Bästa Elrullstol med Joystick (Elektrisk Rullstol) ”Bäst i test”

En elektrisk rullstol är en motordriven rullstol som styrs med hjälp av en joystick eller styrspak. En elrullstol kan användas både inomhus och utomhus. Elektriska rullstolar är perfekt för äldre eller rörelsehindrade personer som har svårt att gå eller ta sig fram manuellt i en vanlig rullstol. Med en motordriven rullstol kan man komma ut i friska luften och se nya miljöer även om man har svårt att gå.

En elrullstol med joystick påminner om en vanlig rullstol men den är eldriven och man styr rullstolen med en liten styrspak som sitter vid handen på föraren. Det finns även promenadscooters . En promenadscooter är en elrullstol som påminner mer om en vanlig elscooter och den styrs med ett styre istället för en joystick. Läs mer om elrullstol scooter här.

Vilken elrullstol ska man köpa?

En bra rullstol med elmotor ska ha ett batteri som räcker länge så att man kan åka långt innan batteriet måste laddas. Använder man sin elrullstol inomhus för det mesta är det inte lika viktigt eftersom man kan ladda på batteriet när som helst. Att rullstolen är bekväm att sitta i är mycket viktigt och det kan även vara bra att ha en elektrisk rullstol som är hopfällbar.

Olika typer av elrullstolar

Det finns flera olika modeller av elrullstolar med olika funktioner och det gäller att veta vad man är ute efter innan man bestämmer sig för vilken elrullstol man ska köpa.

Elrullstolar utomhus

Elektrisk rullstol Utomhus

Elrullstolar för utomhusbruk måste vara bekväma att sitta i och ha stora tjocka däck så att färden blir bekväm även när underlaget är ojämnt. Är hjulen för hårda och tunna kan det kännas hackigt att åka över grus och småsten. Batteriet måste räcka lång tid så att man kan vara ute och åka länge innan det måste laddas. Man bör fundera på om en promenadskoter kanske är ett bättre val om man behöver en rullstol med elmotor som använd utomhus.

Elrullstolar inomhus

En eldriven rullstol som använd inomhus behöver inte ha samma krav på att batteriet räcker länge eftersom det kan laddas i hemmet när som helst. Man kan få en billigare elrullstol med sämre batterikapacitet och spara några tusenlappar. Man behöver inte heller lika mjuka hjul eftersom underlaget inomhus för det mest är jämnt fint så rullstolen rullar mjukt ändå.

Hopfällbar elektrisk rullstol 

elektrisk rullstol hopfällbar

Man kanske vill ha en elrullstol som är hopfällbar om man bor trångt och behöver förvara rullstolen i hemmet. Det är även bra med en hopfällbar rullstol om man ska åka bil och behöver få plats med rullstolen i bakluckan. Det är ganska vanligt med hopfällbara elrullstolar eftersom funktionen är mycket eftertraktad.

Elektrisk och manuell rullstol

Vissa elrullstolar är anpassade för att kunna användas manuellt också. Dessa rullstolar har både joystick för styrning under eldrift och handtag bak för manuell användning.

Trappklättrare rullstol

Trappklättrare rullstol

En trappklättrare är en elektrisk rullstol för trappor. Den är perfekt att använda om man ska ta sig upp för branta och långa trappor. Har man trappor i hemmet kan detta vara ett bra alternativ.

Innan man köper en elektrisk rullstol bör man se över sin budget och fundera på vilka behov man har för att hitta en så billig och bra elrullstol som passar just dig. Vi har listat bästa elrullstolen i olika kategorier och prisklasser nedan.


Bästa elrullstolen 2023 är:

  1. Elektrisk Rullstol A3 – Hopfällbar elrullstol som går att rulla manuellt ”Bäst i test”
  2. Airwheel H3S – Lyxig och smart elrullstol – Automatiskt hopfällbar
  3. Fold & Go – Elrullstol – Smidig & Hopfällbar
  4. K-SPEEDY – Ergonomisk elrullstol
  5. LG 2020 – Elektrisk trappklättrare

Elektrisk Rullstol A3 – Hopfällbar elrullstol som går att rulla manuellt ”Bäst i test”

Elektrisk Rullstol A3 – Hopfällbar elrullstol som går att rulla manuellt - Bäst i test

Denna elrullstol går att använda som en elrullstol med styrspak men går också att rulla manuellt med hjälp av handtagen på baksidan. Det är en mycket allsidig och prisvärd rullstol som går att använda utomhus och inomhus. Elrullstolen är dessutom hopfällbar så att den tar liten plats och går in i bagageutrymmet på bilen.Batteriet räcker för att köra upp till 20 kilometer när det är fulladdat.

Elrullstolen är väldigt populär och har fått mycket höga recensioner av användare (4.6 av 5). Denna elektriska rullstol lämpar sig för de flesta och är relativt billig.

Köp Elektrisk Rullstol A3 från swedmed.se


Airwheel H3S – Lyxig och smart elrullstol – Automatiskt hopfällbar

Airwheel H3S - Elrullstol hopfällbar

Här har vi en riktigt lyxig elrullstol med många finesser. Den kan till exempel fälla ihop sig automatisk med ett knapptryck. Det går även att styra rullstolen via en app som finns till både iOS och Android. Du kan köra 20 kilometer med fulladdat batteri innan det är dags att ladda igen. Den kan som sagt fälla ihop sig och fälla ut sig elektroniskt om man trycker på en knapp. Elrullstolen är lätt och kompakt när den är hopfälld och den får plats i bakluckan på de flesta bilar.

Elektrisk Rullstol Hopfällbar Liten

Airwheel H3S passar utmärkt att använda både inomhus och utomhus.

Airwheel H3S - Elrullstol Utomhus

Denna elrullstol är mycket dyrare än Elrullstol A3 men man får mycket för pengarna. Airwheel H3S har fått högsta betyg av användare.

Köp Airwheel H3S till reapris från swedmed.se


Fold & Go – Elrullstol – Smidig & Hopfällbar

Fold & Go – Elrullstol – Smidig & Hopfällbar

Detta är en lätt och smidig elrullstol som är hopfällbar. Rullstolen är unikt utformad och lättmanövrerad. Du kan välja till tillbehör så som ljuspaket, anti-tippskydd, extra stort säte och större batteri (+10 km). Detta är en av de lättaste elrullstolarna av sin typ och man kan bära den enkelt utan att behöva ta bort batteriet eller andra element. Fold & Go Elrullstol har fått högsta betyg av användare.

Köp Fold & Go Elrullstol från swedmed.se


K-SPEEDY – Ergonomisk elrullstol

K-SPEEDY – Ergonomisk elrullstol

K-SPEEDY är en ergonomisk elrullstol med justerbart säte och huvudstöd. Rullstolen har aluminiumram och är mycket robust och tålig. I denna elrullstol sitter du tryggt och mycket bekvämt. Ryggstödet har bälte som går att justera och nackstödet är justerbar i höjd, djup och lutning. Rullstolen har även särskilda stötdämpare som gör åkningen extra behaglig. Det finns lampor både fram och bak.

Detta är en mycket påkostad och bekväm elrullstol för dig som ska sitta mycket och länge i rullstolen.

Köp K-SPEEDY ergonomiska elrullstol från swedmed.se


LG 2020 – Elektrisk trappklättrare

LG 2020 - Elektrisk trappklättrare

Detta är en av de mest avancerade trappklättrare som finns på marknaden just nu. Den är perfekt att använda när man ska ta sig upp och ned för trappor. Det är en mycket lätt och kompakt rullstol som får plats i där det är ont om utrymme. Det finns ingen annan rullstol så enkelt och effektivt tar sig upp för trappor som LG 2020. Se viden nedan:

Köp LG 2020 Elektrisk trappklättrare till reapris från swedmed.se


Se alla elektriska rullstolar..

 

Hur väljer vi vilken produkt som är bästa köpet?

Våra rekommendationer baseras på flera oberoende recensioner och betyg från användare. Vi tar även hänsyn till olika faktorer så som produktspecifikationer, popularitet och pris. Istället för att testa produkterna själva samlar vi in feedback från flera oberoende användare som har använt och testat produkterna under en längre tid. Vi tror att denna metod ger en mer heltäckande bild av produktens prestanda och kvalitet, jämfört med att endast basera produktbetyg på ett enstaka test.

Vi vill erbjuda en omfattande och trovärdig källa till information om produkter och tjänster på marknaden och hjälpa våra besökare att göra ett välgrundat köpbeslut.

Dela