Bästa Basturum med Dusch (Kombinerad duschkabin och bastu)

Basturum med dusch (Kombinerad duschkabin och bastu)

Ibland kan det vara stressigt och jobbigt och då behöver man lite tid för sig själv. Ett basturum med dusch är det perfekta stället att spendera sin tid när man behöver koppla av och återhämta sig efter en hård dag. Att skaffa sig ett basturum med dusch är enklare än vad man kan tro. Det finns bastu byggsatser med kombinerad duschkabin och bastu som är enkla att montera och som inte tar upp allt för mycket plats i hemmet.

Det finns många fördelar med att ha en bastu hemma. Efter en hård arbetsdag kanske man inte har tid eller lust att åka till gymmet eller spaanläggningen för att njuta av en varm bastu. Med en bastu i hemmet kan man sätta sig i bastun direkt när man kommer hem och bara koppla av i värmen hela kvällen. En bastu är väldigt avkopplande och har många positiva hälsoeffekter.

Ett basturum med dusch ger den kompletta spa upplevelsen. Det är perfekt om man vill växla mellan att sitta i en varm bastu och sedan ta en kalldusch för att svalka av sig.

Att tänka på vid val av basturum med dusch

Tänk på följande när du ska välja en kombinerad bastu och dusch:

 • Storlek och utformning: Se till att det passar i ditt tillgängliga utrymme.
 • Typ av bastu: Välj mellan infraröd, ångbastu eller traditionell bastu.
 • Material och konstruktion: Sök efter hållbara och fuktresistenta material.
 • Energieffektivitet: En viktig faktor för långsiktig hållbarhet och kostnadseffektivitet.
 • Extra funktioner: Såsom belysning, ljudsystem eller aromaterapi.

En bra basturum med dusch kännetecknas av högkvalitativa material, effektiv värmeisolering, energieffektivitet och pålitlig fuktresistens. Dåliga kvalitetsprodukter kan ha dålig isolering, låg hållbarhet och kan kräva mer underhåll.

Priset varierar beroende på typen av bastu, storlek, materialkvalitet och extra funktioner som ljus- och ljudterapi. Högre priser kan förknippas med bättre material, energieffektivitet och avancerade funktioner.

Fördelarna med en infraröd bastu

Förutom att det är trevligt att sitta i en bastu så har det även flera positiva effekter för både kropp och själ. Att sitta en halvtimma i bastun varje dag ökar blodcirkulationen vilket minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Det reducerar även smärta i leder och muskler. Man minskar stressen och kommer ner i varv vilket är mycket viktigt för välmåendet. Huden blir mer elastisk och ser friskare ut eftersom porerna öppnas och blodcirkulationen ökar i huden.  Fördelarna med en infraröd bastu är att effekten av värmen blir mer effektiv då den infraröda strålningen värmer upp kroppen inifrån.

Det går dessutom mycket snabbare att värma upp en infraröd bastu. En traditionell bastu måste man sätta på en halvtimma innan den blir varm. Den infraröda bastun värms upp på ett par minuter så att man slipper vänta på att bastun ska bli varm innan man kan sätta sig och koppla av.

Kriterier för att välja bästa basturummet med dusch

För att utnämna det bästa basturummet med dusch, tittar vi på:

 1. Materialkvalitet och konstruktion: Ska vara hållbar och välisolerad.
 2. Design och användarvänlighet: Ska vara estetiskt tilltalande och lätt att använda.
 3. Energieffektivitet och hållbarhet: Viktigt för miljö och driftskostnader.
 4. Komfort och avkopplingsfaktorer: Såsom jämn värmefördelning och tyst drift.
 5. Kundrecensioner och varumärkesrykte: Positiva omdömen och tillförlitliga tillverkare är avgörande.

Bastu Alavo I – 2-i-1 är enligt oss det bästa basturummet med dusch och bastu


Bastu Alavo I – 2-i-1 (Kombinerad dusch och bastu)

Bastu Alavo I - 2-i-1 (Kombinerad dusch och bastu)

Bastubad gör gott för både kropp och själ. För många blir det lättare att slappna av och leda bort stress mer effektivt. Dessutom kan det ha positiv påverkan för saker som förbättra blodcirkulationen och mjukar upp trötta muskler och leder. Vi Bastu Alavo I – 2-i-1 om man vill ha en kombinerad bastu och dusch i hemmet.

Med denna bastu får man en kombination av en mindre modell av infraröd bastu och en snygg modern duschkabin. Det blir smidigt att först njuta av en stund i bastun och låta de infraröda förse ens kropp med hälsosam energi. När man är klar med bastun är duschen nära till hands, direkt passage från bastun.

Det kan bli en fin förhöjare till ett större badrum eller i nära anslutning till hemmagymmet. Stilren design och sätt din egen prägel med val av duschblandare och golv. Med färgbelysningen kan man skapa en mysigare stämning under tiden man njuter av bastuvärmen. Denna bastu finns även i större modell

 • Ett 2-i-1 paket med en duschkabin och en infraröd bastu
 • Duschkabinen kommer utan tak, blandare och kakel
 • Stilren design i naturliga färger
 • Passage mellan dusch och bastu
 • Kontrollera tid/timer, temperatur, belysning och USB eller radio med ett touch system
 • Infraröd bastu som är utrustad med infraröda värmare med effekt på 600 W
 • Mått på bastu + dusch är 2000 x 1000 x 2100 mm

Köp Bastu Alavo I – 2-i-1 från hemfint.se


Att använda en kombinerad duschkabin och bastu

Man ska alltid duscha innan man sätter dig i en bastu så att man blir av med all smuts från kroppen. Man vill ha en ren hud så att huden kan öppna porerna och börja svettas på en gång utan att något täpper för. För att få maximal hälsoeffekt av att bada bastu bör man svalka av sig med en kall dusch efter en tid i bastun. Detta bör man göra ett par gånger för att växla mellan kallt och varmt. Detta har många positiva effekter på hälsan och det är dessutom väldigt trevligt att svalka av sig när man har suttit i värmen en stund.

Hur väljer vi vilken produkt som är bästa köpet?

Våra rekommendationer baseras på flera oberoende recensioner och betyg från användare. Vi tar även hänsyn till olika faktorer så som produktspecifikationer, popularitet och pris. Istället för att testa produkterna själva samlar vi in feedback från flera oberoende användare som har använt och testat produkterna under en längre tid. Vi tror att denna metod ger en mer heltäckande bild av produktens prestanda och kvalitet, jämfört med att endast basera produktbetyg på ett enstaka test.

Vi vill erbjuda en omfattande och trovärdig källa till information om produkter och tjänster på marknaden och hjälpa våra besökare att göra ett välgrundat köpbeslut.

Dela