Bästa MIG-svetsen (Bäst i test) – Migsvets för Hemmabruk

Bästa MIG-svetsen (Bäst i test) - Migsvets för Hemmabruk

Vilken är den bästa migsvetsen 2023? Vi har jämfört migsvetsar i olika prisklasser för att se vilken migsvets som är bäst i test! Svetsning är det bästa sättet att sammanfoga metall och är bättre än något lim. De flesta metaller, såsom kolstål, rostfritt stål, aluminium, magnesium, koppar och nickel kan svetsas med MIG-svetsprocessen. MIG-svetsning (metall inert gas) är en av de vanligaste svetstyperna för att smälta samman metaller. Från professionell svetsning till hobbyprojekt, är migsvetsar pålitliga och effektiva när man vill ha ett resultat av god kvalitet.

MIG-svetsning är ett yrke som är lätt att lära sig och vissa av dessa typer av svetsmaskiner är också lämpliga för nybörjare. Denna typ av svetsning kan användas för många projekt, inklusive bilkaross arbete och underhåll av metallutrustning.

Migsvetsar är exceptionellt bra på att svetsa aluminium, mjukt stål, rostfritt stål och kan svetsa stål på cirka 13 mm. De producerar starka, rena svetsar och kan svetsa allt från tunn plåt till kolstål. Svetskategorin som MIG-svetsmaskiner faller under är bågsvetsning eller pinnsvetsning som det även kallas.

Bästa migsvetsen för hemmabruk

Migsvetsning skapar relativt mycket rök så vid hemmabruk rekommenderas att använda svetsen utomhus. Svetsmetoden lämpar sig väl för att användas utomhus då bågsvetsning inte är så väderkänslig. Använder man en migsvets inomhus bör man ha god ventilering.

Innan du en köper MIG-svets finns det en rad faktorer att ta hänsyn till. Saker som metalltjocklek, ingångsspänning och svetsens vikt spelar alla roll för vilken MIG-svets som passar dina behov bäst. Här är våran lista över bästa migsvetsen 2022. 

Bästa migsvetsen 2023! (Bäst i test)

 1. CADDY MIG C200I Kit (Bästa migsvetsen – Bäst i test)
 2. ESAB CADDY MIG C160I Kit (Bra och prisvärd migsvets)
 3. Telwin Maxima 230 Synergic (Bra och billig migsvets)

CADDY MIG C200I Kit (Bästa migsvetsen – Bäst i test)

 

CADDY MIG C200I Kit (Bästa migsvetsen - Bäst i test)

Med en migsvets i det privata garaget eller i verkstaden kan man underhålla och reparera fordon och annat på egen hand. Man behöver inte vänta på att någon annan ska ha tid med att ta emot en, utan man kan ordna med jobbet själv och direkt på plats.

Denna kompakta migsvets passar för att svetsa i stål, rostfritt stål, aluminium och MIG-brazing. Den är redo för användning efter att man har ställt in tjockleken på materialet. Medföljer en svetspistol med ergonomisk design och en elkabel på 3 meter.

Migsvetsen är enkel att använda och bäras med till olika platser, då det ingår långa kablar och det finns ett smidigt bärhandtag ovanpå migsvetsen. Även möjligt att hänga svetsen över axeln med hjälp av axelremmen.

 • Krävs strömkälla för 1-fas MIG/MAG på 200A
 • Finns en display med digital information och med QSet funktion
 • Ställbar tjocklek för materialet, mellan 0.5 och 6.0 mm
 • Den medföljande MXL 180 svetspistolen är ergonomiskt utformad
 • Mer flexibel användning med 3 meter elkabel, bärhandtag och axelrem
 • Panelen är vinklad så det blir lättare avläsning på dess display
 • IP23-godkänd
 • I paketet finns bland annat svetspistol MXL 180, nätledning på 3 meter med stickpropp, återledarkabel med klämma och en gasslang på 4.5 meter med slangklämma och monterad snabbkoppling

Köp CADDY MIG C200I Kit från proffsmagasinet.se


ESAB CADDY MIG C160I Kit (Prisvärd och bra migsvets för hemmabruk)

ESAB CADDY MIG C160I Kit (Prisvärd och bra migsvets för hemmabruk)

Med en kvalitativ migsvets i garaget kan du spara både tid och pengar, genom att själv ta hand om olika reparationer på ett fordon eller något annat som behöver svetsas för att fungera bättre.

Detta är en kompakt migsvets på 11.4 kg och som klarar en trådspole på 5kg. Svetsen används med den tillhörande svetspistolen. Elkabeln är 3 meter lång så svetsen behöver sällan flyttas runt.

Denna svets från ESAB passar bra för bland annat lättare tillverknings- och byggindustri och fordons- och bilindustri. IP23-godkänd och fungerar bra både inomhus och utomhus. Till denna svets rekommenderas användning av solidtråd.

 • Behöver strömkälla för 1-fas MIG/MAG på 160A
 • Framtagen för att hålla en trådspole på 5 kg
 • Kommer med en svetspistol som har en elkabel på 3 meter
 • Materialtjocklek kan ställas in mellan 0.5 och 4.0 mm
 • Möjligt att justera bågspänningen
 • Flam- och stötsäker för att passa svetsning i olika miljöer
 • Panelen är vinklad för att underlätta avläsning under arbetet
 • Enkel att bära runt med, med hjälp av bärhandtaget eller axelremmen
 • Tomgångsspänning på 60 Volt
 • Kapslingsklass IP23C och skyddsklass S
 • Medföljer bland annat svetspistol, inbyggt matarverk med matarrulle och en gasslang på 4.5 meter med slangklämma och monterad snabbkoppling

Köp ESAB CADDY MIG C160I Kit från proffsmagasinet.se


Telwin Maxima 230 Synergic (Bra och billig migsvets)

 

Telwin Maxima 230 Synergic (Bra och billig migsvets)

Telwin Maxima 230 Synergic är en flexibel migsvets i klassisk och robust design, med effekt på maximalt 4,9 kW. Svetsen är tack vare sin Synergicinställning av svetsparametrarna lättanvänd även för mindre vana användare. Maxima 230 Synergic har multiprocesskapacitet för MIG/MAG/Flux/Pinne/DC-TIG.

 • Kapacitet för MIG/MAG/Flux/Pinne/DC-TIG
 • Lättanvänd och flexibel svets
 • Klassisk och robust design

Köp Telwin Maxima 230 Synergic från proffsmagasinet.se


Se alla migsvetsar..

 

Dela