Drönare med kamera och VR glasögon (FPV – Drönare)

Funderar du på att köpa drönare med VR glasögon? Se denna guide innan du köper! Man kan antingen köpa en drönare med medföljande VR glasögon eller så köper man VR glasögonen och drönaren separat. Utbudet blir betydligt större om man köper separat. Det finns vissa drönar glasögon som passar till ett visst märke. Det är även skillnad mellan VR glasögon som fungerar genom mobilen och FPV glasögon som har sin egen display.

En VR Drönare är vilken drönare som helst som har möjligheten att använda ett par Virtual Reality-glasögon för att se liveflödet från kameran. Ordet VR kommer från Virtual Reality men eftersom drönaren faktiskt sänder bilder från den verkliga världen, skulle jag säga att namnet egentligen inte matchar.

Skiljer sig ett VR-headset från FPV-drönarglasögon?

Ja de skiljer sig eftersom VR-headsetet används för typiska stabiliserade kameradrönare eller med mobiler och signalen är digital. Samtidigt är FPV-glasögon en term som tenderar att användas för Racing-drönare med små FPV-kameror med mycket låg latens (analog). VR-glasögonen kan också vara enkla mobil-VR-glasögon medan telefonen är ansluten till drönarens liveflöde.

FPV glasögon är betydligt dyrare och används bara om man har riktigt snabba och avancerade drönare. De har sin egen display och är inte beroende av mobilen. VR glasögon använd tillsammans med drönaren via en app, drönarens display streamas då till mobilen. Det bästa och billigaste alternativet är att köpa ett par VR glasögon som passar din mobil och använda den tillsammans med din drönare via en app.

Det här med drönare är en spännande och ny teknologi som har blivit väldigt populärt de senaste åren trots alla strikta och begränsande regler kring hur och vart man får flyga. Fler och fler företag konkurrerar om att tillverka den bästa drönaren på marknaden. Drönarna får innovationer och funktioner hela tiden.

Se från drönarens perspektiv

En spännande och ny teknologi är VR (Virtual reality) med VR glasögon från de ledande tillverkarna Oculus Rift och HTC Vive. Denna teknik ger en häftig upplevelse och används främst inom spel och film men nu går det även att använa VR glasögon till drönare. När man använder VR glasögon till en drönare så ser man utifrån drönarens perspektiv när man flyger över hus och landskap. Man kan även röra på huvudet för att se sig omkring med en utsikt på 360 grader och det känns nästan som om man flyger på riktigt. Det kräver naturligtvis att drönaren har en kamera som går att rotera 360 grader.

Det viktigaste man bör tänka på när man köper VR glasögon är bildkvaliteten och hur bekvämt glasögonen sitter.

Dji FPV Drönare Combo kit (Bästa drönare med kamera och VR glasögon)

Dji FPV Drönare Combo kit (Bästa drönare med kamera och VR glasögon)

För dig som vill ha en fantastisk upplevelse rekommenderar vi Dji FPV Drönaren med VR glasögon och fjärrkontroll. Det kommer att kännas som du flyger på riktigt och denna drönare har en maxhastighet på över 140 km/h. Kameran filmar i 4K och 60 fps men till glasögonen strömmar den i upp till 120 fps. Det är en drönare som passar alla med flera flyglägen för både nybörjare och proffs. Dji FPV har även ett funktion som stabiliserar drönaren om det uppstår en nödsituation. Detta är en mycket användbar funktion om man hamnar i trubbel. Drönaren har ett Micro-SD-kort på max. 256 GB.

Dji FPV Drönaren har tre olika lägen:

  • Sport – Få det dynamiska utseendet på FPV-filmer enkelt i S-läge. Detta hybridflygläge kombinerar friheten att flyga manuellt med de förenklade kontrollerna från tidigare DJI-drönare.
  • Normal – Perfekt för nya användare, N-läget erbjuder uppslukande flygning med traditionella drönare flygkontroller tillsammans med DJI säkerhetsfunktioner som hinderavkänning.
  • Manuell – Flyg i M-läge för fullständig, obegränsad kontroll och fullständig FPV-flygupplevelse. Anpassa parametrar och njut av flygning och filmer olikt något annat.

Ta en titt på denna video för att få känslan av hur fantastisk det är att uppleva DJI-drönaren med VR glasögon

Dji FPV Drönare Combo kit går att köpa på Kjell och Company

Se även bästa drönaren med kamera 2023 (Bäst i test)

 

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *