Bugaboo Cameleon 3 Test & Recension (Bättre än Fox?)

Bugaboo Cameleon 3 test och recension

Bugaboo Cameleon 3

Pris: 8.914-10.959 kr
9.4

Hållbarhet

9.5/10

Ihopfällning

8.3/10

Körning

9.5/10

Design

10.0/10

Komfort

9.5/10

Fördelar

  • Hög kvalitet
  • Bra säkerhet
  • Snygg design

Nackdelar

  • Ganska dyr
  • Lite klumpig ihopfälld
Share Button
Omdöme:

Bugaboo Cameleon 3 Plus är en riktigt bra duovagn. Det är en lätt och smidig barnvagn anpassad för storstadslivet. Cameleon 3 är inte den minsta eller smidigaste barnvagnen från Bugaboo (se Bugaboo Bee). Vill man ha en större tvillingvagn så ska man köpa Bugaboo Donkey2. Det är Bugaboo Fox som Cameleon 3 tävlar med och jag måste säga att Fox är snäppet vassare. Men Cameleon 3 är ett bra alternativ om man vill spara några tusenlappar eftersom den är billigare än Fox.

Se recension av Bugaboo Fox

 

Bugaboo Cameleon3 Plus

Bugaboo Cameleon3 Plus – Pris: 8.914-10.959 kr (beroende på modell)

Se alla modeller

Du kan köpa Bugaboo Cameleon3 Plus på babyshop.se

Bugaboo är känd för att tillverka riktigt snygga barnvagnar och Cameleon är inget undantag. Jag gillar verkligen designen! Något som verkligen är uppskattat vad gäller Bugaboos barnvagnar är att de är så anpassningsbara. Man kan anpassa stil och design efter sina egna önskemål.

Alla barnvagnar från Bugaboo håller väldigt hög kvalitet och man förväntar sig inget mindre från Bugaboo Cameleon. Mycket riktigt har Cameleon visat sig vara en barnvagn av mycket hög kvalitet.

Bugaboo Cameleon är en riktigt lyxig och populär barnvagn som används flitigt av kändisar och föräldrar med stil.

Jag har tagit mig en närmare titt på denna populära barnvagn från Bugaboo för att se om den lever upp till dess goda rykte.


Test & Recension av Bugaboo Cameleon 3

Detta är nu tredje versionen av Bugaboo Cameleon. Bugaboo uppdaterar sina barnvagnar med jämna mellanrum och fokuserar på att förbättra snarare än att tillverka en helt ny modell. De lyssnar på användarnas önskemål och gör de förändringar som krävs för att närma sig målet om den perfekta barnvagnen.

Överlag har denna barnvagn fått mycket bra recensioner och det är framför allt en mycket säker och lättmanövrerad barnvagn av hög kvalitet som passar i storstadsmiljö.

Skillnaden mellan Bugaboo Cameleon 2 och Cameleon 3

Tänkte först kortfattat gå igenom vilka ändringar som gjort på den nya uppgraderade versionen Cameleon 3.

Första  versionen av Cameleon gavs ut 2005 och såldes tills 2007/2008. Sen kom Cameleon 2 (eller Cameleon+) ut med förbättrad handtagsreglering. Den senaste versionen är Cameleon 3 som började säljas 2012.

Cameleon + och Cameleon 3 ser nästan likadana ut men vad gäller funktioner och körkänsla så skiljer sig barnvagnarna ganska mycket från varandra.

Tittar man noga så har Cameleon 3 något snyggare design men det viktiga är att chassit är stabilare och handtaget rör sig inte lika mycket. Att handtaget rörde sig lite mer än vad man skulle önska sig på  Cameleon 2 var ett problem som många klagade över. Detta åtgärdades med den nya versionen Cameleon 3.

Rörlig bygel

Cameleon3 Rörlig Bygel

Cameleon 3 har rörlig bygel vilket underlättar när man ska placera barnet i barnvagnen. Tidigare var man tvungen att lossa helt på bygeln.  Nu behöver man bara lossa bygeln på ena sidan och svänga den åt sidan så att man kan placera barnet i barnvagnen. Helt klart en jättestor förbättring!

Fler färbättringar:

– Selen på sittdelen går att justera i höjd precis som på Bugaloo Donkey.
– Det är enklare att ta bort fram och bakjul.
– Broms med ett klick istället för tre.
– Chassit kan enklare fällas ut och är nu låst i den positionen
– Bättre och större varukorg

En annan stor skillnad är att handtaget på Cameleon 3 nu är gjord i läder (konstläder) till skillnad mot Cameleon 2 som gjordes i skum.

 

 

Cameleon3 Styre

Det nya styret med konstläder är helt klart en förbättring jämfört med skumgummi styret som kunde bli slitet efter ett tag. Alla handtag är gjorda i läder på Cameleon 3.

Skillnaden mellan Cameleon 2 och 3 (video review)


Lätt, smidig och slimmad chassi

Cameleon 3 har en väldigt snygg och lätt chassi av mycket hög kvalitet. Barnvagnar brukar vara ganska stora och klumpiga men Cameleon 3 lättare och smidigare än de flesta även om det är en fullstor barnvagn. Aluminium chassin är lätt men ändå stark och hållbar.

Bugaboo Cameleon 3 Chassis

Handtaget går att justera från 100 cm upp till 111cm. Det är mycket enkelt att justera höjden på styret så att handtaget hamnar i den nivån man föredrar.  Du kan även flytta styret framåt och bakåt.

Bugaboo Cameleon 3 Justeringa

Överlag känns konstruktionen väldigt bra och solid och alla material på handtag, tyger och säten är av högsta kvalitet.

Bugaboo har sin egen fabrik och tillverkar alla delar från grunden med sina egna designers och ingenjörer. Varenda liten detalj är optimerad för bästa möjliga prestanda.


Stora bakhjul och små framhjul med fjädring

Bugaboo Cemeleon har två små framhjul med fjädring. Du kan ställa in hur mycket fjädringen man vill ha beroende på barnets ålder.

Bugaboo Cameleon hjul med fjädring

De stora bakhjulen är fyllda med skum och inte luft så man behöver inte oroa sig för att man ska få punktering eller att luften har gått ur. Dessa däck behöver inte pumpas men ger ändå samma mjukhet när man rullar vagnen.


Anpassningsbar barnvagn för tuff terräng

Barnvagnen fungerar utmärkt att köra på gator och torg men hur rullar den i snö och tuff terräng?

Om man vill köra barnvagnen i lite tuffare terräng så kan man flytta fram styret så att de stora bakhjulen nu är längst fram på barnvagnen (se bilden nedan).

Bugaboo Cameleon i tuff terräng

De stora framhjulen funkar bättre att rulla med över snö och ojämn mark.

Det går även att konvertera barnvagnen till en tvåhjulsvagn som man drar bakom sig vilket funkar bättre när man drar barnvagnen i skogen eller på stranden.

Cameleon 3 två hjuls vagn


Smidig och förbättrad sittdel

Att ändra vinkel på sätet är mycket enkelt, du trycker bara på de vita knapparna som sitter på sidan för att sedan justera vinkel. Du kan även med en knapptryckning ta bort sätet helt och vända på den.

Det finns tre positioner att välja mellan: helt liggandes, halvt liggandes och upprätt (se bilden nedan).

Bugaboo Cameleon 3 Sittdel Positioner

Sätet är 47cm lång and 32cm bred. Barnvagnen klarar barn på upp till 17 kg.

Bugaboo Cameleon 3 Sittdel

Selen är som sagt justerbar i höjd precis som på Bugaloo Donkey.

Liggdel

Till Bugaboo Cemeleon finns även en liggdel som man använder under barnets första tid. Liggdelen fäster man enkelt på sätet så de använder samma ram. Liggdelen klarar 9 kg.

Bugaboo Cemeleon Liggdel


Bugaboo Cemeleon ihopfälld

Att fälla ihop barnvagnen kan vara lite bökigt om man inte vet hur man ska göra. Man måste först ta bort sätet innan man kan fälla ihop Bugaboo Cemeleon (se videon nedan).

Fördelen med att man måste plocka isär barnvagnen i två delar innan man fäller ihop den är att den blir mycket lättare att lyfta.

Bugaboo Cemeleon ihopfälld


Bugaboo Cameleon 3 – Test & Recension (video review)

Bugaboo Cameleon 3 – Mått, bredd och specifikationer

– Från födseln upp till 17 kg.
– Mått (lwh): 90 x 50 x 31 cm hopfälld.
– Bredd: 59 cm utfälld.
– Vikt (chassi + sittdel): 9.6 kg.
– Förvaringskorgens kapacitet: 22 liter.

Du kan köpa Bugaboo Cameleon 3 på babyshop.se

Har du testat Bugaboo Cameleon 3? Lämna en kommentar och berätta vad du tycker!

Share Button
Profilbild

Om Caroline Sandell

Väldigt upptagen trebarnsmamma och bloggare som gillar att testa nya produkter. Tränar crossfit och är utbildad personlig tränare.

Visa alla poster av Caroline Sandell →

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *