Bästa Takskjutporten 2023! (Motordriven Garageport)

Bästa Takskjutporten 2021! (Motordriven Garageport) Garageport med motor

Om man vill ha en takskjutport för att spara plats i garaget finns det många olika alternativ. Fördelarna är att den isolerar bra, ökar säkerheten vid inbrott och minskar klämrisken. En motordriven garageport öppnas vertikalt och placeras under taket vilket är smidigt. Den kan installeras i alla garage och skapar 14 cm mer bredd än vipportar. Vi har jämfört takskjutportar i olika kategorier och prisklasser för att hitta den som är bäst i test. Takskjutporten är smidig och lätt att öppna och om man vill hitta den bästa takskjutporten finns några alternativ nedan.

Information om takskjutportar

En takskjutport monteras på insidan av garageportens öppning och består av horisontella sektioner som staplas på varandra och skjuts under taket. En takskjutportar tar inget utrymme så den kan öppnas även när det är snö utanför. Den behöver dock lite utrymme i taket och kräver noggrann montering av skenor för att den ska fungera utan friktion.

Garageport takskjutport

Olika typer av takskjutportar

Det finns flera olika typer av takskjutportar och alla är olika vad gäller kvalitet, livslängd, drift och säkerhet. Om man jämför på nätet kan det vara svårt att se skillnaderna på portarna och skillnaden syns inte ofta på bilderna. Skensystem, skruvar, beslag, fjäderuppbyggnad, vajerinfästningar, kullager kvalitet och färgsystem kan skilja sig åt mellan olika takskjutportar. Det bestämmer också livslängden på garageporten om dessa är av olika kvalitet. När man matchar porten med huset och ytterdörren passar den in bättre. Det går också att välja färg så att den liknar huset.

motordriven garageport

Om man har dubbelgarage finns det portar som passar storleken. Det finns både manuella och elektriska takskjutportar. Med en motordriven garageport är det enkelt att öppna och stänga garaget. En garageport med motor är smidig och ett bra alternativ. Det finns också takskjutportar med fönster och dörr om man vill ha det. För att göra det ännu enklare kan man köpa en garageport med fjärrkontroll till ett bra pris.

elektrisk garageportsöppnare

Vilken takskjutport ska man köpa?

Många hemsidor har kampanjer och rea på garageportar och takskjutportar så det kan vara bra att passa på just nu. Det går också att beställa med hemleverans som gör det enklare att få hem den. Det är bra att kolla upp hur garageporten med motor ska monteras och ta hjälp om det behövs.

Bästa takskjutporten 2023 är:

1. Takskjutport Stil (Bästa takskjutporten ”Bäst i test”)
2. Takskjutport Modern Panel (Bra motordriven garageport)
3. Takskjutport Small (Takskjutport med motor och fjärrkontroll)
4. Takskjutport Modern Randig (Elektrisk garageport med fjärrkontroll)
5. Takskjutport Modern Spegel (Garageport med fjärrstyrning)


Takskjutport Stil (Bästa takskjutporten ”Bäst i test”)

Takskjutport Stil (Takskjutport Bäst i test)

Takskjutport Stil är en garageport som passar bra för Sveriges klimat. Motor eller lås ingår inte i köpet utan måste köpas till. Porten har en trästuktur som inte är helt slät och är vita på insidan. Den är isolerad med polyuretanisolering som är miljövänlig och 100 % freonfri enligt Neufoam. Takskjutporten har en torsionsfjäder som är säker och beprövad. Löphjul med kullager ger en tyst användning och enkel manövrering. Fallskydd förhindrar att garageporten faller vid vajer eller fjäderbrott. Den har också fingerklämskydd och ingreppsskydd från sidorna. Den finns i storlekarna 300×200 cm eller 300×212,5 cm i färgerna vit, antracit eller svart. Garageporten passar bra om man vill ha en lyxig modell som finns i olika utföranden.

Mer info…

Köp Takskjutport Stil från Skånska Byggvaror


Takskjutport Modern Panel (Bra motordriven garageport)

Takskjutport Modern Panel (Bra motordriven garageport)

Takskjutport Modern Panel är en elektrisk garageport som passar det svenska klimatet. Motor och låspaket köps som tillbehör. Porten har en ojämn yta med trä struktur. Den är isolerad med polyuretanisolering som är miljövänlig och 100 % freonfri enligt Neufoam. Den har en torsionsfjäder som med kullagrade löphjul ger en enkel manövrering och tyst användning. Ett fallskydd förhindrar fall vid vajer eller fjäderbrott. Fingerklämskydd och ingreppsskydd från sidorna ökar säkerheten. Insidan är vit och garageporten finns både med motor eller handtag. Den passar bra om man vill ha en modern takskjutport.

Mer info…

Köp Takskjutport Modern Panel från Skånska Byggvaror


Takskjutport Small (Takskjutport med motor och fjärrkontroll)

Takskjutport Small (Takskjutport med motor och fjärrkontroll)

Takskjutport Small har 38 mm tjocka paneler av 0,326 mm galvaniserat stål med CFC fritt polyuretanskum. Panelerna har en trä liknande struktur, fingerskydd och extra förstärkning. Skenorna är gjorda av 1,5 mm stål och porten är CE märkt. Den finns i flera storlekar och porten har vit in- och utsida. Garageporten finns med eller utan motor och fjärrkontroll till motorn. Överstycket måste vara minst 200 mm för att få plats och sidorna bör vara minst 140 mm. Porten har dubbla skenor för att spara plats. Bredden är 240 eller 250 cm och höjden är 215 eller 204 cm. Balanseringen sker med en torsionsfjäder. Den passar bra om man vill ha en garageport med fjärrkontroll.

Mer info…

Köp Takskjutport Small till kampanj pris från Hemfint


Takskjutport Modern Randig (Elektrisk garageport med fjärrkontroll)

Takskjutport Modern Randig (Elektrisk garageport med fjärrkontroll)

Takskjutport Modern Randig är en elektrisk garageport som passar det svenska klimatet. Den finns med motor och låspaket som kan köpas till. Porten har en ojämn  trä struktur med vit insida. Garageporten har polyuretanisolering som är miljövänlig och 100 % freonfri enligt Neufoam. Den har en torsionsfjäder och kullagrade löphjul för tyst gång och enkel användning. Fallskydd förhindrar fall vid fjäder eller vajerbrott för att öka säkerheten. Den elektriska garageportsöppnaren  har också fingerklämskydd och ingreppsskydd från sidorna. Storleken är 240×200, 240×212,5 eller 250×212,5 cm och takskjutporten är CE-märkt. Den finns i färgerna vit, svart eller antracitgrå. Takskjutporten med motor passar bra om man vill ha en elektrisk garageport.

Mer info…

Köp Takskjutport Modern Randig från Skånska Byggvaror


Takskjutport Modern Spegel (Billig garageport med motor och fjärrstyrning)

Takskjutport Modern Spegel (Billig garageport med motor och fjärrstyrning)

Takskjutport Modern Spegel är en garageport med fjärrstyrning som är anpassad för Sveriges klimat. Den har en ojämn trä struktur yta och insidan är vit. Motor och låspaket kan köpas till. Rullporten för garage är isolerad med polyuretan som är miljövänlig och 100 %-freonfri enligt Neufoam. Med en torsionsfjäder och kullagrade löphjul har den en enkel manövrering och tyst användning. Ett fallskydd förhindrar fall vid vajer eller fjäderbrott. Den har också fingerklämskydd och ingreppsskydd från sidorna. Det går att välja mellan storlekarna 240×200, 240×212,5 eller 250×212,5 cm i färgerna vit, antracit eller svart. Takskjutporten för garage passar bra om man vill ha en billig garageport med snygg spegel design och fjärrkontroll.

Mer info…

Köp Takskjutport Modern Spegel från Skånska Byggvaror


Se alla garageportar..

 

Hur väljer vi vilken produkt som är bästa köpet?

Våra rekommendationer baseras på flera oberoende recensioner och betyg från användare. Vi tar även hänsyn till olika faktorer så som produktspecifikationer, popularitet och pris. Istället för att testa produkterna själva samlar vi in feedback från flera oberoende användare som har använt och testat produkterna under en längre tid. Vi tror att denna metod ger en mer heltäckande bild av produktens prestanda och kvalitet, jämfört med att endast basera produktbetyg på ett enstaka test.

Vi vill erbjuda en omfattande och trovärdig källa till information om produkter och tjänster på marknaden och hjälpa våra besökare att göra ett välgrundat köpbeslut.

Dela