Förbränningstoalett till husvagn och husbil

Förbränningstoalett till husvagn och husbil
Share Button

Om du söker efter ett smart, enkelt och fräscht alternativt till en toalett i husvagnen eller husbilen behöver du inte leta mer. Det är en förbränningstoalett du behöver och tro inte för ett ögonblick att du måste nöja dig med en komposttoalett. Förbränningstoaletterna är här för att stanna! Förbränningstoaletten har blivit väldigt populär på senare tid och det är inte så svårt att förstå varför. Med en förbränningstoa bränns avfallet upp och kvar finns bara en liten mängd aska. Förbränningstoaletten kräver varken vatten eller avlopp och är mycket enkel att installera. Innan du bestämmer dig för vilken toalett du ska köpa till husvagnen bör du läsa lite mer om alla fördelar som finns med en förbränningstoalett.

Hur fungerar en förbränningstoalett?

Det finns många fördelar med en förbränningstoalett. Den största fördelen är naturligtvis att man inte behöver något vatten eller avlopp vilket är perfekt när man ska ha toaletten i en husvagn eller en husbil utan tillgång till vatten eller något avloppssystem. Det är med avfall från toalettbesök är ju ingen trevlig historia att ta hand om och innan förbränningstoans framfart har det inte funnits någon trevlig eller fräsch lösning på det problemet. Men med en förbränningstoalett är det inte längre ett problem.

Förbränningstoalett

En förbränningstoalett kräver inget vatten

Ska man ha toaletten i husvagnen, husbilen eller fritidshuset så har man vanligtvis inte tillgång till stora mängder vatten så man måste lösa problemet på annat sätt. En förbränningstoalett kräver ingen vatten du behöver alltså inte ansluta toaletten till en vattenledning eller liknande. Eftersom toaletten inte använder något vatten så måste man använda en engångspåse som man lägger i toaletten för att hålla toaletten ren och fräsch. Påsen åker sedan ner och bränns upp med avfallet när du är klar med toalettbesöket. Eftersom förbränningstoalett är mycket miljövänlig eftersom det inte krävs stora mängder vatten vid varje toalettbesök.

Förbränningstoaletten sprider inga otrevliga lukter i husvagnen

Förbränningstoalett bäst i test

Eftersom avfallet bränns upp och endast lämnar lite aska efter sig uppstår det inga otrevliga dofter efter ett toalettbesök vilket kan vara uppskattat i en liten husvagn med begränsad ventilering. Engångspåsen i toaletten håller toan ren och fin hela tiden. Den genanta och otrevliga lukten som vanligtvis uppstår efter ett långt toalettbesök är nu ett minne blott!

En förbränningstoalett gör livet i husvagnen enklare

Förbränningstoalett Cinderella Husvagn

Vanligtvis är livet i husvagnen mer omständigt jämfört men de bekvämligheter man har i hemmet. Oavsett om man bor på landet i en liten stuga eller åker runt med husvagnen eller husbilen så är just det här med toalettbesök det stora problemet. Det är inte särskilt trevligt att tömma bajamajan och om man inte har en toalett i husvagnen är man hela tiden beroende av att hitta ett ställe längst vägen där man kan göra ifrån sig. Med en förbränningstoalett har man alltid en toalett nära till hands och man behöver inte heller ta hand om något ofräscht avfall. Efter ett toalettbesök förbränns avfallet och lämnar endast en pytteliten mängd aska.

En förbränningstoalett är enkel att installera

En förbränningstoa är enkel att installera och tar liten plats i husvagnen. Man behöver inte anlita en fackman för att montera toaletten på plats. Eftersom toaletten är så liten och behändig krävs det bara en person för att lyfta den och den får plats i de flesta små utrymmen i husvagnen eller husbilen.

Det finns förbränningstoaletter som drivs med gasol

Cinderella Förbränningstoalett Gasol

En förbränningstoalett använder gasol som energi kräver ingen el vilket är perfekt för dig som har husvagn. En gasoldriven förbränningstoalett utan el är mycket användbart när man har begränsat med el och saknar elnät. Du behöver dock en liten mängd el för vissa funktioner men de kan drivas av ett batteri som laddas med hjälp av solceller. Se förbränningstoalett med gasol för mer information om detta. En husvagn har ofta ett batteri som driver flätar och belysning i husvagnen. Detta batteri måste laddas på med jämna mellanrum och det kan vara bra att inte använda onödigt mycket el. Därför kan en gasoldriven förbränningstoalett vara ett bra alternativ i en husvagn eller en husbil. Saknar du helt el i husvagnen så är det inte mycket att fundera på, då måste du ha en förbränningstoalett med gasol.

Vilken förbränningstoalett ska man köpa?

Cinderella Förbränningstoalett Husbil

Det finns som sagt många fördelar med en förbränningstoalett i husvagnen. Se bästa förbränningstoaletten 2020 för mer information om vilken förbränningstoalett man bör köpa. Det finns flera olika modeller att välja mellan men Cinderella är helt klart den bästa tillverkaren av förbränningstoaletter och toppar listan över bästa förbränningstoaletten. Cinderella Classic är den förbränningstoalett från Cinderella som säljer bäst. Det finns en lyxigare variant av av denna modell som heter Cinderella Comfort, det är i stort sätt samma toalett men Cinderella Comfort har en display som visar när det är dags att tömma toaletten på aska. Cinderella Gas är samma modell som  Cinderella Classic men drivs med gasol.

Det finns egentligen bara fördelar med en förbränningstoalett och en förbränningstoa kommer garanterat göra livet mycket enklare. Nackdelen är naturligtvis att det inte är en billig lösning och har man låg budget kanske det inte är ett alternativ.

Men för dig som har råd att investera i en förbränningstoalett till husbilen är det den bästa lösningen och du kommer inte att ångra dig. Det går helt enkelt inte att jämföra med andra lösningar och andra typer av toaletter.

Share Button
Profilbild

Om Caroline Sandell

Väldigt upptagen trebarnsmamma och bloggare som gillar att testa nya produkter. Tränar crossfit och är utbildad personlig tränare.

Visa alla poster av Caroline Sandell →

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *