Bästa massagepistol 2022 (Bäst i test) – Massage Gun

Bästa massagepistol (Bäst i test) - Massage Gun

En massagepistol eller massage gun som de även kallas är perfekt att ha om man behöver massera specifika områden på kroppen. Massagepistolen ökar blodflödet till muskeln och påskyndar återhämtningen. De har blivit väldigt populära på senaste tiden och det finns många olika modeller att välja mellan på marknaden just nu. Här listar vi bästa massagepistolen i olika kategorier och prisklasser så att du kan hitta en riktigt bra massagepistol som passar just dig och din budget.

Massagepistolen hjälper kroppen att återhämta sig när du har överansträngt dina muskler eller suttit för länge framför datorn. Den mildrar effektivt träningsvärk efter träningen och mjukar upp ansträngda muskler.

Användning av massagepistol

En massagepistol har flera användningsområden och säljs oftast med flera olika munstycken som är anpassade för olika muskelområden. En massagepistol ger bättre massage jämfört med andra massageapparater och påminner mer om en riktigt idrottsmassage. Fördelen med en massagepistol är att man på egen hand kan punktmassera på specifika områden. De lämpar sig även till att massera större muskelgruppen och det finns särskilda munstycken som är anpassade för detta.

Är det bra eller bra eller dåligt att använda en massagepistol?

En massagepistol är bra att använda mot träningsvärk, spända muskler och för att behandla triggerpunkter. Det är ett redskap som ger dig möjlighet att på egen hand massera specifika områden på kroppen. De har visat sig vara väldigt effektiva och massagepistoler har blivit väldigt populära. En dålig massagepistol fungerar naturligtvis sämre och ger inte en tillräckligt kraftfull massage för att vara effektiv. Man måste köpa en massagepistol som har ett högt antal slag i minuten. En allt för billig massagepistol fungerar dåligt eftersom den är för svag för att ge en effektiv massage för kroppen.

Bästa massagepistolen

Hur använder man en massagepistol?

En massagepistol är mycket enkel att använda och man kan massera de flesta muskler på egen hand genom att pressa massagepistolen på området. Man kan ta hjälp av en kamrat för svårtillgängliga områden på rygg och nacke. Det kan vara smart att använda massagepistolen på lägsta hastigheten till att börja med och sedan öka kraften efter behov. Undvik att använda massagepistolen på stora kärlstrukturer, inklusive halsvenen, undersidan av överarmen och ljumsken. Undvik även ben och ryggraden.

Vilken massagepistol ska man köpa?

Det finns många olika massagepistoler på marknaden men vilken massagepistol är bäst? Vi har tittat närmare på några massagepistoler i olika kategorier och prisklasser som har fått extra bra omdömen och mycket goda recensioner. Det finns ingen massagepistol som är bäst för alla i alla lägen men dessa massagepistoler bör passa de flesta som vill ha en riktigt bra massagepistol oavsett budget.

Bästa massagepistolen 2022 är:

1. Flowgun massagepistol (Bäst i test)
2. Flowgun Go! (Prisvärd massagepistol)
3. Flowgun Pocket (Bästa mini-massagepistolen)
4. Careical Recovery (Bra och billig massagepistol)


Flowgun massagepistol (Bäst i test)

Flowgun massagepistol (Bäst i test)

Flowlife tillverkar massagepistoler i absolut världsklass  och Flowgun är utan tvekan den bästa massagepistolen 2022. Flowgun massagepistol är utsedd till bäst i test av flera oberoende tester och har fått högsta betyg och goda recensioner av nöjda användare. Det är en kraftfull massagepistol som har 6 olika munstycken. Flowgun är en mycket ambitiös massagepistol som används av motionärer och elitidrottare för att påskynda återhämtningen efter träningen. Den ger en optimal hemmarehabilitering och kan användas för att lindra spänningar, stimulera fascia och underlätta återhämtning.

massagepistol flowgun

Med denna massagepistol kan du massera kroppen med 3200 slag per minut vilket snabbar på återhämtningen och minskar träningsvärken. Du ökar blodcirkulationen i muskeln och stimulerar bindväven att påskynda läkning. Massagepistolen har 5 olika nivåer och 6 munstycken vilket ger dig möjlighet att anpassa massagen efter dina behov. Batteriet räcker för 6 timmars kontinuerlig användning och det tar 4 timmar att ladda upp batteriet. Flowgun är en tystgående massagepistol som inte stör omgivningen när den används. Till skillnad mot många andra massagepistoler så ligger ljudnivån endast på 30-50 dB vilket är väldigt tyst för att vara en så kraftfull massagepistol.

Med 6 olika munstycken kan man välja ett som är mest lämpad för den aktuella muskelgruppen eller triggerpunkten.

De olika munstyckena är: 

Soft head: Detta munstycke lämpar sig bra för större muskelgrupper så som bröst, lår, rumpa och vader. Den kan med fördel användas innan och efter träningen som uppvärmning eller för att påskynda återhämtningen.

Soft head

Flat and thin: För tunna muskler nära benet så som handleder eller sidan av vaden är detta munstycke perfekt då det inte ger så stark tryck.

Flat and thin

Flat: Detta munstycke lämpar sig för platta områden så som bröstet eller framsidan av låret. Munstycket har ett platt huvud vilket ger en jämn och behaglig massage.

Flat

Silicone: Är bra för känsliga områden så som leder eller ömma punkter. Man kan använda detta munstycke när man vill ha en varsam massage som inte är för hård.

Silicone

Fork: Funkar bra för axlar, armar och underarmar.

Fork

Pointy cone: Perfekt för att komma åt triggerpunkter och specifika punkter. Munstycket är format som en spets och kommer åt enskilda punkter som behöver masseras.

Pointy cone

Så här använder du Flowgun massagepistol:

Flowlife är en massagepistol tillverkare som har många nöjda kunder och ger bra garantier på sina produkter. Du får 2 års garanti och 100 dagar “nöjdkundgaranti” när du köper Flowgun från Flowlife vilket gör att det känns som ett bra och tryggt köp om man vill ha en riktigt bra massagepistol.

Mer info..

Köp Massagepistol Flowgun till rea pris från flowlife.com


Flowgun Go! (Prisvärd massagepistol)

Flowgun Go - Prisvärd Massagepistol

Flowgun Go är en relativt billig och prisvärd massagepistol som påminner mycket om Flowgun. Den är tystgående och har 5 olika nivåer och 6 munstycken vilket ger bra variation på massagen. Batteritiden är 7-8 timmar och det tar 3 timmar att ladda batteriet. Denna massage gun låter lite högre jämfört med Flowgun och har en ljudnivå på 50-60 db vilket ändå gör den till en tystgående massagepistol.

Vad är skillnaden mellan Flowgun och Flowgun Go?

Dessa två massagepistolen är mycket lika varandra men skiljer sig ändå åt på vissa punkter. För det första är Flowgun Go något billigare vilket gör massagepistolen mer prisvärd. Flowgun är som sagt tystare än Flowgun Go och passar bättre om man använder massagepistolen på offentliga platser där man inte vill störa omgivningen. Den huvudsakliga skillnaden mellan dessa massagepistoler och anledningen till att Flowgun Go tillverkades är att Flowgun Go inte är riktigt lika kraftfull. Flowgun Go har 2800 slag i minuten jämfört med 3200 för Flowgun. Flowgun Go är dessutom lite lättare vilket gör den mer behändig att ta med sig i väskan.

Det är ingen jättestor skillnad mellan dessa två massagepistolen men om man vill ha den absolut kraftfullaste massagen så ska man köpa Flowgun. Annars kan man spara några hundralappar på att köpa Flowgun Go som ger en extremt bra massage och som dessutom väger lite mindre och har lite längre batteritid.

Se skillnaden mellan Flowgun och Flowgun Go:

Flowgun Go!

Köp Flowgun Go från flowlife.com


Flowgun Pocket (Bästa mini-massagepistolen)

 

Flowgun pocket (Bästa mini-massagepistolen)

Detta är den mest kraftfulla mini massagepistolen på marknaden just nu. Den är mycket liten och väger endast ett halvt kilo men är ändå väldigt kraftfull med 3200 slag per minut. Det är viktigt att massagepistolen har hög hastighet och styrka så att massagen blir tillräckligt kraftfull. Det går alltid att minska nivån om så skulle önska men maxnivån bör vara tillräckligt hög för att massagen ska bli effektiv. Flowgun Pocket har 3 vibrationsnivåer och fyra olika massagehuvuden som är anpassade för olika områden och muskelgrupper.  Ljudnivån ligger på 60-62 db vilket är ok men det är inte den mest tystgående massagepistolen från Flowlife.  Batteriet räcker för 2-4 timmars användning och det tar 4 timmar att ladda upp batteriet igen.

Flowgun pocket är en mini massagepistol för dig som vill ha en kraftfull, liten och smidig massagepistol som är enkel att ta med.

Mer info..

Köp Flowgun pocket från flowlife.com


Careical Recovery (Bra och billig massagepistol)

 

Careical Recovery (Bra och billig massagepistol)

Careical Recovery är en mycket bra och billig massagepistol som har fått väldigt högt betyg av användare. Massagepistolen har hela 20 hastigheter och 6 olika huvuden vilket ger en varierad massage till alla olika muskelgrupper och områden på kroppen. Massagepistolen har en LCD display som gör det enkelt att välja hastighet och man kan även se batteristatus. Batteriet räcker för 4-6 timmars massage och det tar 1,2-2 tim att ladda. Det är en tystgående massagepistol med en ljudnivå på 50 dB. Varvtalet ligger på mellan 1200 – 2700 så den är inte lika kraftfull som Flowgun modellerna.

Massagepistolen levereras med en behändig förvaringsväska.

Mer info..

Köp Careical Recovery från Kjell och Company


Se alla massagepistoler..

 

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *