Delta Forest II 10×42 – Test & Recension

Delta Forest II 10×42 är en prisvärd nybörjarkikare som kan köpas till ett mycket rimligt pris. Det som är bra med denna kikare är inte bara priset utan även dess optiska egenskaper. Detta är den perfekta kikaren för dig som vill ha kvalitet utan att behöva spendera allt för mycket på sin nya hobby.

Vortex har lyckats etablera ett pålitligt och välkänt varumärke under de senaste åren. Det grundades 2002 och deras huvudsakliga ideologi är fortfarande densamma än i dag – professionell och snabb service. Vortex blir ett allt mer känt och etablerat varunamn över hela världen när det gäller optik.

Test och recension av Delta Forest II 10×42

Delta Forest II  är mycket välbyggd och är utmärkt för observation i naturen eftersom dess utseende smälter in fint med naturen och omgivningen. Byggkvalitet är precis som  priset, tillfredsställande och gummit är snyggt format och starkt. Även  plastdetaljerna på kikaren är slitstark och av bra kvalitet.

Forest II är relativt liten men känns ganska tung i handen jämfört med andra kikare i samma storlek. Gummit som kikaren är belagd med är i den jaktgröna färgen och väldigt mjukt – tyvärr inte den bästa typen av underlag för dåliga väderförhållanden eftersom det ger ett sämre grepp. Tumstöden på tunnorna saknas också, istället för dem finns en extra lina under kikaren och det tjänar liksom till en mer bekväm hantering och hållning. Kikarens design är väldigt enkel men ändå väldigt passande och snygg.

Delta Forest II 10×42 är perfekt för fågelskådare

10×42-konfigurationen är det bästa valet om man vill se detaljer på långt avstånd. Delta Forest II 10×42 är perfekt för fågelskådare och de som ofta besöker natur- och safariparker. Denna konfiguration är bättre för observation på längre avstånd, men 10×42-kikaren kommer att prestera sämre i svagt ljus än 8×42-kikaren (Se Delta Forest II 8×42). Du kommer att få känslan av att vara närmare föremålet när du observerar. Det kommer också att ge en mer märkbar nivå av skakningar i dina händer jämfört med kikaren med lägre förstoring. Även om det fortfarande är uthärdligt, föredrar vissa användare att montera sina 10×42-enheter på ett stativ.

Bilderna du får med Delta Forest II är mycket ljusa och detaljerade. LlinseN är helt multi-belagda med BaK-4 glas som används på takprismor som tjänar till en högre ljustransmittans. Forest II ett relativt kort närfokuseringsavstånd som är ännu bättre för att observera objekt som är närmare och har ett brett synfält med bra upplösning och skarp bild från kant till kant.

Kikaren har ett centralt fokuseringssystem med dioptriinställning för höger öga. Rotationen är robust, inte för snabb eller lös och låter inte.

Okularet är multipositionerat med en vrid- och glidmekanism. Delta Forest II erbjuder två klickstopp. Forest klickstopp är faktiskt svåra att lägga märke till när du vrider ögonmusslorna och är därför inte så exakta och obekväma att justera. När det gäller materialet är gummit som används på kikaren mycket obehagligt när det pressas mot ansiktet. Den anpassar sig inte till formen på ansiktet runt ögonen eftersom gummi är så hårt.

Kikaren är tillverkad i Kina och endast tillgänglig i grön färg. Delta Forest II är anpassningsbar för stativ.

Delta Forest II 10×42 Specifikationer

-Takkantprisma.
-Fully Multi Coated (FMC) linser.
-Justerbara ögonmusslor.
-Centerfokus.
-Kvävgasfylld.
-Vattentät och fukttät.
-Fas korrigerade prismor.
-Förstoring: 10x.
-Objektiv diameter: 42mm.
-Synfält: 119m/1000m.
-Prisma: BAK4.
-Utgångspupill: 4.2.
-Närgräns: 2m.
-Skymningsvärde: 20.
-Stativadapter: ja.
-Vikt: 710g.
-Storlek: 34x123x52 mm.
-Garanti: 5 års

Delta Optical Forest II 10x42

Omdöme

Delta Forest II erbjuder mycket för pengarna och är verkligen prisvärd med tanke på kvaliteten på de optiska egenskaperna. Det kanske inte är den kikaren som har snyggast design men om man inte bryr sig så mycket om utseendet och ville ha suverän optisk prestanda till ett bra pris skulle jag utan tvekan rekommendera Delta Forest II. Kikaren har fått bra recensioner och genomsnitt betyget från användare ligger på 4,6 av 5.

Köp Delta Forest II 10×42 från pnjakt.se

Se även bästa kikaren 2023


Denna recension baseras på dessa tester


https://huntingbinoculars.net/vortex-crossfire-10×42-vs-delta-forest-ii-10×42

Hur väljer vi vilken produkt som är bästa köpet?

Våra rekommendationer baseras på flera oberoende recensioner och betyg från användare. Vi tar även hänsyn till olika faktorer så som produktspecifikationer, popularitet och pris. Istället för att testa produkterna själva samlar vi in feedback från flera oberoende användare som har använt och testat produkterna under en längre tid. Vi tror att denna metod ger en mer heltäckande bild av produktens prestanda och kvalitet, jämfört med att endast basera produktbetyg på ett enstaka test.

Vi vill erbjuda en omfattande och trovärdig källa till information om produkter och tjänster på marknaden och hjälpa våra besökare att göra ett välgrundat köpbeslut.

Dela