Bästa Spabadet på Marknaden 2024! (Bäst i test)

Här hittar du bästa spabadet 2024! Det många olika modeller att välja på och det kan vara svårt att veta vilken man ska köpa. Med den här guiden kan du välja det bästa spabadet för just dig och dina behov. 

Ett spabad är en utmärkt investering för den som vill ha en plats för avkoppling och rekreation hemma. Det erbjuder en unik möjlighet att koppla av, minska stress och njuta av värmande bad oavsett årstid. Spabadet är även en social samlingspunkt för familj och vänner. Dessutom kan regelbundna bad i ett spabad bidra till förbättrad blodcirkulation och lindring av muskelvärk.

Olika typer av spabad

Det finns huvudsakligen två typer av spabad: inomhus- och utomhusspabad.

Inomhusspabad är perfekta för de som önskar en mer privat och kontrollerad miljö, medan utomhusspabad erbjuder en naturnära upplevelse och kan användas året runt.

Det finns även uppblåsbara spabad som är lättare att installera och flytta, samt inbyggda modeller som är fasta installationer. Storleken varierar från mindre modeller för två personer till större varianter för flera personer, vilket gör att man kan välja efter hur många som tänkt använda det.

Uppblåsbara spabad

Uppblåsbara spabad har flera fördelar som gör dem till ett populärt val för många som söker en avkopplande och lyxig upplevelse hemma. Här är några av de främsta fördelarna:

  1. Kostnadseffektivitet: Uppblåsbara spabad är ofta mycket mer prisvärda jämfört med traditionella, fasta spabad. Detta gör dem till ett ekonomiskt alternativ för personer som vill njuta av fördelarna med ett spabad utan att behöva göra en stor investering.
  2. Enkel installation: Dessa spabad är designade för att vara enkla att installera. De kan snabbt blåsas upp, fyllas med vatten och anslutas till en strömkälla. Det krävs ingen speciell installation eller teknisk kunskap, vilket gör dem perfekta för hemmabruk.
  3. Portabilitet: På grund av deras uppblåsbara natur är dessa spabad lätta att flytta. Detta är idealiskt för personer som hyr sin bostad, flyttar ofta, eller vill kunna ta med sitt spabad på semestern.
  4. Flexibilitet i placeringen: Du kan placera ett uppblåsbart spabad nästan var som helst – på gräsmattan, på en terrass, eller till och med inomhus, förutsatt att området kan hantera vikten och fukten.
  5. Komfort: Uppblåsbara spabad är ofta mycket bekväma, med mjuka väggar och sittplatser. Detta skapar en avkopplande miljö som är perfekt för avslappning.
  6. Lätt att förvara: När de inte används kan de enkelt tömmas på luft och vatten, vikas ihop och förvaras på liten yta. Detta är särskilt användbart för de som har begränsat utrymme eller vill använda sitt utomhusutrymme för andra aktiviteter under vissa delar av året.
  7. Energi- och vattenbesparing: Många moderna uppblåsbara spabad är designade för att vara energieffektiva, vilket minskar driftskostnaderna. De kräver också mindre vatten än traditionella spabad, vilket är bra för miljön och plånboken.

Vilket spabad ska man köpa?

En bra produkt inom spabad kännetecknas av hållbarhet, effektiv energianvändning och högkvalitativa material. Ett kvalitetsspabad har också välutformade jets för massage, ett effektivt filtreringssystem och användarvänlig kontrollpanel. Ljudnivån bör vara låg och isoleringen effektiv för att hålla värmen. En sämre produkt kan ha bristfällig isolering, högre energiförbrukning, och vara tillverkad av material som inte tål väder och vind lika bra.

Vad bör man tänka på?

När du väljer spabad är det viktigt att överväga storlek och plats. Tänk på hur många personer som kommer använda det och se till att det får plats där du planerar att installera det. Energikonsumtion och underhåll är andra viktiga aspekter; välj en modell som är energieffektiv och enkel att underhålla. Titta även på garantier och kundservice som erbjuds av tillverkaren.

Varför är vissa spabad är dyrare än andra?

Prisskillnaden i spabad beror på flera faktorer. Lyxmodeller erbjuder avancerade funktioner som kraftfulla jets, sofistikerade massagesystem, och smarta tekniska lösningar som fjärrstyrning via app. Kvaliteten på material och konstruktion spelar också en stor roll; dyrare modeller är ofta mer hållbara och har bättre isolering. Varumärkets rykte och design kan också påverka priset.

Kriterier för att utse bästa spabadet

För att utse den bästa produkten inom spabad använder vi kriterier som kvalitet, funktionalitet, användarvänlighet, energieffektivitet och prisvärdhet. Kundrecensioner och feedback är också viktiga för att bedöma produkternas pålitlighet och tillverkarens service. Design och estetik kan också vara avgörande, men det varierar beroende på personlig smak och hur spabadet passar in i hemmiljön.

Bästa spabadet på marknaden 2024! (Bäst i test)

1. Cleanse 816C (Bästa Spabadet ”Bäst i test”)
2. Utespa Pooli Superior (Spabad för 6 personer)
3. Utespa Pooli Smaragd (Spabad för 2-3 personer)
4. Spabad Pure (Spabad för 4 personer)
5. M-Spa U-RB082 Rimba Urban (Bästa uppblåsbara spabadet)


Spabad Cleanse 816C (Bästa Spabadet – Bäst i test)

Spabad Cleanse 816C (Bästa Spabadet - Bäst i test)

Spabad Cleanse 816C är ett lyxigt spabad som ger massage med jets. Det är gjord av amerikansk akryl med PU-isolering för värmehållning. Ett välisolerade lock ger med PU-isoleringen hög isoleringsförmåga så att elförbrukningen kan hållas låg. Badet kan användas året om och temperaturen kan regleras mellan 15° och 42° grader. Antifrysläge anges på kontrollsystemet och går värmaren och vattenpumparna igång så fort vattentemperaturen närmar sig frysning. Spabadet har blivit utsett till bäst i test 2022 och passar bra om man vill ha ett lyxigt spabad utomhus.

Tekniska specifikation

Antal personer: 2 liggplatser + 3 sittplatser Kontrollsystem & kontrollpanel: Puland P25B27+PB554 Massagepump: 1 x 3.0 HP (två hastigheter) Cikulationspump: Massagepumpen används till cirkulation Värmare: 3 kW Ozongenerator: 200 mg/h LED vid vattennivå: 12 Vattenfall med LED: 1 Radio och bluetooth uppspelning via pop-up högtalare Jets: 42 st Massagejet 5″: 2 Massagejet 3,5″: 5 x direktjet, 2 x roterande jet Massagejet 2,5″: 2 Massagejet 1″: 31 Mått: 2000 x 2000 x 900 mm Vikt: 295 kg (1169 kg med vatten) Vattenkapacitet: 874 liter
Installation ska utföras av behörig elektriker, 1-fas krävs.

Köp Spabad Cleanse 816C från Hemfint

Spabad / Utespa Pooli Superior (Spabad för 6 personer)

Spabad - Utespa Pooli Superior (Spabad för 6 personer)

Spabad / Utespa Pooli Superior är ett spabad från Pooli av hög kvalitet med många olika funktioner såsom vattenfunktioner eller ljudsystem som styrs via en kontrollpanel. Den är perfekt för ett varmt och avslappnande spabad utomhus på tomten. Man kan välja massage och belysning för avkoppling och utespat har ozonfilter som bryter ner föroreningar och bakterier. Det finns två massagepumpar och en luftpump för bubblor. Materialet är välisolerad PU med bra värmehållning för att minska elförbrukningen. Karet är av vit amerikansk akryl som är hållbart. Det finns jetmunstycken som ger massage som kan ställas in efter behov. Filter och pumpar är tystgående så att det håller sig fräscht och minskar elförbrukningen. Belysningen gör att det blir en mysig stämning och vattenfunktionerna är bubblor, rinnande vatten eller massage. Spabadet har inbyggda Bluetooth högtalare så man kan spela musik samtidigt. Spabadet passar dig som vill ha ett lyxigt spabad för 6 personer.

Tekniska specifikation

Volt (V): 380V 60Hz Elanslutning: 16A 3-fas Vattenpump (W): 2x1100W Massagemunstycken: 61 Dimensioner L×B×H (cm): 231×196×89 Luftpump: 1 st Material: US White Acrylic, 2015 type PS Grey skirt Ozonfilter: Ja Kontrollsystem: KL8-3 FM Radio: Ja Bluetooth Högtalare: Ja (2st) Antal sittplatser: 6 Form: Fyrkantigt

Köp Spabad / Utespa Pooli Superior från Gardenstore

Spabad / Utespa Pooli Smaragd (Spabad för 2-3 Personer)

Spabad - Utespa Pooli Smaragd (Spabad för 2-3 Personer)

Spabad / Utespa Pooli Smaragd har plats för 3 personer och är ett mindre spabad. Det har samma funktioner som de större spabaden av bra kvalitet och hållbarhet. Utespaet är utrustat med ozonfilter som bryter ner föroreningar och bakterier. Det har 29 jetmunstycken och har 3 st 3,5” jetmunstycken för kraftigare massage, 16 mindre jetmunstycken samt 10 munstycken för bubblor i ditt spabad. Spabadet har stabila hållbara konstruktioner med kvalitativa kontrollsystem, pumpar och filter. Det passar bra för dig som vill ha ett utespa för 2-3 personer.

Teknisk specifikation

Volt (V): 380V 60Hz Elanslutning: 16A 3-fas Vattenpump (W): 1100W Jetmunstycken: 29st (3st 3,5” munstycken, 16st mindre munstycken och 10st för bubblor) Dimensioner L×B×H (mm): 1860×1310×780 Luftpump: 1 st Material: US White Acrylic, 2015 type PS Grey skirt Ozonfilter: Ja Kontrollsystem: KL8-3 FM Radio: Ja Bluetooth Högtalare: Ja (2st) Antal sittplatser: 3 Form: Fyrkantig Installation: Ska utföras av behörig elektriker

Köp Spabad / Utespa Pooli Smaragd från Gardenstore

Spabad Pure (Spabad för 4 personer)

Spabad Pure (Spabad för 4 personer)

Spabad Pure är ett snyggt och stilrent spabad om man vill ha lyx trots det låga priset med kvalitativa komponenter: Akryl från Lucite (Ledande tillverkare i USA), lättmanövrerat kontrollsystem från X-Yang, träram stoppad med reflekterande aluminiumfolie, ABS-botten med isolering som skall klara vinterns kallaste dagar och badet hålls rent och fräscht med hjälp av en inbyggd ozonator. LED-belysning med olika färgval, vattenpump med två hastigheter och locket har samma färg som spabadets utsida. Den passar bra om man vill ha ett spabad för 4 personer.

Teknisk specifikation

4 sittplatser Värmare: 1,5 kW 16 jets för luftbubblor Mått: Längd 180 cm, bredd: 180 cm och höjd: 79 cm

Köp Spabad Pure från Hemfint

Spabad M-Spa U-RB082 Rimba Urban (Uppblåsbart spabad för 8 personer)

Spabad M-Spa U-RB082 Rimba Urban (Uppblåsbart spabad för 8 personer)

Spabad M-Spa U-RB082 Rimba Urban har bubbelfunktion med 144 airjets och blåser upp sig själv på 5 minuter. Den har ett överdrag med klickfästen och barnlås på kontrollen. Den har timer för energibesparing eller alarmsystem för filterbyte. En UV-lampa ger optimal vattenkvalité och den har lätt installation (ansluts till vanligt eluttag 230V/10A). Den passar bra om man vill ha ett uppblåsbart spabad eller bubbelpool för 8 personer.

Specifikationer

Plats för 8 personer Rymmer 1120 liter Inbyggd ozonrening & UV-lampa för bästa vattenkvalité Smart handkontroll 3-stegs bubbelfunktion Värmer till 42° 144 st airjets Värmare 1500W (värmer 1,2 – 1,8 grader/tim)
Lock i syntetiskt läder med säkerhetslås och smarta klickfästen Integrerad tömningsventil för enkelt vattenbyte
Uppblåsbart isolerlock Förstärkt PVC-golv Non-slip bottenmatta Isolermatta för komfort och energi Bubbelpump 720W/1HP Filterpump 1800L/h, 55W, 12V Barnlås Alarm för filterbyte Innermått 180 cm Yttermått 224 cm Höjd 70 cm Vikt 39 kg Lätt installation (ansluts till vanligt eluttag 230V/10A)

Köp Spabad M-Spa U-RB082 Rimba Urban från Gardenstore

Placeringen av spabad

Då det finns många utespabad är placeringen viktig och det är skönt om det är så mycket sol som möjligt. När man inte har så mycket sol under dagen kan man försöka välja ett ställe med kvällssol om man ofta vill bada då. Det är också bra att försöka tänka på att minska insynen med växter, träd, buskar, väggar eller staket. Marken måste vara stabil och bubbelpoolen behöver en bra grund att stå på när marken blir blöt. Om man har spabadet på en altan eller uteplats måste den klara av vikten då det väger mycket med vatten i.

Det kan också sänkas ner i marken eller altanen om man vill. Det behövs både el, vatten och avlopp för badet och om man behöver hjälp med det är det bra att ta hjälp av en yrkeskunnig. Det kostar mycket att värma upp spabadet och om man använder det en gång i veckan kan det gå åt 3000-6000 kWh per år. En badtunna med ved kan vara billigt, men också omständligt.

Se alla spabad

Hur väljer vi vilken produkt som är bästa köpet?

Våra rekommendationer baseras på flera oberoende recensioner och betyg från användare. Vi tar även hänsyn till olika faktorer så som produktspecifikationer, popularitet och pris. Istället för att testa produkterna själva samlar vi in feedback från flera oberoende användare som har använt och testat produkterna under en längre tid. Vi tror att denna metod ger en mer heltäckande bild av produktens prestanda och kvalitet, jämfört med att endast basera produktbetyg på ett enstaka test.

Vi vill erbjuda en omfattande och trovärdig källa till information om produkter och tjänster på marknaden och hjälpa våra besökare att göra ett välgrundat köpbeslut.

Dela