Bästa förråd byggsats 2023! (Se alla byggsatser)

Bästa förråd byggsatsen

Om man vill ha en byggsats till ett förråd kan det vara bra att jämföra olika alternativ innan man gör sitt köp. När man väljer en förrådsbod som byggsats slipper man bygga från grunden. Det finns byggsatser för mindre förråd på 10 eller 15 kvm eller större förråd på 20 kvm. Om man behöver byggsatser för större förråd på 25 eller 30 kvm finns det också många bra alternativ.  Man kanske vill ha en byggsats för ett cykel förråd eller cykel skjul. En byggsats för ett isolerat förråd finns i flera olika storlekar och kan vara bra om man bor i ett kallare klimat. Det finns också modeller som kan användas som vedförråd. Man kan välja en byggsats för ett förråd mot vägg eller med pulpettak. Det finns också byggsatser för en redskapsbod eller en byggsats till ett förråd i plåt. Oavsett vad man är ute efter är det bra att först se över ytan och sitt behov innan man väljer storlek och material på sin byggsats.

Man behöver inte ansöka om bygglov för byggnader som är mindre än 15 kvm.

Med ett förråd är det lätt att få ordning i trädgården, eftersom det finns alltifrån mindre förråd för soptunnan till större förråd för cykel, gräsklippare, skottkärra och arbetsbänk. Förrådet kan anpassas till olika storlekar och inredningar som kan väljas efter önskemål. Det går att enkelt förvara det man önskar och göra sig av med sånt som man inte vill ska synas.

Vilken förråd byggsats ska man köpa?

Det finns många olika typer och det kan vara svårt att veta vilken förrådsbyggsats som är bäst när det finns så många olika modeller. Innan man bestämmer sig kan det vara bra att tänka på hur stort man vill bygga och att materialet ska tåla klimatet.

Det ingår ofta förrådsgolv till förråden så att förrådshyllorna och redskap står stadigt. När man väljer ett obehandlat förråd kan man själv välja att måla med en färgs som passar ihop med bostaden.

Med ett förråd är det enkelt att hålla reda på sina saker. En förrådsmodul gör att du snabbt kan sätta upp ett praktiskt förråd på tomten för förvaring av trädgårdstillbehör, verktyg och cyklar. Nedan finns några bra alternativ för alla förvaringsbehov.

Bästa förråd byggsats 2023 är:

1.  Förråd Tullis XL (Stort förråd på 15 kvm)
2.  Förråd Vibo Dalstorp (Stort förråd för trädgårdsmöbler och gräsklippare)
3.  Förråd Ralf (Friggebod byggsats på ca 10 kvm)
4. Förråd Vibostugan Jonstorp (Förråd byggsats med pulpettak)
5. Förråd Mia (Förråd byggsats mot vägg)
6. Förråd Leif (Litet väggmonterat förråd)


Förråd Tullis XL (Stor förråd byggsats på 15 kvm)

Förråd Tullis XL (Stor förråd byggsats på 15 kvm)

Förråd Tullis XL 15 kvm är ett större förråd om man behöver extra förvaringsutrymme i trädgården. Förrådet är anpassad enligt reglerna för friggebodar där fritt antal får uppföras med en yta på 15 kvm och maxhöjden är 3 meter. Den levereras som en komplett byggsats och monteras enkelt ihop efter ritning. Materialet levereras obehandlat och det rekommenderas att man behandlar med grund- och täckfärg. Det ingår också allt för montering såsom spikar och skruvar. Takbeläggning ingår inte, men det går att välja till. Materialet är nordisk gran och väggtjockleken 28 mm. Yttermåtten på väggarna är 300×500 cm och nockhöjden är 250,8 cm vägghöjden är 210,9 cm. Takarean är 18,36 kvm och det ingår dörr i massiv gran med aluminiumtröskel inkl låscylinder och handtag. Med en förråd byggsats är det enkelt och smidigt att skaffa ett förråd till tomten.

Förråd Tullis XL passar dig som vill ha ett lite större förråd.

Mer info…

Köp Förråd Tullis XL från Hemfint


Förråd Vibo Dalstorp (Stort förråd för trädgårdsmöbler och gräsklippare)

Förråd Vibo Dalstorp (Stort förråd för trädgårdsmöbler och gräsklippare)

Vibo Dalstorp 10 kvm är ett stort förråd med plats för trädgårdsmöbler och gräsklippare. Den har två ingångar med möjlighet att dela upp till två förråd. Den ena dörren är extra bred som gör att man får plats för större trädgårdsredskap. Förrådet levereras obehandlat med ytpappstak. Det medföljer en utförlig byggsatsbeskrivning med byggsatsen som gör att man enkelt kan sätta ihop stugan. Storleken är 437×229 cm i yttermått och takhöjden är 2504 mm.  Stugan klarar av snözon 2,5 och passar dig som vill ha två förråd i ett. Det är ett tåligt och stort förråd med mycket plats.

Mer info…

Köp Vibo Dalstorp från Skånska Byggvaror


Förråd Ralf (Friggebod byggsats på ca 10 kvm)

 

Förråd Ralf (Friggebod byggsats på ca 10 kvm)

Förråd Ralf 9,6 kvm är ett förråd av obehandlat trä som måste grund- och täck målas innan användning. Huset levereras som byggsats och monteras efter ritning. Det måste köpas till takpapp, shingel och plåttak. Väggtjockleken är 28 mm och väggmåtten är 276×360 cm. Vikten är 650 kg, takytan är 13,2 kvm och färgen går att anpassa till huset. Detta är ett mindre klassiskt förråd som passar bra för små tomter. Med ett klassiskt utseende passar den bra in i trädgården. Byggnationen och monteringen är enkel och tar inte lika lång tid som att bygga ett förråd från grunden. Vägghöjden är 194 cm och totalhöjden 234 cm.

Mer info…

Köp Förråd Ralf från Hemfint


Förråd Vibostugan Jonstorp (Förråd byggsats med pulpettak)

Förråd Vibostugan Jonstorp (Förråd byggsats med pulpettak)

Vibostugan Jonstorp 7,5+3,4 kvm levereras som byggsats med färdigspikade väggsektioner och färdigkapade takåsar. Ett litet förråd på 7,5 kvm med pulpetttak och en bred dörr gör att man lätt kan få plats med trädgårdsredskapen. Friggeboden passar dig med en liten tomt som behöver en redskapsbod eller ett förråd. Förrådet levereras obehandlat med ytpappstak. Det medföljer en ritning som gör det enkelt att montera och underlättar arbetet.  Om man vill ha ett dubbelt förråd med plats för mycket redskap som kan förvaras enkelt är detta ett bra alternativ. Ett förråd som görs av en byggsats sparar mycket tid vid byggnationen och kan vara ett bra alternativ om man inte är så vad att bygga.

Mer info…

Köp Vibostugan Jonstorp från Skånska Byggvaror


Förråd Mia (Förråd byggsats mot vägg)

Förråd Mia (Förråd byggsats mot vägg)

Mia är ett fasadmonterat förråd i storleken 3,7-5,5 kvm. Det går enkelt att gömma undan redskap och trädgårdsföremål som man inte vill ska synas. Det är ett snyggt och enkelt förråd som går att montera mot en vägg. Förrådet är gjort av nordisk gran och monteras enligt ritning. Det är obehandlat och måste grund.- och täckmålas. Tak och golvbrädor ingår. Yttermåtten är 222×165 cm och vikten är 266 kg. Förråd Mia passar dig som inte har så stor yta och vill kunna bygga ihop förrådet med huset. Förrådet är hållbart i trä och går att anpassa till huset med val av färg. Ett fasadmonterat förråd är ett bra sätt att spara plats och kunna förvara sina trädgårdstillbehör nära huset. Det är ett mindre förråd där man har plats för det allra nödvändigaste.

Mer info…

Köp Mia förråd från Skånska Byggvaror


Förråd Leif (Litet väggmonterat förråd)

Förråd Leif (Litet väggmonterat förråd)

Förråd Leif är ett mindre fasadmonterat förråd som går att få i flera olika storlekar.  Det passar för praktisk förvaring av gräsklippare, trädgårdsredskap eller cykel. Förrådet är obehandlat och måste grund- och täck målas. Det levereras som byggsats och går enkelt att montera efter ritning. Förrådet bör placeras på ett nedgrävt fundament till frostfritt djup med gjutning eller på plintar som är nedgrävda. Det är inte snözonsklassat och taket måste därför hållas rent från större mängder snö. Golv ingår, men takpapp eller shingel måste köpas till. Taket läggs direkt på underlagspapp. Hänglåsöverfall ingår och taklister behövs vid mått och avslut.  Yttermåtten är 234×95 cm och vikten är 176 kg.

Om man inte har så mycket plats på tomten kan ett väggmonterat förråd vara ett bra alternativ.

Mer info…

Köp Leif förråd från Skånska byggvaror


Se alla förråd byggsatser..

 

 

Hur väljer vi vilken produkt som är bästa köpet?

Våra rekommendationer baseras på flera oberoende recensioner och betyg från användare. Vi tar även hänsyn till olika faktorer så som produktspecifikationer, popularitet och pris. Istället för att testa produkterna själva samlar vi in feedback från flera oberoende användare som har använt och testat produkterna under en längre tid. Vi tror att denna metod ger en mer heltäckande bild av produktens prestanda och kvalitet, jämfört med att endast basera produktbetyg på ett enstaka test.

Vi vill erbjuda en omfattande och trovärdig källa till information om produkter och tjänster på marknaden och hjälpa våra besökare att göra ett välgrundat köpbeslut.

Dela