Elfordon för vuxna – Vilken ska man köpa?

Share Button

Det finns många olika typer av elfordon så som elcyklar, segway, elmotorcyklar, elskateboards och olika typer av elscootrar. Dessa har blivit väldigt populära på senaste tiden inte minst bland vuxna. Idag kan man se elscootrar överallt på gator och torg, de är väldigt användbara och används flitigt av både barn och vuxna. Elscooter är ett samlingsnamn för olika elfordon. Från en enkel segway till elfordon som påminner mer om en motorcykel, alla dessa elfordon kan kallas för elscooter.

Ett elfordon släpper inte ut några avgaser och är väldigt miljövänliga. De är tystgående så man slipper oljudet från trafiken. Det är en härlig känsla att glida fram ljudlöst på ett elfordon.

Man slipper dessutom att fylla på med dyrt bränsle då dessa fordon drivs av ett batteri som man kan ladda på hemma. Tekniken har utvecklats på senare år och nu kan man åka länge med sitt elfordon innan det är dags att ladda på batteriet igen. Elfordon är framtiden och det finns inte längre någon anledning att använda fordon som drivs av bränsle.

Här tar vi oss en liten titt på olika elfordon för vuxna.

Elfordon för vuxna – Elcykel

Elcykel vuxen

En elcykel är perfekt för dig som gillar att cykla. Elcyklar har blivit väldigt populära på senaste tiden. Detta är ett elfordon för dig som alltid har haft eller velat ha en cykel men som samtidigt även vill ha möjlighet att bara åka och slippa trampa. Det är betydligt roligare att åka på en elcykel jämfört med en traditionell cykel som kan vara väldigt jobbiga att trampa med i uppförsbackar.

Med en elcykel kan man trampa fram som på en vanlig cykel men man har även möjlighet att slappna av och bara åka fram utan att anstränga sig. Detta är särskilt användbart i branta uppförsbackar.

Om man cyklar till jobbet varje dag kan de ju vara en fördel att komma fram till jobbet utan att vara svettig. Med en elcykel trampar du bara när du vill och du slipper anstränga dig i onödan. Det som är så bra med en elcykel är att man kan använda den som en traditionell cykel när man vill ha motion. En annan fördel är att batteriet håller mycket längre jämfört med andra elfordon eftersom man kan komplettera med manuell cykling.

Elcykeln är ett perfekt elfordon för vuxna som ska ta sig till och från jobbet. Den passar dig som tycker om att motionera och åka långa sträckor.

Funderar du på att köpa en elcykel så rekommenderas Merida eSpresso 300 EQ som är utsedd till bäst i test. Denna cykel finns även som damcykel.

Se alla elcyklar för vuxna


Elfordon för vuxna – Elmotorcykel

Elmotorcykel - Elfordon vuxen

Elmotorcykeln är perfekt för dig som vill ha ett coolt elfordon som ser ut som en motorcykel.

En elmotorcykel påminner om en motorcykel men drivs av el. De är tystgående och miljövänliga. Dessa motorcyklar har inte lika hög topphastighet som en vanlig motorcykel och skillnaden mellan en elmotorcykel och en elmoped eller elscooter är främst att en elmotorcykel påminner mer om en motorcykel utseendemässigt.

Här har vi några elfordon för vuxna som liknar en motorcykel.

Fatbike Chopper 2000W

Fatbike Chopper 2000W

Detta är en riktigt snygg replika av Harley Davidsson Chopper. Fatbike Chopper 2000W är väldigt stabil och behaglig att åka med. Stora och tjocka däck kombinerat med  stötdämpare ger mjuk körning även på ojämnt och guppigt underlag. Hydrauliska bromsar finns både fram och bak.

Topphastigheten är 45 km/h vilket är bra för att vara ett elfordon. Elmotorcykeln är godkänd som EU moped klass 1.

Fatbike Chopper 2000W har plats för två stora väskor på sidorna där man kan förvara sin packning.

Detta är helt klart Sveriges coolaste elfordon!

Det går att köpa Fatbike Chopper 2000W på cdon.se

Fatbike 1000W med Fjädring

Fatbike 1000W - Elmotorcykel

Här har vi ett annat coolt elfordon som påminner om en motorcykel. Fatbike 1000W har stora däck och fjädring vilket ger en härlig och mjuk åkning även när underlaget är ojämnt. Fordonet har riktiga skivbromsar med olja precis som en motorcykel vilket ger mycket bra broms. Batteriet är lätt vilket underlättar när det ska tas hem och laddas.

Maxhastigheten är 30-50km/h.

Fatbike 1000W är ett bra alternativ för dig som vill ha en relativt billig och prisvärd elmotorcykel som ser riktigt cool ut.

Denna elmotorcykel går att köpa på cdon.se

Fatbike 1000W finns även i Hiphop modell om man vill vara extra tuff.

Fatbike 1000W Hiphop - Elmotorcykel


Elfordon för vuxna – KickScooter

KickScooter Elfordon för vuxna

En KickScooter är ett enkelt elfordon som saknar sadel att sitta på. Dessa elfordon är enkla och relativt billiga för att vara ett elfordon. De har blivit väldigt populära på senare år och finns tillgängliga att hyra via olika appar. Men om man åker mycket är det naturligtvis billigare i längden att köpa en egen KickScooter.

En KickScooter passar dig som åker korta sträckor på jämna underlag. De är utmärkta att åka med inne i stan. Eftersom de inte går att sitta på lämpar de sig kanske inte lika bra att åka långt med jämfört med en elscooter med bekväm sittplats. Men å andra sidan får man lite mer motion om man står upp och åker. Däremot lämpar de sig inte så bra för ojämnt underlag så som grusiga och steniga vägar. Däcken är så pass tunna att det känns väldigt skakigt att åka på mark som inte är någorlunda jämnt. Det finns dock segways som har tjocka mjuka däck som lämpar sig bättre för detta.

Ninebot by Segway KickScooter MAX G30

inebot by Segway KickScooter MAX G30

Ninebot by Segway KickScooter MAX G30 är ett exempel på en KickScooter med stora mjuka däck som klarar lättare terräng så som grusiga och steniga stigar. Du for en mycket behaglig åktur med Segway KickScooter MAX G30 och däcken är dessutom försedda med extra gelélager på insidan för att förhindra punktering.  Denna KickScooter har lysen och bromsar både fram och bak.

Denna KickScooter har blivit utsedd till bäst i test och har fått max betyg i recensioner av användare.

Du kan köpa KickScooter MAX G30 på cdon.se

Share Button
Profilbild

Om Caroline Sandell

Väldigt upptagen trebarnsmamma och bloggare som gillar att testa nya produkter. Tränar crossfit och är utbildad personlig tränare.

Visa alla poster av Caroline Sandell →

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *