Bästa El Mopedbil Klass 1 & 2 (Eldriven Moppebil)

Bästa El Mopedbil Klass 1 & 2 (Eldriven Moppebil)

En elektrisk mopedbil är både tystgående och miljövänlig. De är dessutom billiga i drift. Det finns många fördelar med att välja en el moppebil och elfordon är troligtvis framtiden vad gäller transporter i storstaden. Tänk att slippa alla avgaser och oljud i trafiken. Alla skulle glida fram ljudlöst och luften skulle bli fri från avgaser.

Urvalet av elfordon har blivit större på senare år i och med att efterfrågan har ökat. Nu finns det även eldrivna mopedbilar att köpa online.

Vilka regler gäller för mopedbil klass 1 och 2?

Mopedbilar har samma regler för klass 1 och 2  som vanliga mopeder har.

Mopedbil klass 1

En mopedbil klass 1 har en maxhastighet på 45 km/h. Du behöver ett körkort för att få köra en el mopedbil klass 1. Körkortet ska ha någon av dessa behörigheter: AM, A eller B. Det går även bra med ett traktorkort eller förarbevis för moped klass 1 (som är utfärdat före 1 oktober 2009). För att få köra en mopedbil måste du ha fyllt 15 år.

Mopedbil klass 2

Maxhastigheten ligger på 25km/h för en mopedbil klass 2. Du kan köra en el mopedbil klass 2 utan körkort med du behöver ett förarbevis för moped. Om du fyllt 15 år före den 1 oktober 2009 krävs ingen särskild behörighet.

Hur mycket kostar en moppebil?

Mopedbilar är inte billiga men priser varierar kraftigt beroende på modell. De flesta mopedbilar kostar över 100.000 kr. Lägg sedan till bränslekostnaden varje månad. Anledningen till att mopedbilar är så dyra är att man inte producerar så många mopedbilar, då blir kostnaden per mopedbil högre jämfört med om man skulle producera bilarna i stor skala. Det krävs mycket handarbete när moppebilar tillverkas. Komponenterna som mobilbilar görs av är också mycket dyra (De kommer från båtindustrin).

Men det finns relativt billiga el mopedbilar med tre hjul som är lite mindre!Elmopedbil Ella är en riktigt bra el mopedbil som endast kostar ca 50.000 kr och finns som både klass 1 och klass 2.

Bästa elmopedbil 2023 (Bäst i test)

 1. Elmopedbil Ella (Bästa elmopedbilen – Bäst i test)
 2. Elektrisk mopedbil 3000W (Fyrhjulig elmopedbil klass 1)
 3. Elektrisk mopedbil 2000W (Billig mopedbil klass 1)

Elmopedbil Ella (Bästa elmopedbilen – Bäst i test)

Ella eldriven mopedbil

Ella el mopedbil

Ella är en liten trehjulig el moppebil som finns i både vit och svart färg. Det finns två olika modeller av Ella el mopedbil: Ella A45 klass1 och Ella A25 Klass 2.

Ella elektrisk mopedbil Svart

Denna el moppebil har en maxhastighet på 45 km/h för klass 1 och 25 km/h för klass 2. Med Ella moppebil kan du ha en förare fram som måste ha bälte på sig och en passagerare bak som kan vara obältad. Eftersom bilen har en kaross och föraren har bälte på sig slipper man ha hjälm när man åker med denna mopedbil. Det går väldigt enkelt att köra runt med Ella. Motorn är direktdriven så du slipper växla manuellt. Det är bara att gasa och köra vilket kan vara skönt i rusningstrafiken när det är många stopp. Vill man backa är det bara att trycka in en knapp på instrumentbrädan. Förarsätet är rymlig och bekväm att sitta i.

Ella mopedbil har en tystgående elmotor som är mycket energieffektivt. Batteriet räcker till att åka upp till 70 km när det är fulladdat. Du kan ladda batteriet i ett vanligt vägguttag.

Elmopedbil Ella Instrumentpanel

Du styr belysning, ljustuta och färdriktningsvisare via handtaget reglage precis som på en vanlig moped. LCD-panelen visar batteristatus,hastighet och körsträcka. Du har god sikt bakåt med hjälp av backkameran vilket gör det enkelt att backa med bilen.

Det är mycket roligt och enkelt att köra denna el moppebil. Du sitter dessutom tryggt och säker tack vara bilens konstruktion med karossen som är en stabil stålbur av höghållfasthetsstål. Fönstren på sidorna är gjorda i härdat bilglas som är mycket hållbart. Du ä betydligt mer skyddad i denna moppebil jämfört med när du cyklar eller åker vanlig moped.

Detta är det perfekta mopedbilen om du vill ha en relativt billig och miljövänlig moppebil som är enkel och rolig att köra.

Mer info:

Elmopedbil Ella A45 Klass 1
Elmopedbil Ella A25 Klass 2


Elektrisk mopedbil 3000W (Fyrhjulig elmopedbil klass 1)

Elektrisk mopedbil 3000W (Fyrhjulig elmopedbil klass 1)

En fyrhjulig mopedbil som drivs av en elmotor på 3000 watt. Den ger en stabil körning med däck av storleken 136/70-R12 och har en max hastighet på 45 km/h. En moped som har fått en design som en liten tuff bil, men är klassad som en moped och kan därmed köras av de som har AM-körkort.

En fyrhjuling som ger bra skydd vid sämre väder och erbjuder mer förvaring, och kan därmed vara till nytta året runt. Vare sig man mest gillar att köra runt eller behöver färdmedel för shopping, träning eller andra fritidsintressen. I baksätet finns plats för en passagerare, bagage eller annat.

 • Lätt att köra med en automatisk växellåda
 • Elmopeden är utrustad med trepunktsbälten, backkamera, backvarnare, värmesystem, MP5-spelare med USB-uttag, centrallås, fönsterhissar och läslampa.
 • Sätena är justerbara och det finns en LCD-skärm som tydligt visar föraren som hastighet, distans och batterinivå.
 • Krävs 8-10 timmar för att ladda upp batteriet
 • Ett fulladdat batteri räcker till en distans på ca 12 mil
 • Moped klass 1 och kan framföras med AM-körkort
 • Enkel att köra med en automatisk växellåda
 • Hydrauliska skivbromsar
 • Plats för 2 personer och kan bära last upp till 150 kg
 • Helt skattebefriad

Köp Elektrisk mopedbil 3000W från outl1.se


Elektrisk mopedbil 2000W (Billig mopedbil klass 1)

Elektrisk mopedbil 2000W (Billig mopedbil klass 1)

En trehjulig elmoped av klass 1 som har en maxhastighet på 45 km/h och är lätt att hantera med den inbyggda automatiska växellådan. Med fordonsklassen krävs endast en minimiålder på 15 år och ett AM-körkort för att få köra elmopeden.

Lätt att köra och med dess kompakta storlek på 2240 x 1485 x 1190 blir den även enkel att hantera vid parkering. Därmed mer eller mindre perfekt för storstadslivet. I baksätet finns plats för en passagerare eller bagage. Båda säten har utrustats med trepunktsbälten och elmopeden klarar att bära en vikt på upp till 150 kg.

Övriga funktioner är halv- och helljus, handbroms, tuta, blinkers, backkamera, centrallås, fönsterhissar, bluetoothanslutning, radio, MP4-spelare och läslampa. Med ett fulladdat batteri är det möjligt att nå upp till en total distans på ca 7 mil.

 • Elmoped av moped klass 1, som får köras med endast AM-körkort
 • Utrustad med en elmotor på 2000 watt
 • Har en maxhastighet på 45 km/h
 • Lätt att köra med en automatisk växellåda
 • Hydrauliska skivbromsar
 • LCD-skärm som bland annat visar hastighet och batterinivå
 • Med ett fulladdat batteri når du ca 7 mil
 • Ladda upp batteriet fullt med nätadaptern i 6-8 timmar
 • Luftfyllda däck, med storlek 130/60-13 fram och 135/70-R12 bak

Köp Elektrisk mopedbil 2000W från outl1.se


Se alla mopedbilar..

 

Hur väljer vi vilken produkt som är bästa köpet?

Våra rekommendationer baseras på flera oberoende recensioner och betyg från användare. Vi tar även hänsyn till olika faktorer så som produktspecifikationer, popularitet och pris. Istället för att testa produkterna själva samlar vi in feedback från flera oberoende användare som har använt och testat produkterna under en längre tid. Vi tror att denna metod ger en mer heltäckande bild av produktens prestanda och kvalitet, jämfört med att endast basera produktbetyg på ett enstaka test.

Vi vill erbjuda en omfattande och trovärdig källa till information om produkter och tjänster på marknaden och hjälpa våra besökare att göra ett välgrundat köpbeslut.

Dela