Billigt vapenskåp – Köpa billigaste vapenskåpet 2021?

Share Button

Det finns många olika varianter på vapenskåp och priset varierar kraftigt beroende på vilken modell och storlek man är ute efter. Ett stort vapenskåp är naturligtvis mycket dyrare och det är främst storleken på skåpet som avgör hur mycket det kommer att kosta.

Att köpa ett vapenskåp är en stor investering. Det är oftast stort och tar mycket plats så det gäller att tänka efter lite innan man bestämmer sig för vilket vapenskåp man ska köpa. När man väl har har köpt ett vapenskåp så kommer man att ha det under lång tid och man köper troligtvis inte något nytt på väldigt länge. Det är inte så lätt att flytta det till ett annat rum när det väl är på plats så det gäller att ha klart för sig vart vapenskåpet ska stå och hur stort det ska vara.

Här är en lista över billiga vapenskåp för runt 3.000 – 5.000 kr.

Billigaste vapenskåpet 2021

  1. Scandinavian Safe SP55 – Pris: 3.795 kr (Rea)
  2. Nor-Lyx HL500-20 – Pris: 4.199 kr (Rea)
  3. Scandinavian Safe SP 66 – Pris: 4.995 kr (Rea)
  4. Jägarexamenspaket HL5 – Pris: 4.999 kr (Rea)
  5. Nor-Lyx HL500 – Pris: 4.999 kr (Rea)
  6. Scandinavian Safe SP 75 – Pris: 5 390 kr

Se alla vapenskåp..


Vapenskåp Scandinavian Safe SP55

 

Vapenskåp Scandinavian Safe SP55

Ett säkerhetsskåp med plats för upp till 5 stycken gevär. Enligt vapenlagen ska säkerhetsskåp som understiger 150 kg förankras, skåpet är lätt att förankra tack vare fyra förankringshål i botten och i ryggen. Vapenskåpet är testat och certifierat enligt SSF3492 och godkänt för 20 poäng, vilket innebär att du i praktiken får förvara 20 stycken gevär alternativt 10 stycken pistoler eller 5 stycken helautomatiska vapen inuti skåpet.

– Godkänd och certifierat säkerhetsskåp enligt SSF3492.
– Förvaring med plats för upp till 5 st gevär. -Vapenstöd och bottenmatta ingår.
– Förberedd med förankringshål i golv/vägg.

Låsning: Välj mellan belyst elektroniskt kodlås och omställningsbart nyckellås.
Inredning: Vapenstöd och bottenmatta.

Vikt: 71kg
Höjd: 1200mm
Bredd: 350mm
Djup: 280mm

Pris: 3.795 kr (Rea) – Köp på pnjakt.se


Nor-Lyx HL500-20

 

Nor-Lyx HL500-20

Ett smidigt pistolskåp med nyckellås. Två hyllor som du enkelt flyttar upp eller ner efter behov. Vi tipsar om att komplettera skåpsinköpet med pistolhållare för en pistol.

Enkelt att förankra med två (2) förankringshål i botten och fyra (4) i ryggen. Skåpet kan enkelt fästas mot vägg. Vill du ändå ha ytterligare stadga kan du köpa till avlastningsben. Allt för att avlasta tyngden från väggen

Ingår – Nyckellås med 2 nycklar – 2 flyttbara hyllor – Stödmatta i botten – Designad dekorplåt

Vikt: 63kg
Höjd: 756mm
Bredd: 550mm
Djup: 200mm
Volym: 83 l

Pris: 4.199 kr (Rea) – Köp på pnjakt.se


Vapenskåp Scandinavian Safe SP 66

 

Vapenskåp Scandinavian Safe SP 66

-Godkänd och certifierat säkerhetsskåp enligt SSF3492.
-Förvaring med plats för upp till 6 st gevär.
-Två halvhyllplan medföljer – placeras efter önskad höjd.
-Vapenstöd och bottenmatta ingår.
-Fem hyllfack i dörren.
-Förberedd med förankringshål i golv/vägg

Låsning: Välj mellan belyst elektroniskt kodlås och omställningsbart nyckellås.
Inredning: Två justerbara halvhyllplan, vapenstöd, bottenmatta samt fem hyllfack i dörren.

Vikt: 93 kg
Höjd: 1250mm
Bredd: 420 mm
Djup: 300 mm

Pris: 4.995 kr (Rea) – Köp på pnjakt.se


Jägarexamenspaket HL5

 

Jägarexamenspaket HL5

Originalet Jägarexamenspaket HL5 är NU 21% HÖGRE. På bilden utrustad med 2 vapen. Vi har förbättrat ett av våra mindre vapenskåp HL5 för att förvara långa vapen i. Den flyttbara överhyllan gör det enkelt att få plats med vapen utrustade med ljuddämpare.

Jägarexamenspaketet HL5 har en fullhöjd med yttermått på hela 1510 mm, skåpet för dig som precis tagit jägarexamen eller har begränsad bredd på utrymmet där skåpet skall stå. Passar lika bra hemma som i fritidshuset eller jaktstugan.

– För långa vapen, exempelvis med ljuddämpare
– Skåp att växa i

Ingår – Nyckellås med 2 nycklar/ Kodlås – Flyttbar överhylla för ammunition eller övrig utrustning – 2 flyttbara dörrboxar – Pipstöd för upp till 5 vapen – Vårt säkra och underhållsfria HL-lås

Vikt: 100kg
Höjd: 1510mm
Bredd: 330mm
Djup: 300mm
Volym: 149 l

Pris: 4.999 kr (Rea) – Köp på pnjakt.se


Nor-Lyx HL500

 

Nor-Lyx HL500

HL500 är ett rymligt och lättplacerat pistolskåp med rum för upp till 10 pistoler. Vapenskåpet kan även användas för att förvara ammunition och andra värdesaker, då det är rymligare än de flesta andra pistolskåp på marknaden.

Standardinredning: Plats för 10 pistoler, 3 flyttbara hyllor, designad dekorplåt och omställningsbart nyckellås med 2 nycklar

-10 pistoler
-Det största pistolskåpet
-2 flyttbara hyllor
-Elkodlås som tillval

Höjd: 750 mm
Bredd: 550 mm
Vikt: 88 kg
Djup: 420 mm

Pris: 4.999 kr (Rea) – Köp på pnjakt.se


Vapenskåp Scandinavian Safe SP 75

 

Vapenskåp Scandinavian Safe SP 75

Ett säkerhetsskåp med plats för upp till 6 st gevär. Enligt vapenlagen ska säkerhetsskåp som understiger 150 kg förankras, skåpet är lätt att förankra tack vare fyra förankringshål i botten och i ryggen. Vapenskåpet är testat och certifierat enligt SSF3492 och godkänt för 20 poäng, vilket innebär att du i praktiken får förvara 20 stycken gevär alternativt 10 stycken pistoler eller 5 stycken helautomatiska vapen inuti skåpet.

-Godkänd och certifierat säkerhetsskåp enligt SSF3492.
-Förvaring med plats för upp till 6 st gevär.
-Topphylla, vapenstöd och bottenmatta ingår.
-Två hyllfack i dörren.
-Förberedd med förankringshål i golv/vägg.

Låsning: Välj mellan belyst elektroniskt kodlås och omställningsbart nyckellås.
Inredning: Topphylla, vapenstöd, bottenmatta samt två hyllfack i dörren.

Vikt: 110 kg
Höjd: 1500mm
Bredd: 380mm
Djup: 280mm

Pris: 5.390 kr – Köp på pnjakt.se


Här är en liten guide över vad man bör tänka på när man ska hitta ett riktigt bra och billigt vapenskåp.

Vad bör man tänka på när man ska köpa ett billigt vapenskåp?

Har man ett vapen måste man också ha ett vapenskåp. Enligt vapenlagen måste alla vapen förvaras i ett godkänt vapenskåp. Det är mycket man behöver tänka på när man ska köpa ett nytt vapenskåp. Här är några punkter som man bör fundera extra noga över när man ska köpa ett billigt vapenskåp där man kan förvara sina vapen.

Storleken på vapenskåpet

Storleken på vapenskåpet kanske är det absolut viktigaste att tänka på eftersom det har så stor betydelse på flera olika sätt. För det första är ett litet vapenskåp mycket billigare än ett stort. Storleken på vapenskåpet är det som påverkar priset allra mest. Men samtidigt måste man ju få plats med alla vapen som man har och dessutom ska man få plats med alla de vapen man kommer att köpa i framtiden. Det är smartare att köpa ett stort vapenskåp med plats för ytterligare vapen än bli tvungen att köpa ett nytt vapenskåp bara för att man inte köpte ett tillräckligt stort vapenskåp från början. Det är många som gör det misstaget och sedan ångrar sig i framtiden eftersom de inte får plats med all jaktutrustning. Tänk på att man kan använda vapenskåpet till att förvara alla möjliga värdeföremål.

Det är alltid bättre att köpa ett för stort vapenskåp än ett för litet. Men sen gäller det ju att man får plats med vapenskåpet också och här har vi ytterligare en anledning till att just storleken på vapenskåpet är det viktigaste att ta hänsyn till. Det är inte alla som har plats med hur stort vapenskåp som helst. Ett stort vapenskåp tar mycket utrymme och man kanske inte har ett så stort utrymme tillgängligt i hemmet. Det kanske istället är så att man har två mindre utrymmen i två olika rum och därför kanske det passar bättre att köpa två mindre vapenskåp. Då kan man ju köpa ett litet och billigt vapenskåp till att börja med och sedan köpa ett vapenskåp till när det behövs. Om man däremot vet att man bara har ett utrymme att förvara vapenskåpet så är det smart att köpa ett så stort vapenskåp som utrymmet tillåter så att man i framtiden får ordentligt med plats i vapenskåpet för sin vapensamling och alla andra värdeföremål man vill förvara på en trygg och säker plats.

Tänk även på att vapenskåp som väger under 150 kg måste bultas fast.

Maximera förvaringsplatsen i vapenskåpet

Vissa vapenskåp går att anpassa mer än andra. Det gäller att man kan maximera utrymmet genom att anpassa hyllor och förvaringslådor inne i vapenskåpet så att du får maximalt förvaringsutrymme för just dina vapen och värdeföremål. Välj ett anpassningsbart vapenskåp med en interiör som passar just dig.

Köp ett brandsäker vapenskåp

Ett vapenskåp skyddar dina vapen mot inbrott men även om det är större risk att drabbas av ett inbrott än att det börjar brinna i huset så är det naturligtvis smart att köpa ett vapenskåp som även skyddar vapnen och värdesaker från en brand. Många vapenskåp har brandsäker dokument skåp där man kan förvara viktiga dokument.

Vapenskåpet måste vara godkänd

Detta är egentligen inget man behöver tänka på när man köper ett nytt vapenskåp eftersom alla vapenskåp som tillverkats efter 1993 är godkända vapenskåp. Men köper man ett gammalt begagnat vapenskåp bör man ha detta i åtanke.

Se alla vapenskåp..

Se bästa vapenskåpet 2021

 

Share Button
Profilbild

Om Leif Åman

Är en författare och livslång jägare från Härnösand som älskat naturen och outdooraktiviteter sedan barnsben. Favoritvapnet är älgstudsaren som han alltid har med sig på jaktrundan.

Visa alla poster av Leif Åman →

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *