Bästa bilbarnstol till nyfödd (Spädbarn 0-4 år)

Bilbarnstol för nyfödd

Att köpa en bilbarnstol för nyfödda är av yttersta vikt för barnets säkerhet vid bilfärder. En väl anpassad och säker bilbarnstol skyddar barnet vid eventuella kollisioner och olyckor. Det är också lagkrav i många länder att barn ska färdas i bilbarnstolar anpassade efter deras ålder, vikt och längd.

Fram tills barnet fyller fyra år ska man använda en bakåtvänd bilbarnstol eller babyskydd eftersom det är mycket säkrare att åka bakåtvänd i bilen. Man brukar rekommendera att man använder ett babyskydd och inte en bilbarnstol när barnet är nyfött eftersom ett babyskydd är bättre anpassad för spädbarn.

Oftast köper man ett babyskydd från 0-9 månaders ålder och sedan en bakåtvänd bilbarnstol när barnet kan sitta upprätt (från 6-9 månader till ca 4 års ålder). När barnet har växt ur bilbarnstolen ska man köpa en bältesstol. Man får alltså räkna med att köpa tre olika bilstolar till barnet.

Bilbarnstol för spädbarn från 0-4 år?

Finns det då ingen bilbarnstol som man kan använda från födseln fram tills barnet är 4 år? Det skulle ju innebära att man slipper köpa två olika stolar fram tills barnet är 4 år. Efterfrågan på den här typen av barnbilstolar är stor och det finns faktiskt barnbilstolar som går att använda från födseln upp till 3-4 års åldern. Vi har listat dessa nedan.

Vad skiljer en bra bilbarnstol från en sämre?

En bra bilbarnstol kännetecknas av hög säkerhetsstandard, god ergonomi för barnet, och enkelhet i installation och användning. Det är viktigt att stolen är testad och godkänd enligt gällande säkerhetsnormer. Sämre bilbarnstolar kan vara mindre robusta, ha sämre stötdämpning och vara svårare att installera korrekt, vilket ökar risken vid en olycka.

Priset på bilbarnstolar varierar beroende på flera faktorer. Dyrare modeller erbjuder ofta avancerade säkerhetsfunktioner som extra sidokrockskydd, högkvalitativa material och bättre komfort för barnet. Varumärkesrykte och designelement kan också påverka priset.

Att tänka på vid val av bilbarnstol till nyfödd

När du väljer bilbarnstol till en nyfödd är det viktigt att överväga följande:

 • Säkerhetsstandarder: Kontrollera att stolen är testad och godkänd enligt aktuella säkerhetsnormer.
 • Stolens storlek och vikt: Se till att stolen passar i ditt fordon och är hanterbar i storlek.
 • Justerbarhet: En stol som kan justeras i storlek och vinkel erbjuder ökad komfort och säkerhet.
 • Enkelhet i installation: En stol som är enkel att installera minskar risken för felmontering.
 • Recensioner och rekommendationer: Läs recensioner och sök rekommendationer från andra föräldrar eller experter.

Kriterier för utnämning av bästa bilbarnstol

För att utnämna den bästa bilbarnstolen används följande kriterier:

 1. Säkerhet: Överensstämmelse med högsta säkerhetsstandarder och positiva resultat i krocktester.
 2. Användarvänlighet: Enkel installation, justerbarhet och underhåll.
 3. Komfort för barnet: Ergonomisk design och mjuka, andningsbara material.
 4. Hållbarhet: Kvalitet i material och konstruktion för långvarig användning.
 5. Kundomdömen: Positiva omdömen och rekommendationer från användare.
 6. Prisvärdhet: Balans mellan pris och kvalitet.

Bästa barnbilstol till nyfödd (Bäst i test)

 1. Kinderkraft VADO ISOFIX Bilbarnstol (Bästa bilbarnstol till nyfödd)
 2. Nuna Norr bilbarnstol, caviar (Lyxig bilbarnstol till nyfödda)
 3. Maxi Cosi Mica (Bra bilbarnstol till nyfödda 0-4 år)
 4. Klippan Kiss 2 Plus (Barnbilstol för spädbarn upp till 3 år)
 5. DUALFIX 2 R (Bakåtvänd bilbarnstol till nyfödd 0-4 år)

Kinderkraft VADO ISOFIX Bilbarnstol (Bästa bilbarnstol till nyfödd)

 

Kinderkraft VADO ISOFIX Bilbarnstol (Bästa bilbarnstol till nyfödd)

Det är viktigt att veta att ens barn kan färdas på ett säkert sätt under bilfärden, så man kan slappna av när man fäster sitt barn i stolen. Denna modell av bilbarnstol från Kinderkraft kommer barnet både sitta säkert och bekvämt, med en bakvänd riktning.

Denna modell har en bakvänd riktning och fungerar bra för barn upp till en vikt på 25 kg, men efter att barnet väger 18 kg ska bilbarnstolen vändas så barnet får bättre plats och åker på ett säkert och korrekt sätt.

I bilbarnstolen fäster man fast barnet med en fempunktsbälte, som även har en vaddering. För att bältet ska sitta så bekvämt som möjligt om barnet. Det finns även extra skydd vid huvud och axlar. Och barnet får en bekväm resa genom att sitta på en väl vadderad yta.

 • Bilbarnstolen har både en bakvänd och en framåtvänd riktning
 • Bakvänd riktning fram till att barnet väger ca 18 kg och sen framåtvänd
 • Fungerar väl för nyfödda barn och upp till att barnet väger 25 kg
 • Nackstödet är reglerbart för att kunna justeras med att barnet växer
 • Bilbarnstolen kan lutas i fyra olika lägen
 • Klädseln kan enkelt tas av för att tvättas
 • Säkerhetstestad av TASS INTERNATIONAL och INTERTEK

Köp Kinderkraft VADO ISOFIX Bilbarnstol från jollyroom.se


Nuna Norr bilbarnstol, caviar (Lyxig bilbarnstol till nyfödda)

Nuna Norr bilbarnstol, caviar (Lyxig bilbarnstol till nyfödda)

Låt ditt barn åka säkert och bekvämt samtidigt som du kan ha nytta av din bilbarnstol flera år, oavsett vilken bil du kommer att köra med. Denna modell fungerar för i åldersspannet nyfödd och upp tills barnet har nått en kroppsvikt på 18.5 kg, vilket brukar ligga runt en 4-års ålder.

När barnet ska sättas i stolen eller tas ur kan denna procedur förenklas genom att det är möjligt med att vrida bilbarnstolen 90 grader. Barnstolen kan även lutas i sju olika lägen och nackstödet kan justeras mellan åtta olika lägen. Dessa funktioner är en stor fördel under tiden som barnet växer.

Säkerheten på denna modell av bilbarnstol är godkänt enligt den svenska säkerhetsstandarden i-Size och har även genomgått Plustestet. Bilbarnstolen är stålförstärkt och med en plast av hög kvalitet.

 • En bilbarnstol som är bakvänd
 • Passar för barn mellan nyfödd och upp till en kroppsvikt på 18.5 kg
 • Bilbarnstolen kan vridas i 90 grader
 • Nackstöd i memory foam som kan justeras i 8 olika lägen
 • Nuna Norr bilbarnstol har blivit godkänd enligt den senaste säkerhetsstandarden i-Size och enligt Plustestet.
 • Medföljer ett inlägg för nyfödda barn
 • Väger 14.3 kg och har måtten L: 73 cm, B: 46 cm och H: 112 cm

Köp Nuna Norr bilbarnstol, caviar från babyv.se


Maxi Cosi Mica (Bra bilbarnstol till nyfödda 0-4 år)

Maxi-Cosi Mica i-Size 360 grader

Enligt Maxi Cosi kan Mica barnbilstol användas från födseln fram tills 4 år ålder och är alltså en bilbarnstol som kan användas till nyfödda. Maxi Cosi Mica är godkänd enligt säkerhetsstandarden i-Size. Utmärkande för denna bilbarnstol är att man kan rotera den 360 grader vilket gör det enklare att sätta i och ta ur barnet från bilstolen. Man kan rotera barnbilstolen mot dörröppning så att det blir lättare att komma åt barnet. Det medföljer ett mjukt spädbarnsinlägg så att man kan använda bilbarnstolen när barnet är nyfödd.

Du kan köpa Maxi-Cosi Mica från jollyroom.se


Klippan Kiss 2 Plus (Barnbilstol för spädbarn upp till 3 år)

 

Klippan Kiss 2 Plus babyskydd och barnbilstol

Här har vi en bilbarnstol med en 2-i-1-lösning från det finska företaget Klippan. Klippan Kiss 2 Plus är i själva verket 2 bilstolar i ett med en mindre bilbarnstol för nyfödda bebisar som går att ta ur den större som passar för äldre barn upp till 3 år. Du får alltså både babyskydd och barnbilstol i ett och kan använda Klippan Kiss 2 Plus från att barnet är nyfödd till att barnet fyller 3 år. Klippan Kiss 2 Plus kan enkelt transporteras i ett utfällbart bärhandtag och ett draghandtag.

Du kan köpa Klippan Kiss 2 Plus från jollyroom.se


DUALFIX 2 R (Bakåtvänd bilbarnstol till nyfödd 0-4 år)

 

DUALFIX 2 R Barnbilstol

På britax hemsida kan man läsa att denna barnbilstol är till för nyfödda barn upp till 4 års ålder. DUALFIX 2 R går att rotera mot bildörren så att det blir enkelt att sätta barnet i bilstolen. Fördelen med en roterbar barnbilstol är att du kan ha bilstolen framåtvänd när barnet har blivit tillräckligt gammal. Rekommenderad ålder är 0-18 kg. Bilstolen har en fempunktssele som går att justera efter barnets storlek. Man kan justera lutningen på DUALFIX 2 R i flera lägen både när bilstolen är vänd bakåt eller framåt. Även huvudstödet är justerbart.

Du kan köpa DUALFIX 2 R från jollyroom.se


Självklart är det en fördel att kunna använda samma barnbilstol från att din bebis är nyfödd till att barnet fyller 4 år. Man bör dock tänka på att det finns vissa fördelar med ett vanligt babyskydd också även om man bara kan använda babyskyddet tills att barnet är 9 månader.

För det första är det ju ganska uppenbart att ett babyskydd är bättre anpassat för en bebis jämfört med en bilbarnstol som ska passa både för nyfödda barn och barn på upp till 4 år.

För det andra så är många babyskydd anpassade för att passa till barnvagnen. Det finns adapter till babyskydd som gör att du kan fästa babyskyddet direkt på barnvagnen. Många barnvagnar säljs i paket tillsammans med babyskydd. Det blir mycket smidigare att hantera babyskyddet eftersom du kan ta ur babyskyddet ur bilen och sedan fästa det direkt på barnvagnen utan att väcka barnet.

Det är mycket enkelt att klicka fast ett babyskydd på barnvagnen.

Läs mer om Barnvagn med Babyskydd

 

Hur väljer vi vilken produkt som är bästa köpet?

Våra rekommendationer baseras på flera oberoende recensioner och betyg från användare. Vi tar även hänsyn till olika faktorer så som produktspecifikationer, popularitet och pris. Istället för att testa produkterna själva samlar vi in feedback från flera oberoende användare som har använt och testat produkterna under en längre tid. Vi tror att denna metod ger en mer heltäckande bild av produktens prestanda och kvalitet, jämfört med att endast basera produktbetyg på ett enstaka test.

Vi vill erbjuda en omfattande och trovärdig källa till information om produkter och tjänster på marknaden och hjälpa våra besökare att göra ett välgrundat köpbeslut.

Dela