Bästa slaghack till fyrhjuling (ATV) – Bäst i test!

Bästa slaghack till ATV (Fyrhjuling)

När man ska köpa slaghack är det bra att veta vilka behov man har. Det skiljer sig beroende på vilken yta som ska klippas, hur klippresultatet ska se ut och hur ofta ytan måste klippas. Det är också bra om man vet hur ofta betesputsen ska användas, vilka funktioner som behövs och hur stark motor modellen kräver. Det kan vara bra att passa på att köpa när det är rea, men man kan också köpa begagnat så länge den är i ett bra skick.

Slaghack används i jordbruket för att hacka sönder gräs och andra grödor som spannmål och baljväxter vid ensilageproduktion. Förut körde man slaghacken direkt i gräset, men då blev ensilaget blött i onödan och läcker pressvatten vid förvaring i hög. Nu slår man gräset med en slåttermaskin som får torka någon dag för att bli av med pressvatten. Det innebär näringsförlust, men det får inte bli för torrt så att det är svårt att packa och lufttätt. En betesputs är en grönytemaskin som klipper eller slår ner högre växtlighet. Den kan kopplas till en traktor och får kraften från kardanaxeln, men mindre modeller med motor kan användas med fyrhjulingar (ATV:s).

Betesputsar finns i olika varianter och med olika funktioner. Det är bredden på betsputsen som avgör hur brett den kan klippa. Vissa modeller har sidledsförskjutning för att kunna klippa på sidan där traktorn inte kan köra. Vissa modeller kan också vinklas vertikalt för att rensa diken och maskinen placeras upprätt för att följa dikeskanten. Slagklippare och rotorklippare är olika typer av betesputsar. Oftast monteras betesputsen bakom traktorn, men den kan också placeras framför. Vissa modeller kan användas med fyrhjulingar.

Slagklipparen är högre och inte lika djup som rotorklipparen. Den har en horisontell axel med knivar/slagor. Axeln roterar för att svinga dessa vertikalt och maler ner gräset. De kan vara utformade som hammarslagor eller Y-salgor.

Rotorklippare fungerar som en gräsklippare. Stora knivar roterar horisontellt med marken och klipper ner gräset. Om det är ett högre eller tjockare gräs viks det ner eller så slirar maskinens drivremmar, det är också känsligt med stenar.

Hammarslagor är bra mot sly, avföring från djur och tuvor och har en hög avslagskraft. Y-slagor är bra för gräs och skapar en mindre luftström och dammbildning och har låg energiförbrukning.

Här är  bästa slaghack till ATV 2023:
  1. Slaghack för ATV med elstart (Bäst i test)
  2. Frontmonterad slaghack till ATV
  3. Klippaggregat Bonnet ATV (Billig slaghack till ATV)

Slaghack till ATV med elstart (Bäst i test)

slaghack för ATV med lucka och elstart

En slaghacka till ATV med lucka och elstart med 150 cm arbetsbredd och 18 hk är bra om man har lite större ytor. Den har en dubbelinfästning så man kan välja om draget ska vara på höger eller vänster sida på klipparen. Slaghacken har en vev med två handtag och mekaniskt stopp och angreppsvinkeln kan justeras med vantskruv under draget. Den ger en effektiv även i tuffare förhållanden. Vertikalklipparen har 32 st hammarslagor som slår sönder gräset och kan också anpassas för Y-slagor. Motorn har elstart och dragsnöre och det blir effektivt och smidigt för arbetet. Slaghacken har en lucka bak som släpper ut gräset så att det blir tjockt under kåpan. På så sätt sparar man bränsle och slitage på remmar och det går att öka farten till skillnad mot när det inte finns en lucka. Gräsets spridning blir jämnare och bättre och den kan enkelt öppnas med två laserskurna handtag. Klipphöjden anpassas mellan 0-150 mm som en möjlighet att klippa gräset nära marken och får ett planare resultat. Gräset jämnas ut och resterna förmultnar snabbare.Slaghacken är byggd för att klara tuffare vegetation som tuvor, rötter, sly och vall. Den kan framförallt användas vid putsning av beteshagar, parker och vägkanter. Slaghacken har släpmedar i sidorna som ger en stabil och jämn gång. Angreppsvinkeln kan justeras med vantskruv under draget och ett stänkskydd i framkanten som minskar risken för stenskott. De rejäla luftgummihjulen går att ställa in i höjdled med mekanisk fjäderlåssprint på veven som förhindrar att veven inte rör sig på grund av vibrationer. Den har en skyddande design, men det är lätt att komma åt för rengöring, service och reparation. Slaghacken har ett kedjeskydd som är följsamma mot underlaget och skyddar både traktorn och omgivningen från stenskott och grässtänk. Med en bred bakre stödrulle och en dragstång har den tre fasta justeringar i sidled. Den väger 268 kg och är 2170 mm lång och 1983 mm bred.

Köp slaghack för ATV med lucka och elstart på kellfri.se


Frontmonterad slaghack till ATV

Frontmonterad slaghack till ATV

En slaghack för ATV som är frontmonterad passar en större ATV. Den drivs av en centrifugalkoppling och har en arbetsbredd på 100 cm. Slaghacken har en sidoförskjutning som standar och 44 st Y-slagor och har en justerbar fästplatta. Det är bra att den är frontmonterad så man ser var man klipper och minskar risken för att köra på material som kan skada maskinen. Man minimerar också nedpressat gräs då slaghacket når gräset innan man kör över den med maskinen. Det blir då effektivt och med hjälp av sidoförskjutningen kan man lätt komma åt vid staket, träd och stolpar. Centrifugalkopplingen ger en skonsam och effektiv kraftövergång från motorn till rotorvalsen. Slaghacken är lätt att transportera pga sin storlek och vikt på 158 kg och levereras med en justerbar fästplatta. Den har en klipphöjd på min 20 mm och max 80 mm. Y-slagor passar bra för tillfällen när du behöver klippa grövre material som sly. Det är ett bra alternativ om man snabbt vill komma igång med arbetet och den kan användas vid klippning av betesmarker, slyröjning och gräsklippning.

Köp frontmonterad slaghack till ATV på kellfri.se


Klippaggregat Bonnet ATV (Billig slaghack till ATV)

Klippaggregat Bonnet ATV (Billig slaghack till ATV)

Ett populärt klippaggregat till ATV som är smidig och stark med en ducar motor på 15 hk är ett bra billigt alternativ från Bonnet. Draget har 3 olika lägen som gör det lätt att komma åt vid kanter. Den har en ljuddämpare i aluminium som minskar ljud och vibrationer. Maskinen har 28 st hammarslagor för tunnare sly. Hjulen är placerade på sidan om maskinen så att den lätt kan följa ATV:n och undvika att det slår ner i gräsmattan. Den är 1760 mm lång, 900 mm hög och väger 253,5 kg. Klipphöjden/skärdjupet är 25-150 mm och en klippbredd på 1,2 m. Den är ett bra alternativ som passar för enklare arbeten.

Köp Klippaggregat Bonnet ATV på gardenstore.se

 

 

Hur väljer vi vilken produkt som är bästa köpet?

Våra rekommendationer baseras på flera oberoende recensioner och betyg från användare. Vi tar även hänsyn till olika faktorer så som produktspecifikationer, popularitet och pris. Istället för att testa produkterna själva samlar vi in feedback från flera oberoende användare som har använt och testat produkterna under en längre tid. Vi tror att denna metod ger en mer heltäckande bild av produktens prestanda och kvalitet, jämfört med att endast basera produktbetyg på ett enstaka test.

Vi vill erbjuda en omfattande och trovärdig källa till information om produkter och tjänster på marknaden och hjälpa våra besökare att göra ett välgrundat köpbeslut.

Dela