Bästa Familjetält & Campingtält 2023 (Bäst i test)

Bästa familjetältet 2020

När man ska köpa ett bra campingtält för hela familjen är det viktigt att man hittar ett tåligt tält som är gjort i bra kvalitet och som väger så lite som möjligt. Tältet måste tåla kraftig vind och vara motståndskraftig mot regn. Man vill även att tältet ska vara enkel att sätta upp.

På senare tid har så kallade uppblåsbara tält blivit väldigt populära. Dessa tält kallas även lufttält eftersom de har luftkanaler istället för tältpinnar. Ett uppblåsbart tält går mycket snabbt och enkelt att sätta upp.

Campingtält finns i alla möjliga storlekar men det vanligaste för ett familjetält är att tältet får plats med 4 till 6 personer.

Man vill gärna ha ett rymligt tält med ståhöjd så att man slipper trängas och böja ned huvudet när man vistas i tältet. Ett rymligt tält med stora fönster är trevligare att bo i jämfört med ett trångt och instängt campingtält.

Det är mycket att ta hänsyn till när man utser bästa campingtältet 2023 men här är några tält som är extra bra i olika kategorier, storlekar och prisklasser.

Bästa campingtält och familjetält 2023 är:

1. Outwell Airville 6SA (Bäst i test) – Pris: 20.295 kr
2. Easy Camp Blizzard 500 (Bra uppblåsbart familjetält) – Pris: 4.920 kr
3. Outwell Franklin 5 (Billigt familjetält) – Pris: 4.072 kr
4. Outwell Reddick 5A (Prisvärt familjetält) – Pris: 5.595 kr


Outwell Airville 6SA  – Bästa familjetältet 2023 (Bäst i test)

Airville 6SA

Airville 6SA är ett stort familjetält för upp till 6 personer. Detta familjetält har ståhöjd så att man kan stå fullt upprätt vart som helst i tältet. Outwell Airville 6SA är ett perfekt om man vill ha ett stort och rymligt campingtält för hela familjen. Ett stort och bekvämt tält gör vistelsen i tältet mycket trevligare  och detta är särskilt viktigt om man ska tälta en längre tid.

Outwell Airville 6SA Insida

Outwell Airville 6SA är ett uppblåsbart familjetält vilket innebär att man blåser upp tältet med en pump istället för att montera det med tältpinnar. Ett uppblåsbart tält kan man sätta upp och montera ned på nolltid.

Outwell Airville 6SA

Så här går det till att sätta upp och montera ned Outwell Airville 6SA:

Ett uppblåsbart campingtält med luftkanaler istället för tältpinnar är mycket stabil och riskerar inte att gå sönder på samma sätt när det blåser kraftigt.

Detta är tältet för dig som vill ha ett lyxigt och rymligt tält för hela familjen. Fördelen med detta uppblåsbara familjetältet är att du slipper lägga ned en massa tid och energi på att montera upp och ned tältet. Det går helt enkelt inte att jämföra ett uppblåsbart tält med en vanligt traditionellt tält på den punkten.

Tältet har fått mycket positiva recensioner och högt betyg i de tester som gjorts.

Här är en ingående recension av Outwell Airville 6SA:


Test och recension av Outwell Airville 6SA

Pris: 20.295 kr – outnorth.se

Köp Outwell Airville 6SA på outnorth.se


Easy Camp Blizzard 500 – Bra uppblåsbart familjetält

Camp Blizzard 500

Här har vi ett litet mindre uppblåsbart campingtält med ståhöjd på ena sidan. Man får plats med upp till 5 personer i detta tält även om det blir lite trångt. Easy Camp Blizzard 500 har en väldigt speciell design och det beror på att det är ståhöjd i uterummet och låg höjd i taket där man sover. Det är ju en ganska smart lösning eftersom det är ganska onödigt att ha ståhöjd i ett rum där man bara ska ligga och sova.

Easy Camp Blizzard 500

Tältet har också andra smarta funktioner så som krok för lykta, ventilation och förvaringsfack.

Detta är ett mycket prisvärt alternativ om man vill ha ett uppblåsbart familjetält utan att behöva spendera en förmögenhet. Tältet är liksom alla andra uppblåsbara tält väldigt enkel att montera upp och ned och man sparar verkligen tid och energi på att köpa ett uppblåsbart tält.

Se introduktionen av Easy Camp Blizzard 500 i videon nedan:

Pris: 4.920 kr – cdon.se

Du kan köpa Easy Camp Blizzard 500 på cdon.se


Outwell Franklin 5 – Bästa billiga familjetältet

Outwell Franklin 5

Här har vi ett mycket billigt och prisvärt alternativ för dig med låg budget. Outwell Franklin 5 är ett mycket populärt tält som har fått mycket höga recensioner av användare. Som namnet antyder är detta ett familjetält för 5 personer. Tältet har ståhöjd vilket är trevligt så att man slipper böja sig inne i tältet. Det är ett mycket rymligt familjetält och storleken på tältet är perfekt för dig som vill ha ett lagom stort tält som man ska bo i en kortare tid.

Tältet har ett stort solskydd framtill som sticker ut en bra bit från tältet vilket gör att man kan sitta och fika utanför tältet med sol och regnskydd.

Här är en introduktion av Outwell Franklin 5:

Pris: 4.072 kr – outnorth.se (Rea)

Köp Outwell Franklin 5 familjetält till rea på outnorth.se


Outwell Reddick 5A – Prisvärt uppblåsbart familjetält

Outwell Reddick 5A

Ännu ett uppblåsbart campingtält som går blixtsnabbt att sätta upp. Outwell Reddick 5A är ett mycket prisvärt familjetält för 5 personer. Tältet har snygg och rymlig design med full ståhöjd. Det finns även ett stort fönster som ger bra utsikt och som gör att tältet känns ännu rymligare och mindre instängt. Tältet har även mycket bra ventilering vilket gör att luften alltid är fräsch inne i tältet.

Tältet känns väldigt rymligt men det kan naturligtvis bli lite trångt med 5 vuxna personer även om det finns plats för det. Ska man ha det riktigt trevligt i tältet så vill man inte att det ska vara allt för trångt. Outwell Reddick 5A är ett mycket bra val för en familj med två vuxna och två eller tre barn.

Se introduktion av Outwell Reddick 5A:

Här är en mer ingående recension av Outwell Reddick 4A som är samma tält fast i lite mindre format för 4 personer:


Test och recension av Outwell Reddick

Pris: 5.595 kr – outnorth.se (Rea)

Köp Outwell Reddick 5A till rea på outnorth.se


 

Hur väljer vi vilken produkt som är bästa köpet?

Våra rekommendationer baseras på flera oberoende recensioner och betyg från användare. Vi tar även hänsyn till olika faktorer så som produktspecifikationer, popularitet och pris. Istället för att testa produkterna själva samlar vi in feedback från flera oberoende användare som har använt och testat produkterna under en längre tid. Vi tror att denna metod ger en mer heltäckande bild av produktens prestanda och kvalitet, jämfört med att endast basera produktbetyg på ett enstaka test.

Vi vill erbjuda en omfattande och trovärdig källa till information om produkter och tjänster på marknaden och hjälpa våra besökare att göra ett välgrundat köpbeslut.

Dela