Bästa stjärnkikaren (Teleskopet) 2022 – Bäst i test!

Bästa stjärnkikaren (Teleskopet) 2022 - Bäst i test!

Om man vill hitta den bästa stjärnkikaren finns det många olika modeller att välja på och den här guiden hjälper dig att välja rätt. Vi har jämfört tester och läst recensioner för att underlätta valet av stjärnkikare oavsett vad du är ute efter. Man kanske är nybörjare och vill hitta den stjärnkikare som är bäst i test när man inte har så mycket erfarenhet. Om man letar efter en stjärnkikare för barn som är bäst i test kanske det räcker med en enklare modell. När man är lite mer erfaren kanske man vill hitta det bästa teleskopet för en mer avancerad användning. Oavsett vad man är ute efter är det bra att tänka över sitt behov innan köpet.

Det finns många olika varianter och man kanske vill veta vilken stjärnkikare som är bäst i test 2022 eller vill hitta den som är bäst på marknaden just nu. En prisvärd stjärnkikare kanske räcker om man inte har alltför stora krav och bara vill ha en modell för enkel användning. Det finns också olika paket om man vill ha tillbehör till stjärnkikaren. När man köper på nätet kan man också få ett bättre pris och hemleverans.

Vilket teleskop är bäst i test?

Ljusstyrkan anger ljusstyrkan på bilden i jämförelse med synfältet och benämns med f/ eller 1:X. Upplösningen handlar om förmågan att visa detaljer och mäts i bågsekunder. Den bestäms av refraktorns brännvidd och öppningen för ljuset på teleskopet. Teleskopen bör ha bra färgåtergivning och en ljusstyrka på f/10 passar bra om man vill kolla på månen och planeter. När man ska kolla på lite olika saker kanske det räcker med f/8, men mörka saker på himlen kräver oftast f/6 eller mer. Nedan finns några bra modeller när du ska välja rätt stjärnkikare eller teleskop för ditt behov.

Bästa stjärnkikaren 2022 (Bäst i test)

  1. Celestron Starsense DX130 AZ 130 mm Teleskop paket (Bästa teleskopet “Bäst i test”)
  2. Starsense Explorer LT114AZ 114 mm Teleskop 269x (Prisvärd stjärnkikare för nybörjaren)
  3. Celestron StarSense Explorer LT 70AZ 70 mm Teleskop (Bra billig stjärnkikare)
  4. Alga Telescope HD (Bra stjärnkikare för barn)

Celestron Starsense DX130 AZ 130 mm Teleskop paket (Bästa teleskopet “Bäst i test”)

Celestron Starsense DX130 AZ 130 mm Teleskop paket (Bästa teleskopet - Bäst i test)

Celestron Starsense DX130 AZ 130 mm Teleskop är ett appstyrt teleskop från Celestron som är världsledande. Den visar snabbt himlakroppar via mobilen, har hög förstoringsgrad på 307x och är lätt att använda. Med den kan man enkelt kolla på stjärnhimlen och appen Starsense Explorer för iOS och Android har en unik bildigenkänningsfunktion som visar himlakropparna i teleskopet. Appen gör att man kan styra teleskopet till någon av de stjärnor, planeter, galaxer och nebulosor som visas. Det går enkelt och snabbt att hitta himmelkropparna och på ett modernt sätt utforska rymden. Teleskopet har en fullt belagd glasoptik för ökad ljustransmission och tydliga detaljer på himlen.

Det finns också en 90-graders stjärndiagonal för användning på dagen för att se att se fåglar, vilda djur, landskap och mer. StarSense Explorer är avancerad och kan känna igen Jupiter, Saturnus, Venus, Orion-nebulosan, binära stjärnor och andra känna himlakroppar. Den passar bra om du vill ha ett avancerat teleskop från en världsledande tillverkare som kan användas även om man är nybörjare.

Teknisk specifikation: Förstoring: 307x Öppningsdiameter: 130 mm Två okular: 25 och 10 mm Newtonian-refraktor: 130 mm Rödpunktssikte Teleskoplängd: 635 mm Vikt: 8,16 kg Stativ full höjd med tillbehör

Köp Celestron Starsense DX130 AZ 130 mm från Kjell & Company

Celestron Starsense Explorer LT114AZ 114 mm Teleskop 269x (Prisvärd stjärnkikare för nybörjaren)

Celestron Starsense Explorer LT114AZ 114 mm Teleskop 269x (Prisvärd stjärnkikare för nybörjaren)

Celestron Starsense Explorer LT114AZ 114 mm är ett prisvärt teleskop för nybörjaren från Celestron som är världsledande. Appen Starsense Explorer som fungerar med iOS och Android visar himlakropparna genom unik bildigenkänningsfunktion. Man kan styra teleskopet till de stjärnor, planeter, galaxer och nebulosor som syns i teleskopet. Det är en stjärnkikare som är lätt att använda om man vill se objekt i rymden eller på jorden. Teleskopet kan visa både Jupiters månar och bälten eller Saturnus ringar. Den är lätt att sätta ihop och ta med då den väger lite. Appen gör att man lätt hittar rätt stjärnor och kan utforska galaxen närmare. Mobilens kamera skannar av himlavalvet på bara 2 minuter och med hjälp av GPS, gyroskop och accelerometer guidas användaren direkt till olika himlakroppar. Den passar bra om man vill ha ett teleskop som är lätt att använda, har hög förstoring och många avancerade funktioner.

Teknisk specifikation: Förstoring: 269x Öppningsdiameter: 114 mm Vikt: 4,71 kg med stativ Brännvidd: 1000 mm Teleskoplängd: 609 mm. Bländare: f/10 Okular 1: 25 mm, 40x förstoring Okular 2: 10 mm, 100x förstoring Magnitud: 12,8

Köp Celestron Starsense Explorer LT114AZ 114 mm Teleskop 269x från Kjell & Company

Celestron StarSense Explorer LT 70AZ 70 mm Teleskop (Bra billig stjärnkikare)

Celestron StarSense Explorer LT 70AZ 70 mm Teleskop (Bra billig stjärnkikare)

Celestron StarSense Explorer LT 70AZ 70 mm Teleskop är en bra billig stjärnkikare som gör att man lätt kan se himlakroppar med mobilen. Den har optik i glas av hög kvalitet och är lätt att använda och börja med. Det kan visa objekt i rymden och på jorden med en prisbelönt StarSense-teknik som med hjälp av mobilen analyserar stjärnmönster och beräknar positionen direkt. Den visar vilka himlakroppar som finns i närheten och gör att man tydligt kan se planeter, nebuloser, galaxer och stjärnkluster. Det är lätt att snabbt och exakt hitta himmelkropparna på några minuter efter start av stjärnkikaren.

Fullt belagd glasoptik ger ökad ljustransmission och förbättrar detaljerna i himmeln. Den har perfekt sikt med och en 90-graders stjärndiagonal för att kunna se fåglar, vilda djur eller landskap på dagen. StarSense Explorer kan känna igen Jupiter, Saturnus, Venus, Orion-nebulosan, binära stjärnor och många andra kända himlakroppar. Det är en bra och billig stjärnkikare som passar bra på resor.

Teknisk specifikation: Förstoring: 165x Öppningsdiameter: 70 mm Vikt: 7,26 kg Brännvidd: 700 mm Teleskoplängd: 711 mm. Okular: 10 mm och 25 mm

Köp Celestron StarSense Explorer LT 70AZ 70 mm Teleskop från Kjell & Company

Alga Telescope HD (Bra stjärnkikare för barn)

Alga Telescope HD (Bra stjärnkikare för barn)

Alga Telescope HD är en stjärnkikare för barn med 20-100x förstoring. Det är ett teleskop som ett trebensstativ och man kan se både stjärnor och planeter i rymden eller djur i naturen på nära håll. Den är ett bra val om man vill ha en billig och enkel bra stjärnkikare för barn.

Teknisk specifikation: Förstoring: 20x Objektivdiameter: 30 mm Passar barn från 8 år Ett extra okular ingår: 100x Förstoring: 20 – 100x Storlek: 400x390x280 mm.

Köp Alga Telescope HD (Stjärnkikare barn) från Kjell & Company

 

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *