BOB Vagn – Test & Recension av Britax BOB Barnvagn

Britax BOB Revolution Pro

Pris: 3.795 kr
9.3

Hållbarhet

10.0/10

Ihopfällning

9.5/10

Körning

10.0/10

Design

8.5/10

Komfort

8.5/10

Fördelar

  • Klarar tuff terräng
  • Mycket lättmanövrerad
  • Lättrullad
  • Enkel att fälla ihop

Nackdelar

  • Inte optimal för storstäder
  • Finns lättare och mer kompakta barnvagnar
Share Button
Omdöme:

Britax BOB Revolution Pro är en väldigt bra joggingvagn som även funkar riktigt bra som allroundvagn. BOB vagnen har fått väldigt bra betyg och omdöme på de recensioner och tester som gjorts. Den är perfekt att jogga med i all slags terräng och rullningen är riktigt mjuk tack vare de stora luftfyllda däcken.

Barnvagnen går mycket bra att köra med även i stan eftersom den är så lättmanövrerad med svängbart framhjul.

Det finns lättare, mindre och mer kompakta barnvagnar för dig som bor i storstan och vill gå runt i trånga butiker. Men för den aktive som även vill ha en joggingvagn som klarar tuff terräng är BOB Revolution Pro ett riktigt bra köp!

BOB Revolution Pro Barnvagn

BOB Revolution Pro – Pris: 3.795 kr (REA)

Just nu säljs BOB Revolution Pro till REA på babyv.se

Köp Britax BOB Revolution Pro online:

babyv.se
lekmer.se
babyshop.se


BOB vagnen började sin historia för 17 år sedan då  grundarna ville tillverka en överlägsen joggingvagn. BOB barnvagn är inget för dig som bara vill strosa omkring i matbutiken. Detta är en jogging stroller för dig som är aktiv och tycker om att gå och springa ute i naturen.

BOB köptes upp av Britax och kallas nu Britax BOB. De tillverkar idag många olika innovativa barnvagnar av hög kvalitet.

Vi tar en titt Britax populäraste BOB vagn: Britax BOB Revolution Pro Pushchair


Test och recension av Britax BOB Revolution Pro Pushchair

Britax BOB Revolution Pro Pushchair

Hela grejen med BOB Revolution Pro är att man ska kunna använda barnvagnen aktivt. Man ska kunna jogga med den, gå långa promenader och kunna rulla fram den i tuff terräng.

Bra barnvagn för terräng

BOB Revolution Pro fungerar utmärkt i tuff terräng. Den är utformad för att kunna användas i naturen och är en mycket bra terräng barnvagn. Kanske den bästa terräng barnvagnen på marknaden.

Stora hjul

BOB är en barnvagn med mycket stora luftfyllda hjul vilket underlättar när man rullar vagnen över grus, stenar, rötter och annan ojämn terräng som finnas ute i naturen. Stora mjuka hjul gör att det känns mjukt och smidigt att rulla vagnen över ojämn mark utan att det känns skakigt.

BOB Revolution Pro Hjul

Stora luftfyllda hjul som lämpar sig för tuff terräng på landet

Det är inte särskilt kul att jogga med en barnvagn i tuff terräng om inte barnvagnen är särskilt utformad för att klara detta. Barnvagnen kommer att skaka väldigt mycket och det blir obehagligt både för den som kör och barnet som sitter i vagnen.

 

BOB Vagn hjul

Bakhjulen är 40 cm i diameter (16 tum) och framhjulet är 30 cm (12 tum).

Man behöver stora luftfyllda däck på barnvagnen som ger en mjuk och jämn rullning. Revolution Pro klarar all terräng så som gräs, lera, grus och sand. De flesta vanliga barnvagnar klarar inte den typen av terräng.

Svängbart framhjul

BOB Revolution har tre hjul vilket är vanligt på joggingvagnar. Det främre hjulet går att svänga med vilket underlättar när man kör barnvagnen i trånga utrymmen som i butiker eller folkfyllda gator. Barnvagnen blir mer lättmanövrerad med svängbart framhjul.

Se videon nedan:


BOB Revolution med svängbart framhjul

Fjädring

BOB Revolution Pro har även fjädring.  Det finns en fjäder mellan chassits alla delar vilket ger utmärkt gung i barnvagnen. Den extra fjädringen kombinerat med de stora luftfyllda hjulen ger en väldigt mjuk och härlig rullning oavsett terräng. Fjädringen går att justera. Man kan ställa in fjädringen på 0-18 kg eller 18-32 kg. Detta gör man enkelt genom att dra i knappen och sen föra bak fjädern.

Se videon nedan:


BOB Revolution Pro fjädringssystem

Självklart kan man låsa det främre hjulet om man vill vilket kanske är att föredra när man joggar med vagnen. Det är enkelt att byta läge på framhjulet. Man drar bara i en röd spak som sitter ovanför hjulet.

Se videon nedan:

Ett fixerat framhjul ger bättre stabilitet men det svängbara framhjulet fungerar utmärkt för det mesta.

Bra barnvagn för skogspromenader och ett liv på landet

För dig som spenderar mycket tid på landet eller som gillar skogspromenader är BOB Revolution Pro Pushchair en utmärkt barnvagn.

Extra fjädring och stora luftfyllda däck gör att det blir väldigt behagligt att köra barnvagnen på landet eller i skogen. Det är viktigt att en barnvagn är skön och behaglig att köra även på ojämn mark och BOB Revolution Pro rullar helt fantastiskt tack vare de enormt stora och mjuka däcken.

BOB Revolution Pro Barnvagn för tuff terräng
BOB Revolution Pro klarar all terräng så som sand, grus, lera och stenar

Överlag kan man säga att barnvagnen är mycket lättrullad och enkel att manövrera. Det går utmärkt att köra barnvagnen med en hand. Fjädringen ger ett härligt gung och gör att vagnen rullar mjukt även när underlaget är ojämnt.

BOB Revolution är även en av de bästa barnvagnarna för snö. Däcken ger bra fäste trots att det är halt och isigt. De stora hjulen rullar lätt över djup nysnö och det är inga problem att köra barnvagnen i fjällen.

Britax BOB jogging stroller har nu handbroms

Något som saknades på den tidigare versionen BOB Revolution SE var en handbroms vilket gjorde att man inte riktigt vågade springa i nedförsbackar. Den nya och uppdaterade modellen BOB Revolution Pro har nu fixat det problemet. Handbromsen är mycket användbar när man går eller joggar upp och ned för backar.

BOB Revolution Pro Handbroms
BOB Revolution Pro Handbroms

Du kan kontrollera hastigheten på barnvagnen med handbromsen, precis som man gör med en cykel. Man känner aldrig att barnvagnen drar den som kör utan man har full kontroll över hastigheten med handbromsen.

Fungerar utmärkt även i storstaden

Ofta brukar det vara så att barnvagnar som är anpassade för landet och skogen fungerar dåligt att gå med på stan. De är oftas alldeles för klumpiga men det gäller inte BOB Revolution Pro. Tack vare det svängbara framhjulet så passar denna lättmanövrerade BOB vagn utmärkt även för storstadslivet.

Dock kan barnvagnen vara något för bred för att köra optimalt i väldigt trånga butiker.

Väldigt enkel att fälla ihop

Att fälla ihop BOB vagnen är mycket lätt. Man kan även dra barnvagnen efter sig i ihopfällt läge. Det är svårt att förklara med ord hur man fäller ihop barnvagnen men man ser tydligt på videon nedan hur enkelt det är att fälla ihop och fälla upp BOB barnvagn.

Barnvagnen är relativt liten ihopfälld

Det finns betydligt mindre och kompaktare barnvagnar på marknaden men BOB barnvagn är relativt liten ihopfälld och får plats i bakluckan på en bil.

BOB revolution pro ihopfälld storlek

Måtten är:

Hopfälld med hjul: H 41 x B 65 x L 100 cm (med sportläget 9 cm längre)
Hopfälld utan hjul: H 27 x B 54 x L 84 cm (med sportläget 10 cm längre)

Man kan även lossa på hjulen för att få barnvagnen ännu mer kompakt. Det finns som sagt mindre barnvagnar på marknaden men man ska komma ihåg att en bra terräng barnvagn bör vara robust och stadig.


Se test och video recension av Britax BOB Revolution Pro Pushchair


BOB revolution pro video recension (video review)

Test och recension av
BOB revolution pro (video review)


BOB Revolution Pro Double

BOB barvagn finns också som dubbelvagn. Perfekt om man har tvillingar eller syskon!

bob revolution pro double Svart
BOB revolution pro double svart

Revolution Pro Duallie – Pris: 8.595 kr

Mått, storlek och produktinformation:

Ta er fram i stan eller tuffare terräng med denna Revolution Pro Duallie i Svart färg från BOB.

– Rekommenderad för barn upp till 17 kg
– Avancerad bromsning – ny trumbroms
– Enkel ihopfällning; enkel, två-stegs hopfällning av chassit
– Justerbart fällbart ryggstöd
– Multi-läges sufflett som skyddar ditt barn mot väder och vind; den stora tittluckan på suffletten gör att du lätt ser ditt barn
– Luftfyllda däck
– Svänghjulsknapp: Robust stålknapp och låsstift från City till Sport
– Stötdämpare med spiralfjäder
– Främre svänghjul perfekt för smidig manövrering och snäva svängar, lås det på plats för ökad stabilitet
– Säkerhetsfunktioner: Vadderad 5-punkts sele, trumhandbroms, parkeringsbroms och handledsrem
– Adapter fäste för snabb montering av BOB:s babyskydd och liggdelsadapter eller lekbord

Mått uppfälld: B65 x D131 x H117 cm
Mått hopfälld: B65 x D109 x H41 cm

Du kan köpa Revolution Pro Duallie på lekmer.se

Sammanfattning

Britax BOB revolution pro pushchair är en mycket bra joggingvagn som dessutom går att använda som allroundvagn. De stora däcken gör BOB vagnen till en terräng barnvagn som rullar mjukt även när underlaget är ojämnt. BOB revolution pro är en av de bästa joggingvagnarna på marknaden som dessutom tar sig fram i tuff terräng utan problem.

Detta är en mycket bra allroundvagn för dig som lever ett aktivt liv nära naturen men som samtidigt vill kunna köra barnvagnen inne i stan.

 

BOB Revolution Pro

BOB Revolution Pro Pushchair – Pris: 3.795 kr (REA)

Mått, storlek och produktinformation:

BOB Revolution PRO är vagnen för vardagsaktiviteter och för de inte lika vardagliga äventyren. Rörligt & låsbart framhjul för bästa tänkbara stabilitet vid joggning eller grövre terräng. Enkel tvåstegs ihopfällning och lättviktigt chassi för behändig transport och förvaring. Godkänd för jogging och rullskridskoåkning.

– Justerbart fjädringssystem för en jämnare åktur
– Transportlås
– Handledsrem
– Mycket stoppning i tyget och steglöst justerbart ryggstöd ner till viloläge
– Tyg i vattenavstötande material
– Vadderat 5-punktsbälte
– Stort förvaringsutrymme i varukorg undertill och fickor på baksidan och sidorna av sitsen
– Aluminiumchassi
– Mjukt handtag
– Handbroms
– Sufflett med generöst tilltagen solskärm som går att fälla ner
– Stort fönster i suffletten gör det enkelt att hålla koll på barnet
– Luftpumpade däck 16″ bak och 12″ fram 
– Parkeringsbroms på bakhjulen
– Enkel två-stegs hopfällning av vagnen
– Mycket kompakt hopfälld

Vikt: 12,8 kg

Mått:
uppfälld: H 108 x B 65 x L 117 cm
hopfälld med hjul: H 41 x B 65 x L 100 cm (med sportläget 9 cm längre)
hopfälld utan hjul: H 27 x B 54 x L 84 cm (med sportläget 10 cm längre)
Längd ryggstöd: 51 cm
Längd fotstöd: 25 cm
Säte: B 37 x D 22 cm

Maximal viktkapacitet: 22 kg 
Maxvikt sitsen: 17 kg
Maxvikt varukorgen: 4 kg
Maxvikt bakre förvaringsfickan: 1 kg

Just nu säljs BOB Revolution Pro till REA på babyv.se

Köp Britax BOB Revolution Pro online:

babyv.se
lekmer.se
babyshop.se


Har du testat Britax BOB revolution pro? Lämna en kommentar och berätta vad du tycker!

Share Button
Profilbild

Om Caroline Sandell

Väldigt upptagen trebarnsmamma och bloggare som gillar att testa nya produkter. Tränar crossfit och är utbildad personlig tränare.

Visa alla poster av Caroline Sandell →

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *