

 


Eberlestock X1 Europe video recension


En närmare titt på Eberlestock X1 Europe

 

Fauna Björnen – Bästa stolryggsäcken 2020 (bäst i test)

Fauna Björnen Jaktryggsäck

Denna stolryggsäck från Fauna har fått toppbetyg av användare och mycket bra recensioner.

Fauna Björnen är en stolryggsäck med ryggstöd vilket är extra lyxigt när man behöver sätta sig och vila en stund. Det gör verkligen skillnad att ha ryggstöd om man ska sitta länge på stolen för att till exempel ta en fika eller avlasta ryggen en stund.

Med plats för 40 liter så kan man vara säker på att man får rum med all utrustning man behöver oavsett om man ska ut och jaga, fiska eller ägna sig åt någon annan friluftsaktivitet.

Ryggsäcken är mycket bekväm att ha på sig och har ett förbättrat bärsystem med bröstrem och höftbälte som hjälper till att stabilisera ryggsäcken.

Utmärkande för Fauna Björnen är självklart den bekväma stolen med ryggstöd. Du sitter högt på stolen (51 cm) och dynan är isolerad med värmereflekterande material.

Man sitter som en kung i vildmarken när man är ute på jakt med Fauna Björnen och jaktkompisarna kommer garanterat att bli avundsjuka.

Perfekt för dig som vill ta en fika paus ibland och sitta riktigt bekvämt.

Bästa pris för Fauna Björnen
Outdoorexperten.se
Köp Fauna Björnen på outdoorexperten.se – Pris: 1.869 kr
outnorth.se
Köp Fauna Björnen på outnorth.se – Pris: 2.114 kr
pnjakt.se
Köp Fauna Björnen på pnjakt.se – Pris: 2.295 kr

 

 

Fauna Älgen – Bra stolryggsäck utan ryggstöd

Fauna Älgen Stolryggsäck

Fauna Älgen liknar Fauna Björnen på många sätt och har också fått utmärkt betyg från konsumenter. Den är något enklare utformad men säljs också billigare vilket gör den mycket prisvärd.

Ryggsäcken har plats för 35 liter så den rymmer något mindre packning jämfört med Fauna Björnen. Den största skillnaden är att Fauna Älgen inte har ryggstöd på sittpallen. Man sitter även något lägre på stolen (45 cm).

Perfekt för dig som vill ha en stolryggsäck men som inte tycker det är värt att lägga extra pengar på ett ryggstöd.

Bästa pris för Fauna Älgen
Outdoorexperten.se
Köp Fauna Älgen på outdoorexperten.se – Pris: 1.649 kr
pnjakt.se
Köp Fauna Älgen på pnjakt.se – Pris: 1.195 kr

 

 

Pinewood Hunting – Bra och billig jaktryggsäck

Pinewood Hunting Jaktryggsäck

En kompakt och funktionell jaktryggsäck som rymmer 22 liter och har separat vapenhölster. Tyget är vattenavvisande och ser ut som mocka. Ryggsäcken har många praktiska fickor och fack.

Pinewood Hunting jaktryggsäck har vadderade justerbara axelremmar som ger bra komfort och avtagbar midjerem för ökad stabilitet.

Detta är verkligen en prisvärd ryggsäck som har det man önskar om man ska ut på jakt eller vandring.

Perfekt för dig som inte har något behov av en stol. Du får en bra, billig och slitstark jaktryggsäck som är bekväm att bära med sig på långa vandringar.

Bästa pris för Pinewood Hunting
outnorth.se
Köp Pinewood Hunting på outnorth.se – Pris: 995 kr (20% på första köpet)
pnjakt.se
Köp Pinewood Hunting på pnjakt.se – Pris: 999 kr

 

Se alla jaktryggsäckar

 

Topp 3 bästa butikerna att köpa jaktryggsäckar
  1. outdoorexperten.se
  2. pnjakt.se
  3. outnorth.se

 

Att tänka på när man ska köpa jaktryggsäck

För att försäkra sig om att man hittar en bra jaktryggsäck som passar just dig så är det några saker som man bör fundera lite extra på innan köpet.

Ska ryggsäcken ha en integrerad stol?

När man går långa sträckor med en tung ryggsäck så kanske man vill kunna sätta sig bekvämt och vila lite med jämna mellanrum och då kan det vara trevligt att dra fram en stol och ta fram termosen och kanske en äggsmörgås så att man kan sitta och fika lite.

Ska ryggsäcken vara vattentät?

En bra jaktryggsäck bör vara vattentät eftersom man aldrig vet när det börjar regna. Det är inte så kul om alla grejer i jaktryggsäcken blir blöta när man är ute på jakt.

Hur mycket pengar vill jag spendera på en jaktryggsäck?

Självklart vill man ju ha en så bra jaktryggsäck som möjligt med alla de egenskaper som en bra ryggsäck har men smakar det så kostar det och det kan ju vara så att man helt enkelt inte har råd eller lust att spendera hur mycket som helst på en jaktryggsäck.

Därför har vi utsett bästa jaktryggsäcken i olika prisklasser så att man kan köpa en bra ryggsäck oavsett budget. Det finns trots allt relativt billiga jaktryggsäckar som ändå fungerar bra.

Se även

Bästa jaktkängorna 2019

Bästa Jaktkängorna 2020

Share Button
Profilbild

Om Leif Åman

Är en författare och livslång jägare från Härnösand som älskat naturen och outdooraktiviteter sedan barnsben. Favoritvapnet är älgstudsaren som han alltid har med sig på jaktrundan.

Visa alla poster av Leif Åman →

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *