Bästa crosstrainer hemma (för hemmabruk) Bäst i test!

Bästa crosstrainer hemma (för hemmabruk) Bäst i test!

En crosstrainer för hemmabruk är perfekt om man vill ha effektiv träning för hela kroppen. Med en crosstrainer hemma kan man träna när som helst på dygnet utan att behöva ta sig till gymmet vilket underlättar när man försöker gå ner i vikt eller vill få en bättre kondition. Att träna regelbundenhet är viktigt både för viktnedgång och konditionsträning. Med en crosstrainer i hemmet minskar risken för att man hoppar över träningspasset för att man inte har tid eller ork att ta sig till gymmet.

En crosstrainer är ett träningsredskap som aktiverar i stort sett hela kroppen. Det är den ultimata träningsmaskinen för kondition och viktnedgång eftersom man använder alla stora muskelgrupper vilket bränner maximalt med kalorier på så kort tid som möjligt.

Crosstrainer jämfört med andra träningsmaskiner – Bra eller dåligt?

Den enda träningsmaskinen som är likvärdig med en crosstrainer är trappmaskinen med rörliga handtag som också aktiverar hela kroppen. Trappmaskinen ger dessutom bättre träning för rumpa och lår. En trappmaskin med rörliga handtag är dock lite dyrare jämfört med en crosstrainer.  Vilka muskler aktiverar då en crosstrainer?

Crosstrainer muskelgrupper

Som bilden visar jobbar man mycket med rumpa, lår och baksidan av benen, även vader tränas intensivt. Mage, armar och rygg aktiveras också men inte lika mycket som rumpa och ben. Tränar man för kondition eller kaloriförbränning är det bra om övningen aktiverar så många muskelgrupper som möjligt.

Roddmaskin eller crosstrainer?

En roddmaskin aktiverar främst ryggen och baksidan av axlarna men även benen och biceps får arbeta. En roddmaskin är ett bra alternativ men maskinen tar större plats hemma och träningen är lite väl centrerad till ryggen. Det bästa är naturligtvis att alternera mellan olika träningsmaskiner och det kan man göra på ett gym men om man ska träna hemma har man oftast bara plats med en träningsmaskin.

Airbike/motionscykel eller crosstrainer?

En motionscykel aktiverar endast benen och möjligtvis bålen en aning. Det är ett bra alternativ om man vill träna benen eller konditionen men det ger inte lika allsidig träning som en crosstrainer. En motionscykel eller airbike kan vara bra som rehabträning om man har problem med knäna. Crosstrainer, motionscykel och roddmaskin är träningsmaskiner som är skonsamma mot lederna. Träningscykeln tar liten plats i hemmet.

Crosstrainer eller löpband?

Ett löpband är inte lika skonsamt för lederna som de andra träningsmaskinerna. Löpbandet är perfekt om man tycker om att springa och vill behålla sin kondition även på vintern när det är för kallt för att springa utomhus. Man kan även promenera på ett löpband. När man springer tränas benen och även bålen till viss del men löpbandet ger inte lika allsidig träning som en crosstrainer. Ett löpband kan vara ganska stort och ta mycket plats hemma.

Vilken crosstrainer ska man köpa?

Priset på olika crosstrainers kan variera kraftigt, men vad är det för skillnad på dessa olika modeller? Fungerar det lika bra att köpa en billig crosstrainer? Den finns många skillnader mellan olika modeller som avgör priset. En viktigt skillnad är konstruktionen. En bra crosstrainer har en tålig och stabil konstruktion som håller länge. Ska man använda sin crosstrainer mycket under lång tid är det smartast att köpa en lite dyrare maskin som är hållbar. Det är mer mer komfortabelt och roligare att använda en crosstrainer av bra kvalitet jämfört med en billig och ranglig maskin som gnisslar. Man bör även tänka på att de olika modellerna har olika viktgränser. Om du väger mycket så bör du köpa en crosstrainer som har en maxvikt som klarar av belastningen.

Bästa crosstrainer 2022 är:

1.Abilica Stream FC X – Black Line, Framhjulsdriven Crosstrainer (Bäst i test)
2. Titan LIFE Athlete C55, Framhjulsdriven Crosstrainer (Mest Prisvärd)
3. Crosstrainer M – Magnetisk (Billig och bra crosstrainer för hemmabruk)


Abilica Stream FC X – Black Line, Framhjulsdriven Crosstrainer (Bäst i test)

 

Abilica Stream FC X – Black Line, Framhjulsdriven Crosstrainer (Bäst i test)

Här har vi en riktigt bra crosstrainer som är utnämnd till bäst i test. Det är en avancerad och ganska stor crosstrainer som tar ganska mycket plats i hemmet. Men eftersom det är en framhjulsdriven crosstrainer är den lätt att hantera trots sin storlek. Det går enkelt och smidigt att flytta crosstrainern med hjälp av framhjulen. Denna crosstrainer ger mycket bra träning även för överkroppen. Det är ingen billig crosstrainer utan den passar dig som vill ha den absolut bästa crosstrainern med maximal komfort och avancerad teknik. Är du seriös med din träning och kommer använda din crosstrainer ofta är Abilica Stream FC X värd pengarna. Den är mer behaglig och roligare att använda jämfört med en budgetmaskin och du får bättre resultat med träningen.

Crosstrainern har elektromagnetiskt motstånd (EMS) och en steglängd på 51 cm. Abilica Stream FC X har stöd för kraftigt motstånd vilket ger bra muskelträning för hela kroppen. Även de mest vältränade atleterna får en utmaning. Dator har inbyggd Bluetooth och har många olika program som erbjuder rolig och varierad träning. Konstruktionen är tålig och stabil vilket gör att träningsmaskinen håller länge även om den används många timmar varje dag. Personer som väger upp till 200 kg kan använda denna crosstrainer.

Mer info..

Köp Abilica Stream FC X till reapris från traningsmaskiner.com


Titan LIFE Athlete C55, Framhjulsdriven Crosstrainer (Mest Prisvärd)

 

Titan LIFE Athlete C55 Framhjulsdriven Crosstrainer

Här har vi en relativt billig crosstrainer som är mycket prisvärd. Den är utsedd till bäst i test i budgetkategorin. Det är en ganska stor crosstrainer med lång steglängd på hela 40 cm. Avståndet mellan pedalerna är 35 cm. En lång steglängd ger mer effektiv träning för hela kroppen. Crosstrainern har justerbart motstånd så att du kan anpassa din träning efter förmåga. Displayen visar relevant information så som kaloriförbrukning, tid, distans och puls. Den är enkelt att flytta eftersom det är en framhjulsdriven crosstrainer. Du kan väga max 120 kg när du använder Titan LIFE Athlete C55.

Mer info..

Köp Titan LIFE Athlete C55 till reapris från traningsmaskiner.com


Crosstrainer M – Magnetisk (Billig och bra crosstrainer för hemmabruk)

 

Crosstrainer M - Magnetisk (Billig och bra crosstrainer för hemmabruk)

Detta är en mycket prisvärd crosstrainer som är perfekt att ha i hemmet om man vill träna kondition eller om man vill gå ned i vikt. Det är en medelstor träningsmaskin som inte tar allt för mycket plats i hemmet. Denna crosstrainer har magnetisk motstånd och är mycket tystgående vilket är bra så att man inte stör andra familjemedlemmar. Du kan träna framför din tv utan att ljudet stör. Crosstrainern har beröringssensorer som mäter hjärtfrekvens och det finns en display som visar distans, kaloriförbränning och tid. Det finna 8 olika inställningar för motstånd så att man kan anpassa intensiteten på träningen efter behov och förmåga.

Crosstrainer M – Magnetisk har fått högsta betyg i recensioner av användare och är ett mycket bra val om man vill ha en bra och billig crosstrainer.

Mer info..

Köp Crosstrainer M – Magnetisk från hemfint.se


Se alla crosstrainers..

 

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *