Bästa Pizzaugn Hemma & Utomhus? (Bäst i test 2022)

Bästa Pizzaugn Hemma & Utomhus - Bäst i test

En pizzaugn för hemmabruk är ett bra alternativ om man vill kunna laga pizzor som smakar som en riktig stenugnsbakad pizza. Om man ska köpa en pizzaugn kan det vara bra att kolla olika tester först och jämföra. Det kan vara svårt att hitta den bästa pizzaugnen för hemmabruk, eftersom det finns många olika modeller. Man kanske vill hitta den bästa vedeldade pizzaugnen som kan använda utomhus på terrassen eller en elektrisk pizzaugn som man kan använda hemma. En elektrisk pizzaugn för hemmabruk kan vara bra om man har tillgång till ett eluttag. Om man inte har så mycket plats behöver man kanske en liten pizzaugn som också blir billigare. 

Det finns flera olika modeller av olika material som passar bra att användas både inomhus och utomhus. Många pizzaugnar är lättskötta och enkla att rengöra efter användning. Om man köper en pizzaugn som ska användas ofta är det viktigt att ta hand om den på rätt sätt så att hållbarheten ökar.

Bästa pizzaugnen

Det går att välja till olika tillbehör såsom redskap för pizzor och pizzasten vilket passar bra. En pizzaugn är ett bra komplement till en grill och matlagningen blir roligare. Det är en perfekt samlingsplats som ger både värme och är en underhållande aktivitet för hela familjen när man kan skapa sin egen pizza tillsammans. Det kan också vara bra att köpa en pizzaugn av ett känt märke som har bra kvalitet. När man använder en pizzaugn istället för en vanlig ugn får man ett bättre resultat. Vissa pizzaugnar som inte tar så mycket plats och klarar högre temperatur. Det finns även keramiska grillar som går att använda som pizzaugnar om man köper till en pizzasten.

Pizzaugnen har blivit populär och ett bra alternativ till grillningen. Innan köpet är det bra att fundera över om man vill ha en fast eller portabel ugn. En portabel pizzaugn går att ta med på resan eller till landet för att enkelt kunna göra en pizza. Det finns pizzaugnar som drivs med olika typer av bränsle såsom ved, pellets, gasol eller elektricitet. Beroende på var man ska placera sin pizzaugn och vilken plats man har passar olika modeller.

Elektrisk pizzaugn för hemmabruk

Nedan är några olika typer av pizzaugnar som passar för olika sorts ändamål. Med en pizzaugn som är enkel att använda kan man laga pizzor snabbt. Det finns flera pizzaugnar för olika typer av budget och vissa är på kampanj just nu. Det kan också vara bra att passa på innan grillsäsongen startar och medan produkterna finns i lager.

Bästa pizzaugn 2022 är:

1. Ooni Fyra Pizzaugn (Bäst i test)
2. Kamado Grill Loger Large (Grill med pizzasten som tillägg)
3. Morso Forno (Design ugn för pizza som vunnit pris)
4. Vedeldad pizzaugn Neaple (Napolitansk pizzaugn med vagn och redskap)
5. Pizzaugn Premium (Lyxig gasoldriven pizzaugn med stenplatta)
6. Elektrisk pizzaugn med 2 stenplattor (Pizzaugn för inomhusbruk)


Ooni Fyra Pizzaugn (Bäst i test)

Ooni Fyra Pizzaugn (Bäst i test)

Ooni Fyra bibehåller värmen optimalt och ger god bränneffektivet med träpellets. På så sätt får man max värme och minimal energispill, vilket passar bra när man ska baka pizza. Den bästa pizzaugnen enligt bäst i test är Ooni pizzaugn som är populärast både hos experter och användare. Pizzaugnen har ett självmatande påfyllningsrör som ger en jämn pellets inmatning i förbränningskammaren. Den kan användas på 15 min och ger en temperatur på max 500 grader vilket ger en färdig pizza på 1 minut. Pizzaugnen är en portabel lättviktsmodell som passar 12 ”-pizzor. Materialet är pulverlackerat kolstål med isolering och vikten är 10 kg. Det ingår en cordierite-pizzasten, tips och recept. Storleken är 73x74x41 cm.

Mer info..

Köp Ooni Fyra från Cervera


Kamado Grill Loger Large (Grill med pizzasten som tillägg)

https://www.gardenstore.se/kamado-grill-large-loger-svart

Kamado Grill Loger Large är en stabil grill av hög kvalitet som kan köpas med en pizzasten som tillägg för att kunna baka pizzor. Den passar bra om man har en högre budget och vill ha möjlighet att grilla, röka eller baka. Grillen kan användas både på låg och hög temperatur och värmefördelningen är jämn vilket passar vid pizzabak. Den äggliknande designen och materialet isolerar bra och värmen kan justeras med luftventilerna i toppen och botten. Det ingår grillgaller, sidobord, stativ med hjul och termometer. Tillagningsytan är 57 cm och värmen är max 370 grader. Storleken är 85 cm bred, 125 cm hög och 141,5 cm lång med en vikt på 118 kg.

Kamado Grill Loger Large passar bra om man vill ha en lyxig grill som också går att baka pizza med. Denna grill har även utsetts till bästa kolgrillen 2021!

Mer info..

Köp Kamado Grill Loger Large från Gardenstore


Morso Forno (Design ugn för pizza som vunnit pris)

Morso Forno (Bästa vedeldade pizzaugnen)

Morso Forno är en grill, pizza och utomhusugn som kan användas för att laga olika typer av måltider. Den kan användas både för köttstekar, pizzor eller rökning. Med en tillhörande pizzasten kan man baka pizzor och materialet är gjutjärn. Grillen behåller värmen under lång tid och fördelar den jämnt över ytan. Köttet får också ett perfekt grillmönster och pizzaugnen ger goda pizzor. Grill- och pizzaugnen vann en tävling för nya utomhusprodukter 2013. Storleken är 70 cm i diameter och 60 cm hög med en vikt 107 kg. Den passar både som terrassvärmare och eldstad och levereras omonterad.

Mer info..

Köp Morso Forno från Lyckasmedmat.se


Vedeldad pizzaugn Neaple (Napolitansk pizzaugn med vagn och redskap)

 

Vedeldad pizzaugn Neaple (Napolitansk pizzaugn med vagn och redskap)

En vedeldad pizzaugn Neaple i rostfritt stål med cordietete-pizzasten som ger en perfekt tillagningsyta och lång hållbarhet. Luckan och reglaget på skorstenen har trähandtag som gör att man inte bränner sig. Ugnen har en termostat och ett lättillgängligt askfat som ger enkelt underhåll av restmaterial. Pizzaugnen har en vagn med låsbara hjul så att den lätt kan flyttas. Det ingår redskap såsom pizzaspade, borste, pizzaskärare, skrapa och sidokrokar på vagnen. Storleken är 82 cm bred, 73 cm djup och 120 cm hög med en vikt på 62 kg. Bränslet är ved och tillagningsytan är 64×65 cm. Den passar bra om man vill ha en avancerad vedeldad pizzaugn med vagn och många tillbehör.

Mer info..

Köp Pizzaugn Neaple till reducerat pris från Hemfint


Pizzaugn Premium (Lyxig gasoldriven pizzaugn med stenplatta)

Gasoldriven pizzaugn (Lyxig gasoldriven pizzaugn med stenplatta)

En gasoldriven premium pizzaugn med stenplatta och digital panel. Yttermåtten är 104,5x78x60 cm. Kammarstorleken är 46x66x22 cm och max temperaturen 400 grader. Den drivs av gas och har automatiskt flamsläckande säkerhetsventiler vid antändningsfel. Materialet är rostfritt stål och en aluminiumbelagd platta med stenplatta för pizzor. Med en låg gasförbrukning kan man lätt grilla pizzor. Pizzaugn Premium är perfekt för dig som vill ha en lyxig gasoldriven pizzaugn.

Mer info..

Köp gasoldriven premium pizzaugn från Hemfint


Elektrisk pizzaugn med 2 stenplattor (Pizzaugn för inomhusbruk)

Elektrisk pizzaugn med 2 stenplattor (Pizzaugn för inomhusbruk)

En elektrisk pizzaugn med 2 stenplattor på 6,6 kW med plats för 4 pizzor. Storleken är 125×84,5×61,5 cm. Kammarstorlek är 87x67x20 cm och nätspänning 400 V eller 50 Hz. Vikten är 85 kg och temperaturen är max 400 grader. Den är packad i plywoodlåda. En elektrisk pizzaugn är den bästa pizzaugnen att ha hemma.

Mer info..

Köp elektrisk pizzaugn med 2 stenplattor till reducerat pris från Hemfint


Se alla pizzaugnar..

 

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *