Förbränningstoalett – Bäst i test 2021 (Jämför pris)

Förbränningstoalett bäst i test

Här hittar du bästa förbränningstoaletten 2021! Dessa förbränningstoaletter är bäst i test och har fått mycket högt betyg i de tester som gjorts.

Det finns många olika förbränningstoaletter på marknaden med olika funktioner och i olika prisklasser. De olika förbränningstoaletterna skiljer sig i prestanda när det gäller bland annat säkerhet och energiförbrukning. Vissa har hög luftförbrukning inifrån vilket gör att det blir kallt i badrummet som gör att kostnaden för värme stiger. Andra förbränningstoaletter hämtar luft utifrån vilket helt klart är en fördel. Det finns förbränningstoaletter som drivs av gasol istället för elektricitet.

Vilken förbränningstoalett ska man köpa?

Det är inte så lätt att veta vilken toalett man ska välja. Om du är osäkert på vilken förbränningstoalett du ska slå till på har du kommit helt rätt. Här hittar du förbränningstoaletter i olika kategorier och prisklasser som anses vara de bästa på marknaden just nu.

En förbränningstoalett gör livet betydligt enklare när man bor på landet eller om man har ett fritidshus på tomten. En förbränningstoalett behöver inte anslutas till ett avlopp och behöver ingen tillgång till vatten. Man kan alltså göra om vilket rum som helst till en toalett eller placera förbränningstoaletten i ett fritidshus som helt saknar anslutning till ett avlopp. De förbränningstoaletter som rekommenderas nedan ger endast små mängder aska som avfall vilket är mycket behändigt och lätthanterligt. Det är betydligt fräschare att ha en förbränningstoalett som endast bildar lite aska som avfall jämfört med eden obehagliga upplevelsen av att tomma latrinen.

En förbränningstoalett ger ett fräsch badrum och det luktar inte illa efter ett toalett besök. Avföring bränns helt enkel upp och kvar blir endast lite aska. Askan kan sedan med fördel spridas i trädgården eftersom askan fungerar som gödselmedel.

Det är en självklarhet att skaffa sig en förbränningstoalett om man har råd med den investeringen. Här är bästa förbränningstoaletten 2021!


Cinderella Förbränningstoalett Comfort – Bäst i test 2021

Cinderella Förbränningstoalett Comfort

Här är testvinnaren som varken kräver vatten eller avlopp. Allt avfall förbränns och förvandlas till en pytteliten hög med aska. Om en person använder förbränningstoaletten under en månads tid så bildas det ungefär lika mycket aska som det får plats i en liten tekopp.

Det är inte särskilt mycket avfall att ta hand om. En display på toaletten som visar när det är dags att tömma askan.

Cinderella Comfort hämtar all luft utifrån när den förbränner avfallet. Toaletten tar alltså ingen luft från badrummet vilket gör att värmen håller sig. Om toaletten skulle hämta luft från badrummet skulle det snabbt bli kallt och det skulle kosta mer att värma upp badrummet så man sparar mycket pengar i längden genom att köpa Cinderella Comfort förbränningstoalett.

Cinderella Comfort förbränningstoalett har mycket hög kapacitet och klarar 4 användare i timmen och ca 10 – 12 personer per dygn. Toaletten är barnsäker och tar inte upp särskilt mycket utrymme i badrummet, dessutom är det en riktigt snygg förbränningstoalett med stilren design.

Cinderella Comfort har fått mycket bra betyg på de tester som gjorts med snabbast förbränning och lägst energiförbrukning. Det är en av de få förbränningstoaletterna som hämtar luft utifrån utan att påverka badrummets temperatur. Luftförbrukningen per spolning är väldigt låg och kapaciteten är mycket högre än de flesta andra förbränningstoaletter på marknaden. Det är lätt att förstå varför Cinderella Comfort är en av Sveriges absolut mest populära förbränningstoaletter.

Förbränningstoalett Cinderella kan användas i till exempel fritidshus och attefallshus utan avlopp.

Detta är helt enkelt den bästa förbränningstoaletten 2021 och rekommenderas för alla som vill ha en toalett som endast lämnar lite aska som avfall.

Pris: 37.769 kr – buildor.se

Köp förbränningstoalett Cinderella Comfort på buildor.se


Cinderella Förbränningstoalett Classic

Cinderella Förbränningstoalett Classic

Cinderella Classic är som namnet antyder Cinderellas klassiska förbränningstoalett. Denna toalett har funnits i hela 17 år och är den förbränningstoalett från Cinderella som säljs mest. Den är mycket lättinstallerad och har en kapacitet på 12 personer precis som Cinderella Comfort. Det är egentligen ingen stor skillnad mellan Cinderella Classic och Cinderella Comfort förutom att Cinderella Comfort har en display som bland annat visar när det är dags att tömma askpottan.

Har man ingenting emot att kolla till askpottan lite nu och då för att se efter om det är dags att tömma askan kan man spara några tusenlappar på att köpa Cinderella Classic.

Pris: 34.390 kr – buildor.se

Köp förbränningstoalett Cinderella Classic på buildor.se


Cinderella Förbränningstoalett Gasol – Bästa förbränningstoaletten med Gas

Cinderella Förbränningstoalett Gasol

Här har vi ytterligare en Cinderella toalett som i grunden är samma toalett som Cinderella Classic men som drivs med gasol/propan. Detta är faktiskt den enda förbränningstoaletten som använder gasol på marknaden just nu. Precis som med Cinderella Classic kan man installera toaletten själv utan att spendera pengar på att anlita en fackman.

En förbränningstoalett som drivs av gasol behöver ingen el. Du kan alltså använda toaletten i ett fritidshus som där elektriciteten är begränsad. Det enda som behövs är 12 V DC som driver elektronik, fläkt och luckor. Läs mer om förbränningstoalett med gasol.

Förbränningstoaletten har en maximal förbränningseffekt på 2,4 kW och gasolförbrukningen ligger på ca 180 gr/besök.

Detta är en förbränningstoalett för dig som saknar eller har begränsat med el.

Pris: 38.980 kr – buildor.se

Köp förbränningstoalett Cinderella Gasol på buildor.se


Separett Förbränningstoalett Cindi Family – Billig förbränningstoalett

Separett Förbränningstoalett Cindi Family

Separett Cindi Family är en lite billigare förbränningstoalett som även den har fått högt betyg. Särskilt kapaciteten och kvaliteten i konstruktionen är väldigt bra. Separett Cindi Family tar luften inifrån vilket bidrar till att temperaturen sjunker i badrummet. Dock inte lika mycket som med andra förbränningstoaletter med högre luftförbrukning. Luftförbrukningen per spolning med Separett Cindi Family är väldigt låg, till och med lägre än Cinderella Comfort.

Separett Cindi Family går att använda precis som en vanlig toalett vart man än är och lämnar endast en liten mängd aska som avfall. Det finns en display på toaletten som talar om när det är dags att tömma askan. Man behöver alltså inte titta efter själv i askpottan med jämna mellanrum för att avgöra detta.

Jämfört med Cinderella Comfort finns det egentligen inga fördelar med Separett Cindi Family förutom att priset är mycket lägre. Separett Cindi Family är en mycket bra förbränningstoalett men kapaciteten är lägre, luften hämtas inifrån och toaletten är inte lika säker som Cinderella Comfort. Därför hamnar denna förbränningstoalett på en andra plats trots det lägre priset.

Detta är en förbränningstoalett för dig med låg budget som inte har råd med en Cinderella toalett.

Pris: 24.995 kr – buildor

Köp förbränningstoalett Separett Cindi Family på buildor.se


 

Dela

Om Caroline Sandell

Väldigt upptagen trebarnsmamma och bloggare som gillar att testa nya produkter. Tränar crossfit och är utbildad personlig tränare.

Se alla artiklar av Caroline Sandell →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *