Bäst elektrisk enhjuling 2023 (Bäst i test)

Bäst elektrisk enhjuling 2021 (Bäst i test)

Här hittar du bästa el enhjulingen 2023! Jämför elektriska enhjulingar innan köpet. Vi har jämfört flera olika modeller i olika kategorier så att du kan hitta den bästa och mest prisvärda airwheelen för just dig. Det finns många olika varianter på marknaden just nu eftersom de har blivit mycket populära på senare tid.

Om man ska åka en elektrisk enhjuling såsom airwheel och monowheel krävs träning och balans. Gyroteknik håller föraren upprätt och fordonet kan både användas för nöje eller korta resor.

Vilka regler gäller för en elektrisk enhjuling?

En airwheel ses som en cykel, men har inte det som krävs för att göra fordonet lagligt. Det görs därför en utredning om nya regler för dessa fordon och NTF rekommenderar att det används inom inhägnade områden. Elektrisk enhjuling klassas nu som en cykel och ska ha broms, ringklocka, reflexer och belysning. Det finns modeller som går snabbare än 20 km/m och ses då som övriga fordon som inte får köras i trafik.

Om man köper ett fordon på nätet som inte är CE-märkt så kvaliteten kan variera. Fordonet kanske inte är anpassat efter svenska regler så det är viktigt att maxfarten inte överstigs. Om fordonet kommer ses som en laglig cykel får den köras på cykelbana eller vägrenen på vägen. När man är över 15 år kan man köpa på körbanan även om det finns cykelbana när farten är max 50 km/h. Fordonet ska köras i gångfart 5-7 km på gångbanor.

Bästa airwheel

En eldriven elhjuling kan gå ganska fort så det är viktigt att vara försiktig om man inte är van vid fordonet särskilt när det går i hög fart. Det är viktigt att batteriet inte tar slut under färd, vilket är farligt för självbalanserade fordon. Gyrotekniken kan sluta fungera vid maxfart så det är bra att tänka på farten när man åker den. Mellan 2012-2017 skedde dock endast 6 olyckor, vilket också kan bero på att fordonet är ganska nytt. Barn bör inte använda en enhjuling på el. Det är viktigt att man övar på balans, gas och broms innan man kör i trafik. Man bör använda hjälm och övriga skydd för kroppen särskilt om man kör i halt väglag. Det är också viktigt att följa de regler som finns för enhjulingen även om dessa just nu är något oklara. Om man kör för fort så varnar enhjulingen och det är då viktigt att sakta ner i god tid. När man väl har lärt sig åka på en enhjuling så är det dock lättare och ett smidigt sätt att ta sig fram.

Vilken elektrisk enhjuling ska man köpa?

Innan man köper en enhjulig elcykel är det bra att se över sitt behov för att välja den som passar bäst för det man behöver. Det kan även vara bra att kolla igenom olika tester som finns av elektriska enhjulingar för att hitta den bästa modellen. Med en eldriven enhjuling kan man ta sig fram i trafiken snabbt och smidigt. Den är enkel att ta med och kan vara ett bra alternativ för kortare sträckor. Det finns flera olika modeller som kan passa olika bra beroende på vad man har för behov. Nedan är några modeller som kan passa bra för olika användare.

Bästa elektriska enhjulingen 2023 (Bäst i test)

 1. Gotway Monster Pro V3 (Bästa el enhjulingen ”Bäst i test”)
 2. KingSong KS-16X (Bra och prisvärd enhjuling)
 3. Gotway Msuper PRO 100 V (Enhjuling med hög fart och bra vridmoment)
 4. Gotway MCM5 (Prisvärd enhjuling med bra motor och lång räckvidd)
 5. Kingsong KS14 M (Prisvärd enhjuling med hög kvalitet)
 6. Airwheel X3 (Lätt klassisk enhjuling som kan tas med i kollektivtrafiken)

Gotway Monster Pro V3 (Elektrisk enhjuling ”Bäst i test”)

 

Gotway Monster Pro V3 (Elektrisk enhjuling Bäst i test)

Gotway Monster Pro V3 är en väldigt riktningsstabil EUC med 22-tumshjul och 2500 W motor med marknadens största batteri på 2400 WH. Det ger en bekväm cruising och imponerande räckvidd på 210 km. Den har 2 st 35 W Bluetooth-högtalare och Nikola´s stora pedaler med grepptejp. När man lättar stängs motorn av och behöver inte stängas av . Enhjulingen har förstärkta överdrag med kolfiberfinish. Den är mer responsiv vilket gör att den accelererar och bromsar snabbare och har högre toppfart. Med strålkastare kan man också åka i mörker.

Mer info..

Köp Gotway Monster Pro V3 till reducerat pris från ewheels.se


KingSong KS-16X (Bra och prisvärd enhjuling)

KingSong KS-16X (Bra och prisvärd enhjuling)

Det finns flera fördelar med att ta sig fram på en enhjuling. Det är bra träning för hela kroppen och fordonet tar inte stor plats, då den ska packas med på exempelvis tåget. Vilka andra fördelar man ser beror bland annat på vilken modell man väljer att använda sig av.

Med denna modell från Kingsong når man en högsta hastighet på 45 km/h och batteriet håller för ungefär 160 km. Om föraren kommer över topphastigheten eller om motorn blir för hårt pressad, till exempel i en backe, hörs ett varningsljud.

Körningen upplevs mer stabil med 16×3 däcken som ingår och övriga trafik får ljussignaler vid vridning och inbromsning. I mörkerkörning får föraren bra hjälp av strålkastare på 5 W både fram och bak.

Körningen eller pausen kan bli mer avkopplande eller underhållande genom att använda sig av fordonets integrerade högtalare.

 • 1554 wh batteri som håller för upp till 160 km
 • En motor på 2200 watt
 • Varningsljud om föraren kör fortare än vad fordonet klarar
 • Strålkastare på 5 watt finns både fram och bak
 • Belysning som tydliggör när fordonet svänger eller bromsar
 • Man står stabilt på 9.5” pedaler
 • Bluetooth högtalare finns på enhjulingen
 • IP-certifiering 56 visar på bra skydd mot små partiklar och större objekt

Köp KingSong KS-16X från ewheels.se


Gotway Msuper PRO 100 V (Bra elektrisk enhjuling med hög fart)

Gotway Msuper PRO 100 V (Bra elektrisk enhjuling med hög fart)

Gotway Msuper PRO 100 V ger en hög hastighet och motorn på 2500 W ger ett bra vridmoment. Den går fort i nackarna och har ett 1800 WH batteri med en räckvidd på 180 km. Elhjulingen har 19-tumshjul som ger ökad stabilitet och maxfarten är 50 km/h. Den har dubbla strålkastare och 2 st 35 W Bluetooth högtalare. Med en USB-laddningsport är kompatibel med Gotway-appen och övriga appar från tredje part. Det finns en varning för fart och tiltback. Olika körlägen kan justera hjulets resposivitet.

Mer info..

Köp Gotway Msuper PRO 100 V till reducerat pris från ewheels.se


Gotway MCM5 (Prisvärd eldriven enhjuling med bra motor)

Gotway MCM5 (Eldriven enhjuling med bra motor)

Gotway MCM5 har 14 tumshjul och en räckvidd på 35 km med en motor på 1500 W. Den har en varning för fart och tiltback. Hjulet kan anpassas med en app beroende på hur reponsiv man vill att den ska vara. Med ett starkt vitt framljus kan man också köra i mörker. Det finns ett handtag som kan användas vid transort. Maxstigningen är 25 grader och hjulet varnar när maxfarten överstigs.

Köp Gotway MCM5 till reducerat pris från ewheels.se


Kingsong KS14 M (Bra och prisvärd batteridriven enhjuling)

Kingsong KS14 M (Bra och prisvärd batteridriven enhjuling)

Kingsong KS14 M är en prisvärd och modern enhjuling med hög kvalitet. Den är perfekt för ungdomar eftersom den är lätt med en maxfart på 20 km/h. Den enhjuliga elcykeln har inbyggt ljus och en motot på 500 W som gör att den klarar branta sluttningar. Räckvidden är 10-15 km och vikten är 12 kg. Ett fällbart handtag gör att den är enkelt att transportera. Den batteridriva elhjulingen har automatiska lyktor fram och bak. Den har ett batteri på 174 WH och en bluetooth app. Det är viktigt att man har rätt lufttryck för att få bättre körkomfort, längre räckvidd och mindre risk för punktering.

Mer info..

Köp Kingsong KS14 M till reducerat pris från ewheels.se


Airwheel X3 (Billig och smidig elektrisk enhjuling)

Airwheel X3 (Billig och smidig elektrisk enhjuling)

Airwheel X3 är en klassisk airwheel modell som väger 9,7 kg och kan lätt bäras med i kollektivtrafiken. Den senaste versionen har ett uppdaterat styrsystem och större batteri. Batteriet är 132 Wh med stödhjul för bättre stabilitet. Det är lätt att köra Airwheel genom att man lägger lite vikt framåt som gör att den accelerarar och kommer i balans. För att sakta ner lutar man sig lite bakåt. Maxfarten är 18 km/h och en maxfart på 12 km/h. Om farten är för snabb nörjar det pipa och då måste man sakta ner. Det går lätt att köra uppför backar även om de är branta. När man kör utför bromsar Airwheels automatiskt så att den inte går snabbare i nedförsbacke. Hastigheten regleras vid lutning och det går att anpassa på ett bra sätt.

Mer info..

Köp Airwheel X3 till reducerat pris från ewheels.se


Se alla elektriska enhjulingar..

 

 

Hur väljer vi vilken produkt som är bästa köpet?

Våra rekommendationer baseras på flera oberoende recensioner och betyg från användare. Vi tar även hänsyn till olika faktorer så som produktspecifikationer, popularitet och pris. Istället för att testa produkterna själva samlar vi in feedback från flera oberoende användare som har använt och testat produkterna under en längre tid. Vi tror att denna metod ger en mer heltäckande bild av produktens prestanda och kvalitet, jämfört med att endast basera produktbetyg på ett enstaka test.

Vi vill erbjuda en omfattande och trovärdig källa till information om produkter och tjänster på marknaden och hjälpa våra besökare att göra ett välgrundat köpbeslut.

Dela