Därför utgår Bugaboo Buffalo! (Går inte längre att köpa)

Bugaboo Buffalo utgår
Share Button

Bugaboo brukar som bekant bara uppgradera sina barnvagnar istället för att ändra på modellen helt. De döps helt enkelt bara till Bugaboo Bugaboo donkey2 eller bugaboo cameleon 3 när de uppgraderas och förbättras. Men med Bugaboo Buffalo har man alltså valt att döpa om barnvagnen helt till Bugaboo Fox och Bugaboo Buffalo utgår.

Det går inte längre att köpa Bugaboo Buffalo i butikerna men man kan fortfarande köpa delar och tillbehör så som chassi och varukorg. Vill man gärna ha en Bugaboo Buffalo vagn så går det säkert att få tag på en begagnad på blocket.

Ska Bugaboo Fox ersätta Bugaboo Buffalo som utgår?

Bugaboo Fox är en förbättrad och uppgraderad version av Bugaboo Buffalo och började säljas precis när Bugaboo Buffalo utgick. Detta kan man tolka som att Fox är tänkt att vara en direkt ersättare till Bugaboo Buffalo men Bugaboo hävar att så inte är fallet.

Bugaboo Fox ska alltså vara en helt annan barnvagn och därför döpte man inte barnvagnen till Bugaboo Buffalo 2 eller liknande utan man valde att ge barnvagnen ett helt annat namn. Anledningen till att Bugaboo Buffalo utgår i samband med att Fox kommer ut på marknaden är helt enkelt att Cameleon, Buffalo och Fox liknar varandra så pass mycket att en av barnvagnarna måste utgå.

Hur som helst så har Buffalo och Fox många likheter och man kan säga att Fox har allt som var bra med Bugaboo Buffalo samtidigt som det mesta med barnvagnen har förbättrats.

Vad är det för skillnad på Bugaboo Fox och Buffalo?

Skillnad mellan Bugaboo Fox och Buffalo är först och främst att Fox är något mindre och lättare. Med den nya Fox modellen ville Bugaboo lösa de problem som användare av Buffalo upplevde som negativa.

Till att börja med tyckte många att Buffalo var för tung och klumpig.

Bugaboo Buffalo vägde hela 12 kg jämfört med den nya nya modellen Fox som endast väger 9 kg. Det är betydligt enklare och skonsammare för ryggen att lyfta in en 9 kg barnvagn i bakluckan på bilen jämfört med Buffalos 12 kg så det är helt klar en förbättring.

Bugaboo Fox är en av de lättaste fullstora barnvagnarna på marknaden.

Man kan tycka att skillnaden mellan Bugaboo Fox och Buffalo inte är så stor vid första anblicken eftersom de är ganska lika varandra utseendemässigt. Men skillnaden är ganska stor vad gäller egenskaper och prestanda.

Bugaboo Fox har smidigare ihopfällning

En stor skillnad mellan Bugaboo Buffalo och Fox är att Buffalo egentligen inte kunde stå stabilt på marken efter att man fällt ihop den. Med Fox så kan man ha barnvagnen stående när den är ihopfälld. Fox blir dessutom mer kompakt och tar upp mindre utrymme vilket är en fördel om man bor trångt eller om man har ont om plats i bakluckan på bilen.

Bugaboo Fox har bättre fjädring i chassit jämfört med Buffalo

Bugaboo Fox är mer lättstyrde och har bättre fjädring i chassis vilket gör att den känns mjukare och härligare att köra jämfört med Buffalo. Fox upplevs även som mer lättrullad och lättstyrd.

Det man kan säga till Buffalos fördel är att den klarar snö och tuff terräng lite bättre eftersom den är tyngre och har större framhjul. Man måste kompromissa och med Fox har man valt att göra barnvagnen lättare vilket kanske har gjort att den fixar terräng lite sämre än Buffalo men Fox funkar ändå riktigt bra i all slags terräng så det är ingen stor skillnad.

Sen har man möjlighet att på Fox ändra position på styret så att de stora bakhjulen hamnar fram på barnvagnen vilket är mycket mer lämpligt när man kör i snö och tuff terräng.

Den stora skillnaden mellan Bugaboo Fox och Buffalo är som sagt att Fox har en hel del förbättringar och är mycket smidigare och mer lättmanövrerad jämfört med den lite klumpiga Bugaboo Buffalo.

Här är en bra video som visar skillnaden mellan Buffalo och Fox


Skillnaden mellan Bugaboo Fox och Buffalo video recension

Se hela recensionen av Bugaboo Fox


Bugaboo Fox Barnvagn Classic Komplett Emea

Bugaboo Fox Barnvagn Classic Komplett Emea – Pris: 14.150 kr

Se även:

Bugaboo Fox Barnvagn Grey Melange Styled by you – Pris: 13.110 kr
Bugaboo Fox Barnvagn Blue Melange Styled by you – Pris: 13.110 kr
Bugaboo Fox Barnvagn Black Styled by you – Pris: 12.720 kr
Bugaboo Fox Barnvagn Steel Blue Styled by you – Pris: 12720 kr

Bugaboo Fox – Mått, bredd och specifikationer

– Passar från nyfödd upp till 22 kg.
– 8.5-tums låsbara swivelhjul fram och 12-tums bakhjul.
– Handtagets höjd: 88.5 – 108.5 cm.
– Vikt med sittdel: 9.9 kg.
– Sittdelens höjd från marken: 59 cm.
– Mått hopfälld i ett stycke (lbh) 46 x 60 x 88 cm.
– Mått kompakt hopfällning (lbh) 66 x 54 x 19 cm.
– Förvaringskorg under sittdel: 38 liter.
– 2 års garanti (med ett extra år om man registrerar sig på märkets hemsida).

Share Button
Profilbild

Om Caroline Sandell

Väldigt upptagen trebarnsmamma och bloggare som gillar att testa nya produkter. Tränar crossfit och är utbildad personlig tränare.

Visa alla poster av Caroline Sandell →

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *