Bästa Elmoped Cross 2023 (El Cross Moped)

Bästa Elmoped Cross 2021 (El Cross Moped)

Crossmopeder är designade för både stadskörning och lättare terräng, vilket gör dem mångsidiga. De används framför all till att ha kul med, till skillnad mot vanliga mopeder som främst används för transport. En eldriven crossmoped är ett miljövänligt och drift billigt alternativ till den vanliga cross mopeden som är bensindriven.

Eldrivna fordon har blivit mycket populära på senare år och utbudet av olika eldrivna fordon har ökat i takt med efterfrågan.

Fördelarna med en El cross moped

Fördelen med en el cross moped jämfört med en vanlig crossmoppe är att en eldriven crossmoped inte avger några avgaser. En el cross moppe är alltså mycket bättre för miljön och den är dessutom luktfri. Du slipper få olja på händerna när du mekar med en elmoppe och det är helt enkelt modernare och fräschare att handskas med en eldriven moped cross. Man behöver heller inte oroa sig för att det skulle störa omgivningen när man kör en eldriven crossmoppe eftersom de är tystgående. Du kan köra cross på uteplatsen utan att det stör grannarna.

En annan viktig fördel med el cross mopeder är att de är billiga i drift. Du kan ladda på batteriet i ett vanligt eluttag och du slipper köpa nytt bränsle till mopeden.

Olika typer av Elmoped Cross

Elmoped Cross finns i olika modeller, anpassade för varierande användningsområden. Vissa modeller är mer lämpade för stadskörning med sin smidighet och lägre topphastighet, medan andra är bättre för terrängkörning med robust konstruktion och kraftigare motorer. Det finns också modeller som balanserar dessa egenskaper och är lämpliga för en mix av stad och lättare terrängkörning.

Skillnaden mellan en bra och en sämre Elmoped Cross

En bra Elmoped Cross kännetecknas av hög byggkvalitet, stark och pålitlig motor, lång batteritid och god komfort. Däremot har en sämre variant ofta kortare batteritid, svagare motor och kan sakna viktiga säkerhetsfunktioner. Det är också viktigt att en Elmoped Cross har bra stötdämpning och ergonomiska egenskaper för komfortabel körning.

Varför är vissa Elmoped Cross dyrare än andra?

Priset på en Elmoped Cross kan variera beroende på flera faktorer. Högre priser kan bero på avancerad teknik, högre prestanda, bättre batterikapacitet, och högre kvalitet på material och konstruktion. Märken som är kända för sin tillförlitlighet och har ett starkt rykte kan också ha högre priser. Dessutom kan extra funktioner som smarta anslutningsmöjligheter och avancerade säkerhetssystem bidra till en högre kostnad. Kvaliteten på komponenter som motorer och batterier spelar också en stor roll i prissättningen.

Vilken el cross moppe ska man köpa?

Om man ska köpa en el cross moped så lönar det sig att jämföra olika mopeder innan man bestämmer sig.  Det skiljer sig ganska mycket i pris beroende på modell så det gäller att ha klar för sig vilka behov man har. Ska man till exempel ha en moped att göra stunts med så ska man välja en liten och lätt el cross moped. Har man låg budget så kanske man vill ha en så billig el cross moped som möjligt.

När du väljer en Elmoped Cross är det viktigt att överväga flera faktorer:

 • Användningsområde: Fundera över var och hur du planerar att använda din elmoped. Behöver du en modell för främst stadskörning, eller söker du något för tuffare terräng?
 • Räckvidd och batteri: Kontrollera mopedenens räckvidd och batterikapacitet. Se till att den uppfyller dina dagliga krav.
 • Komfort och storlek: Provkör olika modeller för att hitta en som känns bekväm och har en lämplig storlek för din kroppstyp.
 • Säkerhetsfunktioner: Säkerhet är avgörande. Kontrollera tillgängliga säkerhetsfunktioner som bromssystem och belysning.
 • Märke och omdöme: Läs recensioner och jämför olika märken för att förstå deras rykte när det gäller kvalitet och kundservice.

Kriterier för att utnämna bästa Elmoped Cross

För att utnämna den bästa Elmoped Cross använder vi följande kriterier:

 1. Prestanda: Hastighet, acceleration och förmåga att hantera olika terränger.
 2. Batteri och räckvidd: Hur lång är körsträckan på en laddning och hur effektiv är batterianvändningen?
 3. Byggkvalitet och hållbarhet: Materialkvalitet och mopedenens förmåga att stå emot slitage över tid.
 4. Komfort: Sätesdesign, stötdämpning och ergonomi.
 5. Säkerhetsfunktioner: Bromsar, belysning och andra säkerhetsrelaterade aspekter.
 6. Prisvärdhet: Hur väl mopeden presterar i förhållande till sitt pris.
 7. Användarrecensioner och expertomdömen: Samlad feedback från både användare och branschexperter.

Bästa el crossmoppen 2023 (Bäst i test)

 1. Elmoped Viarelli Supermotard Klass 1 (Bäst i test)
 2. Elektrisk Dirtbike X-Pro EX1000 (Elektrisk cross för barn
 3. Mini Dirtbike X-Pro Dragonfly 500W (Billig El Crossmoppe för barn)

Elmoped Viarelli Supermotard Klass 1 ”Bäst i test”

 

Elmoped Viarelli Supermotard Klass 1 Bäst i test Crossmoppe El

Här har vi en el cross för vuxen och ungdom. Detta är en riktigt cool eldriven cross moppe med en topphastighet på 45 km/h. Elmoped Viarelli Supermotard är en modern elektrisk crossmoped med kraftfull motor på hela 3000W. Mopeden har kraftfull acceleration och mycket effektiva skivbromsar. Mopeden har justerbar fjädring både fram och bak vilket ger en behaglig känsla när man åker. Att åka cross i skogen med denna crossmoped är en härlig känsla tack vare den kraftfulla motorn, effektiva bromsarna och behagliga fjädringen. Du kan även åka när det är mörkt ute eftersom Viarelli Supermotard har LED belysning runtom och dessutom en framlampa med ”Angel Eyes”.

Mopeden är lättkörd och klarar hård körning grov terräng men fungerar även att köra med på vägarna. Det enda negativa med moppen är det höga priset. Den är dessutom ganska stor så moppen kanske inte lämpar sig optimalt för stunts.

Batteriet är löstagbart och kan tas in för laddning i ett vanligt uttag. Ett fulladdat batteri räcker för ca 60 kilometers körning i optimala förhållanden. Det tar ca 6-8 timmar att ladda batteriet. Du låser upp mopped med nyckel eller med den medföljande fjärrkontrollen.

Mopeden finns i både svart och vit färg.

Elmoped Viarelli Supermotard  är perfekt för dig som vill ha en riktigt bra och kraftfull el crossmoppe att köra med både på vägar och i terräng.

Mer info..

Köp Elmoped Viarelli Supermotard från motorsweden.se


Elektrisk Dirtbike X-Pro EX1000 (Elektrisk cross för barn)

Elektrisk Dirtbike X-Pro EX1000 (Elektrisk cross för barn)

Här har vi en riktigt cool eldriven cross för barn. Topphastigheten är justerbar i tre hastighetslägen från 8 km/h till 28 km/h vilket är perfekt eftersom man då kan höja maxhastigheten beroende på erfarenhet och stigande ålder.  Detta är ingen vanlig minicross eller leksaksfordon. Dirtbike X-Pro EX1000 har en kraftig 1000W elektrisk DC motor. Skivbromsar finns både fram och bak vilket ökar säkerheten. Hydrauliska stötdämpare ger en behaglig fjädring när man åker med denna el cross för barn.

Eftersom denna cross är relativt liten passar den bra att göra stunts med och den tar inte så stor plats.

Mer info..

Köp Dirtbike X-Pro EX1000 från motorsweden.se


Elektrisk Mini Dirtbike X-Pro Dragonfly 500W (Billig El Crossmoppe för barn)

 

Elektrisk Mini Dirtbike X-Pro Dragonfly 500W (Billig El Crossmoppe för barn)

Detta är en relativt billig och prisvärd elektrisk crossmoppe för barn. Minicrossen har tre olika hastighetslägen (8 km/h, 15 km/h och 25 km/h). Mini Dirtbike X-Pro Dragonfly har egenskaper som endast brukar finnas hor de större modellerna. Till exempel har den kraftiga skivbromsar både bak och fram vilket inte är så vanligt för minicrossar.

Dragonfly har en kraftfull 500W/24V elmotor som ger en topphastighet på 25 km/h. Batteriet räcker till att köra upp till hela 15 km. Fördelen med en elektrisk minicross är att den är ljudlöst och miljövänlig. Barnet kan åka omkring på tomten utan att någon störs av oljud.

Minicrossen är en nyhet och mer påkostad jämfört med föregående modeller. Det är en snygg mini dirtbike som finns i färgerna blå, grön och orange.

 • Liten och billig som passar barn.
 • Miljövänlig och tystgående elmotor på 500W
 • kraftiga skivbromsar både bak och fram
 • Rejäla däck som klarar terräng
 • Lätt och enkel att transportera (30 kg, sitthöjd 57 cm)

Köp Mini Dirtbike X-Pro Dragonfly från motorsweden.se


Se alla minicrossar..

 

Hur väljer vi vilken produkt som är bästa köpet?

Våra rekommendationer baseras på flera oberoende recensioner och betyg från användare. Vi tar även hänsyn till olika faktorer så som produktspecifikationer, popularitet och pris. Istället för att testa produkterna själva samlar vi in feedback från flera oberoende användare som har använt och testat produkterna under en längre tid. Vi tror att denna metod ger en mer heltäckande bild av produktens prestanda och kvalitet, jämfört med att endast basera produktbetyg på ett enstaka test.

Vi vill erbjuda en omfattande och trovärdig källa till information om produkter och tjänster på marknaden och hjälpa våra besökare att göra ett välgrundat köpbeslut.

Dela