Drönare med Kamera och VR Glasögon (Köpguide)

Kombinationen av en drönare med kamera och VR-glasögon möjliggör en unik flygupplevelse. Användaren kan se livevideofeeden från drönans kamera i VR-glasögonen, vilket ger känslan av att vara ombord på drönaren och se utifrån drönarens perspektiv när man flyger över hus och landskap. Man kan även röra på huvudet för att se sig omkring med en utsikt på 360 grader och det känns nästan som om man flyger på riktigt.

Detta gör det möjligt att utforska platser och miljöer på ett spännande sätt, och det är särskilt populärt inom hobbyfotografi och videografi, där det ger en unik möjlighet att få fantastiska luftbilder och filmer. Det kan också användas för virtuell sightseeing och spel.

Vad är en VR drönare?

En VR Drönare är vilken drönare som helst som har möjligheten att använda ett par Virtual Reality-glasögon för att se liveflödet från kameran. Ordet VR kommer från Virtual Reality men eftersom drönaren faktiskt sänder bilder från den verkliga världen, skulle jag säga att namnet egentligen inte matchar.

Vad är ett VR-headset eller FPV-drönarglasögon?

Begreppen ”VR headset” och ”VR glasögon” används ofta synonymt, men det finns vissa skillnader i terminologin beroende på hur produkterna marknadsförs. I allmänhet syftar båda termerna på enheter som används för att uppleva virtuell verklighet, och de kan användas i många fall för liknande ändamål. Dock finns det några subtila skillnader att beakta:

 1. VR headset (Virtual Reality Headset): Denna term brukar användas för att beskriva mer avancerade VR-enheter som täcker hela användarens synfält och erbjuder en djupare och mer immersiv VR-upplevelse. VR headset kan vara avsedda för användning med datorer eller spelkonsoler och är ofta utrustade med inbyggda sensorer för positionsspårning. Exempel på VR headset inkluderar Oculus Rift, HTC Vive och PlayStation VR.
 2. FPV-drönarglasögon (First Person View Drone Goggles): FPV-drönarglasögon är speciellt utformade för användning i samband med FPV-drönarflygning. Dessa glasögon gör det möjligt för drönaroperatören att se livevideofeeden från drönans kamera i realtid. Det ger en känsla av att vara ombord på drönaren och se världen från dess perspektiv, vilket är särskilt användbart för precision och kontroll när man flyger drönaren. FPV-drönarglasögon kan vara trådbundna eller trådlösa och är vanligtvis mycket kompakta och lätta för bärbarhet.

Skillnaden mellan de två ligger i användningsområdet: VR-headset är främst inriktade på virtuell verklighet för spel och underhållning, medan FPV-drönarglasögon är specifikt utformade för att förbättra upplevelsen av att flyga en drönare genom att erbjuda en förstapersonsutsikt från drönaren.

När det gäller att använda VR-enheter med drönare, är det möjligt att använda både VR headset och VR glasögon, beroende på drönarmodellen och dess kompatibilitet. De grundläggande kraven för att använda en VR-enhet med en drönare är att enheten kan visa livevideofeed från drönans kamera i en virtuell miljö och att den är kompatibel med den aktuella drönans mjukvaru- och hårdvarusystem.

Ska man köpa drönaren och VR glasögonen separat eller i paket?

Man kan antingen köpa en drönare med medföljande VR glasögon eller så köper man VR glasögonen och drönaren separat. Utbudet blir betydligt större om man köper separat.

För vissa drönarmodeller erbjuder dock tillverkaren ofta ”Fly More”-paket eller liknande, som inkluderar extra tillbehör som kan inkludera VR-glasögon, reservbatterier, fjärrkontroller och mer. Detta kan vara ett bekvämt sätt att köpa allt du behöver för en komplett flygupplevelse i ett paket.

Det är viktigt att kolla produktbeskrivningar och kompatibilitetsinformation för både drönaren och VR-glasögonen innan du gör ett köp för att vara säker på att de är kompatibla med varandra och uppfyller dina behov. Det finns också många tredjepartstillverkare av VR-glasögon och tillbehör som kan vara kompatibla med olika drönarplattformar, så det kan vara värt att utforska olika alternativ om du vill ha specifika funktioner eller prispoäng.

Vad bör man tänka på när man köper drönare med VR glasögon?

Det viktigaste man bör tänka på när man köper VR glasögon är bildkvaliteten och hur bekvämt glasögonen sitter. Men du bör du ta hänsyn till flera viktiga faktorer för att få den bästa upplevelsen. Här är några av de viktigaste sakerna att tänka på:

 1. Kompatibilitet: Se till att drönaren du vill köpa är kompatibel med de VR-glasögon du planerar att använda. Många tillverkare erbjuder egna VR-glasögon som är avsedda att fungera sömlöst med deras drönarprodukter.
 2. Typ av drönarflygning: Överväg vilken typ av drönarflygning du är intresserad av. Om du är en FPV-drönarpilot och vill ha en förstapersonsutsikt från drönarens perspektiv, kommer FPV-glasögon vara mer lämpliga. Om du letar efter en mer allmän virtuell verklighetsupplevelse för underhållning, kan ett fullskaligt VR-headset vara bättre.
 3. Budget: Bestäm din budget innan du börjar söka efter en drönare med VR-glasögon. Priset på dessa enheter kan variera beroende på märke, modell och funktioner. Se till att du har råd med den drönaren och de glasögon du vill köpa.
 4. Kamera och videokvalitet: Om du är intresserad av fotografering eller videografik, överväg kamerans kvalitet på drönaren. Se till att den har de funktioner och specifikationer du behöver för dina syften.
 5. Flygtid och batteritid: Kolla drönarens flygtid och dess batteritid. En längre flygtid ger dig mer tid att njuta av din flygning, medan en kort batteritid kan begränsa din användning.
 6. Storlek och portabilitet: Tänk på storleken och portabiliteten hos både drönaren och VR-glasögonen. Små och lätta enheter kan vara enklare att transportera och använda i fält.
 7. Flygrestriktioner och lagar: Bli medveten om de lokala och nationella lagar och regler som gäller för drönarflygning i ditt område. Det är viktigt att följa alla lagliga krav och restriktioner.
 8. Användarrecensioner och expertrekommendationer: Läs recensioner och ta del av rekommendationer från andra drönarentusiaster och experter för att få en bättre förståelse för prestanda, pålitlighet och funktionalitet hos de produkter du överväger.
 9. Tillbehör och garantier: Kolla om det finns tillgängliga tillbehör som kan vara användbara, och kontrollera garantier och serviceavtal för din utrustning.

Dji FPV Drönare Combo kit (Bästa drönare med kamera och VR glasögon)

Dji FPV Drönare Combo kit (Bästa drönare med kamera och VR glasögon)

För dig som vill ha en fantastisk upplevelse rekommenderar vi Dji FPV Drönaren med VR glasögon och fjärrkontroll. Det kommer att kännas som du flyger på riktigt och denna drönare har en maxhastighet på över 140 km/h. Kameran filmar i 4K och 60 fps men till glasögonen strömmar den i upp till 120 fps. Det är en drönare som passar alla med flera flyglägen för både nybörjare och proffs. Dji FPV har även ett funktion som stabiliserar drönaren om det uppstår en nödsituation. Detta är en mycket användbar funktion om man hamnar i trubbel. Drönaren har ett Micro-SD-kort på max. 256 GB.

Dji FPV Drönaren har tre olika lägen:

 • Sport – Få det dynamiska utseendet på FPV-filmer enkelt i S-läge. Detta hybridflygläge kombinerar friheten att flyga manuellt med de förenklade kontrollerna från tidigare DJI-drönare.
 • Normal – Perfekt för nya användare, N-läget erbjuder uppslukande flygning med traditionella drönare flygkontroller tillsammans med DJI säkerhetsfunktioner som hinderavkänning.
 • Manuell – Flyg i M-läge för fullständig, obegränsad kontroll och fullständig FPV-flygupplevelse. Anpassa parametrar och njut av flygning och filmer olikt något annat.
Dji FPV Drönare Combo kit går att köpa på Kjell och Company

Se även bästa drönaren med kamera 2024 (Bäst i test)

 

Hur väljer vi vilken produkt som är bästa köpet?

Våra rekommendationer baseras på flera oberoende recensioner och betyg från användare. Vi tar även hänsyn till olika faktorer så som produktspecifikationer, popularitet och pris. Istället för att testa produkterna själva samlar vi in feedback från flera oberoende användare som har använt och testat produkterna under en längre tid. Vi tror att denna metod ger en mer heltäckande bild av produktens prestanda och kvalitet, jämfört med att endast basera produktbetyg på ett enstaka test.

Vi vill erbjuda en omfattande och trovärdig källa till information om produkter och tjänster på marknaden och hjälpa våra besökare att göra ett välgrundat köpbeslut.

Dela