Bästa Elmoped Klass 2 (Bäst i test) Elmopeder & Elscooter

Bästa Elmoped Klass 2 (Bäst i test) Elmopeder & Elscooter

Vi listar bästa elmoped klass 2 som finns att köpa just nu. Från välkänd märken till mopeder som inte är lika kända. Elmopeder i är framtiden, de är ljudlösa och miljövänliga. Elfordon hat blivit väldigt populära de senaste åren, inte minst inne i stan där man kan se elscootrar överallt.

Vad finns det då för elmopeder att välja mellan? På senare år har utbudet av olika typer av elmopeder och elscootrar ökat rejält i och med att det har blivit allt mer populärt att använda dessa elfordon. Det finns elmopeder och elmotorcyklar som går riktigt snabbt men här listar vi bara elmopeder klass 2.

Elmoped klass 1 eller 2 – Vad är skillnaden?

Skillnaden mellan elmoped klass 1 och 2 är framför allt maxhastigheten på mopeden.

Elmoped klass 1

En elmoped klass 1 har en maxhastighet på 45 km/h och kan köras på vanliga vägar. Man måste ha ett förarbevis eller ett vanligt bilkörkort för att kunna köra en elmoped klass 1. Du måste dessutom ha fyllt 15 år och ha hjälm på dig när du kör en elmoped klass 1. Mopeden måste även vara registrerad och ha en giltig registreringsskylt. Elmopeder klass 1 måste dessutom vara försäkrad med minst en trafikförsäkring och man kan inte parkera dessa mopeder på en vanlig cykelparkering. De skall parkeras på samma sätt som en mc.

Elmoped klass 2

En elmoped klass 2 har en maxhastighet på 25 km/h och kan köras på cykelvägar och bilvägar. Åldersgränsen för en elmoped klass 2 är 15 år. Om du fyllt femton före 30 September 2009 behövs inget förarbevis men om du fyllt femton efter det datumet måste du ha ett förarbevis för att få köra moped klass 2. Precis som med mopeder klass 1 så måste man ha hjälm på sig med en klass 2 elmoped, men det går bra med en cykelhjälm. Du kan parkera en elmoped klass 2 på samma sätt som en cykel.

Det är med andra ord lite striktare regler för moped klass 1 jämfört med klass 2.

Vilken elmoped ska man köpa?

När man ska köpa en elscooter eller elmoped är det bra om man jämför olika modeller och även priser för att hitta en som passar just dig. Det är svårt att hitta en elmoped som är bäst för alla eftersom det beror lite på vilka behov man har. Här listar vi flera modeller av elscooter och elmopeder klass 2 i olika kategorier beroende på pris och användningsområde.

Bästa elmoped klass 2 är:

 1. NIU MQi+ Sport Standard Range 25km/h Elmoped (Bäst i test)
 2. Elmoped Viarelli Piccolo LI Klass 2 (Billig elscooter)
 3. NIU UQi Sport Standard Range Klass 2 (Prisvärd elmoped)
 4. Elmoped Viarelli City1000 Klass 2 (Bra och billig elmoped)

NIU MQi+ Sport Standard Range 25km/h Elmoped (Bäst i test)

NIU MQi+ Sport Standard Range Elmoped Klass 2 (Bäst i test)

Här har vi en riktigt bra scooter/elmoped klass 2 som har blivit utsedd till bäst i test och som har fått utmärkta recensioner av användare. Denna elmoped har NIU:s senaste batteriteknologi med ett mycket lätt 48V42Ah batteri som har hög kapacitet. NIU MQi+ Sport är perfekt för dig som vill kunna transportera dig i urban miljö på ett miljömedvetet sätt fritt från oljudet av en motor. Tack vare ett förbättrat och lättare batteri är det nu enkelt att ta med sig batteriet och ladda det hemma eller på jobbet.

Tack vara energisparande teknik, bromskraftåtervinning och ett stort effektivt batteri så kan du åka upp till 100 km på en laddning. Detta motsvarar ungefär en veckas normalt pendlande till och från jobbet. Det är mycket billigare att ta sig till jobbet med denna elmoped jämfört med att åka kommunalt eller i bil.

Du kan koppla elmopeden till mobilen via appen M+. Du kan alltid ha koll på vart mopeden befinner sig och få larmnotiser om någon försöker sno den. Du har dessutom en körhistorik och du kan till exempel se hur långt du kan åka med nuvarande batteristatus.

Mer info..

Bästa elmoped klass 2

Köp NIU MQi+ Sport på kopenscooter.nu

Elmopeden  finns i både svart och silver:

NIU MQi+ Sport Standard Range Svart
NIU MQi+ Sport Standard Range Silver


Elmoped Viarelli Piccolo Lead-Acid Klass 2 (Billig elscooter)

Elmoped Viarelli Piccolo Lead-Acid Klass 2 Svart

Detta är en mycket lätt och smidig klass 2 elscooter som är enkel att hantera. Viarelli Piccolo LI är mycket bekväm att sitta på då sadeln är mjuk och sittställningen känns bra. Elmopeden har också dubbla justerbara stötdämpare baktill vilket ger en trevlig och komfortabel fjädring. Även framtill finns dubbelsidig och dubbelverkande hydraulisk dämpare. Däcken är tåliga och ger bra fäste även när underlaget är lite sämre.

Motorn är direktdriven och det behövs ingen växellåda. Det är bara att gasa och köra! Instrumentpanelen ger information om det viktigaste: hastighet, batteristatus samt indikeringslampor för blinkers och hel- och halvljus i tydlig fokus. Det finns ett förvaringsfack under sätet där man får plats med det nödvändigaste.

Batteriet är ett litet högeffekts 20 Ah batteri som räcker till en körsträcka på 60 km när det är fulladdat. Driftkostnaden för denna elmoped är väldigt låg då det endast kostar ca. 30 öre milen att köra med Viarelli Piccolo Lead-Acid. En full laddning kostar kostar under 2 kr.

Denna elscooter moped klass 2 är perfekt för dig som vill ha en lätt, smidig och billig elmoped med låg driftkostnad.

Mer info..

Köp Viarelli Piccolo LI från motorsweden.se


NIU UQi Sport Standard Range Klass 2 (Prisvärd elmoped)

NIU UQi Sport Standard Range Elmoped Klass 2

Denna elmoped har riktigt häftig design. Den är lättmanövrerad och har ett batteri som räcker till att åka upp till 6 mil när det är fulladdat. NIU UQi Sport är perfekt för dig som vill ha en cool, liten och smidig elmoped. Batteriet väger endast 5,2 kg vilket gör det enkelt att ta med och ladda vart du än är. Mopeden har ett inbyggt stöldskyddssystem som varnar om mopeden har flyttats redan efter 3 meter. Man låser upp mopeden genom att trycka på NIU-logan på fjärrkontrollen. Du behöver alltså inte starta den med en nyckel.

Du kan montera korgar fram, bak eller på sidorna eller så kan du montera på en extra sadel baktill om du ska skjutsa någon.

Mer info..

NIU UQi Sport Standard Range Klass 2 (prisvärd Elmoped)

Köp NIU UQi Sport på kopenscooter.nu


Elmoped Viarelli City1000 Klass 2 (Bra och billig elmoped)

Elmoped Viarelli City1000 Klass 2 (Bra och billig elmoped)

En nyare modell av elmoped från Viarelli som klarar en distans på upp till 70 km, innan den åter behöver laddas upp. Den utmärker sig med sin unika design, en form av retrostil. Kombinerat med att elmopeden har utrustat med modern teknologi. Det finns en LCD-display på styret som tydligt förser dig med information om bland annat batterimängd och vilken hastighet du kör i.

Det är ett fordon med unik design, som man på ett smidigt och bekvämt tar sig fram på. Med skivbroms och en bra dämpning blir körning både säker och mer bekväm. Med den borstlösa hubmotorn på 1000 watt lovas att motorn kommer ge bra hjälp för att komma uppför backarna.

Kombinerat med en toppfart på 25 km/h och ett batteri som totalt ger en totalkörning på 70 km, är denna elmoped väl passande för stadskörning. Du tar dig smidigt fram på denna lätta moped, som har en totalvikt på 55 kg.

 • Extra väl passande för stadskörning
 • Körs med stora 14” hjul
 • Har en toppfart på 25 km/h
 • Batteriet håller för ca 70 km och batteriet behöver 7-8 laddningstid
 • LED-lampor fram och bak samt bromsljus bak
 • Blinkers både fram och bak
 • Utrustad med skivbroms fram och trumbroms bak
 • LCD-skärm som tydligt ger dig information som batterimängd

Köp Elmoped Viarelli City1000 Klass 2 från motorsweden.se


Se alla elmopeder klass 2..

 

Hur väljer vi vilken produkt som är bästa köpet?

Våra rekommendationer baseras på flera oberoende recensioner och betyg från användare. Vi tar även hänsyn till olika faktorer så som produktspecifikationer, popularitet och pris. Istället för att testa produkterna själva samlar vi in feedback från flera oberoende användare som har använt och testat produkterna under en längre tid. Vi tror att denna metod ger en mer heltäckande bild av produktens prestanda och kvalitet, jämfört med att endast basera produktbetyg på ett enstaka test.

Vi vill erbjuda en omfattande och trovärdig källa till information om produkter och tjänster på marknaden och hjälpa våra besökare att göra ett välgrundat köpbeslut.

Dela