Bästa Dubbelcarport 2023! (Carport för 2 bilar)

Bästa Dubbelcarport (Carport för 2 bilar)

Om man vill behålla skicket på sina bilar kan det vara bra med en dubbelcarport som ger skydd mot väder och vind. En dubbelcarport ger gott om plats för 2 bilar och skyddar dem året runt. När man väljer en dubbel carport byggsats blir det också enklare att montera det själv snabbt och smidigt. Om man vill kan man också anlita någon som gör monteringen. Det finns modeller i olika design, men oftast kommer byggsatserna i obehandlat trä. Då behöver man lacka eller måla carporten och det är enkelt att välja färg själv för att matcha bostaden. Det går att anpassa både design och färg efter resten av huset. Man kan också att välja en dubbelcarport med pulpettak. Det finns också dubbelcarport med förråd om man behöver plats för förvaring.

En carport för 2 bilar med förråd är praktiskt och smidigt. En dubbel carport med isolerat förråd kan vara bra om man bor i ett kallare klimat. När man väljer en carport som byggsats får man också med ritningar. Det går också att göra vissa tillval om man vill anpassa dubbel carporten ytterligare.

Vilka mått har en dubbel carport ?

Det är viktigt att se över måtten för en dubbel carport så att den passar bra. Idag är det mer populärt med större bilar, men vanligtvis är bilen 1,8 m bred. En SUV kan däremot vara 1,9 m bred utan backspeglar och då måste man ha en dubbel carport på 6,5 m.

Behövs bygglov för en dubbelcarport?

När man väljer en större carport kan det behövas bygglov eller göras en bygganmälan till kommunen. Om carporten ska byggas närmare än 4,5 m från tomtgränsen eller i närheten av en allmän väg, sjö eller ett hav måste man ansöka om bygglov. När carporten är fristående, längre än 3 m och mindre än 15 kvm ses den som en friggebod. Då behöver man inte ansöka om bygglov bara man placerar den enligt reglerna. Om den är högre än 3 m eller större än 15 kvm måste en bygganmälan till kommunen göras. När den är högre än 4 m och större än 20 kvm behövs bygglov.

Vilken dubbelcarport ska man köpa?

Då man ska köpa en dubbelcarport är det bra att göra jämförelser innan köper för att hitta det bästa priset. Det är också viktigt att välja storlek, placering och material för att anpassa utseendet till huset och tomten. Det finns inte ett jättestort utbud av dubbel carport byggsatser.  Här är några populära alternativ för dig som funderar på att köpa en carport för två bilar.

Bästa dubbelcarport 2023 är:

1. Dubbelcarport Karl 40,6 kvm med förråd (Carport för 2 bilar)
2. Carport Robert 20,6 kvm (Klassisk dubbelcarport)


Dubbelcarport Karl 40,6 kvm med förråd (Carport för 2 bilar)

Dubbelcarport Karl 40,6 kvm med förråd (Carport för 2 bilar)

Dubbelcarport Karl 40,6 kvm är en byggsats som levereras obehandlad och måste grund- och täck målas. Den finns i fyra olika storlekar och takbeläggning ingår inte i byggsatsen, men kan väljas till. Det medföljer också en ritning till carporten. Grunden måste göras separat i form av en gjuten stabil platta. Materialet är nordisk gran och yttermåtten är 600×762 cm. Vägg höjden är 221 cm och vikten 1305 kg. Dubbel carport byggsatsen passar dig som behöver en carport byggsats för 2 bilar. Det är enkel att bygga en dubbelcarport och att göra de anpassningar som behövs. Utrymmet längst bak kan kompletteras med ett förråd.

Denna carport är perfekt om man vill ha ett stor carport med förvaringsmöjligheter. Det blir enkelt och smidigt att få plats med både extra däck, trädgårdstillbehör och andra saker som man vill gömma undan. Man behöver inte ha ett separat förråd och sparar på så sätt yta när de är placerade tillsammans. Det blir dessutom enkelt att kunna förvara sina saker i närheten av huset och inte behöva gå iväg för att hämta det som behövs. En dubbelcarport är ett bra val när man också har två bilar i hushållet.

Mer info…

Köp Dubbelcarport Karl 40,6 från Hemfint


Carport Robert 20,6 kvm Palmako (Dubbel carport byggsats)

Carport Robert 20,6 kvm Palmako (Dubbel carport byggsats)

Carport Robert 20,6 kvm är en klassisk dubbel carport för 2 bilar med en kraftig konstruktion av sex stolpar och spontat brädtak. Den är stabil och hållbar, vilket gör att den passar bra oavsett klimat. På sommaren skyddar carporten från sol och värme och på vintern skyddar den från snö och kyla. En dubbel carport är bra istället för ett garage eller om man vill ha den som komplement. Materialet är limträ så att den behåller både form och stabilitet. Konstruktionen har en slät och fin yta som minskar risken för skador.

Carporten är enkel och snabb att montera själv.  Man måste köpa till 9 st underlagspapp, 14 st takshingel och 9 st takpapp. De kraftiga stolparna är 120×120 mm och takbeläggning måste köpas till. Vikten är 1195 kg. Carporten passar bra om man inte behöver ett inbyggt förråd. Den är också ett bra val om man vill ha en klassisk carport för 2 bilar. Carporten är stabil och enkel att montera. Med en dubbel carport är det lätt att ta emot gäster som behöver en parkeringsplats. De slipper då leta efter en plats att ställa bilen på i området och bilen blir också skyddad.

Det kan vara skönt att slippa ta bort snö på vintern och att sitta i en varm bil på sommaren. Med en carport får man både skydd och ökar livslängden på bilen.

Mer info…

Köp Carport Robert 20,6 kvm från Buildor


Se alla carportar..

 

 

 

Hur väljer vi vilken produkt som är bästa köpet?

Våra rekommendationer baseras på flera oberoende recensioner och betyg från användare. Vi tar även hänsyn till olika faktorer så som produktspecifikationer, popularitet och pris. Istället för att testa produkterna själva samlar vi in feedback från flera oberoende användare som har använt och testat produkterna under en längre tid. Vi tror att denna metod ger en mer heltäckande bild av produktens prestanda och kvalitet, jämfört med att endast basera produktbetyg på ett enstaka test.

Vi vill erbjuda en omfattande och trovärdig källa till information om produkter och tjänster på marknaden och hjälpa våra besökare att göra ett välgrundat köpbeslut.

Dela