Bästa Vapenskåpet 2020 (Bäst I Test)

Bästa vapenskåpet 2020
Share Button

Ett bra vapenskåp är absolut nödvändigt för en ansvarsfull jägare och vapenägare. Det är mycket farligt att ha skjutvapen hemma som inte är inlåsta i ett vapenskåp. Vapen ska inte ligga lösa hemma!

Det är viktigt att investera i ett vapenskåp där du kan förvara dina jaktvapen på ett säkert och ansvarsfullt sätt utom räckhåll för barn, inbrottstjuvar eller andra personer i ditt hem. Man kan även ha andra värdesaker i ett vapenskåp.

Det finns alla möjliga  varianter på olika vapenskåp men vilket är egentligen bäst? Vilket ska man köpa?

Jag har gjort lite efterforskning och läst ett antal olika recensioner och kikat lite på omdömen från konsumenter för att på så sätt komma fram till vilket vapenskåp som är bäst i test.

Läs även lite längre ner på sidan om vad man bör tänka lite extra på innan man bestämmer sig för vilket vapenskåp man bör köpa.

Att hitta ett vapenskåp som passar alla är en omöjlig uppgift eftersom behov och budget skiljer sig från person till person.

Men jag har hittat några riktigt bra vapenskåp i olika kategorier och prisklasser

Bästa vapenskåpet 2020 är:

Nor-Lyx jubileumsskåpet 1000+ el-kodlos (bäst i test) – Pris: 7.990 kr
Bankfackspaket HL12 + Flexibel hyllinsats (bra vapenskåp utan el-kodlås) – Pris: 6.899 kr
Nor-Lyx vapenvagnspaket HL2000+ SSL (stort vapenskåp) – 12.990 kr
Scandinavian Safe SP55 (billigt vapenskåp) – 3.490 kr

 

Nor-Lyx jubileumsskåpet 1000+ El-kodlås – Bästa vapenskåpet 2020 (bäst i test)

Nor-Lyx Jubileumskåp

Här har vi ett stort och tungt vapenskåp som har fått väldigt bra omdömen och är utsedd till bästa vapenskåp i flera olika recensioner.

Tack vare att skåpet väger precis över 150 kg så slipper man bulta fast det.

Du får plats med 8-16 vapen, alltså får du plats med hela jaktlagets gevär i detta vapenskåp. Kanske inget för dig som precis skaffat jaktlicens men du som har jagat ett tag och som äger eller planerar att äga flera olika vapen så är detta vapenskåp perfekt.

Förutom vapen så får man plats med många andra värdesaker också. Nor-Lyx jubileumsskåp säljs med el-kodlås vilket ökar säkerheten.

Standardinredning som ingår:

-Pipstöd för 8-16 vapen
-Överhylla
-3 flyttbara boxar till dörren
-Kolvstödsmatta
-Läskstångshållare
-Hyllinsats med 3 flyttbara hyllor
-Brandbox, till dina viktiga dokument
-El-kodlås
-Dekorplåt

Jag tycker detta vapenskåpet är väldigt prisvärt och lagom stort för vana jägare som har eller planerar att skaffa flera vapen. Det är dessutom tillräckligt tung för att slippa förankring.

Bästa pris för Nor-Lyx jubileumsskåpet 1000

pnjakt.se

Nor-Lyx jubileumsskåpet 1000+ el-kodlosPris: 7.990 kr

outnorth.se

Anniversary Package HL1000 Drawer + Keylock – Pris: 7.995 kr (20% rabatt på första köpet)

 


Video recension av Nor-Lyx jubileumsskåpet 1000+ el-kodlos

 

Nor-Lyx Bankfackspaket HL12 – Bra vapenskåp utan el-kodlås

Bankfackspaket HL12 + Flexibel hyllinsats

Vapenskåp från Nor-Lyx är riktigt bra. De är alla godkända och klassade i Sverige enligt Säkerhetsskåp SS 3492.

Bankfackspaket HL12 är något billigare än jubileumsskåpet men håller ändå väldigt hög kvalitet och det är väldigt populärt bland konsumenter.  Även detta vapenskåp väger över 150 kg och behöver inte förankras vilket är skönt att slippa.

Standardinredning som ingår:

-Ställ (pipstöd) för 8-14 vapen,
-Flexibel hyllinsats med 3 flyttbara hyllor
-Låsbart fack (bankfack)
-3 flyttbara boxar på dörren
-Kolvstödsmatta
-Läskstångshållare
-Dekorplåt
-Omställningsbart högsäkerhetslås med 2 korta nycklar

Perfekt vapenskåp för dig som inte behöver ett el-kodlås.

Pris: 6.899 krKöp Bankfackspaket HL12  för reducerat pris på pnjakt.se

 


Recension av Bankfackspaket HL12

 

Nor-Lyx vapenvagnspaket HL2000+ SSL – Stort vapenskåp!

Nor-Lyx vapenvagnspaket HL2000+ SSL

Här har vi ett riktigt stort vapenskåp för dig som vill få plats med mycket vapen och värdesaker.  Du får lätt plats med 20 vapen och jag behöver knappast nämna att skåpet inte behöver bultas med sina 250 kg.

Det finns ingen inbrottstjuv i världen som orkar bära med sig detta vapenskåp. Har du viktiga dokument så finns det plats för dom med i ett brandsäkert dokumentskåp.

Standardinredning som ingår:

-Pipstöd för 20 vapen
-3 stora, flyttbara boxar till insidan av dörren
-Kolvstödsmatta
-Läskstångshållare
-Brandsäkert dokumentskåp, SSL
-Omställningsbart högsäkerhetslås
-Designad dekorplåt

Självklar så är ett vapenskåp av den här storleken inte billigt men om man har behov av ett riktigt stort vapenskåp är det ett perfekt köp.

Pris: 12.990 kr – Vapenvagnspaket HL2000+ SSL går att köpa på pnjakt.se

 


Recension av Nor-Lyx Bankfackspaket HL12

 

Scandinavian Safe SP55 – Billigt vapenskåp

Scandinavian Safe SP55 vapenskåp

Vapenskåpet för dig med låg budget. Har man varken råd eller lust att spendera allt för mycket på ett vapenskåp så är Scandinavian Safe SP55 ett perfekt val.

Detta vapenskåp är en riktig storsäljare och har man inte så mycket plats hemma så är Scandinavian Safe SP55 ett utmärkt köp eftersom det är ganska litet.

Det är viktigt att man mäter sitt vapen så att man vet att det får plats i ett så pass litet vapenskåp.

Man får plats med upp till fem vapen och Scandinavian Safe SP55 levereras med omställningsbart högsäkerhetslås med 2 korta nycklar.

Självklart är alla vapenskåp från Scandinavian Safe godkända av Svenska Stöldskyddsföreningen.

Ett litet vapenskåp har både fördelar och nackdelar

Nackdelen är ju självklart att man inte får plats med lika mycket vapen och andra värdesaker i skåpet. En annan nackdel är att det enligt lag måste förankras. Bästa sättet att förankra ett vapenskåp är genom bultning i ryggen och botten.

Fördelarna är att skåpet tar mindre plats och att vapenskåpet är billig att köpa. De flesta har inte behov av att förvara mer än fem vapen och ett vapenskåp tar upp ganska mycket plats i hemmet.

Scandinavian Safe SP55 är ett perfekt vapenskåp för dig med låg budget och som endast behöver plats för ett fåtal vapen eller för dig som helt enkelt inte har plats med ett större vapenskåp i hemmet.

Pris: 3.490 krKöp Scandinavian Safe SP55 till reducerat pris på pnjakt.se

 

Här kan du köpa vapenskåp

pnjakt.se
outnorth.se

 

Vad bör man tänka på när man köper ett vapenskåp?

Innan du köper ett vapenskåp så är det några saker man bör fundera lite extra på.

Typ av vapenskåp

Du bör fundera på vilket slags vapenskåp du behöver. Det beror lite på hur många vapen du har eller planerar att skaffa dig. Din budget är också avgörande för vilket vapenskåp du har råd att köpa.

Storlek

Du måste ha rätt storlek på vapenskåpet så att du får plats med alla dina vapen. Har du bara en eller två gevär så behöver du inte ha lika stort vapenskåp som ifall du har tio jaktgevär. Ett större vapenskåp är också dyrare så det är onödigt att köpa ett vapenskåp som är för stort.

Samtidigt så vet man ju aldrig hur många vapen man kommer ha i framtiden så det är bättre att köpa ett för stort vapenskåp en ett som är för litet.

Vapenskåp finns i alla storlekar. Man bör tänka på att inte försöka klämma in för många vapen i samma vapenskåp som egentligen inte får plats eftersom det kan skada och slita på både skåpet och vapnen.

Lås

Det finns flera olika typer av lås. De billigaste vapenskåpen har bara en nyckel som man låser skåpet med, ett kodlås är lite bättre men de bästa vapenskåpen på marknaden har elektroniskt kodlås som ger bäst säkerhet.

Vikt

Ett tyngre vapenskåp är naturligtvis mycket säkrare eftersom inbrottstjuvar inte kan ta med det lika lätt. Har du ett litet vapenskåp är det enkelt att ta med sig och eftersom det ofta finns värdesaker i ett vapenskåp så kommer en inbrottstjuv garanterat ta med vapenskåpet om det är lättillgängligt.

Förankring

Ett riktigt stort och tungt vapenskåp behöver inte bultas eftersom den är så tung ändå. Men om vapenskåpet är lite mindre så behöver det förankras för att öka säkerheten. Det är lag på att ett vapenskåp under 150 kg måste bultas fast i golv/vägg.

Se alla vapenskåp

 

Share Button
Profilbild

Om Leif Åman

Är en författare och livslång jägare från Härnösand som älskat naturen och outdooraktiviteter sedan barnsben. Favoritvapnet är älgstudsaren som han alltid har med sig på jaktrundan.

Visa alla poster av Leif Åman →

One Comment on “Bästa Vapenskåpet 2020 (Bäst I Test)”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *