Bästa Basturum Byggsats i Lägenhet (Köpguide)

Köpa basturum i lägenhet (Liten infraröd bastu) - Minibastu

Vem drömmer inte om ett eget basturum i lägenheten? Med ett basturum hemma kan man sätta sig i en varm bastu och slappna av i slutet av dagen. Det finns många fördelar med en infraröd bastu i hemmet. En bastu är lugnande och minskar stressen vilket är bra för kropp och själ. Det finns studier som visar att en halvtimma om dagen i en bastu har positiva hälsoeffekter. Att skaffa sig en bastu i lägenheten är inte så dyrt eller komplicerat som man kan tro.

Man kan köpa basturum som säljs som byggsatser och det finns små basturum som inte är så dyra och som inte heller tar så mycket plats i hemmet. Man behöver nödvändigtvis inte ha sin minibastu i badrummet om man har ont om utrymme utan de kan placeras var som helst där de får plats.

Fördelarna med att ha ett basturum i lägenheten

Att installera en basturum byggsats i lägenheten har många fördelar och berikar både ditt hem och din livsstil. Här är några av de främsta fördelarna med en bastu byggsats i lägenheten:

 1. Anpassningsbarhet och flexibilitet: En basturum byggsats kan anpassas efter dina behov och utrymmesbegränsningar. Du kan välja storlek, design och olika funktioner som passar just ditt hem, vilket gör det möjligt att maximera användningen av tillgängligt utrymme.
 2. Ökad fastighetsvärde: Installationen av en bastu i lägenheten kan öka bostadens attraktivitet och marknadsvärde. En bastu ses ofta som en lyxig tillägg som kan göra din fastighet mer eftertraktad på bostadsmarknaden.
 3. Hälsa och välbefinnande: Regelbundet bastubadande är kopplat till flera hälsoeffekter, inklusive förbättrad cirkulation, lindring av muskelsmärta, reducerad stress, bättre sömnkvalitet och stärkt immunförsvar. En egen bastu ger dig möjlighet att enkelt integrera dessa fördelar i din dagliga rutin.
 4. Privat och bekvämt: Med en bastu direkt i lägenheten slipper du tidskrävande besök till offentliga bastuanläggningar. Det ger en privat och avkopplande miljö där du kan njuta av bastubad när du önskar, utan att behöva oroa dig för öppettider eller trängsel.
 5. Social samlingspunkt: En bastu kan fungera som en social samlingspunkt där familj och vänner kan samlas och umgås på ett avslappnat sätt. Det är ett utmärkt sätt att kombinera sociala aktiviteter med hälsobringande egenskaper.
 6. Ekonomisk effektivitet: Trots den initiala investeringen kan en egen bastu i längden vara en kostnadseffektiv lösning jämfört med avgifter för gym eller spa-medlemskap. Dessutom kräver moderna basturum byggsatser ofta låg energianvändning, vilket håller driftkostnaderna nere.

Vilka olika typer av basturum finns det?

Det finns flera typer av basturum byggsatser för lägenheter, inklusive traditionella bastur, infraröda bastur och ångbastur.

 • Traditionella bastur värms upp med en bastuugn och är idealiska för de som uppskattar den höga värmen och den intensiva bastuupplevelsen. De är utmärkta för muskelavslappning och djup rening.
 • Infraröda bastur använder infraröda värmare för att värma kroppen direkt utan att öka lufttemperaturen till samma nivå som traditionella bastur. De är energieffektiva och bra för de som föredrar en mildare värme och djup penetration för smärtlindring.
 • Ångbastur genererar ånga istället för torr värme, vilket är utmärkt för hudvård och andningslättnader. De passar de som söker terapeutiska fördelar från ånga och fukt.

Vanlig bastu eller IR-bastu?

Skillnaden mellan en vanlig bastu och en IR-bastu (infraröd bastu) är att IR-bastun inte behöver förvärmas utan man kan sätta sig i bastun på en gång och de är mycket snabba att värma upp. Man slipper vänta i 20-30 minuter innan man kan njuta av att sätta sig i värmen. En IR-bastu värms upp på bara 2 minuter. Den infraröda bastun värmer också upp kroppen inifrån istället för på utsidan vilket gör att kroppen återhämtar sig bättre från en hård dag eller ett träningspass. Värmen gör även att kroppssmärta lindras vilket är bra om man har ont i leder och muskler.

Värmen från IR-strålningen gör även att huden ser yngre och friskare ut eftersom cirkulationen ökar och huden blir mer spänstig och elastisk.

Vilket basturum ska man köpa?

En bra basturum byggsats kännetecknas av högkvalitativa material, effektiv isolering, och pålitlig uppvärmningskälla. Den bör även vara enkel att montera och ha en användarvänlig design. Sämre kvalitet kan innebära dålig isolering, bristfälliga material som inte tål hög värme eller fukt, och komplicerad installation.

Prisskillnader kan bero på flera faktorer, inklusive materialkvalitet, storlek, uppvärmningsteknik, och varumärkets rykte.

När du väljer basturum byggsats till lägenheten, bör du överväga storleken på rummet där den ska installeras, din budget, vilken typ av bastuupplevelse du föredrar (traditionell, infraröd, ångbastu), samt energieffektivitet. Det är även viktigt att kontrollera produktens kvalitet, garanti, och användarrecensioner för att säkerställa att du gör en hållbar investering.

Vilka kriterier används för att utnämna den bästa bastun?

För att utnämna den bästa basturum byggsatsen till hemmet används kriterier som:

 • Material och konstruktion: Kvaliteten på material och hur väl byggsatsen är konstruerad för att hålla värme och fukt.
 • Energieffektivitet: Hur effektivt bastun använder energi för att generera värme.
 • Användarvänlighet: Enkelhet i installation, underhåll och daglig användning.
 • Komfort och funktioner: Tillgängliga funktioner som förbättrar bastuupplevelsen, inklusive justerbar temperatur, belysning, och ventilation.
 • Pris jämfört med prestanda: En balans mellan kostnad och de fördelar som erbjuds av byggsatsen.
 • Betyg från användare: Recensioner och betyg ger en tydligt indikation på hur bra produkten är.

Bästa basturum i lägenhet 2024!

 1. Bastu Duality I – 2-i-1 (Dusch och bastu i ett)
 2. Bastu Relief 01B (Bastu för lägenhet med plats för 4 personer)
 3. Bastu Traditional T2 (Liten bastu i lägenhet för två personer)
 4. Bastu Åbo T3C (Klassisk bastu för lägenhet med plats för 3 personer)
 5. Kuhmo Infraröd bastu (Minibastu för lägenhet med plats för 1 person)
 6. Karimäki Infraröd bastu (Stor infraröd bastu i lägenhet)

Bastu Duality I – 2-i-1 (Dusch och bastu i ett)

Bastu Duality I - 2-i-1 (Dusch och bastu i ett)

Här har vi den perfekta bastun för dig som vill ha en dusch i basturummet. Detta är verkligen en påkostad bastu som är en kombination av duschkabin och infraröd bastu. Bastun har ingång direkt från duschen och är lämplig för en person. Denna härliga kombination gör sig perfekt i stora badrum. Finns även för två personer

Att ha en dusch i bastun är verkligen en fördel och ger en komplett spa upplevelse. Den infraröda bastun värms upp på ett ögonblick och man slipper vänta på att det ska bli varmt innan man sätter sig och njuter av värmen. Perfekt för dig som vill växla mellan att basta och duscha.

Köp Bastu Duality I – 2-i-1 från hemfint.se


Bastu Relief 01B (Bastu för lägenhet med plats för 4 personer)

Bastu Relief 01B (Bastu för lägenhet med plats för 4 personer)

Komplett bastupaket med bastuaggregat och styrenhet. Bastun är lämplig för 4 personer. Styrenheten har funktioner för musikuppspelning via bluetooth och FM-radio samt funktioner för reglering av temperatur och tidsinställningar. Detta är en riktigt snygg bastu med stora fönster som ger bra ljusinsläpp och utsikt. Bastun passar perfekt i ett hörn vilket sparar plats. Vill man ha en klassisk bastu med bastuaggregat i hemmet så är detta ett mycket bra val.

 • Kontrollsystem: GY160
 • Bastuaggregat: Harvia Vega 4,5 kW
 • LED färgbelysning
 • Lampa
 • Ljudanläggning med Bluetooth och FM-radio
 • Bastuset ingår; inklusive balja, slev, termometer/hygrometer och timglas
 • Rekommenderat antal användare: 4
 • Mått: 1600x1600x2100 mm

Köp Bastu Relief 01B från hemfint.se


Bastu Traditional T2 (Liten bastu i lägenhet för två personer)

Bastu Traditional T2 (Liten bastu i lägenhet för två personer)

 

Det finns flera fördelar med att använda en bastu regelbundet. Många känner säkerligen större längtan under vintertid, men det kan vara en hälsosam fördel året runt. Till exempel att mjuka upp ömma eller trötta muskler och leder, hjälpa kroppen att rensa ut slaggprodukter och att bara slappna av i skön värme.

Denna bastu är av mindre modell och kan därmed vara passande i mångas hem. Merparten av framsidan är i glas och resterande sidor är helt i trä. Och det finns ett skydd i träpanel vid bastuaggregatet.

Bastun är enkel att monterad och med detta paket behövs inga flera delar, innan det är möjligt att njuta av sköna bastubad. Bastuugnen som ingår heter Electric heater Harvia Vega Compact BC23 Steel. Undertill finns ett vattenkar som producerar ånga upp till bastustenarna. Justera ånga och temperatur genom att hälla vatten över stenarna.

 • En bastu som har måtten 1200 x 1100 x 1900 mm
 • Plats för 2 personer
 • Större delen av framsidan är i glas
 • Skydd vid bastuaggregatet
 • Finns belysning i ett hörn på ovansidan
 • Bastuns material är i den kvalitativa träsorten Hemlock, vilket sällan spricker
 • Ingår bastuugn, bastustenar, hink + skopa, belysning, ryggstöd och ventil
 • Bastuugnens namn: Electric heater Harvia Vega Compact BC23 Steel

Köp Bastu Traditional T2 från hemfint.se


Bastu Åbo T3C (Klassisk bastu för lägenhet med plats för 3 personer)

Bastu Åbo T3C (Klassisk bastu för lägenhet med plats för 3 personer)

Med en bastu nära till hands är det möjligt att regelbundet skämma bort sin kropp med hälsosamma stunder. Låta trötta muskler och leder slappna av efter en tuff arbetsdag eller tufft träningspass eller bara njuta i avkopplande värme. Avkoppling samtidigt som kroppen kommer att må bättre, från insidan och ut.

En bastu för tre personer som passar väl i en hörna. Med skyddad belysning uppe i ett hörn och med skydd för bastuugnen. Bastuugnen producerar ånga och värme med hjälp av ett vattenkar undertill och bastustenar på toppen. Medföljer hink och skopa, som kan vara bra att ha då man vill slänga vatten över stenarna. För att skapa mer ånga och öka på värmen.

Träsorten Hemlock från Kanada är valt för denna bastu. En träsort som sällan spricker eller flisar sig och har bra tålighet mot vatten och fukt. Det härdade glaset i dörren och i fönstret bjuder in mer ljus i bastun och ger en trevligare känsla när det är möjligt att se ut från bastun.

 • En bastu med måtten 1500 x 650 x 1200 x 2000 mm
 • Plats för 3 personer i bastun
 • Dörren består av härdat glas och finns ett avlångt fönster vid ena sidan om dörren
 • Den valda träsorten för bastun är Hemlock
 • Bastuugnen Electric heater Harvia Vega Compact BC60 Steel medföljer
 • Medföljer även bastustenar, ryggstöd, ventil, belysning och hink + skopa

Köp Bastu Åbo T3C från hemfint.se


Kuhmo Infraröd bastu (Minibastu för lägenhet med plats för 1 person)

 

Kuhmo Infraröd bastu (Minibastu för lägenhet med plats för 1 person)

Med valet av infraröd bastu får man en mer energisnål bastu. Det krävs vare sig bastuugn eller bastuaggregat eller en vattenanslutning. Denna modell är av mindre modell och avsedd för en person. Höjden är på 210 cm för att det ska skapas en större känsla av luftighet i bastun.

Bastubad har visat sig ge många hälsosamma fördelar och ännu mer blir det med infraröda ljusstrålar. Med dessa strålar ska det ge ännu bättre behandling för kroppens leder och för att förbättra huden. Även bra för de som lider av mycket stress eller som har hög blodcirkulation.

Monteringen av bastun görs i ett nafs, då bastun levereras i större delar. När alla bitar är på plats är bastun redo för att användas. Framsidan består av en dörr i 8 mm säkerhetsglas och ett smalt avlångt fönster.

 • Infraröd bastu som är 90 cm bred, 100 cm djup och 210 cm hög
 • Belysning både innanför och utanför bastun
 • En dörr i 8 mm säkerhetsglas
 • Effekt på 1590 W
 • Bastun är tillverkad i kvalitativ Hemlock trä från Kanada
 • Styr bastuns temperatur mellan 18 och 65 grader
 • Finns infraröda värmare i kolfiber i bakersta panelen, sidopanelerna, på sitsen och på golvet
 • Är möjligt att koppla in med bluetooth, USB, MP3, FM-radio och integrerade högtalare
 • Mugghållare, tidningshållare och handdukshållare i trä på insidan

Köp Kuhmo Infraröd bastu från outl1.se


Karimäki Infraröd bastu (Stor infraröd bastu i lägenhet)

Karimäki Infraröd bastu (Stor infraröd bastu i lägenhet)

Bada bastu har sedan flera år sedan visat på flera hälsosamma fördelar och med infraröd bastu är det möjligt att få ut ännu fler fördelar för både kropp och själ. Dessa strålar jobbar mer på djupet och kan bland annat hjälpa de som bär på mycket stress, som har högt blodtryck eller som behöver hjälp med att lindra besvär i muskler och leder.

Luften i en infraröd bastu upplevs av många som mer behaglig på det vis att det känns lättare att andas. Även om det inte är lika hög värme, så är den ändå effektiv och fler kan nyttja den.

Karimäki är en infraröd bastu som har plats för sex personer. Den drivs av 12 Carbon Ray kolfibervärmare. Den är enkel att montera och redo för att användas i samma stund som allt är på sin rätta plats. För extra stämningshöjare kan man koppla in bluetooth, usb, mp3, radio eller integrerade högtalare.

 • Bastu med måtten B: 180 cm, D: 150 cm och H: 210 cm
 • Upp till sex personer kan basta samtidigt
 • Belysning för bättre ljus och en för ljusterapi
 • Större delen av framsidan är i 8 mm säkerhetsglas
 • 12 Carbon Ray kolfibervärmare: i bakre panel, i sitsen och i golvet
 • Styr temperaturen via en kontrollpanel på insidan
 • Kvalitativt material av kanadensisk hemlock
 • Om det önskas kan man koppla in bluetooth, USB, MP3, FM-radio, integrerade högtalare mm

Köp Karimäki Infraröd bastu från outl1.se


Se alla basturum..

 

Hur väljer vi vilken produkt som är bästa köpet?

Våra rekommendationer baseras på flera oberoende recensioner och betyg från användare. Vi tar även hänsyn till olika faktorer så som produktspecifikationer, popularitet och pris. Istället för att testa produkterna själva samlar vi in feedback från flera oberoende användare som har använt och testat produkterna under en längre tid. Vi tror att denna metod ger en mer heltäckande bild av produktens prestanda och kvalitet, jämfört med att endast basera produktbetyg på ett enstaka test.

Vi vill erbjuda en omfattande och trovärdig källa till information om produkter och tjänster på marknaden och hjälpa våra besökare att göra ett välgrundat köpbeslut.

Dela