Bästa Jordfräs för Gräsmatta! (Ta bort & Anlägga)

En jordfräs hjälper till att effektivt luckra upp jorden, så att du kan anlägga en ny och fräschare gräsmatta. En välskött gräsmatta är ett måste om man vill ha en trevlig uteplats. Du sparar tid och ansträngning jämfört med manuell bearbetning av jorden.

Det är möjligt att ta bort en gräsmatta med en jordfräs. En jordfräs är ett effektivt verktyg för att bearbeta marken, och den kan användas för att vända och bryta upp gräsmattans övre lager. Processen innebär att jordfräsen skär igenom gräset och rötterna, vilket gör det enklare att avlägsna grästäcket och förbereda marken för andra ändamål, som att plantera en ny typ av vegetation eller anlägga en trädgård.

Olika typer av jordfräsar

Det finns huvudsakligen två typer av jordfräsar: eldrivna och bensindrivna.

 • Eldrivna jordfräsar är oftast lättare och mer användarvänliga, vilket gör dem idealiska för mindre trädgårdar och enklare markarbeten. De är även mer tystgående och mer miljövänliga.
 • Bensindrivna jordfräsar är kraftigare och bättre lämpade för större ytor och mer krävande markförhållanden. Ditt val bör baseras på storleken på din gräsmatta och vilken typ av jord du har.

Ska man förbereda jorden för att anlägga gräs på mjuk jord funkar det bra med en billigare variant eller en eldriven jordfräs. Men om man ska ta bort en befintlig gräsmatta eller mjuka upp stora ytor med hård jord behöver man en kraftfull bensindriven jordfräs.

Vilken jordfräs ska man köpa?

När du ska välja jordfräs är det viktigt att överväga gräsmattans storlek och jordtyp. För mindre gräsmattor eller mjuk jord är en eldriven modell oftast tillräcklig. För större ytor med hårdare jord kan en bensindriven jordfräs vara ett bättre val. Tänk också på ergonomi och användarvänlighet, särskilt om du planerar att använda maskinen ofta eller under längre perioder.

En bra jordfräs kännetecknas av hållbarhet, effektivitet och användarvänlighet. Högkvalitativa modeller har ofta robusta motorer som klarar av tuffa förhållanden utan att förlora effektivitet. De är också utrustade med ergonomiska handtag och kontroller, vilket gör dem bekväma att använda under längre perioder. Sämre kvalitetsprodukter kan ha svagare motorer, vara mindre hållbara och svårare att manövrera.

Priset på jordfräsar varierar beroende på flera faktorer som motorns styrka, materialkvalitet, varumärke och extra funktioner. Bensindrivna modeller är ofta dyrare än eldrivna på grund av deras högre effekt och kapacitet att hantera större ytor. Dyrare modeller kan också erbjuda extra funktioner som justerbara handtag och olika hastighetsinställningar, vilket kan motivera det högre priset.

Kriterier för att utnämna den bästa jordfräsen

 1. Motorstyrka och Effektivitet: Jordfräsens förmåga att effektivt bearbeta olika typer av mark och dess kraft att hantera större eller mer kompakta ytor.
 2. Hållbarhet och Konstruktion: Kvaliteten på material och byggnad, vilket påverkar jordfräsens livslängd och förmåga att stå emot slitage och tuffa arbetsförhållanden.
 3. Användarvänlighet: Hur enkelt det är att manövrera jordfräsen, inklusive ergonomiska handtag, viktfördelning, och användarvänlig kontrollpanel.
 4. Funktioner: Extra funktioner som justerbara hastigheter, olika arbetsdjup och möjligheten att byta ut verktyg eller tillbehör.
 5. Prisvärdhet: Förhållandet mellan pris och prestanda, inklusive initial kostnad samt långsiktiga kostnader som underhåll och bränsleförbrukning.
 6. Recensioner och Användarfeedback: Användarnas upplevelser och betyg, vilka ger en indikation på hur jordfräsen presterar i praktiska situationer.
 7. Miljöaspekter: Bränsleeffektivitet och utsläppsnivåer för bensindrivna modeller och batterilivslängd och energieffektivitet för eldrivna modeller.

Bästa jordfräsen för gräsmatta 2024 (Bäst i test)

 1. Hecht Bensindriven Jordfräs – 196cc (Bästa jordfräs för gräsmatta – Bäst i test)
 2. Jordfräs 6.5 hk Loncinmotor (Bra och kraftfull jordfräs till gräsmattan)
 3. Briggs & Stratton jordfräs 32/50/84 cm – 196cc (Bensindriven jordfräs med 6,5 hästkrafter)
 4. Loncin Jordfräs 6.5hk – 196cc ( Billig och prisvärd jordfräs med 6,5 hästkrafter)

Hecht Bensindriven Jordfräs – 196cc (Bästa jordfräs för gräsmatta – Bäst i test)

Hecht Bensindriven Jordfräs - 196cc (Bästa jordfräs för gräsmatta - Bäst i test)

Bensindriven jordfräs – 4-taktsmotor  med en effekt på 6,5 hästkrafter. Arbetsbredd 50 cm. Roterande arbetsknivar – diameter 34 cm.  Detta är en mycket kraftfull och prisvärd jordfräs som inte har några problem att ta bort gräsmatta eller arbeta med hård jord. Jordfräsen är mycket populär och har fått högsta poäng av användare!

 • Motorstorlek: 196 cm3
 • Drivmedel: Bensinmotor
 • Max. varvtal för motorn: 3600 RPM
 • Vikt: 68 kg
 • Arbetsbredd: 50 cm

Köp Hecht Bensindriven Jordfräs från hemfint.se


Jordfräs 6.5 hk Loncinmotor (Bra och kraftfull jordfräs till gräsmattan)

Jordfräs 6.5 hk Loncinmotor (Bra och kraftfull jordfräs till gräsmattan)

Alla som gillar att arbeta i trädgården och att pyssla med trädgårdsland får väldigt stor nytta av kraftfull jordfräs. Även om man älskar att pula i trädgården så kan det vara skönt med en maskin som tar hand om det tunga jobbet med att luckra upp jorden. Arbetet går snabbare och man besparar belastning på sin kropp.

Denna modell kommer från Metalcraft och har en arbetsbredd på 48 cm. Med sina 4 blad och 12 knivar kan den gräva mellan 17 och 35 cm djupt. Dess motor på 6.5 hk styr både knivbladen och de grovmönstrade däcken, vilket innebär att den tar hand om merparten av jobbet.

Det finns stänkskydd för att besparar föraren från jord och smuts, samtidigt som det blir ett skydd från knivbladen. Enkelt att variera mellan framåt- och bakåtdrift samt justering av grävdjupet.

 • Jordfräsens motor har en effekt på 6.5 hk
 • Genomför grävningen med hjälp av 4 blad med totalt 12 knivar
 • Bladen arbetar i en hastighet på 3600 varv per minut
 • Arbetar i en bredd på 48 cm och kan gräva ner till 35 cm
 • Lättare att ta sig fram med maskinen med däck som har grov mönstring
 • Maskinens vikt är 70 kg och dess storlek är 111 x 51.5 x 47 cm
 • Tankvolym på 3.6 liter
 • Ingår gratis hemleverans

Köp Jordfräs 6.5 hk Loncinmotor från outl1.se


Briggs & Stratton jordfräs 32/50/84 cm – 196cc (Bensindriven jordfräs med 6,5 hästkrafter)

Briggs & Stratton jordfräs 32,50,84 cm - 196cc (Bensindriven jordfräs med 6,5 hästkrafter)

Briggs & Stratton CR 950-motor med en effekt på 6,5 hästkrafter. Detta är en kraftfull bensindriven jordfräs som inte har några problem att ta bort gräsmattan eller förbereda hård jord om man vill anlägga  en ny. Jordfräsen har fått mycket goda recensioner av användare och betyget 5 av 5. Arbetsbredd 32/50/84 cm. Roterande arbetsknivar 2/4/6 st – diameter 38 cm.

 • Motorstorlek: 208 cm3
 • Drivmedel: Bensinmotor
 • Max. motoreffekt: 4,8 kW / 6,5 HP
 • Vikt: 55 kg

Köp Briggs & Stratton jordfräs från hemfint.se


Loncin Jordfräs 6.5hk – 196cc ( Billig och prisvärd jordfräs med 6,5 hästkrafter)

Loncin Jordfräs 6.5hk - 196cc ( Billig och prisvärd jordfräs med 6,5 hästkrafter)

Genom att använda dig av en effektiv jordfräs i trädgården behöver din kropp inte anstränga sig så mycket när man behöver krossa jordklumpar eller förse jorden med mer syre. Oavsett anledning till att man behöver ordnar med detta, så kommer en jordfräs förse dig med god hjälp på vägen.

En jordfräs med 6.5 hk och en 196 cc Loncinmotor ger dig flera fördelar under arbetet med din jord. Maskinens arbete kan snabbt varieras genom att man justerar arbetsbredden, mellan 55 och 85 cm, och arbetsdjupet, mellan 17 och 35 cm.

Grävarbetet görs av 16 knivar som är utspridda på 4 olika rotorblad, som arbetar i en hastighet på 3600 varv i minuten. För att det inte ska stänka upp jord och annat finns ett stänkskydd vid knivarna.

 • Möjligt att justera grävbredden mellan 55 och 85 cm samt djupet mellan 17 och 35 cm
 • Grävning genomförs av totalt 16 knivar
 • Utrustad med 4 rotorblad, med 4 knivar på varje
 • Grävningen utförs så snabbt som 3600 varv i minuten
 • Hög kvalité på 196 cc motorn, med OHV-teknik
 • Enkelt att ändra maskinens riktning, mellan framåt och bakåt
 • Jordfräsen väger 56.5 kg, men förflyttas smidigt med hjälp av två hjul med grova mönster

Köp Loncin Jordfräs 6.5hk – 196cc från outl1.se


Kan man ta bort gräsmatta med jordfräs?

En liten billig jordfräs är vanligtvis inte tillräckligt kraftfull för att ta bort gräs, särskilt om gräsmattan är mycket tjock eller jorden är packad. Istället är det bättre att använda en kraftfullare bensindriven jordfräs med många hästkrafter, beroende på hur stort eller utmanande jobbet är. En eldriven jordfräs är inte lika kraftfull som en bensindriven och arbetet blir betydligt jobbigare och tar längre tid om det alls är möjligt. 

Att använda en bra jordfräs är ett av de mest effektiva och enkla sätten att ta bort gräs så att du kan lägga hårt landskap eller plantera en rabatt. Det kommer att dra upp gräset samt lufta jorden och ta bort stenar.

Ta bort gräsmatta med jordfräs

Om du gillar trädgårdsarbete känner du till vikten och svårigheten med att ta bort gräs. Vid alla typer av plantering behöver man rensa marken. Det leder oftast trötthet i ryggen och mycket hårt arbete. Lyckligtvis finns olika trädgårdsredskap som jordfräsar för att underlätta arbetet. Jordfräsarna är mycket populära för att de gör livet så enkelt för trädgårdsmästaren.

Jordfräsen är i princip gjord för att bryta upp jorden genom att vända den upp och ner med hjälp av inbyggda blad. Men förutom att bryta jorden hjälper denna användbara anordning till att ta bort gräset också.

Borttagning av gräs är nödvändigt för olika trädgårdsarbeten. Om du skapar en ny trädgård eller planterar några nya växter, måste du ta bort det befintliga gräset. Bland många olika sätt är jordfräsen ett av de enklaste sätten att göra jobbet. Att förbereda området för jordbearbetning är det första steget i processen.

Så här använder man jordfräs på gräsmatta

1, Använd en gräsklippare för att klippa gräset och allt ogräs.

2. Se till att ta bort alla stenar innan du börjar bearbeta.

3. Nästa steg är att mjuka upp jorden. Vattna jorden ordentligt och vänta en dag och låt den torka. (Detta steg är dock för hårdare jord och du kan hoppa över det för normala).

4. Placera jordfräsen på önskad plats och sätt ner bladen. starta jordfräsen och skjut fram maskinen långsamt. Under tiden kommer bladen att fortsätta göra sitt jobb. När du når slutet av gräsmattan, tryck ner handtagen för att få ut bladen. Vänd maskinen och flytta in i nästa fil. Tryck ner knivarna i jorden. Håll dig från körfält till körfält tills allt gräs är krossat.

Se alla jordfräsar..

 

Hur väljer vi vilken produkt som är bästa köpet?

Våra rekommendationer baseras på flera oberoende recensioner och betyg från användare. Vi tar även hänsyn till olika faktorer så som produktspecifikationer, popularitet och pris. Istället för att testa produkterna själva samlar vi in feedback från flera oberoende användare som har använt och testat produkterna under en längre tid. Vi tror att denna metod ger en mer heltäckande bild av produktens prestanda och kvalitet, jämfört med att endast basera produktbetyg på ett enstaka test.

Vi vill erbjuda en omfattande och trovärdig källa till information om produkter och tjänster på marknaden och hjälpa våra besökare att göra ett välgrundat köpbeslut.

Dela