Bästa Mutterdragaren (Bäst i test) – Batteri & Tryckluft

Bästa Mutterdragaren (Bäst i test) - Batteri & Tryckluft

Här listar vi bästa mutterdragaren 2023! Vi har jämfört batteridrivna mutterdragare och mutterdragare med tryckluft i olika prisklasser. Se vilken mutterdragare som är bäst i test! Oavsett om du är ute efter den bästa elektriska mutterdragaren eller bästa mutterdragaren med tryckluft så hjälper vi dig att hitta en mutterdragare som passar just dig och din budget. Det finns många olika modeller på marknaden och det är inte lätt att veta vilken mutterdragare som man ska köpa. Denna köpguide hjälper dig att välja rätt!

Till skillnad från borrar och skruvdragare, som utmärker sig vid borrning av hål och skruvar, är mutterdragaren speciellt utformad för att dra åt och lossa olika sexkantsbultar och muttrar. Den använder både rotationskraft (vridmoment) och konkussiva slag med korta utbrott (stötar) för att leverera en oöverträffad mängd kraft. Men all den råa styrkan är inte särskilt användbar om du inte kan kontrollera verktyget. Lyckligtvis är mutterdragare extremt bekväma att använda eftersom de hjärnskakande slagen smidigt överför det mesta av det högenergimomentet direkt till fästet, inte till din hand, handled eller arm. Som ett resultat elimineras praktiskt taget den vridande rörelsen – känd som reaktionärt vridmoment – som du känner när du använder en elektrisk borr.

Batteridrivna mutterdragare

Historiskt sett har mutterdragaren övervägande varit tryckluftdrivna, vilket lämnade dem helt och hållet inom området för professionell mekanik. För att köra en typisk pneumatisk mutterdragare behöver du vanligtvis en luftkompressor som släpper ut nära 100 psi vilket är en betydande investering. Den goda nyheten är att sladdlösa, batteridrivna mutterdragare har blivit bättre i takt med att batteritekniken förbättras, vilket har sänkt priserna och gjort dem till livskraftiga alternativ till sina mutterdragare med tryckluft. I själva verket har sladdlösa mutterdragare en enorm fördel: rörlighet. Dessa verktyg är inte bundna till en kompressor med en luftslang, de kan enkelt ta sig dit de behövs.


Bästa mutterdragaren 2023! (Bäst i test)

 1. Facom NK.2000F2 (Bästa mutterdragaren med tryckluft – Bäst i test)
 2. Makita DTW1002RTJ (Bästa batteridrivna mutterdragaren – Prisvärd)
 3. Ingersoll Rand 36QMAX (Bra tryckluftsdriven mutterdragare)
 4. Bosch GDS 12V-115 (Bra elektrisk mutterdragare)
 5. Bahco BPC815 (Liten, bra och billig mutterdragare)

Facom NK.2000F2 (Bästa mutterdragaren med tryckluft – Bäst i test)

Facom NK.2000F2 (Bästa mutterdragaren med tryckluft - Bäst i test)

Att ha tillgång till en mutterdragare kan bespara dig mycket tid och energi, minst två gånger om året. Ett behändigt litet hjälpmedel som ger väldigt bra avlastning när det är säsong för att byta däck.

Ens kropp blir avlastad och muttrarna kommer att sitta åt mycket bättre. Har man dessutom en gång låtit någon annan använda en mutterdragare, så kan det vara väldigt svårt att få loss muttrarna manuellt.

Denna mutterdragare gör det enklare att kunna reglera hastigheten under tiden man arbetar, tack vare att avtryckaren är utrustad med en fjäder. I kombination med den kompakta designen blir denna mutterdragare snabbt en god vän för dig.

Du behöver inte lägga så mycket tid och energi på att fundera på bra plats för att utföra det du vill göra. Inte heller flytta undan saker som normalt sett är i vägen.

 • Liten och behändig mutterdragare som drivs av tryckluft
 • Utrustad med ett ¾” fäste
 • Vridmomentet kommer upp i maximalt 1700 Nm
 • En mekanism med dubbla hammare som skyddas av ett hölje i aluminium
 • Bättre hållbarhet med ett komposithus som är bra isolerande och slitstarkt
 • Lättare att justera hastigheten på mutterdragaren med hjälp av en fjäder under avtryckaren
 • Större säkerhet för mutterdragaren med sockelhållaren

Köp Facom NK.2000F2 från proffsmagasinet.se


Makita DTW1002RTJ (Bästa batteridrivna mutterdragaren – Prisvärd)

 

Makita DTW1002RTJ (Bästa batteridrivna mutterdragaren)

En kvalitativ och snabb mutterdragare avlastar dina muskler och leder i längden. Det arbete man står inför kommer att utföras på kortare tid och med bättre precision. Denna modell av mutterdragare kräver ett 12V batteri för att användas och har en kolborstfri motor.

Dess kolborstfria motor ger verktyget längre hållbarhet, då det minimeras friktioner och därmed skapas inte heller lika hög värme under tiden du använder mutterdragaren. Det gör även att verktyget ger dig längre arbetstid.

När du behöver lägga undan mutterdragaren finns en upphängningskrok som är extra bred. Vilket gör att det finns fler alternativ på var den kan hängas upp om du vill ha bättre koll på den. Finns även XPT, som gör att verktyget blir mer tåligt för damm och vatten.

 • Lägre belastning på batteriet tack vare den kolborstfria motorn
 • Ger dig längre arbetstid med en enda laddning
 • Handtaget är i smalare design för att ge ett bättre grepp
 • Varvtalet når upp till 1800/min och slagtalet upp till 2200/min
 • Har ett vridmoment på 1000Nm
 • Upphängningskrok som är bredare än många andra
 • XPT-utrustning som gör den mer motståndskraftig mot damm och vatten
 • Väger 3.6kg och har måtten 229 x 91 x 289 mm
 • Medföljer batteri, laddare och väska i paketet

Köp Makita DTW1002RTJ till rea pris från proffsmagasinet.se


Ingersoll Rand 36QMAX (Bra tryckluftsdriven mutterdragare)

 

Ingersoll Rand 36QMAX (Bra tryckluftsdriven mutterdragare)

En lättillgänglig mutterdragare som drivs av tryckluft är något som många skulle ha väldigt god nytta av. Är du en av dem som har eget garage och tillgång till tryckluft borde en mutterdragare även ingå hos dig.

Denna modell från Ingersol har en minsta slangdiameter på 10 mm och ett hylsfäste på ½”, och den är liten och lätt att jobba med. Med den lätta vikten och den kompakta designen underlättas arbetet. Det blir lättare att hålla greppet och man kan komma åt även då det är väldigt ont om plats.

Livslängden har förlängts tack vare dess teknologi av titanium, som gör den både starkare och mer hållbar. Så den kommer att finnas med dig en längre tid och den är även lätt att ta med för att utföra arbete med den på andra platser. Så länge det finns tryckluft tillgängligt.

 • Har ett varvtal upp till 8000 varv per minut
 • En lätt vikt på 1.11 kg och en längd på 117 mm
 • En minsta slangdiameter på 10 mm
 • Värdet på slagtalet är 1300 per minut
 • Åtdragningsmomentet har ett maxvärde på 520 Nm
 • Ljudtrycket är på 91,3 dB och ljudeffekt på 102,3 dB
 • Genomsnittlig luftförbrukning på 113 l/min
 • Mekanism med dubbla hammare

Köp Ingersoll Rand 36QMAX från proffsmagasinet.se


Bosch GDS 12V-115 (Bra elektrisk mutterdragare)

 

Bosch GDS 12V-115 (Bra elektrisk mutterdragare)

Denna mutterdragare från Bosch drivs av ett 12V batteri och är utrustad med en borstlös EC-motor, vilken ger verktyget längre hållbarhet. Mutterdragarens design är av mer kompakt stil, för att det ska bli lättare att komma åt i trängre arbetslägen.

Du kan välja mellan två olika växlar när mutterdragaren ska användas. Första växeln ger ett varvtal på 0-1200 varv/minut och den andra växeln ger ett varvtal på 2600 varv/minut.

Då du har arbeten att utföra i utrymmen eller på platser där det ont om ljus kommer den inbyggda LED-ringbelysningen ge dig bättre sikt. Mutterdragaren är även designad för att det ska vara lättare för dig att arbeta på de ställen där det är ont om plats eller när du behöver jobba ovanför huvudet.

 • Har en inbyggd LED-ringbelysning som kan ge ljus åt större utrymmen
 • Bättre batteriteknik med 12V batteri
 • Två lägen med varvtal på 0 – 1.200 respektive 2.600 v/min
 • Mutterdragaren får en mycket längre hållbarhet tack vare sin borstlösa motor
 • Utformad för att lättare kunna användas där det är ont om plats
 • Mutterdragaren har en längd på 137 mm, bredd på 54 mm och en höjd på 177 mm
 • Tillsammans med mutterdragaren kommer en L-BOXX 102, L-BOXX maskininredning

Köp Bosch GDS 12V-115 från proffsmagasinet.se


Bahco BPC815 (Liten, bra och billig mutterdragare)

 

Bahco BPC815 (Bra och billig mutterdragare)

En mindre mutterdragare med knappt 2 kg i vikt gör att den blir väldigt smidig att arbeta med. Det är lättare att komma åt i utrymmen där det är ont om plats och det känns lättare att arbeta med detta kompakta paket.

Däremot ska man inte låta sig luras av storleken, eftersom det är ganska bra styrka i den. Dess varvtal kan nå upp till 8000 per minut och maskinhuset är i materialet komposit. Den kan förse dig med ordentlig kraft och arbetar stabilt i olika utrymmen. Den är liten och effektiv för sina användningsområden.

Handtaget är lätt att greppa och vilar stadigt i handen medan du utför jobbet, vare sig du har gott om plats omkring dig eller behöver komma åt vid trängre utrymmen. Den är även lätt att ta med sig på olika jobb eller om man ska hjälpa vänner och familj.

 • Värdet på vridmomentet ligger på max 1112 Nm
 • Varvtalet når upp till 8000 per minut
 • Utrustad med dubbla hammare
 • Verktygsfäste ½” och luftanslutning ¼”
 • Omställare för att dra åt eller lossa, vilken enkelt kan manövreras med en hand
 • I handtaget finns ett luftutblås med roterande luftanslutning
 • Luftförbrukning av 113 liter per minut
 • Väger 1.91 kg och är 187 mm lång

Köp Bahco BPC815Bahco BPC815 från proffsmagasinet.se


Se alla mutterdragare..

 

 

Hur väljer vi vilken produkt som är bästa köpet?

Våra rekommendationer baseras på flera oberoende recensioner och betyg från användare. Vi tar även hänsyn till olika faktorer så som produktspecifikationer, popularitet och pris. Istället för att testa produkterna själva samlar vi in feedback från flera oberoende användare som har använt och testat produkterna under en längre tid. Vi tror att denna metod ger en mer heltäckande bild av produktens prestanda och kvalitet, jämfört med att endast basera produktbetyg på ett enstaka test.

Vi vill erbjuda en omfattande och trovärdig källa till information om produkter och tjänster på marknaden och hjälpa våra besökare att göra ett välgrundat köpbeslut.

Dela