Bästa Polermaskin 2023! (Bäst i Test) – Poleringsmaskin

Bästa Polermaskin (Bäst i Test) - Poleringsmaskin

Här listar vi bästa polermaskinen 2023! (Se vilken polermaskin som är bäst i test). Vi har jämfört poleringsmaskiner i olika prisklasser för att se vilken som är bäst. Om din bils exteriör börjar visa tecken på slitage kan det vara dags att köpa en polermaskin. De bästa polermaskinerna hjälper till att återställa din bils lackering genom att jämna ut eventuella ytfel och lägga till ett lager av glans.

En poleringsmaskin är ett viktigt verktyg för fordonsentusiaster som vill hålla sina fordon i glänsande skick. De kan användas med en skumkudde för att applicera polermedel, eller så kan de användas för slipning. Det finns ett antal alternativ på marknaden, och vilken den bästa polermaskinen är för dig beror på hur du planerar att använda den. Den här guiden kan komma hjälpa dig i din sökning efter den perfekta polermaskinen.

Behöver du en poleringsmaskin?

Du behöver inte polera din bil. De flesta människor gör det inte. Men om du vill bevara utseendet på din bils lack så länge som möjligt bör du rengöra och vaxa din bil regelbundet. För bilentusiaster som är stolta över sina fordon, kan ett nytt lager vax ge din bil det eftertraktade ”våta” utseendet. Även om du planerar att polera din bil kan du göra detta utan att köpa en polermaskin. Bilvax kan appliceras för hand, men det kräver mycket arbete. Tiden och ansträngningen du sparar jämfört med handputsning gör en billig polermaskin till en bra investering, även om du bara planerar att polera din bil en gång. Om du inte bryr dig om din bils utseende behöver du naturligtvis ingen polermaskin.

Vilken polermaskin ska man köpa?

När du köper en polermaskin finns det flera faktorer och funktioner som du bör tänka på.

Polermaskinens spinn typ

Det finns två huvudtyper av spinn på en bilbuffert: roterande och slumpmässig orbital/dubbelverkan.

Roterande polermaskiner snurrar medurs, vilket betyder att de upprepade gånger polerar samma område. Detta gör det lätt att av misstag putsa igenom klarlacken och färgen, vilket är anledningen till att denna typ är bäst för professionella detaljhandlare.

Random Orbital/Dual-Action är den bästa typen av polermaskin för nybörjare. Dynan roterar i en stor cirkel, men den svänger också i flera mindre cirklar. Detta hindrar dig från att arbeta på ett område för länge. Även om den här typen är lättare att använda än roterande buffertar, ger den mindre kraft.

Hastighet

Ju högre polermaskinens hastighet är, desto bättre blir den på att rikta in sig på djupa repor. För hög hastighet kan dock leda till friktion och värme. Det glada mediet ligger mellan 2 000 och 4 000 RPM.

Poleringsmaskinens vikt

Du måste lyfta polermaskinen för att kunna använda den, vilket betyder att du vill ha en maskin som är lätt att hålla och manövrera.

Handkontroll

Relaterat till vikt är hur du kommer att hålla polermaskinen. Den bästa typen av handtag är ett dubbelt så att du kan hålla maskinen med båda händerna samtidigt för att ge dig mest kontroll.


Bästa polermaskin 2023! (Bäst i test)

 1. Flex PXE80 10.8-EC Set (Bästa polermaskinen – Bäst i test)
 2. Flex XFE 7-12 80 (Bästa polermaskinen för bil & båt)
 3. Milwaukee M12 BPS-421X (Bra och prisvärd batteridriven polermaskin)
 4. Bosch GPO 14 CE (Bästa budget polermaskin – Billig)

Flex PXE80 10.8-EC Set (Bästa polermaskinen – Bäst i test)

Flex PXE80 10.8-EC Set (Bästa polermaskinen - Bäst i test)

En liten behändig polermaskin på 10.8V som tillkommer med flera tillbehör, vilket gör att den kan användas på många olika sätt. Polermaskinen är kapabel till att fungera både som roterande och friexcenterroterande. Bytet mellan dessa funktioner görs enkelt och snabbt utan att du behöver använda verktyg.

Varvtalen går från 400/min till 5000/min och tomgångsslagtalet mellan 800/min och 11600/min. Beroende på hur du kommer att använda dig av polermaskinen. Större garanti på att den ger ett bra resultat genom att den alltid ger dig en mjukare start.

Polermaskinen är väldigt bekväm att arbeta med, tack vare den låga vikten under 1 kg och med SoftGrip, som även ger ett mer stabilt grepp om maskinen. På LED-maskinen har du lätt översikt på hur mycket batteritid du har att arbeta med.

 • Varvtal på 400-2000/-3000/-4000/-5000 /min
 • Tomgångsslagtal på 800-4000/-6000/-8000/-11600 /min
 • Krävs inga verktyg för att snabbt byta mellan arbetssätten roterande och friexcenterroterande
 • Ljudeffekten har ett värde på 79dB och ljudtrycket på 68dB
 • Mindre modell med en vikt på 0.63kg och med mått på 265 x 65 x 95 mm
 • Längre hållbarhet med borstlös motor och elektroniskt styrsystem, EMS
 • I detta set ingår 3 olika drivaxlar, självhäftande stödrondell, 2 olika kardborretallrikar, 2 st 2.5Ah batterier, laddare, väska och en insats till väskan

Köp Flex PXE80 10.8-EC Set från proffsmagasinet.se


Flex XFE 7-12 80 (Bästa polermaskinen för bil & båt)

Flex XFE 7-12 80 (Bästa polermaskinen för bil & båt)

Vare sig du avser att polera din bil, en stor möbel eller något annat med blank yta så kommer du inte ångra en investering av en polermaskin. Sen beror det ju på vilka krav man har på sin maskin.

Med denna polermaskin blir det lättare att lyckas med goda resultat överallt. Du får alltid en mjukstart, då det inte uppstår ryck som förstör resultatet. Dessutom är växelhuvudet av mindre storlek för att det ska vara större chans att komma åt även på de mest trånga områden.

Då maskinen inte utvecklar hög värme är den även väl passande för lacker eller underlag som är mer känsliga mot värme.

Du får ett bra och stadigt grepp med Softgrip på handtaget och om det skulle behövas finns möjligheten med att även skruva på ett handtag på ena sidan. För att styra polermaskinen med två händer, som en del anser ger bättre balans.

 • Polermaskin med 700 watt och med en vikt på 2.1 kg
 • Skivdiametern är på 80 mm
 • Maskinens varvtal ligger mellan 1800 och 5500 varv/minut
 • Ger dig alltid en mjukstart
 • Kan utgöra ett bra komplement när de större varianterna inte kommer åt
 • Med Softgrip på handtaget kan du arbeta med ett bekvämt grepp
 • Omstartsskydd så maskinen inte startas direkt efter ett strömavbrott

Köp Flex XFE 7-12 80 från proffsmagasinet.se


Milwaukee M12 BPS-421X (Bra och prisvärd batteridriven polermaskin)

 

Milwaukee M12 BPS-421X (Bra och prisvärd batteridriven polermaskin)

En greppvänlig polermaskin på 12V och som ger alternativ av två olika hastigheter. Beroende på vilken typ av polering eller slipning du vill använda polermaskinen till. Stödhandtaget ger ett stadigt arbete oavsett arbetshöjd och vinkel, och handtaget kan justeras mellan två olika positioner.

Det är lättare att utföra polering eller slipning där det är ont om plats eller om man behöver sträcka sig ovanför huvudet, tack vare polermaskinens blygsamma storlek och vikt.

Utrustad med REDLITHIUM batterier, som har längre livslängd och återger upp till 20% mer kraft under arbetet. Jämfört med andra lithiumbatterier har dessa en bättre funktion ner till temperaturer på -20 C°.

 • Inget behov av verktyg vid byte av tillbehören
 • Bättre hållbarhet i både verktyg och batteri, med hjälp av överbelastningsskydd från REDLINK
 • Växla mellan varvtal på 0-2800 varv/min och 0-8300 varv/min
 • Ett batteri som klarar av att arbeta under längre perioder utan ny laddning
 • Stödhandtaget kan justeras mellan två olika positioner
 • Har en låg vikt på 1 kg och en längd på 130 mm
 • Skivdiameter på 76 mm
 • Utrustad med redlithiumbatteri som både har längre livslängd och återger mer kraft
 • Med i paketet finns 2 olika litiumjonbatterier, laddare, Milwaukee lammullshätta, stödtallrik, 2 olika Milwaukee polersvamp, stödhandtag och en väska

Köp Milwaukee M12 BPS-421X från proffsmagasinet.se


Bosch GPO 14 CE (Bästa budget polermaskin – Billig)

Bosch GPO 14 CE (Bästa budget polermaskin - Billig)

När man ska polera större ytor får man god hjälp av en maskin med god kvalité. Det avlastar dina muskler och leder, men det ger också många gånger ett jämnare resultat. Med en polermaskin är det även större chans att kunna arbeta mer ergonomiskt, jämfört med om man skulle ta hand om det manuellt.

Denna polermaskin har en kraftig motor, men du kan alltid vara försäkrad om att den förser dig med en start av mjukare drag. För att det ska bli ett jämnt resultat och mindre risk för att man ska slinta med maskinen. Vilket kan leda till otrevliga skador.

En polermaskin som är lätt att ta med sig till olika platser och även lätt att jobba med samt flera säkerheter. Som ger större chans till ett bättre jobb och mindre belastning för den som använder polermaskinen.

 • Ordentligt med kraft från denna motor med 1400 watt
 • Ergonomiskt d-handtag och ett med Softgrip, som gör det lättare att jobba stabilt med maskinen i olika arbetsställningar
 • Varvtalsinställning i sex lägen med hastighet mellan 750 och 3000 varv i minuten
 • Luftintag för att kyla motorn och samtidigt förse den med längre hållbarhet
 • Polermaskinen har en vikt på 2.5 kg
 • Polermaskinens längd är på 400 mm och höjden på 185 mm
 • Tillsammans med polermaskinen kommer också 1 stödhandtag och 1 d-handtag

Köp Bosch GPO 14 CE från proffsmagasinet.se


Se alla polermaskiner..

 

Hur väljer vi vilken produkt som är bästa köpet?

Våra rekommendationer baseras på flera oberoende recensioner och betyg från användare. Vi tar även hänsyn till olika faktorer så som produktspecifikationer, popularitet och pris. Istället för att testa produkterna själva samlar vi in feedback från flera oberoende användare som har använt och testat produkterna under en längre tid. Vi tror att denna metod ger en mer heltäckande bild av produktens prestanda och kvalitet, jämfört med att endast basera produktbetyg på ett enstaka test.

Vi vill erbjuda en omfattande och trovärdig källa till information om produkter och tjänster på marknaden och hjälpa våra besökare att göra ett välgrundat köpbeslut.

Dela