Cinderella Förbränningstoalett Gasol (utan el)

Cinderella Förbränningstoalett Gasol utan el

Har man ett fritidshus eller en sommarstuga som inte är anslutet till vatten eller avloppssystem kan man skaffa sig en förbränningstoalett. En förbränningstoalett behöver inget vatten och behöver heller inte anslutas till ett avloppssystem.

Med en förbränningstoalett bränns all toalettavfall upp i mycket hög temperatur så det endast finns kvar en liten mängd aska. Det är med andra ord väldigt enkelt att ta hand om avfallet när det är dags att tömma toaletten.  För att inte tala om hur mycket fräschare det är jämfört med att tömma utedasset. Eftersom avfallet bränns upp till aska är förbränningstoaletten luktfri.

Vissa förbränningstoaletter har en display som visar när det är dags att tömma toan på aska. Man behöver sedan inte kasta askan, en smartare lösning är att sprida askan i trädgården eftersom det kan användas som kalknings- och kaliumgödselmedel.

Eftersom en förbränningstoalett inte använder vatten måste man ha en påse vid varje toalett för att hålla toaletten ren. Påsen lägger man ner i toaletten och sedan spolas den ner och avfallet bränns upp när man är klar med toalettbesöket. En mycket enkel och framförallt fräsch lösning när man inte har tillgång till vatten och avlopp.

En förbränningstoalett kräver ingen vatten eller avlopp

Förbränningstoalett bäst i test

En förbränningstoalett som inte kräver vatten och avlopp (en så kallad Torra förbränningstoalett) är mycket enkel att installera och kräver ingen fackman som hjälper till. En torr förbränningstoalett behöver inte stå i ett uppvärmt rum på vinter.

Det blir betydligt billigare att bara köpa en förbränningstoalett jämfört med att koppla  vatten och avlopp till huset. Med en förbränningstoalett kan man skaffa sig ett extra badrum i huset utan att det måste finnas ett avlopp. Vilket rum som helst kan alltså fungera som en extra toalett. Det finns olika typer av förbränningstoaletter, nästan alla förbränningstoaletter drivs på el och då måste man ha tillgång till elektricitet i huset. Men om man har begränsad tillgång till el som ofta är fallet i ett attenfallhus eller ett fritidshus så kan man köpa en förbränningstoalett som använder gas som energikälla.

Gasoldriven förbränningstoalett utan el

Cinderella Förbränningstoalett Gasol 12v

En gasoldriven förbränningstoalett drivs av gasol och behöver alltså ingen el för att fungera. Det är användbart när man vill ha en toalett i ett hus eller en husvagn som saknar eller har begränsat med el. Gasol används ofta som en alternativ energikälla istället för el när det inte finns tillgång till elnät. Campingplatser med tält, husvagnar och fritidshus är exempel på boende där man vanligtvis inte har tillgång till el och då gasol kan användas istället. Har man ett fritidshus i ett glest befolkat område finns ofta ingen tillgång till ett elnät och då kan en förbränningstoalett med gasol vara ett mycket bra alternativ.

Det finns i dagsläget inte särskilt många förbränningstoaletter med gasol. Lyckligtvis är den som finns en av de bästa förbränningstoaletterna på marknaden nämligen Cinderella Gas.

Cinderella Förbränningstoalett Gasol

Cinderella tillverkar riktigt bra förbränningstoaletter som har blivit utnämnda till bäst i test under flera år. De har fått väldigt högt betyg på de tester som utfört och recensionerna är mycket positiva. Cinderella toppar lisan över bästa förbränningstoaletten 2021.

Cinderella Gas är samma toalett som Cinderellas klassiska och mest populära förbränningstoa Cinderella Classic. Skillnaden är endast att Cinderella Gas använder gasol/propan istället för el. Elektronik, fläkt och mekanismen som öppnar luckan till förbränningskammaren använder en liten mängd el (12 V DC) och den elen drivs av ett batteri som laddas med hjälp av solceller.

Cinderella Gas har en maximal förbränningseffekt på 2,4 kW och gasolförbrukningen ligger på ca 180 gr/besök.

Jämfört med andra förbränningstoaletter är Cinderella Gas väldigt hög kapacitet och klarar 4 användare i timmen eller 10 – 12 personer per dygn vilket är mer än nog för de flesta stora familjer. Cinderellas är dessutom barnsäker.

Cinderella Förbränningstoalett hämtar luft utifrån

En annan fördel med Cinderella Gas är att förbränningstoaletten hämtar luft utifrån istället för inifrån.För att förbränningen ska fungera som den ska krävs ett stort luftflöde till förbränningstoaletten. Det vanligaste är att förbränningstoaletter hämtar luft inifrån badrummet vilket medför att den snabbt blir kallt i rummet och kostnaden för värmen blir mycket högre. Detta är framförallt ett problem på vinter då den uppvärmda luften sugs ur rummet hela tiden när man använder toaletten.  Cinderella Gas tar alltså sin luft utifrån och då uppstår inte det problemet. Cinderella Gas har dessutom mycket lägre luftförbrukningen de andra förbränningstoaletterna på marknaden.

Populär förbränningstoalett med gasol för husbil, husvagn och båt

Försäljningen av Cinderella Gas toalett går spikrakt uppåt och toaletetn har blivit mycket uppmärksammad. Det är lätt att förstå varför det är så populärt med en förbränningstoalett som inte behöver el. Behovet av en förbränningstoalett utan el är mycket stor eftersom det är mycket användbart i många olika situationer och boenden där man inte har tillgång till el. Dessutom är Cinderellas toaletter utsedda till bäst i test vilket gör dessa förbränningstoaletter ännu mer eftertraktade.

Cinderella Gas är den perfekta förbränningstoaletten för dig som saknar el och passar bra i till exempel fritidshus, husbil, husvagn, båt eller tält där det inte finns något elnät.

Pris: 38.980 kr – buildor.se

Köp förbränningstoalett Cinderella Gasol på buildor.se

 

Dela

Om Caroline Sandell

Väldigt upptagen trebarnsmamma och bloggare som gillar att testa nya produkter. Tränar crossfit och är utbildad personlig tränare.

Se alla artiklar av Caroline Sandell →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *