Friggebod med pulpettak “Funkis” (Ritning & Byggsats)

Friggebod med pulpettak "Funkis" (Ritning & Byggsats)
Share Button

Om man vill ha en friggebod med pulpettak i Funkis stil är det bra att köpa en byggsats som monteras efter ritning. En ritning för friggebod med pulpettak är ett bra sätt för att göra byggnationen enkel och smidig. En funkis friggebod på 15 kvm är enkel att bygga och skapar lätt extra plats på tomten. Det är perfekt när man har besök eller om man bara behöver ett extra utrymme för förvaring. Ett funkis förråd kan vara ett bra alternativ om man inte vill bygga ett helt garage för förvaring.

Ett förråd med pulpettak på 15 kvm är en klassisk byggnad som passar de flesta tomter. En stomme för friggebod med pulpettak behöver inte vara komplicerad att bygga. Det är enklare att bygga en bod med pulpettak byggsats efter ritning än att bygga helt från början. En stuga med pulpettak är ett trevligt komplement till sitt hus på tomten och kan användas som gäststuga.  Det kan också vara så att man vill ha en ritning för en friggebod med snedtak eller ett förråd med snedtak som gör underhållet enklare. Om man vill ha en mindre funkis  friggebod på 10 kvm är det också ett alternativ när det bara ska användas för förvaring.

Vilken funkis friggebod med pulpettak ska man köpa?

En funkis friggebod är en populär modell med rena linjer och enkla lösningar. Funktionalismen i byggnationen gör att den passar in på de flesta tomter. Om man vill ha en funkis friggebod med pulpettak finns det flera olika modeller att välja mellan. Det kan vara bra att passa på att göra sitt köp när många leverantörer har kampanjer för att få ner priset. En funkis friggebod har många olika användningsområden och kan vara ett bra alternativ om man behöver lite extra utrymme på tomten.

Det finns många olika modeller så det går enkelt att anpassa sitt val för att matcha bostadshuset. När man har bestämt placering och vad man ska använda friggeboden till kan man börja jämföra olika alternativ för att hitta det bästa.

Bästa “Funkis” friggebod med pulpettak 2021 är:

1. Friggebod Elise 15 kvadrat (Bästa friggebod med pulpettak)
2. Jabo Flex Funkis 15 kvm (Perfekt stuga för ett extrarum)
3. Flex Funkis 15 kvm (Funkis friggebod byggsats)
4. Skagen 15 kvm med skjutdörrsparti (Klassisk funkis friggebod)
5. Friggebod Skagen 15 kvm (Funkis bod av hög kvalitet)
6. Förråd Wendela 14 kvm med cykelskjul (Funkis bod med cykelparkering)


Friggebod Elise 15 kvadrat (Bästa friggebod med pulpettak)

Friggebod Elise 15 kvadrat (Bästa friggebod med pulpettak)

Friggebod Elise på 15 kvadrat med pulpettak köps som byggsats och monteras efter ritning. Med en knuttimrad design är byggnationen enkel för en stadig friggebod. Materialet skickas obehandlat och måste målas med grundolja, utegrundfärg eller täckfärg. Allt som behövd för montering ingår och tak och golv av 18 mm råspont ingår. Grunden måste göras separat, men bärlinor ingår. Markförhållanden bestämmer hur grunden ska göras av platta eller plintgrund. Taket bör beklädas med exempelvis hållbar takpapp för lång hållbarhet och måste köpas till. Materialet är nordisk gran och måttet på ytterväggarna är 300×500 cm. Den passar dig som vill ha en komplett friggebod byggsats. Den är lättmonterad om man inte är van att bygga vilket sparar tid.

Mer info…

Köp Friggebod Elise 15 kvadrat från Hemfint


Jabo Flex Funkis 15 kvm (Perfekt stuga för ett extrarum)

Jabo Flex Funkis 15 kvm (Perfekt stuga för ett extrarum)

Friggebod Jabo Flex Funkis 15 kvm är en perfekt stuga om man vill ha ett extrarum i trädgården. Det ingår 14 st väggmoduler och går att isolera med en 70 mm tjock ram i väggarna. Stugan måste grundoljas och grund- och täckmålas innan användning. Byggsatsen fås med en ritning och beskrivning för hur man bygger ihop den enkelt. Om man är van vid att bygga kan man klara det själv och annars ta hjälp av en snickare. Stugan måste vara placerad på ett nedgrävt fundament som är nedgrävt till frostfritt djup. Det går också att isolera stugan om man vill kunna använda den på vintern.  Byggsatsen kommer med dörrar, fönster och golv.  Takshingel kan användas som extra takbeklädnad med klister och pappspik. Måtten är 3283×4508 mm och totalhöjden är 2,9 m. Vikten är 1700 kg och snözonen är 3,5.

Funkis huset passar bra om man vill ha ett lyxigt extra utrymme på tomten. Den kan användas som gästhus eller extra förvaring.

Mer info…

Köp Friggebod Jabo Flex Funkis 15 kvm från Skånska Byggvaror


Friggebod Flex Funkis 15 kvm (Funkis friggebod byggsats)

Friggebod Flex Funkis 15 kvm (Funkis friggebod byggstomme)

Friggebod Flex Funkis Jabo på 15 kvadrat är en funkis friggebod och grundsatsen med moduler ingår. Det går också att lägga till val för att kunna bygga en komplett stuga. Den levereras obehandlad, omålad och oisolerad och färgen väljer man själv. Grundsatsen innehåller gavelspetsar, tak, golv och 14 st väggmoduler. Med en dörr och 2 fönster som tillval kan friggeboden göras komplett. Höjden är 2,04-2,42 m, bredden är 4508 mm och längden är 3282 mm. Taket består av 17 mm råspånt och beslag, spik och skruv ingår.

Den passar dig som vill ha en funkis friggebod som klarar av snözon 3,5. Det är en funkis friggebod som kan anpassas efter önskemål.

Mer info…

Köp Friggebod Flex Funkis 15 kvm från Byggmax


Skagen 15 kvm med med skjutdörrsparti (Klassisk funkis friggebod)

Friggebod Skagen 15 kvm (Klassisk funkis friggebod)

Friggebod Skagen 15 kvm från trähuset är en funkisinspirerad bod av hög kvalitet.  Boden har pulpettak och framsidan har ett skjutdörrsparti från golv till tak som ger bra ljusinsläpp. Den har också ett isolerglasfönster och en varmförrådsdörr. Ovanför dörren finns ett entrétak av härdat glas och takfoten är täckt av bockad alu-zinkplåt. Det medföljer en komplett monteringsanvisning och bygglovsritning som gör det enkelt att bygga. Väggblocken är numrerade och färdiga att resa för att sedan bygga huset efter monteringsanvisningen. Panelen kommer som lösvirke och det är bra att ha en presenning om det börjar regna. Delarna måste täckas med grundolja, utegrundsfärg eller täckfärg. Taket kläs med papp, schingel eller plåt som inte ingår. Isolering ingår inte, men man kan regla upp och klä huset med mineralull och plywood. Grund ingår inte, men måste byggas till. Storleken är 4924x3044x2900 mm.

Friggeboden passar bra om man vill ha en klassisk friggebod funkis som exempelvis kan passa som ett strandhus eller poolhus.

Mer info…

Köp Friggebod Skagen 15 kvm från Byggmax


Friggebod Skagen 15 kvm (Funkis bod av hög kvalitet)

Friggebod Skagen 15 kvm (Funkis bod av hög kvalitet)

Friggebod Skagen 15 kvm är en funkis bod med pulpettak av hög kvalitet. Den har en varmförrådsdörr och fönster med isolerglas. Ovanför dörren finns ett entrétak av härdat glas och takfoten är täckt med bockad alu-zinkplåt. Det ingår en monteringsanvisning och bygglovsritning för att gör arbetet enklare. Väggblocken har nummer och panelen kommer som lösvirke. Delarna måste behandlas med grundolja, utegrundsfärg eller täckfärg. Taket av råspont måste kläs med papp, schingel eller plåt som måste köpas till. Isolering ingår inte, men mineralull och plywood kan köpas till. Grund måste byggas innan på en stabil och väldränerad mark. Storleken är 4924x3044x2900 mm och taklutningen är 12 grader. Boden passar bra om man vill ha en klassisk funkis variant som kan användas som förråd. Man får enkelt ett utrymme för extra förvaring med en friggebod med pulpettak.

Mer info…

Köp Friggebod Skagen 15 kvm från Byggmax


Förråd Wendela 14 kvm med cykelskjul (Billig funkis byggsats)

Förråd Wendela 14 kvm med cykelskjul (Billig funkis byggsats)

Förråd Wendela 14 kvm med cykelskjul är ett bra alternativ om man vill ha ett billigt förråd med byggsats som monteras efter ritning. Boden är knuttimrad så att den är lättmonterad och stabil. Materialet måste behandlas med grundolja, utegrundsfärg eller täckfärg. Allt som behövs för montering ingår såsom spikar och skruvar. Tak och golv av 18 mm råspont ingår, men grunden måste byggas separat. Man kan gjuta en platta eller välja plintgrund. Materialet är nordisk gran och storleken på ytterväggarna är 292×292 cm. Vikten är 635 kg och vägghöjden är 188,1 cm. Det är ett bra alternativ om man vill ha en extra förvaringsmöjlighet på tomten med plats för cykelparkering. Den passar bra för exempelvis vedförvaring eller för trädgårdstillbehör. Med det extra utrymmet bredvid får man en perfekt plats för parkering av cyklar eller gräsklippare.

Mer info…

Köp Förråd Wendela 14 kvm med cykelskjul från Hemfint


Se alla friggebodar med pulpettak..

 

 

Share Button
Profilbild

Om Caroline Sandell

Väldigt upptagen trebarnsmamma och bloggare som gillar att testa nya produkter. Tränar crossfit och är utbildad personlig tränare.

Visa alla poster av Caroline Sandell →

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *