Flyga med barnvagn som handbagage (Resevagn)

Flyga med barnvagn som handbagage (Kompakt resevagn)
Share Button

Det finns barnvagnar som är så kompakta att de är godkända som handbagage på flyget när de är ihopfällda. En barnvagn som är anpassad för att vara enkel att ta med på resan kallas för resevagnar och de är väldigt lätta och kompakta. Det är särskilt viktigt för en resevagn att vara liten och ta liten plats när de är ihopfällda. En resevagn gör flyget med din barnvagn betydligt lättare och trevligare och om barnvagnen får plats ovanför flygstolarna på planet går flygresan som en dröm.

De bästa resevagnarna är godkända som handbagage av de flesta flygbolag men för att vara säker på vad som gäller för respektive flygbolag har vi sammanställt en lista över de populäraste flygbolagen (se längre ner på sidan). De flesta flygbolag har en maxvikt för handbagaget på 5-10 kg. Detta innebär att barnvagnen måste väga under 5 kilo för att gå som handbagage på samtliga flyg. Den enda barnvagnen som väger runt 5 kg är GB Pockit som också är den mest kompakt resevagnen. Däremot så finns det flera resevagnar som väger under 8-10 kg och som går som handbagage på de flesta flygen.

Här är några riktigt lätta och kompakta resevagnar som kan gå som handbagage på flyg:

GB Pockit Plus (Mest kompakta resevagnen) Pris: 1.989 kr
Babyzen Yoyo 6 Plus (Liten resesulky med bärrem) – Pris: : 3.995 kr
Bugaboo Ant (Den perfekta resevagnen) – Pris: : 5.550 kr
Carena Kobbe (Billig liten sulky) – Pris: 1.599 kr


GB Pockit Plus – Den minsta resevagnen

GB Pockit Plus

Detta är den minsta av alla resevagnar. GB Pockit Plus är en uppgradering av den äldre modellen GB Pockit som var ännu mindre och mer kompakt. GB Pockit vägde endast 4,3 kilo och ligger således under maxvikten på 5 kg som vissa flygbolag har för handbagaget. Det är ju lite synd att GB Pockit Plus nu väger 5,6 kg, alltså 0,6 kilo över maxvikten för de striktaste flygbolagens maxvikt för handbagage. Det är möjligt att man får in GB Pockit Plus som handbagage ändå eftersom det är så pass lite som överskrider men det är ju en chansning. De flesta flygbolag har dock en maxvikt för handbagaget på över 5 kilo och då är det ju inga problem att ta med denna resevagn som handbagage.

GB Pockit Plus har stor sufflett och ryggstöd med liggläge och till skillnad mot den äldre modellen som dessutom inte längre går att köpa i butikerna verkar det som.

Köp GB Pocket Plus online – Bästa pris: 1.989 kr


Babyzen Yoyo 6 Plus – Liten Resevagn med bärrem

Babyzen Yoyo 6 Plus

Babyzen Yoyo 6 Plus är en av de mindre barnvagnarna på listan och väger 6,2 kg med måtten 52 x 44 x 18. Resevagnen går med andra ord utmärkt att ta med sig som handbagage på de flesta flygresorna. Babyzen Yoyo 6 Plus har dessutom en bärrem så att man kan bära barnvagnen över axeln som en väska när den är ihopfälld. Det finns dessutom en snygg transportväska som man kan packa ner barnvagnen i som skyddar Babyzen Yoyo 6 Plus under resan. Även väskan har remmar så att den går att bära över axeln.

Läs hela recensionen av Babyzen Yoyo 6+

Köp Babyzen Yoyo 6+ online – Bästa pris: 3.995 kr


Bugaboo Ant – Barnvagn och resväska i ett

Bugaboo ant

Denna resesulky är riktigt litan ihopfälld och går som handbagage på de flesta flyg. Bugaboo Ant väger endast 7 kg och har måtten 55 x 38 x 23 cm. Barnvagnen är designad för att vara den bästa en så bra resevagn som möjligt och man kan dra Bugaboo Ant bakom sig så att den rullar på bakhjulen när den är ihopfälld. Du kan dessutom komma åt packningen när barnvagnen är ihopfälld så barnvagnen fungerar verkligen som en riktig resväska.

Bugaboo Ant är dessutom en sulky med vändbar sittdel och har många andra bra egenskaper som man vill att en barnvagn ska ha. Detta är en av de absolut bästa resevagnarna på marknaden just nu!

Läs hela recensionen av Bugaboo Ant

Köp Bugaboo Ant online – Bästa pris: 5.550 kr


Carena Kobbe – Billig och kompakt sulky

Carena Kobbe resesulky

Carena Kobbe är en liten och billig sulky som väger 7 kg och har ett mått på 52,5 x 45,5 x 23,5 cm. Den är egentligen lite för stor för att få med som handbagage men Carena hävdar att många kunder fått med sig barnvagnen som handbagage och är således godkänd som handbagage av vissa flygbolag. Vikten ligger under gränsen för många av flygbolagen men barnvagnen är aningens stor för att gå som handbagage. Det är lite av en chansning att försöka få med sig barnvagnen som handbagage på flyget men annars är Carena Kobbe en riktigt bra och smidig sulky som är riktigt prisvärd.

Läs hela recensionen av Carena Kobbe

Köp Carena Kobbe online – Bästa pris: 1.599 kr


Här är en lista över flygbolagen och vad de har för maxvikt och mått för handbagage:

Lufthansa
Maxvikt: 8 kg Mått: 55 x 40 x 23 cm

Sunclass Airlines (Ving)
Maxvikt: 6 kg Mått: 55 x 40 x 20 cm

Ryanair
Maxvikt: 10 kg Mått: 40 x 20 x 25 cm

Norwegian (charter) – DY/D8
Maxvikt: 10 kg Mått: 55 x 40 x 23 cm

SAS (charter) – SK
Maxvikt: 8 kg Mått: 55 x 40 x 23 cm

KLM
Maxvikt: 12 kg Mått: 55 x 35 x 25 cm

TUI fly – BLX
Maxvikt: 5 kg Mått: 55 x 40 x 23 cm

TUI Airways – TOM
Maxvikt: 5 kg Mått: 55 x 40 x 23 cm

Jet Time – JTG
Maxvikt: 5 kg Mått: 55 x 40 x 20 cm

Aegean – A3
Maxvikt: 8 kg Mått: 55 x 40 x 20 cm

Air Europa – AEA
Maxvikt: 6 kg Mått: 55 x 35 x 25 cm

BH Air – BGH
Maxvikt: 7 kg Mått: 60 x 40 x 30 cm

Blue Air – 0B
Maxvikt: 5 kg Mått: 55 x 40 x 20 cm

BRA – TF
Maxvikt: 8 kg Mått: 50 x 40 x 25 cm

Evelop – EVE
Maxvikt: 10 kg Mått: 50 x 40 x 25 cm

Freebird Airlines – FHY
Maxvikt: 8 kg Mått: 55 x 40 x 20 cm

Novair – NVR
Maxvikt: 5 kg Mått: 55 x 40 x 22 cm

Small Planet – LLX
Maxvikt: 5 kg Mått: 56 x 45 x 25 cm

SunExpress – XQ
Maxvikt: 8 kg Mått: 55 x 40 x 20 cm

 

 

Share Button
Profilbild

Om Caroline Sandell

Väldigt upptagen trebarnsmamma och bloggare som gillar att testa nya produkter. Tränar crossfit och är utbildad personlig tränare.

Visa alla poster av Caroline Sandell →

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *